Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפתח דבר בזה שאני לא מאמין שלמשתמש פורום וותיק כמוני ( יחסית ) זה קורה .

אמא שלי חתמה זיכרון דברים פשוט ביותר עם סוחר רכב שייקח את האוטו תמורת 6 אלף ש"ח , זה היה לפני כמעט חודש .

במעמד המכירה הסוחר וחברו אמרו שנעביר בעלות "עוד כמה ימים" .

העברת הבעלות לא נעשתה עד היום , יש צילום ת.ז של הבחור , וזכרון דברים .

בינתיים פעלתי לביטול הביטוח של הרכב והודעתי לו על זה שאינו מורשה או מי מטעמו לנהוג ברכב היות ואין כיסוי .

לגיטימי ? חוקי ?

נוסף על כך , הוא חתם בזכרון הדברים בשם ות"ז אחרים . (הונאה ?)

מה עושים הלאה ? מקפיאים רשיונות ? בית משפט לתביעות קטנות ? משטרה ?

אשמח לעזרה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

תתחיל בשיחה נעימה ותסביר לו את חומרת הבעיה.

אם אתה לא רואה שיתוף פעולה אז אם יש חבר עו"ד לשלוח לו הודעה שאם הוא לא מבצע העברת בעלות תוך שבועיים אתה מפקיד את הרישיונות לפירוק, הליך שהוא לא הפיך.

להפקיד את הרישיונות זמנית אומנם יסבך אותו במספר מצבים (תאונה/מפגש עם שוטר) אבל הוא יכול לתבוע אותך ולגרום לך הרבה נזק.

בית משפט זה גם אופציה, אבל קח בחשבון שהדיון יהיה לפחות עוד כמה חודשים.

משטרה לא תעזור בנידון כי הם יגידו שזה סכסוך כלכלי ויש לפתור אותו בבית משפט.

אתה נמצא בבעיה חמורה מאוד. אסור לך לעשות מהלכים חד צדדיים כי אם תנבור פה בפורום תראה שהיו פסיקות לכאן ולכאן. ז"א שזה שהוא שילם לך את הכסף אומר שהוא הבעלים החוקיים של הרכוש מבחינה משפטית אבל מבחינת הרשויות אתה עדיין רשום כתור הבעלים של הרכב. ז"א שכל דו"ח/עבירה/ריקושט יגיע אלייך ואתה תצטרך להתמודד מול הרשויות ו"להוכיח שאין לך אחות".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כבר היו כמה שיחות , חבר עו"ד יש אך לא יודע אם הוא יסכים לשלוח מכתב , נבדוק מחר .

מדוע הוא יכול לתבוע אותי במידה ואני מפקיד רישיונות ? על איזה סעיף ? (ביצעתי חיפוש ולא קיבלתי תשובה חד-משמעית).

בית משפט זאת אכן האפשרות האחרונה , לאיזה בית משפט לגשת השלום\תעבורה\תביעות קטנות ?

פורסם

התשובה היא חד משמעית ופשוטה

בעלות במטלטלין עוברת במסירה ולכן לאחר שמסרת את הרכב, בעליו החדשים יוכל לתבוע אותך על נזקים במידה שיגרמו כאלה.

פורסם

אבל... כנראה שהוא לא סוחר רכב מן המניין ,לסוחר רכב יש תו סוחר והוא מעביר בעלות על שמו בלי בעיה ולא נוספת עוד יד.

לכן לדעתי שלח מכתב מעו"ד ובמקביל דפוק לא תלונה ברשויות המס ופנה למשרד התחבורה.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

העברת בעלות היא באחריות המוכר. (נקודה תרתי משמע)

לאור כל המקרים שמפורסמים על קוני רכב שלא טורחים להעביר את הבעלות על שמם במשרד הרישוי ולאחר מכן מבצעים עבירות תנועה/מעבר בכביש אגרה/חנייה ללא תשלום ועוד, והדוחות מגיעים בעל הרכב המקורי.

אינני מבין את מוכרי הרכב שמנסים לחסוך 215 ש"ח.

פורסם
אפתח דבר בזה שאני לא מאמין שלמשתמש פורום וותיק כמוני ( יחסית ) זה קורה .

אמא שלי חתמה זיכרון דברים פשוט ביותר עם סוחר רכב שייקח את האוטו תמורת 6 אלף ש"ח , זה היה לפני כמעט חודש .

במעמד המכירה הסוחר וחברו אמרו שנעביר בעלות "עוד כמה ימים" .

העברת הבעלות לא נעשתה עד היום , יש צילום ת.ז של הבחור , וזכרון דברים .

בינתיים פעלתי לביטול הביטוח של הרכב והודעתי לו על זה שאינו מורשה או מי מטעמו לנהוג ברכב היות ואין כיסוי .

לגיטימי ? חוקי ?

נוסף על כך , הוא חתם בזכרון הדברים בשם ות"ז אחרים . (הונאה ?)

מה עושים הלאה ? מקפיאים רשיונות ? בית משפט לתביעות קטנות ? משטרה ?

אשמח לעזרה .

קודם כל העברת בעלות חלה על המוכר ועכשיו לענין גש למשרד הרישוי ותקפי את רשיון הרכב ואז תקבל רשיון רכב אחר בצבע כתום כך הוא לא יוכל להעביר בעלות במירמה ואם יתפס סתם לביקורת רשיונות על ידי משטרה תהיה לו בעיה רצינית

פורסם
קודם כל העברת בעלות חלה על המוכר ועכשיו לענין גש למשרד הרישוי ותקפי את רשיון הרכב ואז תקבל רשיון רכב אחר בצבע כתום כך הוא לא יוכל להעביר בעלות במירמה ואם יתפס סתם לביקורת רשיונות על ידי משטרה תהיה לו בעיה רצינית

אבל למה אתה עוצר באמצע? תמשיך את המשפט עד הסוף:

לאותו סוחר חביב תהיה בעיה עם המשטרה ולך תהיה בעיה רצנית בבית משפט.

אותו סוחר חביב יכול לתבוע אותך על הנזק שגרמת לו. לדוגמא 60 ימי שלילה מנהלתית = 2 משכורות שאתה צריך לשלם לו.

כל זה רק בגלל העובדה שמבחינת המשטרה אתה הוא בעל הרכב אבל מבחינת בתי המשפט הסוחר הוא בעל הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אינני מבין את מוכרי הרכב שמנסים לחסוך 215 ש"ח.

זה ממש לא היה בקטע של לחסוך את העברת הבעלות , בטלפון צעקתי לאימי שתעביר בעלות !:evil:

( לאלו שמפיקים לקחים , לא לתת לאמא למכור אוטו !)

אלעד וביג סרול , להעביר בעלות במרמה , זה כבר אופרה אחרת לחלוטין . כאן גם נכנס הקטע שהקונה העתידי צריך לבדוק .

מבקש לדעת לאיזה בית משפט עליי יהיה לגשת אם חו"ח דברים יתפתחו לכיוון לא רצוי . השלום? תביעות קטנות ?

פורסם

הי

אם היא מכרה לסוחר "מדרכה", אז מן הסתם הוא לא מעביר בעלות עד שהוא לא מוצא קונה.

זה שהוא חתם בשם ותז אחר ממה שנתן לכם, רק אומר שהוא כיסה את הת#ת שלו ועכשיו - לכו תתבעו בבית משפט אדם 'תמים' שמעולם לא פגש אתכם ומעולם לא חתם אתכם על שום דבר..

לדעתי זה לגטימי להגיד לו שתוך כמה ימים אתה מבטל את הביטוח על הרכב וזה יהיה לא חוקי לנהוג בו.

אבל בגדול אני לא מבין מה הבעיה - קיבלתם את הכסף, ואני מאמין שהסוחר לא נוסע עם הרכב להנאתו אלא החנה אותו במגרש/רחוב ראשי כלשהוא..

פורסם

אח שלי עשה את אותה השטות לפני מספר שנים.

הוא מכר את הרכב לסוחר מפוקפק אשר לא עשה העברת בעלות (ואח שלי אפילו לא ידע שצריך לעשות העברת בעלות).

אח"כ הסוחר התחמק בכל פעם שאח שלי התקשר אליו.

אני המשכתי לנדנד לאח שלי אך הוא היה בשלב בחיים שזה לא הכי עיניין אותו.

לאחר שנה וחצי הוא קיבל זימון להתייצב במשטרה ולהסביר תאונת פגע וברח בירושלים (הרכב נמכר בחיפה).

הוא סיפר לחוקרים את כל הסיפור ונתן את השם+כתובת של הסוחר.

מסתבר שלרכב היו רשומות גם לא מעט עבירות חניה ותנועה.

מאז המשטרה עזבה את אח שלי והוא לא שמע על זה יותר.

לכן, אני ממליץ לך ללכת למשטרה ולדווח להם על המקרה וכמובן לשמור אסמכתאות.

פורסם

זה שאח שלך לא העביר בעלות ויש דוחות חניה זה לא ניגמר כל כך מהר .אני מכרתי רכב לסוחר שהיתי חייל ולא העברתי בעלות .הסוחר חנה איפה שהוא רצה ואני לא קיבלתי דוח אחד חניה הביתה . אחרי כמה שנים ניזכרו שאני חייב איזה 4000 שח .הגעתי לפשרה עם העיריה אחרי שהבאתי הצהרה מבית המישפט שלא אני עשיתי את העבירות .שילמתי את כל הדוחות במחיר המקורי שיצא איזה 1000 שח

• תוכן חדש...