Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שעות רציתי לבדוק את מצב הרפידות ובכלל לראות מה קורה מתחת לרכב עקב זה שבמזן האחרון לא היתי מרוצה מההיגוי (כן..כן..באלנו הגה מת..נו ו? זה לא צריך ליהיות עד כדי כך.. )...שמתי לב שגומיה אחת קרוע..ואז בדקתי מהצד השני והיא קרוע גם כן.

ממה זה קרה? 2 הגומיות נקרעו יחד? מאוד מוזר..,

מה המחיר המשוער לתיקון?

כמו כן שמעתי שהגומיות הלא מקוריות נקרעות לעתים תקופות..?

מבקש המלצה למוסך באשקלון..ולא ממש בה לי למוסך סוזוקי,לא אוהב אותם!

תודה לעונים...אני בלחץ. :?

פורסם
לפני כמה שעות רציתי לבדוק את מצב הרפידות ובכלל לראות מה קורה מתחת לרכב עקב זה שבמזן האחרון לא היתי מרוצה מההיגוי (כן..כן..באלנו הגה מת..נו ו? זה לא צריך ליהיות עד כדי כך.. )...שמתי לב שגומיה אחת קרוע..ואז בדקתי מהצד השני והיא קרוע גם כן.

ממה זה קרה? 2 הגומיות נקרעו יחד? מאוד מוזר..,

מה המחיר המשוער לתיקון?

כמו כן שמעתי שהגומיות הלא מקוריות נקרעות לעתים תקופות..?

מבקש המלצה למוסך באשקלון..ולא ממש בה לי למוסך סוזוקי,לא אוהב אותם!

תודה לעונים...אני בלחץ. :?

סביבות ה 150 ש"ח לכל צד כולל חלקים.

מומלץ לשים גומיה מקורית (ואז זה יעלה בסביבות ה 200 שח כל צד) או חליפית אלסטית (אוניברסלית), הן מחזיקות הרבה יותר טוב מהתחליפיות הסיניות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
סביבות ה 150 ש"ח לכל צד כולל חלקים.

מומלץ לשים גומיה מקורית (ואז זה יעלה בסביבות ה 200 שח כל צד) או חליפית אלסטית (אוניברסלית), הן מחזיקות הרבה יותר טוב מהתחליפיות הסיניות.

איציק

איציק חייבת ליהיות איזשהי סיבה לכך ששנהם נקרעו לא?

הרכב עבר 40K+ גומיות לא נראות יבשות...

כמו כן אני לא בטוח האם המוסך המוסמך של סוזוקי באשקלון יחליפו למקורי כי הם די חאפרים ושקרנים!אפשר פרטים על גימיות האונברסליות.?

פורסם
איציק חייבת ליהיות איזשהי סיבה לכך ששנהם נקרעו לא?

הרכב עבר 40K+ גומיות לא נראות יבשות...

כמו כן אני לא בטוח האם המוסך המוסמך של סוזוקי באשקלון יחליפו למקורי כי הם די חאפרים ושקרנים!אפשר פרטים על גימיות האונברסליות.?

לפי שנמשיך רציתי לשאול: איזה מודל הרכב ?

בנוגע לגומיות של הציריות; לדעתי ישנה בעיה באיכות או בתכנון של הגומיות בבאלנו.

בעבר כשעבדתי בחנות חלפים היה מוסך אחד של סוזוקי שהיה קונה מאיתנו ארגזים של פעמונים לבאלנו עד 97 ו-98 ומעלה (2 דגמים שונים).

להערכתי רוב האנשים פשוט לא מעכלים שהגומיות נקרעות כ"כ מהר בדגם הזה ומגיעים למוסך רק שהפעמון כבר דופק ("אכל" הרבה חול ואבק ונטחן למוות). הכמויות שהיו מוזמנות דרך אותו מקום היו גדולות מאוד וזה מאוד הפתיע אותי, אפילו באימפרזה (93') שהיתה ברשותנו 6 שנים הלכו הגומיות המקוריות רק כשהרכב היה בן 8-9 שנים.

בנוגע לחלפים מקוריים, אתה יכול לדרוש מהמוסך להרכיב חלק מקורי. במידה ואין לו, חפש מוסך אחר שיש לו.

את הוגמיות האוניברסליות ניתן למצוא בכל חנות חלפים, הן גמישות מאוד ומעט יותר דקות מהרגילות המוכרות. מניסיוני האישי הן מחזיקות טוב יותר מהחליפיות הסיניות שנמכרות לרוב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מודל 2000

הבעיה זה לזהות אם הם יחליפו לגומיות לא מקוריות...

כמו כן יש לי פשוט תחושה שמשהו לא בסדר שם במערכת ההיגוי!! ושזה לא יתחיל לקרות לי שוב ושוב.

פורסם
מודל 2000

הבעיה זה לזהות אם הם יחליפו לגומיות לא מקוריות...

כמו כן יש לי פשוט תחושה שמשהו לא בסדר שם במערכת ההיגוי!! ושזה לא יתחיל לקרות לי שוב ושוב.

בנוגע למערכת ההיגוי, בדוק במוסך ובצע כיוון פרונט.

בנוגע לגומיות של הציריות, הדרך היחידה לבדוק היא פשוט לראות איזה חלק המוסכניק שם במקום הנוכחי - וזאת ע"י בדיקה עצמית שלך לחלק שיצא מהמחסן והרכבה שלו.

כמו כן תמיד קיימת האפשרות להזמין את החלק בחנות חלפים ישירות מסוזוקי וללכת להרכיב במוסך אחר - גם אם יעלה יותר (כי אתה מביא את החלק), אולי יהיה שווה לך.

ברכבים רגישים כגון זה תמיד טוב לבצע מעקב שוטף על הגומיות של הציריות ולקוות שבמקרה הספציפי הזה הפעמון ציריה עדיין טוב ושלא תצטרך להחליף את כולו.

בנוסף לכל ההמלצות שקיבלת עד כה, חשוב לדרוש עבודה נקיה על הציריה (כי לא כולם עושים זאת) וזה אומר: לפרק את הציריה מהרכב, לנקות את הפעמון לגמרי מהגריז באמצעות חומרי הניקוי שברשותם או בתערובת בנזין-סולר עד לרמה כזו שהפעמון מ-ב-ר-י-ק, ולהרכיב הכל חזרה, לגרז את הפעמון באמצעות גריז גרפיט (שחור) ולשים גומיה חדשה.

טיפול יסודי בפעמון והחלפת גומיה יעלו כמה שקלים בודדים יותר לעומת החלפה של גומיה בלבד - אבל עדיף לשלם יותר על עבודה יסודית מאשר להחליף פעמון (שיכול להחזיק ה-מ-ו-ן זמן בטיפול נכון) בהרבה יותר כסף.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לך איציק...

כרגע מה שמדאיג אותי זה למה זה קרה ואם המוסך יעשה עבודה טובה ולא חאפרית!

מיצדי לפנות למוסך טוב שהוא לא של סוזוקי.

פורסם
ואם הפעמון מתחיל לדפוק בסיבובים חדים אין דרך חזרה גם אם מנקים ומגרזים הכל?

אם הציריה מתחילה לדפוק כבר אין דרך חזרה.

סימן שהפעמון נשחק ויש להחליפו או להחליף את כל הציריה.

פורסם

עדכון:

החלפתי את שני הגומיות במוסך של סוזוקי שכמובן אמרו שגומיה מקורית עולה קרוב ל 200 ש"ח, והגמויה התחליפית גם בסדר שמחירה 60 ש"ח..זאת אומרת שמחיר כל העבודה הוא 420 ש"ח כולל מע"מ כולל עבודה.

מנהל המוסך לא ממש רצה לבדוק את מצב הפעמונים,אך לבסוך נבדק ואחד מהם התחיל קצת לתקתק,אך מצינו נאמר שהוא מתקתק קצת מאוד ושאוכל לנסוע כמות נכבדה של ק"מ(אפעלו עד 40 אלף) ואין להם פעמון חדש והסינים לא ממש אמינים..

כל מיקרה לא יודע עד כמה הוא צודק אז קפצתי לפירוקיה לחפש באלנו אחרי תאונה כדי לברר מחיר ציריה שלמה ,המחיר הוא 200-300 ש"ח מקווה לרכוש בזמן הקרוב שתיהיה מקורית רזרבה לכל מקרה.

כמו כן נעשה כיוון פרונט..

פורסם
עדכון:

החלפתי את שני הגומיות במוסך של סוזוקי שכמובן אמרו שגומיה מקורית עולה קרוב ל 200 ש"ח, והגמויה התחליפית גם בסדר שמחירה 60 ש"ח..זאת אומרת שמחיר כל העבודה הוא 420 ש"ח כולל מע"מ כולל עבודה.

מנהל המוסך לא ממש רצה לבדוק את מצב הפעמונים,אך לבסוך נבדק ואחד מהם התחיל קצת לתקתק,אך מצינו נאמר שהוא מתקתק קצת מאוד ושאוכל לנסוע כמות נכבדה של ק"מ(אפעלו עד 40 אלף) ואין להם פעמון חדש והסינים לא ממש אמינים..

כל מיקרה לא יודע עד כמה הוא צודק אז קפצתי לפירוקיה לחפש באלנו אחרי תאונה כדי לברר מחיר ציריה שלמה ,המחיר הוא 200-300 ש"ח מקווה לרכוש בזמן הקרוב שתיהיה מקורית רזרבה לכל מקרה.

באיזה מוסך מדובר ואיפה הוא נמצא ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
עדכון:

...תעשה מה שאני עושה..כל פעם(6 חודשים או פחות) שהאוטו עולה על הליפט...כנס מתחת לאוטו ותיבדוק גומיות נזילות וכו...זה יחסוך לך הרבה מאד כסף....
פורסם
מוסך וסוכנות מורשה סוזוקי אשקלון!

במב עדן ..משהו כזה..למה?

לדעתי האישית, המחיר יקר (אפילו שמדובר במורשה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...