Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני בדיוק בפני בחירה של לקיחת רכב מהעבודה.

התפקיד כולל לא מעט נסיעות כך שהשיקול העיקרי הוא הנוחות.

כל המכוניות שאפרט הן נכנסות בתקציב ועכשיו השיקול הוא רק לאיזה כיוון ללכת (ג'יפון/מנהלים) - ואיזה רכב לבחור.

מבין הרשימה הבאה, מה הייתם ממליצים לבחור/לבחון:

- טויוטה קורולה החדשה 1.6

- יונדאי I40 2.0

- סקודה סופרב 1.8 TSI

- מאזדה 6 החדשה2.0

- קיה ספורטז' LX 2.0

- יונדאי IX35 INSPIRE 2X4

כמובן שיש הבדלים במחיר בין חלק מהדגמים, אבל מכיוון שכרגע אין לי כל הפרטים מבחינת עלויות - לא נתחשב בזה.

מה דעתכם?

פורסם

אהלן חברים,

אני בדיוק בפני בחירה של לקיחת רכב מהעבודה.

התפקיד כולל לא מעט נסיעות כך שהשיקול העיקרי הוא הנוחות.

כל המכוניות שאפרט הן נכנסות בתקציב ועכשיו השיקול הוא רק לאיזה כיוון ללכת (ג'יפון/מנהלים) - ואיזה רכב לבחור.

מבין הרשימה הבאה, מה הייתם ממליצים לבחור/לבחון:

- טויוטה קורולה החדשה 1.6

- יונדאי I40 2.0

- סקודה סופרב 1.8 TSI

- מאזדה 6 החדשה2.0

- קיה ספורטז' LX 2.0

- יונדאי IX35 INSPIRE 2X4

כמובן שיש הבדלים במחיר בין חלק מהדגמים, אבל מכיוון שכרגע אין לי כל הפרטים מבחינת עלויות - לא נתחשב בזה.

מה דעתכם?

פורסם

שאלה חשובה - מה הנסועה הצפויה ומה תקציב הדלק שיעמוד לרשותך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שהמנצחת ברשימה מבחינת כוח ונוחות היא סופרב.

כל הג'יפונים למניהם אישית לא אוהב - אין להם שום דבר פרקטי וגם לרוב אבזור פחות טוב מבמכונית מנהלים מאובזרת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מבחינת מגבלת דלק - אין מגבלה כזאת.

מבחינת כמות נסיעות - אני עדיין לא יודע בדיוק כמה בשנה, השאלה כמה זה באמת משנה?

ברור לי שזה יהיה לא מעט מכיוון שזה יהיה לנסוע ללקוחות (בעיקר במרכז) - אך גם יכול להיות שלא.

פורסם

אני חושב שלסופרב אין פה באמת מתחרות, אבל בכל זאת הייתי בוחן את המאזדה 6.

נסעתי עליה והיא פשוט מדהימה. על הסופרב החדשה לא נסעתי אבל על הקודמת כן וזה הרגיש מאוד מאוד נוח.

שורה תחתונה - סופרב או 6. לדעתי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

האמת שהנטייה שלי היא היונדאי IX35 מהסיבה שאני מאמין שמתישהו אני עוד אסע על מכוניות מנהלים, אך על ג'יפון - סביר להניח שלא (:

מצד שני - אני לא נעול על שום דבר, ובהחלט חשובה לי איכות ונוחות הנסיעה שכן אני אבלה זמן לא מבוטל ברכב.

מבחינת מה עדיפה הסופרב על פני המאזדה?

פורסם

בלי להתייחס לעלויות,

אבסולוטית כרכב הסופרב היא הטובה ביותר כאן.

אחריה בקטגוריית המנהלים היא ה6.

באשר לגיפונים, דווקא הספורטאז עדיף על היונדאי.

עשה נסיעת מבחן ותחליט

פורסם

אשמח אם תוכל לפרט על:

- מבחינת מה עדיפה הסופרב על המאזדה 6 החדשה?

- מבחינת מה עדיפה הספורטז' על ה- IX35. החוות דעת שברשת טיפה מעורבות - חלק נוטות לטובת הקיה וחלק לטובת יונדאי.

פורסם
אשמח אם תוכל לפרט על:

- מבחינת מה עדיפה הסופרב על המאזדה 6 החדשה?

- מבחינת מה עדיפה הספורטז' על ה- IX35. החוות דעת שברשת טיפה מעורבות - חלק נוטות לטובת הקיה וחלק לטובת יונדאי.

הצריכת דלק של הסופרב תהיה טובה יותר (אם זה באמת משנה במידה ואתה מוגבל בתקציב דלק)

הזמינות כח שלה תהיה טובה יותר (לסופרב טורבו והמאזדה אטמוספרית)

סקודה נחשבת ל"נחותה" מבית VAG ולכן לרוב מאובזרת יותר בגרסאות הבסיס משאר המתחרות שלה מבית, וכאמור זה אמור להיות המצב גם אל מול המאזדה (בנושא זה אל תתפוס אותי במילה שכן אינני יודע באיזה גרסאת אבזור שניהן מוצעות אבל אני כמעט בטוח במאת האחוזים של הסקודה תהיה מאובזרת יותר)

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

סופרב מול 6:

1. תחילה ההבדל הכי גדול הוא בהרגשה בתוך הרכב, בעוד שה-6 השתפרה מאוד עדיין ובייחוד בגרסת הליסינג אתה תרגיש הרגשה של רכב פשוט יחסית להבדיל מהסופרב - שתיתן לך הרגשה יוקרתית וטובה יותר. פשוט מאוד לבדוק את זה - כנס לרכב - שב ותרגיש.

2. מנוע - עזוב חיסכון בדלק, הסופרב מצויידת במנועי ה-TSI המעולים ובגיר DSG חלק ונעים (או פלנטרי 6 הילוכים בחלק מהגרסאות - גם הוא מצויין). תקבל ביצועים עדיפים, רכב חזק יותר ובקיצור - רק יתרונות.

3. נוחות - הסופרב, לי לפחות, מרגישה נוחה יותר.

4. אבזור - הסופרב מאובזרת יותר.

בקיצור - בכל סעיף פרט לעלות הסופרב טובה יותר.

אבל אתה יודע - הכי טוב לנסות לבד.

בקשר ליונדאי לעומת הספורטאז' - הספורטאז' מבוססת על ה-IX35, היא חדשה יותר ולטעמי - מוצלחת יותר. נסיעת מבחן בשתיהן תסגור לך גם את הפינה הזאת.

פורסם

ראשית - תודה רבה על העזרה (:

אם כך - אם נצמצם את החלופות - הייתי אומר שמבחינת קטגוריית המנהלים זאת הסופרב, ובקטגוריית הג'יפונים - לצורך העניין נגיד שזו הספורטאז'.

ההתלבטות היא - איזה כדאי לבחור מבין השניים?

מצד אחד נראה שקטגוריית המנהלים יותר מפנקת, מצד שני - אני חושב שנסיעה בג'יפון היא חווית נסיעה אחרת לגמרי שאולי שווה להתפשר טיפה ברמת האבזור/הנוחות לטובת נסיעה בג'יפון (ואולי פה אני טועה ובעצם זאת לא התפשרות קטנה).

מה דעתכם?

פורסם

תשמע, זה מאוד תלוי.

היתרון היחידי שהג'יפון נותן לך זה ישיבה יותר גבוהה.

כי יכולות שטח - יוק וכמובן שמבחינת יציבות והתנהגות הכביש הרכבים הפרטיים עדיפים.

זה לא שהג'יפ קטסטרופה - אבל עדיין אם אני הייתי נוהג 50K ק"מ בשנה - הייתי בוחר ברכב פרטי.

אם אתה נוסע כל יום חצי שעה הלוך וחזור לעבודה בפקק - אז מה זה משנה?!

אתה חייב לעשות נסיעת מבחן ולראות האם הערך המוסף בדמות הגובה של הג'יפון שווה לך את זה.

(לא רוצה להשמע שוביניסט או מגעיל - אבל תחשוב על זה - רוב הבתים שיש בהם ג'יפון ורכב פרטי - תמיד הג'יפון זה הרכב של האשה שנוסעת מעט יחסית ואולי הולכים איתו לטייל קצת בסופ"ש - רוב הזמן זה שנוהג הכי הרבה מעדיף את הפרייבט).

פורסם

הייתי בודק גם את סוגיית רעשי הרקע,

רוב הVAGיות (סקודה/אודי/פולקסווגן) - מתאפיינות בניתוק יחסית גבוה מהמתרחש בכביש, כולל איטום רעשים טוב יותר ויותר "צפים" על הכביש.

לעומת קוריאניות - שמבודדות פחות טוב את הרעשים.

מה גם שלג'יפים בד"כ יש מראות צד גדולות יותר שמגדילות רעשי רוח, וגלגלים גדולים יותר ועוד כל מיני גורמים שביחד מוסיפים הרבה רעשי רקע.

לדעתי - אם אתה הולך לבלות ברכב הרבה שעות ביום - הנוחות, בידוד הרעשים, בידוד שיבושי כבישים ואווירה נינוחה יותר בתוך הרכב - הם הגורמים העיקריים לקבלת ההחלטה על סוג הרכב.

לאור תיאור השימוש הצפוי - הייתי גם הולך על הסופרב. (מה גם שאין לך דאגות של תיקונים יקרים, או עלויות דלק שאופייניים לVAG).

בברכה!

יונתן.

פורסם

רק שיהיה ברור - הדגם של הסופרב זה TSI DSG7 AMBITION, כלומר 160 כ"ס.

ראיתי לנכון לציין הזאת מכיוון שכולם ממליצים בחום על הסופרב - כך שלא יהיו טעויות שאולי בדגם הזה כדאי לבחור רכב אחר.

• תוכן חדש...