Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בארגון שאני עובד בוא מוציאים אחת למספר שנים עובדים שנראה כי יש להם עתודה ניהולית לקורס פיתוח מנהלים קיבלתי הצעה לגשת לקורס

הכל טוב ויפה הבעיה היא שהארגון גדול ובכדי לצמצם את האנשים שיגיעו לקורס יש מרכז הערכה

האם מישהו עבר מרכז הערכה דומה?

לא מדובר במרכז הערכה לתפקיד אלה רק ליציאה לקורס...

אם מישהו יכול לחוות דעה על מרכז הערכה כזה וכיצד עוברים אותו אני אשמח מאוד

תודה רבה

פורסם

במרכז ההערכה אתה צריך לצפות לכל מיני תרגילי דינמיקה קבוצתית למשל:

אתם קבוצת יורשים, קיבלתם סכום בירושה ועליכם להגיע תוך חצי שעה להסכמה איך לחלק את הכסף שאלמלא כן הוא יימחק, כל משתתף מקבל תפקיד כולל עמדות יסוד, קווים מנחים וקווים אדומים, המשתתף לא יודע מה התסריט של המשתתפים האחרים.

להבנתי מחפשים את כישורי המו"מ, הובלה - אבל לא הובלה נדחפת, חיפוש הפשרה וה- WIN-WIN.

או תרגיל נוסף: אתה איש מכירות (או קניין) ועליך לסגור עסקת מכר למכירת מוצריך, יש לך מחיר מטרה, רווח מקובל בענף ונקודת ההפסד.

אין לך מושג מה מצבו של הצד השני שגם קיבל תסריט - אבל שונה.

כל התהליכים האלה מלווים בעדת פסיכולוגים ואנשי סגל שיושבים על המתמודדים ביחס של כמעט 1/1, נסה לשלוט בסימנים גופניים חיצוניים של עצבנות או שפת גוף מוגזמת, אל תרים את הקול אבל גם אל תהייה חרישי.

לגבי הקורס עצמו - זה תלוי מאוד בקבוצה שאתך (בתקווה שעברת), יהיו הרבה משחקי סימולציה כאלה שבהם המשתתפים מתבקשים למלא משוב על משתתפים אחרים בקבוצה, המשוב משמש לשיפור אישי של נקודות החולשה ולטיפוח נקודות החוזקה.

ילמדו עוד מיומנויות ניהול כמו עמידה בפני קהל, שיטות ניהול וכיוצ"ב.

הקבוצה שבה עשיתי את הקורס הגדירה אותו כחוויית חיים ואכן היינו קבוצה מאוד מגובשת שכללה מפגשים בשבת עם המשפחות, הקבוצה בקורס שקדם לנו הגדירה אותו כחרטא, כך שהרבה תלוי גם באלה שאיתם תיפול.

בהצלחה.

פורסם
מישהו יכול לחוות דעה על מרכז הערכה כזה וכיצד עוברים אותו

עוברים אותו אם עומדים בדרישות שלהם, לא באמצעות "שליפים" מהפורום.

אם לא תצליח לעבור בכוחות עצמך כנראה שאתה לא צריך להיות שם, בלי קשר להיותך חכם/מוכשר/יפה תואר.

פורסם

Derish, אף על פי הערכה רבה מאוד שאני רוכש כלפיך, בזמן האחרון המניה שלך בהתרסקות. לעתים רבות יפה שטיקה לחכמים על דברי הבל. הרי אין לך מושג במה מדובר, אבל כמו סבא דתי עם שפם, אתה חייב להשחיל דבר חוכמה כלשהו.

לעניין הקורס ומיונים.

משהו שבהחלט יכול לתת לך כלים בעתיד ולדחוף את הקריירה. אם אתה חושב שזה חשוב לך ולא בטוח בעצמך חפש במכון נועם או דומה לו הכנה לזה. מדובר בסשן או שתים אם מומחה שמכין אותך בדיוק למה שהולך להיות במבחן.

פורסם

+1לדורקי.

שים לב לשפת גוף, הפגן בטחון עצמי אך אל תגזים ושלב עבודת צוות עם הובלת הצוות.

אני דווקא מאלה שאוהבים את החרתא הזה, תמיד מתיחס לזה כלאתגר ותחרות, בדרך כלך גם מנצח ;).

גם כמנהל אני מרגיש שכל פעם לומדים משהו חדש.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה.

הבחירה במרכז הערכה בפורמט הקיים בישראל מעידה בעיקר על אוזלת ידו של המעסיק - זה שמוכן לשלם הרבה כסף בשביל שילדה בת 21 שסיימה תואר בפסיכולוגיה לפני שבועיים תבצע בשבילו את המיון וע"י זה תכסת"ח אותו מול הדירקטוריון לכשידרש לתת דין וחשבון על הביצועים הגרועים של ה"מנהלים" שלו.

הטענה שלי היא שאין שום קשר בין יכולותיו האמיתיות של הבחור לבין מה שהמרכז הזה יפסוק בעניינו, בדיוק כפי שאנשים מאד חכמים ומוכשרים לא מצליחים לפעמים בפסיכומטרי. מנגד, אם כבר החלטת להיות צאן לטבח - לפחות שמור על אתיקה וגש להיבחן על סמך היכולות הטבעיות שלך, לא ברמאות וקיצורי דרך. וכן, זה שלמכון כלשהו יש קורס רשמי בנושא לא הופך את זה לפחות רמאות או קיצור דרך.

באופן אישי, סירבתי באופן גורף למבחנים האלה מאז שעברתי אחד כזה לראשונה לפני כעשור. אמנם חיפוש העבודה לקח זמן רב יותר ולפעמים נראה היה שאני מוותר מרצון על משרות מעניינות עם אופציות לקידום, אך במבחן התוצאה זה הוביל אותי למקומות טובים יותר בכל פעם. מבחן מקצועי, ראיון אישי והמלצות זה כל מה שהיה נחוץ למעסיק חכם כדי לקבל החלטה. כנראה שבארגון של פות"ש אין הרבה אנשים שמוכנים לקחת על עצמם אחריות כזאת.

פורסם

דריש, תסלח לי אבל לדעתי אתה מתווכח על נושא שלא התנסית בו, נושא שיש בו לא מעט פוליטיקה אירגונית.

אם מדובר בחברה קטנה שבה המנהל מכיר כל אחד מאנשי הצוות שלו, אז עוד אפשר להבין את הגישה שלך.

כשמדובר בחברות ארציות גדולות אז התמונה מתהפכת, כל מחוז/חטיבה מקבלים מספר מוגבל של מקומות לשלוח מועמדים מטעמם לקורס, בנקודה הזו למה בדיוק אתה מצפה? שהמועמדים יתקבלו לקורס לפי יכולתו הפוליטית של המנהל ששלח אותם או לפי כישורים אישיים?

שמועמד X ייתקבל לקורס רק כי המנהל שלו צעק חזק יותר?

בתהליך שעברתי המיון היה משולש:

ראשית מנהל האזור/אגף קיבל מקום אחד או שניים והיה צריך לבחור מבין 20-30 מנהלים את אלה שישלח על הטיקטים שהתקבלו.

אותם אלה שנשלחו כמועמדים נדרשו לעבור יום פסיכומטרי בסופו סוננו הטובים ביותר.

אלה שצלחו את המבדקים הפסיכומטריים נדרשו ליום של משחקי סימולציה.

שום קיצורי דרך לא יעזרו כאן, כדי להתקבל צריך להיות טוב בעיני המנהל הבכיר אליו כפופים, כמו גם בעיני צוות הבודקים.

פורסם

כשמדובר בחברות ארציות גדולות אז התמונה מתהפכת, כל מחוז/חטיבה מקבלים מספר מוגבל של מקומות לשלוח מועמדים מטעמם לקורס, בנקודה הזו למה בדיוק אתה מצפה? שהמועמדים יתקבלו לקורס לפי יכולתו הפוליטית של המנהל ששלח אותם או לפי כישורים אישיים? שמועמד X ייתקבל לקורס רק כי המנהל שלו צעק חזק יותר?

גם אני עבדתי בתאגיד גדול לפני שהגעתי לסטארט-אפ הקטן, חזיתי ב- ולמדתי את התהליכים הניהוליים ברמה בינלאומית ולא רק בארץ, ואת דבריי אני כותב על סמך נסיון זה + מה שראיתי בצבא.

במצב כפי שאתה מתאר יש לשיטתי שתי אפשרויות:

1. נעשה שימוש במנגנון הערכה אמיתי ואיכותי, לא אדם מילוא/קינן שפי/שקר אחר כלשהו אלא בד"כ חברות קטנות ופרטיות שלא עושות לעצמן הרבה יח"צ. למבדק (שים לב: לא מבחן) כזה ניגשים המועמדים כמו שהם, ללא הכנות וללא לחץ מצד ההנהלה, והמתאימים (שים לב: לאו דווקא הטובים או החכמים) ביותר לדרישות הארגון נבחרים ועולים לשלב הבא.

2. גם בחברה גדולה צריכה להיות תקשורת ישירה בין שכבות הניהול השונות, ברמה של המלצה מפורטת על כל מועמד ומנהל מחוז למשל שיכול לקבל החלטה מושכלת על סמך הנתונים שוהצגו לו, לא "מטריקה" שהגיעה מאחד הגופים הקיקיוניים האלה.

מנסיוני - בארץ ובחו"ל, בצבא ובאזרחות, בחברות קטנות וגדולות - השימוש ב"מכון הערכה" הוא ע"פ רוב למטרות כסת"ח נטו, מי שרוצה לקבל תמונת מצב אמיתית עושה זאת באופן פנימי או באמצעות חברות יעוץ קטנות וממוקדות.

אגב - לגבי סדנת פיתוח המנהלים אני מאד בעד, עברתי כמה כאלה וכל אחת מהן באמת נתנה לי כלים טובים יותר לביצוע עבודתי. הבעיה היא שלא כל הסדנאות האלה מועילות באותה מידה (וחלקן אף מזיקות), ובסופו של יום גם לא כל אחד בנוי להיות מנהל. בגלל זה בדיוק חשוב לדעתי לעבור תהליך הערכה נכון ומדוקדק ולא לחפש דרכים לרמות את השיטה או לחתוך פינות. זה שאתה לא מתאים לא אומר שאתה טיפש או מכוער, אלא פשוט שאתה לא מתאים לדרישות התפקיד הנוכחי.

פורסם

גם בחברה גדולה צריכה להיות תקשורת ישירה בין שכבות הניהול השונות, ברמה של המלצה מפורטת על כל מועמד ומנהל מחוז למשל שיכול לקבל החלטה מושכלת על סמך הנתונים שוהצגו לו, לא "מטריקה" שהגיעה מאחד הגופים הקיקיוניים האלה.

אגב - לגבי סדנת פיתוח המנהלים אני מאד בעד, עברתי כמה כאלה וכל אחת מהן באמת נתנה לי כלים טובים יותר לביצוע עבודתי. הבעיה היא שלא כל הסדנאות האלה מועילות באותה מידה (וחלקן אף מזיקות), ובסופו של יום גם לא כל אחד בנוי להיות מנהל. בגלל זה בדיוק חשוב לדעתי לעבור תהליך הערכה נכון ומדוקדק ולא לחפש דרכים לרמות את השיטה או לחתוך פינות. זה שאתה לא מתאים לא אומר שאתה טיפש או מכוער, אלא פשוט שאתה לא מתאים לדרישות התפקיד הנוכחי.

שתי הערות:

1. מנהל מחוז נותן את האינפוט שלו שמשוקלל ביחד עם הציון של הבוחנים החיצוניים להם יש את המילה האחרונה, אישית אינני רואה שום בעיה בשיטה הזו - להפך.

2. מרכז ההערכה משמש לא לקבלת עובד לתפקיד מסוים, אלא כגורם המחליט על קבלתו של עובד/מנהל כחניך בקורס שמשפר את יכולת הניהול שלו.

היית צודק לגמרי אם המרכז היה מחליט על שיבוצו של מועמד בתפקיד מסוים, אבל כאמור זה ממש לא המצב.

פורסם

ברור. הכוונה היא שלכל סוג של ניהול (אנשים, כספים, תהליכים וכו') יש קריטריונים אחרים. זה שלא התקבלת לקורס בתחום אחד עוד לא אומר שלא תתאים לתחום אחר, או אולי בכלל למשהו מקביל (למשל אדמיניסטרציה ברמת האזור/מחוז ולא ניהול ישיר).

פורסם

דריש, אין קשר, הקורס מוגדר כ"פיתוח עתודה ניהולית" הקבלה כרוכה במשוכות לא קלות.

חניך שסיים את הקורס כמו גם אחד שלא התקבל - או שלא ניסה להתקבל - יצטרך להתמודד בצורה רגילה על משרה בכירה יותר כשההשתתפות בקורס מעניקה לו כמה נקודות זכות על האחרים אבל בשום פנים איננה מהווה תנאי סף או כזו שנותנת לו יתרון מוחלט שמאפשר לעקוף מתמודדים אחרים.

חוץ מנקודות זכות תוך ארגוניות והעשרה אישית אין בקורס דבר למרות שמו המפוצץ.

פורסם

אם זה כ"כ כללי ואמורפי אז מה נבדק שם לעזאזל, ולמה בכלל לבזבז זמן בנסיונות להיכנס לקורס הזה? :roll:

"עתודה ניהולית" זה כמו נגדים בצבא, לא? תישאר מספיק זמן ובסוף תהפוך למפקד, כי כל הטובים כבר הלכו למקומות מעניינים יותר.

פורסם

דריש, ההודעות האחרונות שלך מראות חוסר הבנה מוחלט, למרות שאתה טוען אחרת.

עתודה ניהולית זה לא כמו נגדים בצבא כי תנאי סף לקבלה (במקרה שלי לפחות) היה כבר משרה ניהולית (בתרגום לשפה הצה"לית - דרגת קצונה).

רוצים להתקבל לקורס כי זה הקורס היוקרתי ביותר בארגון, קורס שיכול לעזור להזניק את הקריירה שלך קדימה וגם משפר את המיומנות האישית.

לי באופן אישי הקורס העניק זכאות לגמול השתלמות ב'.

רוצה עוד סיבות?

פורסם

זה לא חוסר הבנה, פשוט נראה שאנחנו מדברים על דברים שונים. הארגון שאתה מתאר נשמע כמו משהו ממשלתי, לא כמו תאגיד/חברה גדולה במגזר הפרטי (שמן הסתם גם ביניהן יש הבדלים).

אני בכלל לא בטוח שפות"ש התכוון למה שאתה מדבר עליו, אבל היות והוא נמנע מלהגיב בינתיים אז גם לא ברור אם אני בכיוון.

בכל מקרה, מי שיחפש "מרכז הערכה" בגוגל ויגיע לפה ירוויח חו"ד מנסיון של שנינו, וזה לא פחות חשוב מכך שמישהו יקבל תשובה על שאלה ספציפית.

• תוכן חדש...