Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

 

שאלה אשר מסקרנת אותי.

נניח שאני וחברי קונים שנינו את אותו הרכב כאשר הוא הוציא אותו מהסוכנות ואני רכשתי מליסינג עם 0 ק"מ(שווי שני הרכבים הינו שונה,בואו נניח ששלי זול יותר בכ10%)

שינינו ניגשים ומקבלים ה.מחיר עבור מקיף,המחיר הינו זהה,מדוע?(ניתן להשוות גם שני רכבים,האחד עבר הורדת ערך אחרי תאונה ותיקון והשני ללא תאונות ועדיין עלות הביטוח הינה זהה)

 

התקשרתי היום למספר חברות ביטוח וכולם גמגמו לי משהו על המפקח על הביטוח אך אף אחד לא ידע לנמק מדוע העסק עובד כך.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

הסכום ששילמת על הרכב לא משנה.

קימבנת לעצמך רכב ב 20% הנחה ? 'דפקו' אותך וקנית ב 10% מעל המחירון? מה זה משנה לחברת הביטוח? ואם קיבלת רכב בחינם בירושה, אתה גם אמור להיות פטור מתשלום ביטוח?

יש פרמטרים קבועים - שנה, דגם, נפח מנוע וכו'

פורסם

סכום התשלום עבור ביטוח אמור לשקף את הסיכון של חברת הביטוח,לא?

אם הרכב שלי שווה פחות(נניח בשל תאונה וירידת ערך לאחר תיקון) במקרה של הפעלת הביטוח אקבל פחות(אחרי תחשיבים שחברת הביטוח תעשה) אם כך,מדוע אין תחשיב יותר פרטני בנוגע לעלות הביטוח?הרכב עלה פחות-חברת הביטוח מסכנת פחות,ההגיון אומר שהביטוח אמור להיות זול יותר,לא?

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

הבעיה היותר גדולה זה שבסוף במקרה של תביעה הביטוח ישלמו לפי שווי הרכב לאחר ירידת הערך.

לעומת זאת אם במקרה עשית תיקון משמעותי בסמוך לאירוע התביעה אתה יכול לתבוע גם את עלות התיקון

פורסם

אם יש לך שריטה על הרכב שממש נראית לעין, ובמעמד מכירת הרכב היא תוריד אלף ש"ח מהמחיר הכולל של הרכב, ונשברה הידית של הפתיחת דלת, ויש קרע בריפוד, זה מוריד מהערך של הרכב, אבל אם מחר יגנבו לך את הרכב אתה תקבל את המחיר המלא שמגיע לך כאילו לא הייתה שריטה ענקית, לא היה קרע בריפוד, והידית לא הייתה קרועה.

אף אחד לא בא להסתכל לך על השריטות ברכב כשאתה סוגר ביטוח, לכן מבחינתם הסיכון הוא אותו סיכון.

בקשר לקילומטרז'ים ורכבים חדשים - יעלה להם יותר כסף להשקיע ברמת דיקדוק כזאת של ירידה לפרטים (סוכנים בירורים והמון בלאגן) ככה שהם מעדיפים לסגור מחיר ממוצע לפי שנתונים ודגמים שזה הרבה יותר קל להם, לא טוב לך ? אל תעשה ביטוח... אופס - זה חובה :lol:

פורסם

לא טוב לך ? אל תעשה ביטוח... אופס - זה חובה :lol:

 

זה לא חובה.

השרשור עוסק בביטוח מקיף.

לא רוצה, אל תעשה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חברים אני לא מדבר על שריטה או על ידית שבורה,אני מדבר על עקרון.

כאשר יש לך מוצר הוא מבוטח לפי שוויו ובמקרה של שוק הרכב התמחור הוא אחיד ולא פרטני במעמד רכישת הביטוח,אך שמגיע לך פיצוי עבור נזק/אבדן/גניבה פתאום לפרטנות יש מקום והופ-קיבלת סכום "מדויק" ואתה מושך בכתפיים ואומר "וואלה,היו צריכים להוריד לי בגלל X וY שהיה בעבר"

לא כל כך קשה בימנו להשיג שמאי שיעריך את שוויו של רכב כולל כל הנסים והנפלאות שעברו עליו(או שלא)

מדוע לא לעשות כך לפני רכישת ביטוח וכך לשלם בהתאם לשוויו האמיתי של הרכב?

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אני חושב שדי ענו לך על השאלה.

חברת ביטוח לא תשקיע זמו וכסף ותריץ שמאים מדיי יום ברחבי הארץ כדי לבדוק רכבים שזה עתה נקנו, לכן יש פרמטרים 'יבשים' וקבועים.

זה אגב משחק גם לטובתך , כפי שכבר נכתב כאן למעלה ע"י Reka - נניח קנית רכב לאחר תאונה בהנחה של 35%, אם למחרת הרכב ייגנב תקבל את מחיר המחירון, סביר להניח מחיר גבוה יותר ממה שקנית.

פורסם

ענו או לא ענו,תשאיר את זה לי.

אם חברת הביטוח משקיעה מאמצים כדי לוודא שחס וחלילה לא אקבל יותר ממה שאני אמור לקבל אחרי תביעה היא יכולה להשקיע על בדיקה לפני ה.המחיר שהיא מוסרת (לדעתי אפשר גם להעביר את זה לידי בעל הרכב שיבדוק בתשלום מצדו עם אותם שמאים מוסמכים כמה שווה רכבו וללכת עם חוות הדעת הרשומה והחתומה אל חברת הביטוח ולומר הרכב שלי שווה X מתחת למחירון מגיע לי Y הפחתה במחיר הביטוח)

נ.ב-אתה טועה בדוגמה שנתת,אתה מוזמן לבדוק,תעביר גם 10 ידיים,אם באחד הידיים הייתה ירידת ערך זה כסף שאתה לא תראה במידה ותתבע.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אם לשניכם יש רכב זהה והתנגשתם חזיתית כך שלשניכם יש נזק זהה והכנסתם את הרכבים לאותו מוסך

עלות התיקון תיהיה זהה .

 

כנראה שלא שווה לחברת הביטוח להתעסק בהפרשים שאתה מדבר עליהם כדי לגרום לתמחור מדוייק יותר של הפוליסה כי ברור שאם יש פער בשווי הרכב מהסיבות שמנית הדבר יבוא לידי ביטוי בארוע גניבה או אובדן מוחלט , כך שהפער בסיכון כנראה לא מצדיק את ההשקעה בחישוב ההשפעה על הפרמיה

פורסם
ענו או לא ענו,תשאיר את זה לי.

אם חברת הביטוח משקיעה מאמצים כדי לוודא שחס וחלילה לא אקבל יותר ממה שאני אמור לקבל אחרי תביעה היא יכולה להשקיע על בדיקה לפני ה.המחיר שהיא מוסרת (לדעתי אפשר גם להעביר את זה לידי בעל הרכב שיבדוק בתשלום מצדו עם אותם שמאים מוסמכים כמה שווה רכבו וללכת עם חוות הדעת הרשומה והחתומה אל חברת הביטוח ולומר הרכב שלי שווה X מתחת למחירון מגיע לי Y הפחתה במחיר הביטוח)

נ.ב-אתה טועה בדוגמה שנתת,אתה מוזמן לבדוק,תעביר גם 10 ידיים,אם באחד הידיים הייתה ירידת ערך זה כסף שאתה לא תראה במידה ותתבע.

 

בדוגמא התכוונתי לכך שקנית רכב בהרבה מתחת למחיר מחירון, אם זה לא הובן..

וחוץ מזה, כאשר אתה קונה רכב עם ירידת ערך אתה כבר משקלל את זה במחיר כך שאתה לא אמור לצפות לקבל את זה מהביטוח..

ובנוגע לחברות הביטוח - אסביר שוב ואדגים - נניח שאתה רוצה להשוות מחירים בין 3 חברות - היית רוצה שכל חברה תטרטר אותך בין שמאים (שלהם גם צריך לשלם כמובן, וכל חברה עובדת עם שמאי אחר..) ולשלוח אחר כך מסמכים בפקס, ופתאום חסר מסמך כזה או אחר וצריך ללכת למוסך להשלים, ולך חפש עכשיו את הההוא שמכר לך את הרכב בשביל טופס אחר..

חביבי, העולם הולך קדימה, היום אתה יכול לעשות ביטוח בלחיצת כפתור דרך הסלולאר, אז להתחיל לחשב ערך מדוייק של רכב, למי יש זמן לזה.... (רמז - בטח שלא לחברות הביטוח).

 

והנה דוגמא נוספת - א החביב שגר בכפר פסטורלי בין טול כרם לג'נין, שם עין על המאזדה 3 שלך, וממש לא איכפת לו אם יש לה הסטוריה של פגיעה בשאסי או שהיא קילומטראז נמוך מרופא.

 

רוצה לומר (אם עדיין לא הובן) אתה לא מבטח את הרכב לפי הערך המדוייק, אתה מבטח לפי רמת הסיכון שהביטוח לקוח על עצמו כאשר הוא מבטח אותך.

פורסם

אם קנית רכב בהרבה מתחת למחיר המחירון זה אומר(לרוב)שהייתה ירידת ערך ואותם בעלים מתישהוא קיבל החזר כספי עבור ירידת ערך ולכן סביר להניח שהוא גם דורש פחות כי הרכב "מצולק". במידה ותרכוש את הרכב ותשבית אותו לא תקבל ערכו של רכב תקין,יש תיעוד ויש מרכז נתונים שחברות הביטוח שולפות ממנו את כל המסמכים ולכן הפיצוי שתקבל הוא בהתאם לשוויו ה"אמיתי".

לגבי הטרטור-כיום מכונת השמאות מאוד משומנת ועובדת היטב(עד כמה היא איכותית או בהתאם למציאות זו שאלה אחרת)אני באמת מאמין שבמידה והדבר יוטל על בעל הרכב והדבר הרי יחסוך לו סכום לא מבוטל במרוצת השנים אזי העסק יהיה משתלם.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

מצטרף לשאלה:

נניח ויש לי 2 רכבים זהים מאותו שנה, האחד מהשכרה והשני לא (פרטי).

 

במקרה של טוטל לוס, השיפוי של רכב השכרה יהיה קטן בערך ב- 25%, אבל הפרמיה זהה לשני הרכבים.

 

מה הטעם לכך? הרי שרכב מגיע מהשכרה זה ידוע לכולם בעת עשיית הביטוח (כנ"ל ליסינג וכו').

 

למה הפרמיה של הרכב מהשכרה לא נמוכה יותר?

 

אשמח לתשובה.

פורסם

הי

הלוגיקה היא שבעת רכישת רכב מהשכרה אתה כבר משלם מראש סכום נמוך, לכן הערך שתקבל במקרה הצורך מהביטוח יהיה נמוך בהתאם. אם לפי המחירון קנית ב 25% פחות, ואתה גם תקבל במקרה הצורך שווי של 25%.

 

ועוד עניין, אתם חושבים רק על טוטל לוסט, אבל יש הרבה מאוד תביעות שלא מגיעות לטוטל לוסט ועלות התיקון תהיה זהה לשני הרכבים.

 

ודבר אחרון, כפי שאמרתי הביטוח רואה את הסכום החודשי כתואם לרמת סיכון, בעת גניבה הגנב לא מבדיל בין השכרה לפרטי.

תחשבו שניה על שני האנשים שאחד קנ מהשכרה והשני מפרטי. שניהם לא הזדקקו לביטוח במהלך 5 שנים שהרכב ברשותם, ושילמו אותו סכום כל חודש. לאחר התקופה הזו מי שיצא ברווח זה דווקא ההוא עם הרכב מהשכרה, כי הוא שילם בטוטאל (עלות רכב+ביטוח) פחות.

×
×
  • תוכן חדש...