Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מרבה לכתוב בתת פורום הזה, אבל יש לי שאלה שהיא בהחלט לא מובנת לי.

כבר יצא לי לשמוע מערכות לרכב בתצורות שונות, במחירים שונים, ופשוט צורמת לי העובדה שהמערכת סטריאו בבית, פשוט טובה יותר. אני לא מצליח לשמוע סאונד מאוזן ואיכותי ברכבים לעומת מערכת סטריאו.

האם זה חלקים לא איכותיים? ניראה לי קומפוננט מורל דוטק אוביישן, סאב JBL, מגבר אלפיין, ודאבל דין קלריון, אמורים להיות טובים יותר ממערכת סטריאו(רסיבר+רמקולים) סטנדרטית לחלוטין של LG/ שארפ...

האם התצורה לא איכותית? על פי ביקורות כולם אומרים שקומפוננט+סאב זו אמורה להיות תצורה די טובה

האם הכיוון לא טוב? הרבה אנשים, כולל אנשי מיקצוע כיוונו לנו. יש שיפור אבל שוב, זה פשוט לא זה.

אז מה אמורה להיות הבעיה? אני פשוט לא מאמין שמערכת שאמורה לעלות בארץ בסביבות ה-7 אלף שקל, לא רק שהיא שהיא לא נשמעת באיכות של מערכת סטריאו בייתית ב-1200 שקל, אלא היא אפילו גרועה יותר!

פורסם

אקוסטיקה של בית שונה לגמרי מאקוסטיקה של רכב.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

אתה לא תצליח להגיע לסאונד ביתי ברכב, אתה יכול להתקרב לזה, אבל אתה לא תגיע לזה.

יותר מדי תדרים חוזרים, רעשי פח, קרקושים

הרי 4 קירות בטון יתנו בידוד הרבה יותר טוב מכמה יריעות דינאמט על פח דקיק של רכב.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

קודם כל ברוך הבא לפורום אודיו.

כמו שאודי אמר המפתח להבדל הכה גדול בין מערכת ביתית ומערכת ברכב הוא האקוסטיקה בבית שהיא הרבה יותר ידידותית לגלים מאשר ברכב, שם יש לך הפרעות רבות (שמשה/דש/מושבים/מיקומים לא שווים במרחק אלייך) ועוד רבים.

בנוסף, במערכת ביתית הרמקולים נמצאים בתשתית טובה להם, תיבות עץ בנויות כמו שצריך, לעומת הרכב שהרמקול תלוי על דופן פח רוטטת ומוסיפה רעשים, ללא הנפח הדרוש לו.

עכשיו, למרות כל הנ״ל אפשר בהחלט להגיע לתוצאה מאוד משביעת רצון ברכב אבל הדבר דורש השקעה לא קטנה ויותר מזה תכנון נכון.

המערכת שפירטת בסיסית מאוד ואני מאמין שנתח גדול מאוד מהתקציב שציינת לקח הדאבל דין שהוא בעצמו בחירה גרועה אם אתה חושק באיכות שמע.

מעבר למערכת רגילה אפילו מהפשוטות ותגלה שינוי גדול, קח מכשיר קצה של אחת החברות המובילות וכבר תקפוץ כמה מדרגות למעלה.

מעבר לזה עבודת תשתית על הרכב (התקנת איטום שישפר את התנהגות הרמקול (החזרים ונטרול קרקושי פח) ולחובבים היותר רציניים גם התקנת פוד בנפח מותאם לרמקול.

וכמובן שדרוג לרכיבים איכותיים יותר.

אתה מוזמן בחום להגיע למפגשי אודיו שנערכים ברחבי הארץ ולשמוע כמה מערכות מושקעות שלדעתי ישנו את השקפתך.

חג שמח לכולם.

פורסם

לדעתי זה פשוט מגוחך.

ואני לא יודע מה רמות הציוד של חברי הפורום, אבל כניראה אני וחבר שלי ממש רחוקים מהסטנדרט, אם המערכת(ללא הדאבל דין) ב- 4600 שקל נחשבת ל-"בסיסית"

להוציא סכומים של 5 ספרות רק בשביל להנות מרמת סאונד של מערכת ב-1200 שקל, זה לא משהו שאני הולך לעשות.

פורסם
לדעתי זה פשוט מגוחך.

ואני לא יודע מה רמות הציוד של חברי הפורום, אבל כניראה אני וחבר שלי ממש רחוקים מהסטנדרט, אם המערכת(ללא הדאבל דין) ב- 4600 שקל נחשבת ל-"בסיסית"

להוציא סכומים של 5 ספרות רק בשביל להנות מרמת סאונד של מערכת ב-1200 שקל, זה לא משהו שאני הולך לעשות.

לא רשמת דגם מדוייק של המגבר, אבל אני יכול להגיד לך גם בלעדיו ששילמת יקר מאוד.

פורסם

זה הציוד של חבר שלי, במחירים מחושבים לפי זאפ, הוא עצמו הזמין מאיביי וכול העסק(כולל הדאבל דין) עלה לו 3500 שקל. שזה אמנם חצי ממה שהיה עולה לו בארץ, אבל זה גם ז*** שכל לא קטן.

והמגבר זה הדגם שנמכר ב-2700 שקל בארץ

פורסם

נתחיל בזה שמיקום הרמקולים לא אידיאלי, במקרה הרע בדלתות, במקרה הפחות רע הדש או בפוד, אם היו לנו אוזניים ברגליים זה היה טוב. נמשיך שהשומע קרוב לרמקול אחד מאשר לשני אז צריך לעשות פה time correction ולהנמיך את הווליום של הרמקול הקרוב (כמובן שזה הורס לשאר הנוסעים). בהמשך חומרים באוטו שעוצרים גלי קול, חומרים שמחזירים גלי קול (שמשה קדמית למשל), ויברציות שונות מהפח, צלילים מרמקולים אחוריים מגיעים מאוחר (כולל סאב) - שוב TC; תדרים שמבטלים אחד את השני.... . כל אלה לא קיימים בכלל במערכת ביתית בה אתה פשוט יושב עם האוזניים מול הרמקולים. אז כן, צריך להשקיע סכום נכבד רק כדי להתגבר על הבעיות האלה.

פורסם
זה הציוד של חבר שלי, במחירים מחושבים לפי זאפ, הוא עצמו הזמין מאיביי וכול העסק(כולל הדאבל דין) עלה לו 3500 שקל. שזה אמנם חצי ממה שהיה עולה לו בארץ, אבל זה גם ז*** שכל לא קטן.

והמגבר זה הדגם שנמכר ב-2700 שקל בארץ

אני מקווה שאתה לא שופט את הציוד לפי הערך הכספי שלו, ישנם גם מגברים שנמכרים בארץ ב5k ולא הייתי משלם עליהם 2500.

כמו שכתבתי לך, הכל תלוי בתכנון המערכת.

אפילו התאמת אופי הרמקול למוזיקה המועדפת.

פורסם
אני לא מרבה לכתוב בתת פורום הזה, אבל יש לי שאלה שהיא בהחלט לא מובנת לי.

כבר יצא לי לשמוע מערכות לרכב בתצורות שונות, במחירים שונים, ופשוט צורמת לי העובדה שהמערכת סטריאו בבית, פשוט טובה יותר. אני לא מצליח לשמוע סאונד מאוזן ואיכותי ברכבים לעומת מערכת סטריאו.

האם זה חלקים לא איכותיים? ניראה לי קומפוננט מורל דוטק אוביישן, סאב JBL, מגבר אלפיין, ודאבל דין קלריון, אמורים להיות טובים יותר ממערכת סטריאו(רסיבר+רמקולים) סטנדרטית לחלוטין של LG/ שארפ...

האם התצורה לא איכותית? על פי ביקורות כולם אומרים שקומפוננט+סאב זו אמורה להיות תצורה די טובה

האם הכיוון לא טוב? הרבה אנשים, כולל אנשי מיקצוע כיוונו לנו. יש שיפור אבל שוב, זה פשוט לא זה.

אז מה אמורה להיות הבעיה? אני פשוט לא מאמין שמערכת שאמורה לעלות בארץ בסביבות ה-7 אלף שקל, לא רק שהיא שהיא לא נשמעת באיכות של מערכת סטריאו בייתית ב-1200 שקל, אלא היא אפילו גרועה יותר!

רכב זה לא בית, התקנה ברכב צריכה להיות ברמה מאוד גבוה אחרת לא משנה איזה סכומים תשקיע זה לא יהיה שווה למערכת של 300 שקל של בית.

ולכן אנשים מתקינים במיקומים הסטנדרתים בלי איטום בלי זוויות וככה זה נשמע, הכל שאלה עד כמה אתה מוכן ללכת רחוק עם ההתקנה ברכב.

זה התשובה.

שנה טובה.

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

• תוכן חדש...