Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א' לא ראה את ב'. אחרת היה נותן לו לעבור.

ב' נסע ישר על נתיב שמאל

את שני אלו לא ניתן להוכיח אבל אני חושב שאין עוררין על כך גם מנהג ב'.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ב' נסע ישר על נתיב שמאל

את שני אלו לא ניתן להוכיח אבל אני חושב שאין עוררין על כך גם מנהג ב'.

כרגע גזרת את גזר דינו של א'.

ארז רונן

פורסם
סופר במבה אתה נקרא בדחיפות ללמוד נהגות

...

ארז האמור הוא גם בשבילך.

כאילו, מה, גם אני צריך ללמוד נהגות??? :?

ב' נוסע במהירות התואמת לתנאי הדרך רק א' מחליט לבצע קמיקזה ולהיכנס לו לפתע למסלול הרי אינך מצפה שהוא יסע 10 קמ"ש בגלל א'

האמת? זה בדיוק מה שאני מצפה מב', במיוחד בתוך צומת.

ארז רונן

פורסם

לפותח השרשור:

אם אתה היית הנהג ברכב ב', האם היה איזה טיעון שנהג א' היה טוען שהתאונה אינה באשמתו, והיה נראה לך הגיוני?

לדעתי לא.

לנהג א' יש תמרור של עצור ותן זכות קדימה.

על ה"עצור" תצטרך לשמוע את גרסת נהג ב'.

על זה שנהג ב' לא קיבל זכות קדימה המגיעה לו - אין עוררין.

זה ש-א' לא ראה אותו לא מוריד מאחריותו, בדיוק כמו שלא תוכל לטעון שמישהו לא ראה את השלט "עצור", או אור אדום ולכן אינו אשם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

א' לא ראה את ב' בגלל שדה ראייה.

בצילום לא רואים אך לא היה ניתן לראות את ב' מגיע שעוצרים עצירה מלאה בעצור.

ב' נסע בוודאות בנתיב שמאל ובכל זאת נסע ישר.

בקיצור, אנא המלצתכם מה לטעון כדי להעביר את האשמה (או חלקה לפחות ..) לנהג ב'.

ושוב, אני באמת חושב שב' יש לו חלק בעניין. השאלה מה בדיוק העניין החוקי פה.

תודה ושנה טובה

פורסם
מי אמר שהוא עמד

כבוד השופט "הוא נכנס לי למסלול בקושי בלמתי ומנעתי תאונה קשה יותר" כך נהג ב' מעיד בשטף

נכון מאוד. אם אין דרך להוכיח שהוא עמד, זו מילה מול מילה. לא חשבתי על זה. אני תמים והגון מדי בשביל להיות משפטן :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין שום סיבה להעביר את האשמה (או חלקה) לנהג ב'.

אתה מבקש המלצה איך להפיל אשמה על חף מפשע.

נהג א' אשם, לא נתן זכות קדימה, בלי קשר לאם ראה או לא ראה את רכב ב'.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מניח שפות"ש גר בבניין שממנו צולמה התמונה. כמובן שמהכביש הפרספקטיבה שונה לחלוטין.

בכביש יש גדר הפרדה. אמנם גדר מסורגת, אבל קרוב לודאי שמגבילה מאוד את שדה הראיה של נהג א' מקו העצירה לגבי רכב הבא מימין. לכן אין לו ברירה אלא לבצע חצית צומת בשלבים.

מהתמונה אי אפשר להבין אם לרכב ב' יש תמרור כלשהו, למעט הסימון על פני הכביש. אולי פות"ש יוכל להעלות צילומים מגובה הכביש, או לשתף אותנו במיקום במפות google ואז נחכים.

ד"א - אני מסופק אם dashcam היה מסייע לנהג א', כיון שסביר שהוא עמד בזוית שבה רכב ב' נמצא מחוץ לשדה הצילום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
א' לא ראה את ב' בגלל שדה ראייה.

בצילום לא רואים אך לא היה ניתן לראות את ב' מגיע שעוצרים עצירה מלאה בעצור.

ב' נסע בוודאות בנתיב שמאל ובכל זאת נסע ישר.

ושוב, אני באמת חושב שב' יש לו חלק בעניין. השאלה מה בדיוק העניין החוקי פה.

תודה ושנה טובה

גדי חומד

א' לא ראה את ב' בעצור לא מעניין אף אחד וזה לא מה שגרם לתאונה. ואני הולך לקראתך ומקבל שא' עצר בעצור. איך אני בשבילך.

א' חוצה את החצי הראשון של הדרך ומגיע לאמצע מול אי ההפרדה.

כאן הוא שוב צריך לעצור ולראות שאין כלי רכב באים מצד ימין שלו. העמידה על חצי הכביש היא לא מאונך לכביש ממנו בא ב' אלא בזוית כדי לצמצם את האפשרות לפגיעה מכלי הרכב שבאים משמאל בחלק אותו חצית. והולך שוב לקראתך כי עצרת איך אני בשבילך.

חרה של זוית ואתה גולש לך לתוך הנתיב של ב' כי אתה לא רואה אותו ואז קורית התאונה.

ואכן לב' יש חלק בתאונה מהסיבה שהוא היה שם.

לא יודע האם הויכוח הוא בין חברות ביטוח או יגיע למשפט או מה או בין שני הנהגים בלבד.

אתה יכול להאיר את עינינו בסוגיה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה שכתב נהג לילה הוא הנכון מהבחינה החוקית, כדברי השופטת, אם אין ביכולתך להשלים את הפנייה בוודאות ללא קיפוח זכות הקדימה של מי מבאי הדרך שעליך לתת להם זכות הקדימה - אל תבצע את הפנייה.

זוהי לשון החוק נקודה, החוק לא מכיר פנייה בשלבים, למעשה זה בניגוד חמור לחוק כפי שנאמר.

בנוסף לכך אם מקו העצירה של תמרור העצור של נהג א' לא רואים את הרכב בו נוהג נהג ב' (מצב ברוב הצמתים בהם יש תמרור עצור), עליו לעצור בקו העצירה, לגלוש במהירות אפסית על מנת לקבל שדה ראייה שיאפשר לו לחצות את הצומת בבטחה.

מידע חשוב הוא האם נהג ב' נכנס לצומת מהנתיב השמאלי, או שהוא עקף למשל אוטובוס חונה כמו בתמונה וחזר לנתיב הימני לפני הצומת?

בכל מקרה יש לנהג ב' רשלנות תורמת ברמה של 25% כמו שנכתב כבר, אין אפשרות להעביר חלק גדול יותר מהאשמה בלי "חרב פיפיות" ולהגדיל את מספר עבירות התנועה שנהג א' ביצע ולהוסיף נהיגה בקלות ראש לסעיפים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מקסטרים - איני מכיר את הצומת. אבל אני רואה את הגדר על אי התנועה, ומתוך היכרות עם גדרות דומות - היא מפריעה מאד לתצפית לכביש החוצה. הבעיה העיקרית כאן היא התשתית, אל לך תתבע את העיריה על חסימת שדה הראיה בצומת. התפרון בצומת מסוג זה הוא רמזור, או, לפחות מראה שתשפר את שדה הראיה של העומד ב"עצור" (גם לא בטוח שתועיל, בגלל תחנת האוטובוס הסמוכה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון, יש אשמה כלשהי על התשתית התעבורתית, אבל מתי פעם אחרונה ראית שופט שפוסק אחוז מסוים של אשמה על הרשות המקומית כשהיא אפילו לא נתבעת במקרה הזה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
גדי חומד

א' לא ראה את ב' בעצור לא מעניין אף אחד וזה לא מה שגרם לתאונה. ואני הולך לקראתך ומקבל שא' עצר בעצור. איך אני בשבילך.

א' חוצה את החצי הראשון של הדרך ומגיע לאמצע מול אי ההפרדה.

כאן הוא שוב צריך לעצור ולראות שאין כלי רכב באים מצד ימין שלו. העמידה על חצי הכביש היא לא מאונך לכביש ממנו בא ב' אלא בזוית כדי לצמצם את האפשרות לפגיעה מכלי הרכב שבאים משמאל בחלק אותו חצית. והולך שוב לקראתך כי עצרת איך אני בשבילך.

חרה של זוית ואתה גולש לך לתוך הנתיב של ב' כי אתה לא רואה אותו ואז קורית התאונה.

חרא של זוית אבל עדיין אתה בעצירה מוחלטת כי אתה מצליח לראות את רכב ב' עוקף, בוא נגיד, אוטובוס, כשהוא נוסע בחלקו על הנתיב הפונה שמאלה בלבד. תוך מאית שנייה עוברת בראשך מחשבה שהינה עומדת להתרחש תאונה ו.......בום.

ואכן לב' יש חלק בתאונה מהסיבה שהוא היה שם.

לא יודע האם הויכוח הוא בין חברות ביטוח או יגיע למשפט או מה או בין שני הנהגים בלבד.

אתה יכול להאיר את עינינו בסוגיה

ישה, אתה יכול לדמיין סיטואציה כזאת?

ארז רונן

פורסם
אני לא מסכים. החוק קובע גם שהפוגע ברכב מאחור הוא האשם. במבחן המציאות לא כל תאונה "חזית אחור" אוטומתית מפילה אשמה על הנהג שהיה מאחורה

כי אין חוק כזה.

מניסיון אישי.

ישנו גם עמית לעבודה שממש לפני שבועיים היה לו סיפור מעניין עם נהגת שגירדה לו את הצד. הוא עמד בפקק בלי תנוע כלל והיא ניסתה להידחף.

לא קשור בכלל לענייננו.

נכנסים לצומת רק כאשר מגיעים למסקנה שניתן לעבור, בלי להיתקע באמצע.

לא לימדו אותך בשיעור נהיגה כיצד עוברים צומת בשני שלבים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ארז קרא(ע) את הודעתך מספר 47

קרא מה כתבתי 2 שורות מעל מה שאתה כתבת בהודעה האחרונה שלי בצבע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...