Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

יש לי סובארו איפרזה 2002.

לפני כחודש האוטו התחמם והגיע לאדום. גררתי את הרכב למוסך, וזה החליף את הטרמוסטט ואת מכסה הרדיאטור.

לאחר כשבוע וחצי בכביש מהיר בנסיעה עם מזגן במהירות כ 100 קמ"ש, שוב התחמם האוטו.כיביתי את האוטו והמתנתי שיתקרר המנוע, ואז נסעתי לרדואטוריסט.

הרדואטוריסט עשה ניקוי לרדיאטור והדליק את האוטו עם טוּרים גבוהים עם ובלי מזגן ממש הרבה זמן ואמר שעכשיו הכל נפלא.

מיד אחרי הטיפול נסעתי בכביש מהיר עם מזגן כ40 קילומטר, במהירות מעל 120 ביותר מ30000 סל"ד(סליחה אדון שוטר, זה חד פעמי וכולם נוסעים ככה) והאוטו לא התחמם ושמחתי מאוד. אבל.

ביום שישי בנסיעה שגרתית במהירות כ 90 קמ"ש עם מזגן, שוב התחמם האוטו. עצרתי בלי לכבות את המנוע, והמתנתי שהחום ירד ואז נסעתי עד ליעד כשלוש קילומטר.

בחזרה הביתה, כ30 דקות נסיעה בלי מזגן, האוטו לא התחמם בכלל.

האוטו לא מאבד מים, המים נקיים, השמן נראה טוב ובלי בועות.

אז אני לא מבין מה קורה. אני כבר מפחד לנסוע מחוץ לעיר.

אנא חברים יקרים. אני לגמרי מתוסכל.

תודה רבה מראש

אבי

פורסם
האם ידוע לך מה מצבה של משאבת המיים? מתי הוחלפה לאחרונה? ואיזה נוזל קירור קיים במערכת?

פששש תודה על התגובות המהירות.

לא זכור לי שהחלפתי, אולם הרדאטוריסט אמר שאם המשאבה לא היתה תקינה האוטו תמיד היה מתחמם ולא פעם אחת בשבוע.

המים הם מים ירוקים אנטיפריז.

ובקשר למאווררים, שניהם עובדים.

פורסם

האם יש חוסר מסויים של נוזל קירור בזמן ההיתחממות ?

אם אין אני ממליץ לך לבדוק שוב את התרמוסטט ובנוסף לבדוק שאין אויר במערכת ושמשאבת המים תקינה/להחליפה ולבדוק

את עוצמת המאוררים+הכיוון שלהם ושאין משהו שחוסם את כניסת האויר מבחוץ.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אם מערכת הקירור תתברר כתקינה לאחר בדיקה (משאבת מים לא רועשת/נוזלת/אימפלרים תקינים ולא שבורים),הרדיאטור נוקה,צינורות שווים במידת החום(אחרי התחממות יתר היה כדאי להחליף שוב טרמוסטט) אז שעון החום אינו תקין ו/או יוניט חום מנוע (אם קיימת) מזייפים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
ומי אמר שהשעון חום תקין?

אם מערכת הקירור תתברר כתקינה לאחר בדיקה (משאבת מים לא רועשת/נוזלת/אימפלרים תקינים ולא שבורים),הרדיאטור נוקה,צינורות שווים במידת החום(אחרי התחממות יתר היה כדאי להחליף שוב טרמוסטט) אז שעון החום אינו תקין ו/או יוניט חום מנוע (אם קיימת) מזייפים.

colauti היקר. אתה שובר לי את הלב. הלכתי למוסכים שאמורים לבדוק את מה והם לא אמרו כלום על זה.

בקשר ליוניט חום מנוע אני היום או מחר אחליף אותה.

שכחתי לציין, שבפעם הראשונה שהאוטו התחמם יצא מים מפקק הרדיאטור. מה שמראה שהשעון עושה את העבודה.

האם יש חוסר מסויים של נוזל קירור בזמן ההיתחממות ?

אם אין אני ממליץ לך לבדוק שוב את התרמוסטט ובנוסף לבדוק שאין אויר במערכת ושמשאבת המים תקינה/להחליפה ולבדוק

את עוצמת המאוררים+הכיוון שלהם ושאין משהו שחוסם את כניסת האויר מבחוץ.

נסעתי היום בתוך העיר(לא הרבה) ולאחר מכן, ליד הבית, שמתי סתם גז כדי לראות אם המאווררים עובדים.

המאווררים עובדים טוב, שעון החום קצת מתחת לאמצע. והשינוי בשעון החום ממתי שהמאוורר עובד עד שהוא מפסיק ושוב עובד כמעט לא מורגש. טיפה שינוי. המאוורר של המזגן עובד כשאני מפעיל מזגן.

לא חסר מים

הזזתי מעט לאחור לראות אם יש מים ברצפה ולא מצאתי.

אם מישהו מכם מכונאי, בשמחה ובששון אגיע אליכם כדי להפטר מהסאגה הזאת.

פורסם

התקשרתי לרדיאטוריסט שעשה את הניקוי והוא אמר שאם האטו שוב יתחמם אני אבוא אליו והוא יקדח בטרמוסטט החדש חור קטן.

מישהו שמע על זה?

תודה

פורסם
התקשרתי לרדיאטוריסט שעשה את הניקוי והוא אמר שאם האטו שוב יתחמם אני אבוא אליו והוא יקדח בטרמוסטט החדש חור קטן.

מישהו שמע על זה?

תודה

בהחלט. בסובארו עניין הקדיחה הוא יחסית נפוץ בגלל מיקומו של הטרמוסטט ובשביל ניקוז אויר. קבל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=256717

פורסם

כנראה שהבעיה נובעת מראדיאטור חימום סתום,אפשר לקדוח

שני חורים בטרמוסטט או לעקוף את הראדיאטור חימום ע''י גשר.

פורסם

הלכתי למכונאי שחבר המליץ עליו כתותח, וזה ביטל לי את הטרמסטט. לדבריו 99% זה יפתור את הבעייה.

אני מקווה שהוא תותח באמת...

אז בנתיים עבר יום אחד עליו והכל בסדר.

פורסם

זה לא טוב מה שעשית כי עכשיו לרכב יהיה מאוד קשה אם בכלל להגיע לטמפ׳ עבודה תקינה,הרכב ישתה יותר דלק,מצתים מפויחים,

ובלאי פנימי יותר גבוה למנוע.

חבל שבמקום להתמודד עם הבעיה המכונאי בוחר ללכת בדרך הקלה והפשוטה.

ממליץ לך לרכוש טרמוסטט חדש ומקורי ולהרכיב אותו ולמלא נוזל קירור איכותי.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

האם הרדיאטור עצמו נבדק ? בן כמה הוא ?

הייתה לי בעייה דומה שהתברר בסוף שהצלעות של הרדיאטור מלאות קורוזיה ורקובות. הרכב היה מתחמם בימי השרב, ובשאר ימי הקיץ היה נוסע בלי להתחמם.

נראה שאתה צריך להחליף מוסך.

• תוכן חדש...