Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת שירות בבית קפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול ישבתי לפגישת עבודה בבית קפה (סי סגפרדו). הזמנתי ארוחת בוקר קטנה, ביצה וסלט עם משקה אחד לבחירה. בחרתי קפה.

דקה אחרי ההזמנה מגיע הקפה. אני קורא למלצרית ומבקש ממנה לקחת את הקפה ולהגיש אותו לאחר הארוחה כי קפה מקובל לשתות לאחר הארוחה.

היא נותנת לי הרצאה של שתי דקות על כך שמניסיונה כמלצרית שותים קפה לפני הארוחה. אני מבצע סקר מהיר בקרב הקולגות שלי לשולחן. כולם מסכימים שקפה שותים בסיום הארוחה. היא כמובן לא משתכנעת אבל היא תעשה לי את הטובה, תיקח את הקפה, ותגיש לי אחד חדש בסיום הארוחה.

ושאלתי היא, ואני מבקש לדעת מי צודק (לא מי חכם. ברור לי בדיעבד שהייתי צריך לציין שתביא את הקפה בסיום), האם סביר לצפות שהקפה יוגש בסיום הארוחה?

יש לבית הקפה אינטרס שאקבל את הקפה בתחילת הארוחה?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני לא יודע מה מקובל, אבל אם אתה רוצה את הקפה בסוף הארוחה, אתה תקבל אותו בסוף הארוחה, מכיוון שאתה הלקוח וכך ביקשת. לא אמור לשנות לה אם אתה מקבל אותו בהתחלה או בסוף. כשעבדתי בבית-קפה רבות הפעמים שבהן אנשים היו מבקשים את הקפה/משקה קל בסוף הארוחה, וכך גם היה קורה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בארץ אין כזה דבר מקובל או מוסכם , כול דבר יש לציין , אחרי הכול רוב המלצרים הם רובוטים שעושים את עבודתם מהר ככול האפשר .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

למשל בארוחות בהם מגיע קר וחם מקבלים את הקר עם/לפני הארוחה והקפה אחרי הארוחה

כמו כן קפה זה כמו הסיגריה שאחרי

אני אישית מבקש את הקפה לפני, כדי שיהיה לי משהוא עד שיגיע האוכל (בלי קשר לשתיה הקלה בזמן הארוחה)

יתכן ועוד כמה לקוחות כמוני היו שם לפניך והמלצרית לקחה אותנו כנורמה

או שדחפו לך קפה שיצא בטעות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין חוקים. סלט כארוחה זה בכלל משהו ישראלי טיפוסי

שאי אפשר להשוות אותו למה ש"מקובל" בחו"ל, נניח.

היית צריך לציין מראש והיא הייתה צריכה לקחת בלי למצמץ ובלי הרצאות.

"אין בעיה, אדוני!"

אל תחפש אינטרסים או תיאוריות קונספירציה נסתרות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
שלום לכולם.

,, דקה אחרי ההזמנה מגיע הקפה. אני קורא למלצרית ומבקש ממנה לקחת את הקפה ולהגיש אותו לאחר הארוחה כי קפה מקובל לשתות לאחר הארוחה.

היא נותנת לי הרצאה של שתי דקות על כך שמניסיונה כמלצרית שותים קפה לפני הארוחה. אני מבצע סקר מהיר בקרב הקולגות שלי לשולחן. כולם מסכימים שקפה שותים בסיום הארוחה. היא כמובן לא משתכנעת אבל היא תעשה לי את הטובה, תיקח את הקפה, ותגיש לי אחד חדש בסיום הארוחה.

ושאלתי היא, ואני מבקש לדעת מי צודק (לא מי חכם. ברור לי בדיעבד שהייתי צריך לציין שתביא את הקפה בסיום),

האם סביר לצפות שהקפה יוגש בסיום הארוחה?

יש לבית הקפה אינטרס שאקבל את הקפה בתחילת הארוחה?

ואם הסיפור היה כך -

ישבתי בבית קפה לארוחה , והקפה הגיע ראשון .

פניתי למלצרית , אני מתנצל שלא אמרתי מראש - אפשר להגיש לי את הקפה בסוף הארוחה .

המלצרית חייכה ואמרה בסדר ,, כל כך פשוט כל כך קל , ויצאתה אדם גדול .

אבל - הישראלים - ריבי , חושבים שאמורים לקרוא אותם , ואם לא קראו את שהולך להם בראש - כנראה קורעים אותם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ברוב מוחלט של בתי הקפה בהם אני מזמין ארוחת בוקר, המלצרית שואלת אם להגיש את הקפה בהתחלה או בהמשך. (אני מעדיף בהתחלה, אבל לא רלוונטי).

בכל מקרה, אחרי שהסברת לה שאתה מעדיף בסוף - פה זה אמור היה להסתיים. בכל קריטריון של שירות נורמלי היא חייבת לקחת אותו בלי שום ויכוח ו/או הסברים. שלא לדבר על זה שמדובר כולה בקפה, לא איזו מנת גורמה של 200 ש"ח.

זה שהיא ניסתה לשכנע אותך זו חוצפה, ובאמת מעלה חשש שניסו "לדחוף" לך קפה מיותר שנוצר להם.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

מלצר שזה מקצועו בחיים ידע להביא את הקפה בסוף הארוחה וגם להבדיל בין סוגי מזלגות למנה ראשונה ועיקרית. אם זה סוג השירות שאתה חפץ בו, אתה מוזמן לסור לבראסרי או לכל מסעדת גורמה שמכבדת את עצמה ומעבירה הכשרה לצוות שלה בנושאים כאלה.

מלצר ישראלי מצוי עבד אתמול בתחנת דלק ויעבוד מחר בתור שליח בשביל לסגור את החודש, הוא הרי סטודנט ואין לו שום תודעת שירות או גאווה מקצועית. אתה תצטרך לשתוק ולתת לו טיפ, ולהגיד תודה שבכלל קיבלת שירות וזה לא הסתיים כמו אצל מיכאל בקפה ג'ו שבהרצליה. זה מה שיש ועם זה ננצח.

פורסם
. זה מה שיש ועם זה ננצח.

אמר האדם המושלם - אור לגויים ומאור העמים .:wink: - הרמתה להנחתה .

השיר נכתב ע"י נוכלת ושמה סו (נוכלת ושמה סו) - משחק בסדר הבתים.

http://cafe.themarker.com/post/1061074/

בארץ האנשים המושלמים

בארץ האנשים המושלמים

כולם מצקצקים בשפתיים למול

כל מה שלא מושלם כמותם

ומתעטפים בזעם קדוש

כשדברים לא הולכים בדרכם.

בארץ האנשים המושלמים,

קמים כל יום לעבודה

מפשילים שרוולים

ועושים הכל בצורה הכי מושלמת שיש.

בארץ האנשים המושלמים

אין מקום למי שהדשא שלו אינו ירוק

גם אם זה רק צבע

או פלסטיק.

בארץ האנשים המושלמים,

הכל ברור וידוע מראש.

הבנות מתחתנות בגיל עשרים ושש בדיוק

הבנים שנתיים ושבע אחריהן.

ואני אינני מושלמת

והחיבה והחמלה שבליבי שמורים

לדפקטים הקטנים שבאנשים.

והדשא שלי אינו ירוק

וחלקים בו צחיחים ממש

אבל כשאני רואה כיצד פרחי ההדס הלבנים

נופלים לתוכו במעוף של פרפר

מכסים אותו בנקודות לבנות של הפתעה

אינני מצקצקת בשפתיי על הפגם שנפל במשטח הירוק,

אני מודה לאלוהים על החיים.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אור לגויים ומאור העמים.

שמש העמים, אני מבקש לדייק.

וגם לי יש שיר, או יותר נכון לחיים חפר:

מדי שנה האלוהים מבטיח,

שאוטוטו יגיע המשיח,

ובקלי קלות,

נצא מן הגלות,

אל ארץ גפן, תאנה ואבטיח.

מדי שנה האלוהים מבטיח.

וכל איש זאת הלא יודע בלבבו

שהמשיח, המשיח, לא יבוא.

ולא צריך לתת סאלוט

למקצועות שבגלות.

ואלוהים שבשמיים,

יודע שהכל אויר וּמים,

וכל בוגר וכל קטין

רוצה להיות רק עורך-דין,

וּלהרוויח, להרוויח, להרוויח להרוויח.

כי כל אחד הרי בנתיים

כולם יודעים הוא כל יכול

גם חילוני וגם מאמין רוצה

להיות פרקליט גדול.

והוא גם דור חדש יקים,

שמטרתו רק עסקים.

כי כך חשבנו מעולם -

שהמדופלם הוא החכם

ובפיננסים הוא יקנה את העולם.

והוא חולם על גרוס ונטו

כמו אבותיו מימי הגטו - נטו.

כי אלוהים הרי מזמן הִבטיח

שאוטוטו יגיע משיח.

אך פירמידה הפוכה

היא צו לכל המשפחה

כי למי תודה ולמי ברכה

לעבודה ולמלאכה

בארץ גפן, תאנה ואבטיח.

כי אלוהים הרי מזמן הבטיח.

ולא צריך יותר מעבודה לסבול

כי אלוהים, הטוב כבר יסדר הכל.

ונלמד את ילדינו ונכדינו היקרים

את הסיסמא של בני עמנו

שהיא העבודה לא בשבילנו.

וכל הציונות כולה,

הפכה לבוז ולקללה,

האקדמיה הסמינר הישיבה המכללה

אינם דווקא רצפט קדוש לכלכלה.

להרוויח, להרוויח, להרוויח להרוויח.

כי כל אחד הרי בנתיים

כולם יודעים הוא כל יכול

גם חילוני גם מאמין רוצה

להיות פרקליט גדול.

והוא גם דור חדש יקים,

רק עיסוקים בעסקים.

כי כך היינו מעולם -

יותר מכל אומה ועם

כי בפיננסים התעסקנו פה וָשם

חלמנו שוב על גרוס ונטו

ממש כמו אז בימי הגטו - נטו.

ולא צריך שמין משיח יבוא לכֿאן

הרי גם ההיסטוריה הוכיחה כבר מזמן

שכּל מי שעובד כאן

וכֿל מי שיוצר כאן

הוא המשיח

כשמוסר עבודה הוא מחלה גנטית של מדינה שלמה, למה כבר אפשר לצפות ממלצר צנוע?

פורסם

שמש העמים, אני מבקש לדייק.

וגם לי יש שיר, או יותר נכון לחיים חפר:

כשמוסר עבודה הוא מחלה גנטית של מדינה שלמה, למה כבר אפשר לצפות ממלצר צנוע?

גדול :lol: מסכים אבל יש גם אור , שחרררר מאור העמים .

ואני אינני מושלמת

והחיבה והחמלה שבליבי שמורים

לדפקטים הקטנים שבאנשים.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מלצר שזה מקצועו בחיים ידע להביא את הקפה בסוף הארוחה וגם להבדיל בין סוגי מזלגות למנה ראשונה ועיקרית. אם זה סוג השירות שאתה חפץ בו, אתה מוזמן לסור לבראסרי או לכל מסעדת גורמה שמכבדת את עצמה ומעבירה הכשרה לצוות שלה בנושאים כאלה.

מלצר ישראלי מצוי עבד אתמול בתחנת דלק ויעבוד מחר בתור שליח בשביל לסגור את החודש, הוא הרי סטודנט ואין לו שום תודעת שירות או גאווה מקצועית. אתה תצטרך לשתוק ולתת לו טיפ, ולהגיד תודה שבכלל קיבלת שירות וזה לא הסתיים כמו אצל מיכאל בקפה ג'ו שבהרצליה. זה מה שיש ועם זה ננצח.

מסכים ומחזק.

172

פורסם

רוב המלצרים באמת רק רוצים לסיים את החודש ולא מעניין אותן תודעת שירות. שאני מבצע את ההזמנה בקופה אני בד"כ שואל.

בלי קשר,

לקוחות ישראלים הם בהמות, צריך ללמד אותם דבר אחד או שניים על סבלנות ודרך ארץ.

לרוב הלקוחות שלנו מגבעתיים חושבים שמגיע להם הכל ולא פעם ולא פעמים יצא מצב של ריב מול הלקוח.

לא פעם הסברנו שהבית קפה שלנו הוא בשירות עצמי אבל עדיין הלקוח הפלצן יגיד בכל מתנשא שיגישו לו לשולחן ויהי מה.

היום לקוח כמעט הלך איתי מכות במבטים שהוא דפק לי כי לא הסכמתי לתת לו הגשה לשולחן, אז כדאי להפחיד אותי הוא ביקש את השם שלי:roll::lol::wink:

תמיר.

פורסם

לא פעם הסברנו שהבית קפה שלנו הוא בשירות עצמי אבל עדיין הלקוח הפלצן יגיד בכל מתנשא שיגישו לו לשולחן ויהי מה.

היום לקוח כמעט הלך איתי מכות במבטים שהוא דפק לי כי לא הסכמתי לתת לו הגשה לשולחן, אז כדאי להפחיד אותי הוא ביקש את השם שלי:roll::lol::wink:

רק בישראל, לקוח מזמין כוס קפה וחושב שהוא קנה את כל המסעדה.

:roll:

לאחר תקופה ארוכה שעבדתי בשירות לקוחות בתחילת דרכי, אם זה בתור עובד פרונטלי (גם תקופה ארוכה במלצרות) גם בצבא (רס"פ) וגם בשירות לקוחות טלפוני, למדתי דבר אחד עיקרי, לא משנה מה - אף לקוח לא צריך להגיע למצב שהוא מסתכל עלייך מלמעלה. הוא יקבל את מה שמגיע לו וזהו. שלא יצפה ליותר.

ועכשיו ההסבר לחברי הפורום שמעודם לא עבדו כנותני שירות:

ללקוח נחמד וחביב בעל דרך ארץ, נותן השירות בדר"כ יעשה מעבר למקסימום בשביל לראות אותו ממשיך לחייך כשהוא יוצא מבית העסק.

מאידך,

כשהלקוח הוא פלוץ עם אגו מנופח, אז שלא יצפה ליותר מדיי ושלא יופתע במידה ויקבל יחס גרוע גם מהמנהל של נותן השירות.

אנשים לפעמים שוכחים, שגם העובד מאחורי התג - גם הוא בן אדם!

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...