Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל אנטי פריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פזכולנט נוזל מוכן לשימוש ברמה גבוהה .

מנסיון של שנים !

לגבי פז אני יודע שיפנאוטו משתמשים במוסכים שלהם רק בנוזלים שלהם-כולל שמנים-מה שמוכיח שפז מוכרת מוצרים ברמה גבוהה:idea:

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין פה מה לשבור את הראש עם אחוז המהילה, הכי פשוט בארץ (למי שאין כוח לחשב כמו שכתוב על האריזה) זה 50/50 , אבל מי שרוצה יכול לשחק עם זה לפה או לשם.

נוזל קירור תוצרת הארץ הוא בעקרון חרא של מוצר וחוץ מזה הוא בטוח מהול עם מי ברז פשוטים, מה שהכי גרוע, כי המים בארץ מאוד "כבדים", מליחים וכד'...

האנטיפריזים שנמכרים למשל בארה''ב מכילים גם את כל המרכיבים הללו אבל בכמות נמוכה יותר, שלא מסוכנת למנוע. מה שמייבאים לאירופה ולארץ הוא שונה כי מלחתחילה היצרן מודע שהמים באירופה באיכותם יותר גרועים מארה''ב והדרישות שונות , לכן "מתאימים" את האנטיפריז ל"מי אירופה" או "מי ישראל" - הכוונה העיקרית למזער כמות גדולה של פוספטים ומלחים.

אני לא בטוח שליצרני אנטיפריזים בארץ כל כך אכפת מהמנוע שלנו, אני בטוח שלא. בארץ הכל נעשה "חפיף", איזה 20 ערבים מערבבים חומרים עם מי תעשייה, מדביקים על זה תוית "אנטיפריז אחלה" ושמים באוטו דיפו במבצא. לא בשבילי, לכן אני לא אשתמש בנוזל קירור תוצרת הארץ. לא רוצה ללכלך אבל אני לא סומך על יצרנים עם שמות כמו "רמי תעשיות אנטיפריז בית שאן בע''מ", תאמין או לא, כבר נתקלתי בכאלה ויש יותר גרועים. אולי דווקה "פז" הם בסדר, אבל השאר.....

האמת הייתי מת לראות בדיקה של איזה 20 אנטיפריזים תוצרת הארץ ע''י מכון התקנים או איזה מכון עצמאי, אני בטוח 19 מה-20 לא היו עומדים בדרישות התקן המינימליות. דווקא קראתי איזה תחקירים, אני זוכר שבאחד האנטיפריזים הייתה כמעת חומצה במקום מה שצריך להיות. יש להם הרבה מרכיבים שכל אחד אחראי על משהו אחר וכל זה צריך להיות בפרופורציות נכונות ולעמוד בתקנים גבוהים. מה לעשות, מוצרים ישראלים שכאלה ברובם נכשלים לעמוד בתקן ולבצע את העבודה "כמו שצריך". משום מה אני יותר סומך על Liqui Moly / Prestone / Valvoline

נו על מה בכלל יש לדבר, הבדל ענקי.

האמת אני לא יודע מאיפה להתחיל בתגובה שלי (וגם אין לי כ"כ כוח להכנס לזה, אז אני מראש אוותר)

בקשר לנוזלים תוצרת הארץ, למה להכליל? אני דווקה מעדיף את הנוזל של סונול שלדעתי עדיף על preston (מניסיון!) כל אחד והסטיה שלו...

בקשר לזה שמים מזוקקים תוקפים אלומיניום, תתפלא אבל יש בזה משהו. בגלל זה לא שמים 100% מים מזוקקים, אלא במהילה עם נוזל יעודי...

לגבי פז אני יודע שיפנאוטו משתמשים במוסכים שלהם רק בנוזלים שלהם-כולל שמנים-מה שמוכיח שפז מוכרת מוצרים ברמה גבוהה:idea:
הדבר היחידי שזה מוכיח זה שיש להם הסכם שת"פ כלשהו. אם לפז יש מוצרים טובים או לא, אין לי מושג.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
האמת אני לא יודע מאיפה להתחיל בתגובה שלי (וגם אין לי כ"כ כוח להכנס לזה, אז אני מראש אוותר)

בקשר לנוזלים תוצרת הארץ, למה להכליל? אני דווקה מעדיף את הנוזל של סונול שלדעתי עדיף על preston (מניסיון!) כל אחד והסטיה שלו...

בקשר לזה שמים מזוקקים תוקפים אלומיניום, תתפלא אבל יש בזה משהו. בגלל זה לא שמים 100% מים מזוקקים, אלא במהילה עם נוזל יעודי...

I'm very curious how you got to the conclusion that Sonol's coolant is better than Prestone and would be interested in knowing what kind of experience makes you think that, with all seriousness, not being sarcastic

The reason that you can fill up your cooling system with nothing but water is that water do not provide any lubrication to the pump and all the rubber parts, the glycol and silicates do that work... in professional racing in the US, you're not allowed to fill up your cooling system with any kind of coolant because it is very slippery if it gets spilled on the track and can cause an accident, instead, you fill up the system with 100% water and a very small amount of some racing legal anti seize compound to keep the pump and rubber part lubricated, the aluminum survives just fine

.Moti

פורסם

I'm very curious how you got to the conclusion that Sonol's coolant is better than Prestone and would be interested in knowing what kind of experience makes you think that, with all seriousness, not being sarcastic

The reason that you can fill up your cooling system with nothing but water is that water do not provide any lubrication to the pump and all the rubber parts, the glycol and silicates do that work... in professional racing in the US, you're not allowed to fill up your cooling system with any kind of coolant because it is very slippery if it gets spilled on the track and can cause an accident, instead, you fill up the system with 100% water and a very small amount of some racing legal anti seize compound to keep the pump and rubber part lubricated, the aluminum survives just fine

.Moti

צודק. הייתי צריך לציין גם את זה. התכוונתי להגיד שלעומת מילוי 100% מים רגילים במע' הקירור (שזה מה שהרבה אנשים עושים) שגורמים להצטברות של משקעים, מים מזוקקים תוקפים, כימית, את האלומיניום.

הניסיון שלי מתבטא בזה שלפני הקיץ (ולפני שהחלטתי לשפץ) החלטתי לרענן את מע' הקירור ברכב. החלטתי לנסות את הנוזל של פרסטון בריכוז 70%. אחרי מס' נסיעות התיאשתי וחזרתי לנוזל של סונול ובזה נגמר הסיפור.

פורסם

בוא נגיד את זה הכי פשוט: מים מזוקקים לא תוקפים אלומיניום, אלומיניום "נאכל" על ידי המים - קורוזיה. קורוזיה נגרמת ע''י מים רגילים, אך ע''י מים מזוקקים הקורוזיה נגרמת פחות בגלל שאחוז החמצן (הגורם העיקרי) במים מזוקקים הוא פחות מהמים הרגילים.

תוצאה: מים רגילים - גורם לקורוזיה במתכות, אלומיניום, משקעים רבים.

מים מזוקקים - קורוזיה מועטת, אין משקעים, אין תגובה כימית מיוחדת למתכות.

מותר וניתן למלא מערכת קירור רק במים מזוקקים, מה שעדיף בהרבה ממילוי במי ברז, אך בוודאי עדיף במהילה של אנטיפריז (שמטפל במערכת קירור במובנים רבים) עם מים מזוקקים.

יותר מכך - עדיף מים מזוקקים שיעודם הוא רפואי ולא תעשייתי, ז''א שקונים בבית מרקחת ולא ב"קנה ובנה". יש פה גם הבדל לטובה: מים מזוקקים לצרכים ביתיים לעומת מים מזוקקים לצרכי רפואה. אך פה כבר עלינו לגבהים של טכנולוגיות! נראה לך מישהו במוסכים מודע לזה או נוהג לעשות ככה??? בחיים לא! מי ברז + אנטיפריז תוצרת "משה כימיכלים בע''מ" ויאללה, לדרך!

יכול להיות שישנם מוסכים מורשים שממליצים על אנטיפריזים תוצרת הארץ. הסיבות:

1) עלות זולה מאוד

2) קשרי משפחה בין הבעלים

3) אינטרס כלכלי מובהק (הסכם / חוזה). = קונים 1000 יחידות ב-5 ש''ח כ''א. מוכרים = 35 ש''ח וגם ממליצים! למה לא? נמליץ!

אך לא מטעמי "מה שהכי טוב לאוטו של לקוח". אתה גר בארץ, ואתה כזה נאיבי, עוד לא למדת את זה?

(בלי להעליב, כמובן, חבוב)

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
בוא נגיד את זה הכי פשוט: מים מזוקקים לא תוקפים אלומיניום, אלומיניום "נאכל" על ידי המים - קורוזיה. קורוזיה נגרמת ע''י מים רגילים, אך ע''י מים מזוקקים הקורוזיה נגרמת פחות בגלל שאחוז החמצן (הגורם העיקרי) במים מזוקקים הוא פחות מהמים הרגילים.

תוצאה: מים רגילים - גורם לקורוזיה במתכות, אלומיניום, משקעים רבים.

מים מזוקקים - קורוזיה מועטת, אין משקעים, אין תגובה כימית מיוחדת למתכות.

מותר וניתן למלא מערכת קירור רק במים מזוקקים, מה שעדיף בהרבה ממילוי במי ברז, אך בוודאי עדיף במהילה של אנטיפריז (שמטפל במערכת קירור במובנים רבים) עם מים מזוקקים.

יותר מכך - עדיף מים מזוקקים שיעודם הוא רפואי ולא תעשייתי, ז''א שקונים בבית מרקחת ולא ב"קנה ובנה". יש פה גם הבדל לטובה: מים מזוקקים לצרכים ביתיים לעומת מים מזוקקים לצרכי רפואה. אך פה כבר עלינו לגבהים של טכנולוגיות! נראה לך מישהו במוסכים מודע לזה או נוהג לעשות ככה??? בחיים לא! מי ברז + אנטיפריז תוצרת "משה כימיכלים בע''מ" ויאללה, לדרך!

יכול להיות שישנם מוסכים מורשים שממליצים על אנטיפריזים תוצרת הארץ. הסיבות:

1) עלות זולה מאוד

2) קשרי משפחה בין הבעלים

3) אינטרס כלכלי מובהק (הסכם / חוזה). = קונים 1000 יחידות ב-5 ש''ח כ''א. מוכרים = 35 ש''ח וגם ממליצים! למה לא? נמליץ!

אך לא מטעמי "מה שהכי טוב לאוטו של לקוח". אתה גר בארץ, ואתה כזה נאיבי, עוד לא למדת את זה?

(בלי להעליב, כמובן, חבוב)

בוא נגיד את זה בצורה עוד יותר פשוטה:

מה זה "נאכל" אם לא "תקיפה"?

קורוזיה אכן נגרמת ע"י תגובה של מתכת עם חמצן. אבל מה הקשר בין ריכוז חמצן ומים מזוקקים/ברז?

מים מזוקקים הם בעלי PH7. או יותר נכון, אמורים ליהיות כך. אבל יתכן והם בעלי PH נמוך במקצת מה שמביא אותם למצב בסיסי וגורם לתגובה עם האלומיניום.

האמת, לא איכפת לי מה מוסכים ממליצים, אני גם ככה לא נכנס אליהם לדברים כאלה (וגם לא לאחרים). אני יודע מה עושה טוב לבייבי שלי... ואגב הנוזל של סונול הרבה יותר יקר מכל אנטיפריז אחר...(זה כתגובה לכך שציינת שהעלות של חומרים ישראלים זולה יותר- רק אציין שאני לא מאלה ש"קונים את ההכי יקר כי זה הכי טוב")

מה הקשר לנאיביות? אם יש משהו שאני לא, זה נאיבי. הייתי אומר את אותו דבר עליך- אתה קונה רק תוצרת חוץ כי אמרו לך שזה הכי טוב ולא יכול ליהיות שמשהו תוצרת הארץ יכול לעשות את העבודה כמו שצריך.

זהו.

דני.

אה,עוד דבר. אני לא חבוב, הבנת את זה...חבוב?:wink:

פורסם
אתה קונה רק תוצרת חוץ כי אמרו לך שזה הכי טוב ולא יכול ליהיות שמשהו תוצרת הארץ יכול לעשות את העבודה כמו שצריך.

זהו.

ממש לא נכון. אני ניסיתי גם ישראלים וגם תוצרת חוץ. השתמשתי שנה ב"פזכלנט". לגבי המחירים אתה לא צודק גם, תוצרת ישראל תמיד יהיה יותר זול ונגיש כי אין מכס, הגבלות וכו'...

לא נראה לי ש"סונול" יעלה יותר מ-60 ש''ח, "פזכלנט" הייתי קונה 4 ליטר ב-35 ש''ח.

לשם השוואה: G12 Liqui Moly שלוש ליטר עולה 105 ש''ח, Prestone 5/150 שלוש וחצי ליטר עולה 115 ש''ח. למחיר יש השפעה ובמקרה הזה הוא איזה שהו מדד לאיכות גם. שים לב, גם בשמנים.

במים מזוקקים יש פחות חמצן = פחות קורוזיה.

וסליחה על "חבוב" עם העלבתי אותך :wink:

אתה צודק, מה שהכי טוב לבייבי שלך - זה הכי טוב. העיקר לא מים מהברז ועל כל הדברים האחרים אפשר להתווכח עוד הרבה :wink:

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

30ש"ח לליטר נוזל סונול. מחיר מופקע אמנם אבל שווה את זה- הכל בשביל הילדה...

מצטער, אבל במים מזוקקים אין פחות חמצן. למה אתה חושב שיש פחות חמצן?

מים מזוקקים הם H2O "טהורים". מים מהברז זה H2O +שאריות זבל שמצוי במי התהום שלנו.

פורסם
מה לגבי מים ממזגן במקום מים מזוקקים מוכנים למכירה?
הכל עניין של דרגת זיקוק. המים שמתעבים במזגן "מזוקקים" יותר ממי ברז זה בטוח. אני מניח שאין מניע מהוספת מים אלו לנוזל הקיים ברדיאטור. לגבי שימוש בלעדי במים אלו, אני אישית לא הייתי עושה זאת. מבחינתי החיסכון מול התוצאה האפשרית פשוט לא שווה את זה. חוץ מזה, מים קנויים לא כ"כ יקרים...

דני.

• תוכן חדש...