Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנים אמיתיות: השד העדתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו עבירה פלילית שנוצרה מניצול לרעה של חוק השבות.

אתה צודק בשאר הדברים, וזה גם מה שאני אמרתי. המקרים האלו קיימים, אבל לא צריכים לשמש כתיוג לעליה שלמה.

נכון שכהרגלך לא קראת בכלל את מה שכתבתי מתחילת חילופי הדברים בינינו?

פניתי לרומן, לא אליך. בכל מקרה, הוא כבר הסביר לך למה (כרגיל) אתה טועה. בכל מקרה, בתור מי שחי את חיי העולה כבר למעלה מ20 שנה ומכיר או הכיר מספיק משפחות של רוסים שהגיעו לכאן, אני גם יכול לספר שאני אישית לא נתקלתי עד היום באף מקרה של "מנצלים". משפחות שבהן יש יותר גוים מיהודים? וודאי, לי אפילו יש קרובי משפחה כאלו (אני עצמי 100% יהודי ב4 דורות אחורה שאני מכיר, מכל כיוון). "ניצול"? אני לא רואה איך חברי הגויים ששירתו איתי בצבא, או חבריהם הגויים של ההורים שלי, שלקחו יחד איתם חלק מאוד פעיל בניקיון אוטובוסים ושירותים בחברות הייטק "ניצלו" את חוק השבות. הדוגמא שהבאת של הניאו נאצים לא מעידה על "ניצול", אלא על כישלון קליטה מובהק. האם אולי הגיוני לצמצם את חוק השבות כך שלא יגיעו אנשים מהסוג הזה? כן, אולי הגיוני. אבל בין זה לבין ניצול אין שום קשר. סתם, כהערת אגב, את הטענה הראשונה על "ניצול" שמעתי כשהייתי בן 7.5 אז הילד של השכנים סיפר לי שאמא שלו אמרה לו שאנחנו קיבלנו דירה ורכב בחינם. כהערת אגב נוספת (או תהייה, יותר נכון), אם אתה לא גזען - מה מפריע לך שהגיעו לכאן גם גויים, שיש להם קשר רחוק כלשהו ליהדות, שחיים ומנהלים כאןן את כל חייהם, תורמים לכלכלה, משרתים בצבא וכו'? כי יכול להיות שאחד מהם בסוף יגדל להיות ניאו נאצי? ולתת פה מקלט לעבריינים שהם (או רק כי הם) 100% יהודים - זהי יותר טוב?

ידידי, אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אמור לבוא היום שבו יפול לך אסימון ותבין שאתה לא יכול להניח שאתה פשוט יודע הכל ומבין בהכל, כי קראת כתבה ב-ynet. ממליץ לך בחום להפסיק להניח שאתה אוטודידקט גאון ולקרוא את התגובה של [פנדוב, שהיא די מדברת על כל מי שחושב שהוא מבין ומומחה כי הוא ראה איזה סרט חצי אפוי בערוץ ההיסטוריה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נגמרו הטענות?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
התכנית מעלה שאלות נוקבות -

1. למה תמיד יש שופט מזרחי אחד בעליון? כי עו"דים\שופטים הם קבוצה קטנה ומיוחסת שלא ממש קשורה לציבור הרחב ומורמת לחלוטין מהעם ומהחיים היומיומיים. הם לא משליכים על כל האוכלוסיה. זה הכל אינטרסים שם אז הם שמים "מזרחי מחמד" בשביל שלא יציקו להם.

2. למה פחות מ-9% מהסגל האקדמי הוא ממוצא מזרחי? כי לימדו חלק גדול מהם שלהיות באקדמיה זה "להשתאכנז" אז חלק מהם מעדיף סוגים אחרים של מקצועות. חוץ מזה, רוב המרצים ה"מזרחיים" שאני מכיר הם פעילים מאוד בכל נושא השוויון באקדמיה וכל הבולשיט הזה (זה בולשיט כי ככל שאתה יותר נלחם בגזענות, ככה אתה מאדיר ומנציח אותה).

אני ממש לא סובל את אלו שכל היום מדברים על "עשו לי ככה כי אני מעדה X" או "אתה רק אומר את זה כי אתה מעדה Y".

Fuck these people!

בנוסף, ההון התרבותי שהביאו האירופאים היה יותר מתאים לאקדמיה מאשר זה של יוצאי המזרח. מה שכן, ההבדל הזה היה צריך להיעלם תוך שניים-שלושה דורות אבל ממשיכים להעצים אותו עם סטריאוטיפים.

3. למה אין ראש ממשלה מזרחי? יש לך מועמד ראוי? כי אני לא רוצה ראש ממשלה מזרחי. אני רוצה ראש ממשלה ישראלי.

4. למה פוסלים קורות חיים לפי שם משפחה?

לא יודע עד כמה זה קורה.

שם המשפחה שלי הוא פרנקוס וזה נשמע ספרדי למדי לרוב האנשים (רמז: אני ממש לא ספרדי).

לא נראה לי שמישהו פסל אותי בגלל זה.

שוב, אני האחרון שצריך להתלונן אך יש כאן שאלות שאין עליהם תשובות.

אפשר "לנגן" על התאמצות=הצלחה אבל בפועל, המצב שונה.

חכה שתתחתן.

גם אתה תתייחס בדיפרנציאליות לנשים.

1. אישתך.

2. חברות שלה.

3. חברות שלה שהן כוסיות.

4. חברות שלה שאתה לא סובל.

5. אמהות של ילדים מהגן, שנשבע לך, כשאנחנו היינו ילדים לא היו אמהות כאלה.

6. חד הוריות שהן גם 3 גם 5 וגם מנצלות כל פיסת בד שניתן לגזור מהבגדים, ואתה אמור לשבת איתן על כוס קפה ולהנהן ברצינות כשאתם מדברים על הגננת או חוג ה'חשיבה מוסיקלית' החדש, ולהסתכל להן בעיניים! בעיניים פרנקוס, כי כל הסטת מבט זה בגדר הטרדה מינית.

זה לא קשור בכלל.

אני כבר נשוי לידיעתך (אפילו בתהליכי גירושין).

זה שיש כיום תרבות מפגרת שנותנת לנשים זכויות יתר ומסרסת גברים זה עניין אחר לגמרי, שלא קשור לעניין הזה.

אני בעד שוויון הזדמנויות ובחירה אישית.

זה פשוט אומר שאני לא הולך ללמד את הילדים שלי שמקומה של האישה הוא בבית ושל הגבר בעבודה בשדה.

אני גם לא אלמד אותם שגבר שמזיין הוא גבר-גבר אבל אישה שמזיינת היא זונה.

אישה שמחפשת הטרדות מיניות איפה שאין ורוצה לסרס גברים, כן, היא זונה וכלבה, אבל זה לא בגלל שהיא אישה אלא כי היא זונה וכלבה.

בלי קשר להודעה הלא קשורה הזו:

אני יכול להחליט מה שאני עושה בחיים בלי קשר לעדה שלי.

אגב, מישהו בכלל יודע פה מה העדה שלי? לי זה ברור אבל אני לא חי את זה ביומיום.

ממש מעצבן אותי אפילו שהחברה שלי והמשפחה שלה מדברים כל הזמן על "אנחנו מעדה X". לא מעניין אותי בכלל! מה אכפת לי שסבתא שלך הגיעה משם? זה לא מעניין בכלל. גדלת בארץ? את ישראלית. היה לך מגע עם חו"ל? אז יש טיפה השפעה גם משם. למה צריך להגדיר את עצמנו לפי המקום שהסבים שלנו הגיעו ממנו? נו, טוב, אז אתם אוכלים מה שאני אוכל וקוראים לזה בשם אחר. אז מה?

יש יותר הבדלים תרבותיים ביני ובין החברה שלי כי אני מושבניק והיא מהעיר הגדולה מאשר פער עדתי.

גם האקסית שלי הייתה מזיינת את השכל עם "מפלים אותי כי אני רוסיה. מה הם רוצים ממני?".

אז ככה: מה שאנשים רוצים מהרוסים זה להפסיק להיות רוסים ולהפוך לישראלים.

אני לא מתנשא מעל אנשים רק כי אני דרום אמריקאי. למה רוסים צריכים להתייחס למקומיים כמו אל זבל?

למה מתייחסים אלי כמו אל חרא כשאני הולך לטיב טעם ולא מבין את הנורמות של התור הדפוק שיש להם שם? לפעמים מותר לשמור מקום, לפעמים אסור אבל אף פעם לא מסבירים אז תמיד הזקנה המעצבנת צועקת עלי ברוסית כאילו שאני איזה פרחח.

למה זקנים רוסים צועקים עלי אם הם שואלים אותי משהו ברחוב ואני עונה Я не говорю по-русски?

רק רוצים שיקבלו את התרבות המקומית עם רוב המגרעות שלה ויפסיקו לפנטז על איזו "Россия-Матушка" מושלמת שמעולם לא הייתה קיימת והתנשאות שאין לה אח ורע?

התרבות הרוסית (הכללית, לא של רוב אלו שעלו הנה) היא גועל נפש. חברה אלימה בטירוף, מושחתת, שיכרות בלי הפסקה וחוסר אכפתיות טוטאלי לבטיחות.

לפחות בארץ קיבלנו את החלקים היותר טובים של ברית המועצות, ביחד עם טיפה זבל, שבו אנשים מעדיפים להתמקד.

בקיצור, אתם חיים בארץ, תפסיקו לחיות ברוסיה. אפילו לא מעניין אותי אם אתם יהודים או לא, רק תחנכו גם את אלו שלא יהודים שלא יהיו גזענים ושיקבלו את התרבות המקומית.

וזה גם לעדות המזרח: אתם חיים בארץ, לאף אחד לא אכפת מזה שלסבא שלכם היו שטחים ענקיים במרוקו וששם חייתם טוב. פה גרתם במעברות או בוילה ענקית בסביון, בלי קשר למה שקרה במרוקו, סוריה, טריפולי או עירק. צאו מזה!

(למרות שעיראקים לא נחשבים טכנית למזרחים).

אמא שלי נולדה בבוליביה וסבתא שלי בפרו. אז מה? יש איזשהו קשר לבוליביה או פרו במשפחה שלי? ממש לא!

צאו מהסטיגמות המפגרות האלו כבר!

פורסם
אילו תנאים בדיוק מקבלים? איזה שוד קרקעות מדובר? מזמין אותך לעבוד יום אחד בודד בפלחה, דבר איתי אח"כ (עוד לא נכנסנו לעניין ההשתכרות העלובה בחקלאות...).

שמר, משלמה מעוז חושב אחרת:

שוד קרקעות ועזות מצח.

אני מכיר את הנושא מקרוב מעבודתי השוטפת.

ראה כאן

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4076917,00.html

http://hakeshet.tripod.com/lands.htm

בנוסף לכל התשובות שענו לך,

מספיק שתסתכל במפות (ולעניין זה אני מכליל גם את המושבים והמועצות האזוריות) - יישובים עשירים ומבוססים מקבלים לרשותם מאות אלפי דונמים של שטחי תעסוקה, ואילו ערי פיתוח (אשר בדר"כ יותר קרובים גאוגרפית לאותם אזורי פיתוח, וסופגים את כל הזיהום, עומס תנועה וכו' מכיוונם) לא מקבלים כלום - ראה כתבה לדוגמה - אותם כספים עוזרים ליישובים המבוססים להעלות את רמת החינוך ומאפשרים לילדיהם הזדמנויות שהישובים מסביבם לא יכולים לחלום עליהם - אם זה לא קיפוח אז אני לא יודע מה כן...

.We apologise for the inconvenience

פורסם
שמע,

אני חתום על סודיות, כך שלפרט יותר מדי אני לא יכול.

אני הערכתי בזמנו את הקרקעות שעברו השבחה מטאורית.

איך זה יעלה על הדעת שמקרקע חקלאית אפשר להשתמש למגורים?

מישהו הסכים לי או לך לבנות בית בקרקע חקלאית?

למה קיבוץ שפיים וגעש הפכו קרקעות חקלאיות לשטחי מסחר בלי לשלם דמי חכירה?

וסתם לידע כללי - אין דבר כזה קרקע ששווה 0 עגול.

אגב, אל תזלזל בשלמה מעוז. מדובר בלא פחות מכלכלן מהשורה הראשונה.

לפני שאתיחס, הבהרה:כתבתי בהקשר של אסף שהוא עוסק בהטפשה. איני מניח שהו א עושה זאת במכוון ואין להשליך מכאן עליו למעט ההקשר הספציפי.

שנית: לא אסף הזכיר את מעוז אלא כותב אחר כאן.

לעניין: בנגוד לך לא הערכתי הקרקע הזו או אחרת, נניח של משפחת דנקנר בעתלית, קרקע שהועברה לדודי אפל וספק אם אחרת היתה משנה ייעוד ועוד הרבה דוגמאות. אגב, כקוריוז בדוק סוגיות של חזקה של אנשים שהחזיקו נניח, בקיוסק על אדמה לא שלהם.

וממש בשביל הקטע קרא על ז'וזו אבוטבול. מה רבמת הביסוס של הידע? רכילות, אבל בדוק בכ"ז. מי יודע?

האם אני או אתה נבנה בקרקע חקלאית? לא... אבל אם נכיר את האנשים הנכונים או בנסיבות מסוימות כן. דברים משתנים, כמובן יש כאלו היודעים מראש מה ישתנה.[ולא סתם מקבלים מידע].

אין לי שמץ מה קורה בשפיים וגעש. אני מקווה שלך יש ואתה מוזמן להסביר. אני כותב על מה שאני יודע, לא על מה שאיני יודע.

אדם מתבסס על ידע, חשיבה והסקה, לא על כלום ידע פלוס הכללה.

געש ושפיים מייצגים את כלל הקבוצים כפי שסביון מייצג את כלל הישובים העירוניים.

יש קיבוצים שהוקמו מתוך חלוציות כדי שאתה ואני נהיה ונחיה כאן, חלקם נותרו בפריפריה[גבולות משתנים]הם מתמודדים עם סכון וקסאמים היום כפי שהתמודדו עם פדאין ומוקשים משנות ה50[יש גם מקבילות בצפון, שם נהנו מהפגזות סוריות וקטיושות]

הקבוצים הללו בחלקם קלטו לא מעט עליות כולל עליות שהחלישו אותם. חלק מן הקבוצים הופכים כיום בגלל שלל סיבות לבתי זקנים. שווי הקרקע בהן לפני פיתוח, כפי שהוצעה למתיישבים אפשריים היא 0. הרעיון היה להקים שכונות קהילתיות לא כדי להרויח אלא לשנות מאזן דמוגרפי וליצור מינימום מסה קריטית. בזמנו בנו אליהם כבישים טובים, בגלל ההתנחלויות בעזה.[אך להם איש לא הציע להתפנות]

למה זה לא קרה?[הבנייה] בגץ הקשת המזרחית הפופוליסטית שלא הועילה אך כן יצרה נזק, בהמשך באו כבר הקסאמים וכעת העסק גמור.

קרא גם מה שכתבתי קודם: איזה קבוצים, איזה מושבים? יש ויש. ההכללה בעייתית ונובעת מהסתה. חלקם התעשרו? ואחרים לא התעשרו? גם עליהם כועסים?

הערכת אדמות וחתמת סודיות, יופי. האם שמעת על עיוור שמישש חדק פיל וטען שהוא נחש? אתה מכיר תמונה כוללת?

שלמה מעוז- אני מניח שהוא כלכלן מוערך והבנתי שמרצה מענין ומצחיק.

לא את מעוז הכלכלן אני תוקף, את מעוז האדם.

שוב, אני חוזר מידע וחשיבה משלימים זה את זה, בדיק כמו חוסר מידע וחוסר חשיבה.

לא רואה טעם רב בהמשך. למידה של אנשים על נושא לא צריכה להתבסס על דבריך או דבריי, אלא באופן מעמיק "קצת" יותר.

פורסם

כל בעיות הגזענות היו נפתרות פה אם אנשים היו קודם כל מסתכלים על עצמם, ואחר כך על אחרים. רוב הילדות שלי הייתי נקרא רוסי מסריח, ואני בכלל קווקזי. לך תסביר למישהו שזה שונה. היותר מאגניבים החליטו גם שאני נוצרי, למרות שהנה הערך בויקיפדיה על סבא של סבי המנוח. הוא הקים פה עיר שנקראה על שמו (באר יעקב), והיה רב, אבל העיקר שאני נוצרי מסריח שאוכל חזיר. עובדה מעניינת נוספת, שמו במקור יצחקוביץ' (כמו שם המשפחה של אימי, אך הם שינו אותו ליצחקי בכדי להיטמע עם האוכלוסיה המזרחית (או שזה היה ההפך, אני כבר לא זוכר, סליחה אמא). הבעיה עם כל אותם הגזענים שהם מחפשים לתרץ את הכשלונות שלהם בכל מקום חוץ מבעצמם. כשהתחלתי לשים הרבה יותר לב לעצמי, והרבה פחות לב לאחרים אורח חיי השתפר פלאים ברוב התחומים. אחרי שאני מכיר את עצמי, אין לי צורך בכלל להכיר אחרים, ובטח שלא לשפוט אותם. אם משהו לא מצליח לי בחיים, אז כנראה שהבעיה היא אצלי, ולא אצל השכן שלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

i dare you למצוא התבטאות גזענית אחת שלי באשכול הזה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ראיתי רק את הפרק הראשון.

אני יכול לומר שיש אמת בנושא ויש גם בכיינות רבה בנושא.

אנחנו עם גזען.

האשכנזים לא אוהבים את המזרחיים וקוראים להם שחורים.

המזרחיים לא אוהבים את האשכנזים וקוראים להם ווזווזים.

עדין אני חושב שבעבר הגזענות היום היא פחותה ממה שהיתה בעבר הרחוק.

אני מאמין שבעוד כמה דורות כולם כבר יהיו מעורבים והנושא יעלם.

בכל מקרה אני חצי חצי אז אני קורא לעצמי ווזווז שחור :lol: דילמה שכזאת.

מתבקש, לא?

yFXSPQW0VZw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

והנה עוד כתבה על נושא הפערים בין המרכז לבין הפריפריה. כרגיל האשמות חצי מעורפלות וטענות על זה ששם קוראים פחות ומקבלים חינוך פחות טוב. ואני שואל: מי, אם לא ההורים, אחראי לחנך את הילדים לקרוא ולהתעניין בדברים שהם לא אינסטגרמוש והאח הגדול?

ככה בדיוק מרכיבים תמונה של אפליה, בלי בכלל לנסות להבין שיש כל מיני גורמים בתהליכים שונים. באים ומציגים כותרת בומבסטית על זה שאם אתה תושב תל אביב אשכנזי, תצליח יותר טוב בפסיכומטרי. אבל מה עם הדברים שמעבר? אני גדלתי במרכז הארץ. במשך שנים בתור ילד הייתי מוקף בילדים אחרים עבורים קריאה היתה סממן לחנוניות, משהו מביש שלא אמורים לעשות ואמורים להתבייש בו. מאיפה זה מגיע? מי אשם בזה? מי אחראי על זה שמגיע ילד בבית שמש לקורס פכימוטרי ומספר למדריכה שלא קרא ספר בחייו? גם המורים שלי (חוץ מאולי המורה למחשבים ולמתמטיקה) לא היו מדהימים, בלשון המעטה. היתה לי מחכנת ביסודי שניסתה להחזיר אותי בתשובה במשך שנה תמימה, ומורה להיסטוריה בתיכון שטענה שברוסיה בנו קומוניזם (בעוד שכל מי שגדל שם יודע שזו היתה השאיפה, לא המציאות). גם אני, כשהגעתי לקורס הפסיכומטרי, גיליתי שיש לי פער של אוצר מילים, כי תמיד העדפתי לקרוא ברוסית, ואילו הילד שיש לידי ולאו דווקא קרא יותר באופן אבסולוטי, שלט בשפה העברית טוב יותר ממני. אבל לא הממסד המרושע אשם או אחראי על זה. אלא ההורים, הסביבה הקרובה, כל אותם האנשים שבמקום לעודד ילדים לקרוא גורמים להרגיש שזה מביש ומשהו שאסור שידעו שהם עושים. חבל שזה את זה אף אחד לא אומר, לא אמנון לוי ולא אף אחד אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
והנה עוד כתבה על נושא הפערים בין המרכז לבין הפריפריה. כרגיל האשמות חצי מעורפלות וטענות על זה ששם קוראים פחות ומקבלים חינוך פחות טוב. ואני שואל: מי, אם לא ההורים, אחראי לחנך את הילדים לקרוא ולהתעניין בדברים שהם לא אינסטגרמוש והאח הגדול?

מסכים איתך.

אך לא על זה דיברתי לפני כן.

דיברתי על אפליה ובניית מכשולים מכוונים.

מה יעזור אם סטודנט שסיים תואר בחשמל בטכניון וקוראים לו בוזגלו, קורות החיים שלו ייזרקו לפח?

איך הוא יתקדם?

רק לפני שבוע פורסמה כתבה על כך שלא קיבלו פארמדיק לתע"א בגלל שם המשפחה שלו.

שוב, בכל שנותיי האקדמיות (מעל עשר שנים) לא נתקלתי בסוג כזה של אפליה, שהיא נוראית בעיניי.

• תוכן חדש...