Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2008 בין מאזדה 6 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה רכבים שונים בקטגוריות, המאזדה 6 תיהיה יותר מרווחת, עם איכות נסיעה עדיף ממאזדה 3, אך כך גם המחיר יהיה משמעותי יותר גבוהה (6 2009 מול 3 2008) וגם אגרת רישוי שנתי יותר יקר, טיפולים קצת יותר יקרים, וצריכת דלק דומה בשניהם.

פורסם

לכו בכיף על מאזדה 3. היתרון היחיד של מאזדה 6 על 3 הוא המרווח הפנימי, אם זאת הרכב גדול ומגושם.

מאזדה 3 יותר חסכונית (המלצה ללכת על מנוע 2.0 - צריכת דלק יותר טובה + רכב יותר זריז ומהנה) והחזקה צריכה להיות קצת יותר זולה אך אין הבדל משמעותי בין הדגמים מבחינה זו.

לסיכום מאזדה 3 רכב מוצלח בהרבה מ-6, לפחות בשנתונים שציינת.

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם
לכו בכיף על מאזדה 3. היתרון היחיד של מאזדה 6 על 3 הוא המרווח הפנימי, אם זאת הרכב גדול ומגושם.

מאזדה 3 יותר חסכונית (המלצה ללכת על מנוע 2.0 - צריכת דלק יותר טובה + רכב יותר זריז ומהנה) והחזקה צריכה להיות קצת יותר זולה אך אין הבדל משמעותי בין הדגמים מבחינה זו.

לסיכום מאזדה 3 רכב מוצלח בהרבה מ-6, לפחות בשנתונים שציינת.

תשובה ללא כל ביסוס.

אם לשים בצד את המחיר של שני הרכבים, אז המאזדה 6 עולה בכמה רמות מהמאזדה 3 בכל פרמטר אפשרי.

ההבדל בצריכת דלק יהיה זניח ביותר גם בין המנוע החלש של ה-3 (1.6) ובמיוחד בין המנועים של 2.0L.

פורסם
תשובה ללא כל ביסוס.

אם לשים בצד את המחיר של שני הרכבים, אז המאזדה 6 עולה בכמה רמות מהמאזדה 3 בכל פרמטר אפשרי.

ההבדל בצריכת דלק יהיה זניח ביותר גם בין המנוע החלש של ה-3 (1.6) ובמיוחד בין המנועים של 2.0L.

כל מה שרשמת זאת דעה אישית שלך (הרחוקה מן המציאות), כבעלים של הרכב (הסקתי מהסמלון שלך).

אין לי מה להתווכח על זה, הייתה בבעלותי מאזדה 3 מהשנתון שציין פותח השרשור ולאחי הייתה מאזדה 6 ותמיד היינו משווים נתונים,

זה עדיין לא תורה מסיני, אבל תסלח לי, מה שרשמת זאת פשוט ח@רטה!

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם
כל מה שרשמת זאת דעה אישית שלך (הרחוקה מן המציאות), כבעלים של הרכב (הסקתי מהסמלון שלך).

אין לי מה להתווכח על זה, הייתה בבעלותי מאזדה 3 מהשנתון שציין פותח השרשור ולאחי הייתה מאזדה 6 ותמיד היינו משווים נתונים,

זה עדיין לא תורה מסיני, אבל תסלח לי, מה שרשמת זאת פשוט ח@רטה!

עדיין אין שום הסבר/ביסוס/השוואה למה שרשמת, מה בדיוק השוותם?

מרווח, נוחות בשיוט, תאוצה (כמובן בין ה-1.6 של ה-3 לבין ה-2.0 שלה-6) גודל תא מטען, איבזור, ובכללי הרכב שונה מרכב משפחתי, עובדה שבארץ הוא נחשב לרכב "מנהלים" ובחול למשפחתית גדולה, ואין שום מבחני דרך שיכולים להשוות 6 מול 3, כי זה יהיה לא נכון, זה כמו להשוות וולוו S40 מול S60, ב.מ.וו. 320 מול 520, טויוטה קורולה מול אוונסיס, וכו...

יש פה הבדל לטובת ה-6, כמו שכתבתי, הם רכבים לא מאותו הסגמנת.

אז בבקשה, להבא תפרט את התשובות שלך עם השוואות ספציפיות במה טוב ובמה לא טוב.

אני לא אומר שהמאזדה 6 הוא הרכב האולטימטיבי ביותר והטוב ביותר שיש, ממש לא ככה, אבל אי אפשר להשוות אותו למאזדה 3, אין שום יתרון למאזדה 3 חוץ מהמחיר.

(דעה שלי אישית: מאזדה 3 1.6L הוא אחד הרכבים המשפחתיים הגרועים ביותר שאי פעם היו בהשוואה למשפחתומטיות האחרות מהסגמנט, מנוע חלש ומיושן, צפוף יותר מסיריון, וצריכת דלק כמו של רכב מנהלים 2.0L)

פורסם

2009 זאת כבר מאזדה 6 חדשה, לא הדור הראשון של 03-08.

מאזדה 3 2008 זה אותה מאזדה מ04.

חוץ מזה פותח השרשור אפילו לא ציין דגם או מנוע או תקציב.

מחיר די שונה לשני הרכבים האלה.

פורסם
עדיין אין שום הסבר/ביסוס/השוואה למה שרשמת, מה בדיוק השוותם?

מרווח, נוחות בשיוט, תאוצה (כמובן בין ה-1.6 של ה-3 לבין ה-2.0 שלה-6) גודל תא מטען, איבזור, ובכללי הרכב שונה מרכב משפחתי, עובדה שבארץ הוא נחשב לרכב "מנהלים" ובחול למשפחתית גדולה, ואין שום מבחני דרך שיכולים להשוות 6 מול 3, כי זה יהיה לא נכון, זה כמו להשוות וולוו S40 מול S60, ב.מ.וו. 320 מול 520, טויוטה קורולה מול אוונסיס, וכו...

יש פה הבדל לטובת ה-6, כמו שכתבתי, הם רכבים לא מאותו הסגמנת.

אז בבקשה, להבא תפרט את התשובות שלך עם השוואות ספציפיות במה טוב ובמה לא טוב.

אני לא אומר שהמאזדה 6 הוא הרכב האולטימטיבי ביותר והטוב ביותר שיש, ממש לא ככה, אבל אי אפשר להשוות אותו למאזדה 3, אין שום יתרון למאזדה 3 חוץ מהמחיר.

(דעה שלי אישית: מאזדה 3 1.6L הוא אחד הרכבים המשפחתיים הגרועים ביותר שאי פעם היו בהשוואה למשפחתומטיות האחרות מהסגמנט, מנוע חלש ומיושן, צפוף יותר מסיריון, וצריכת דלק כמו של רכב מנהלים 2.0L)

חייב להסכים בלב שלם, גם אני הייתי רוכש מאזדה 6 ללא מצמוץ, מאזדה 3 זה רכב ממש לא נוח, צפוף ושותה דלק כמו המאזדה 6 אם לא יותר (נבדק לא פעם אחת ולא פעמיים) אז אם כבר לפחות להתרווח ביותר נוחות מה3, לקבל הרבה יותר כוח, לקבל רכב עם בידוד רעשים טוב יותר, בקיצור מלבד גודל ואולי אולי תחזוקה שתעלה מעט יותר ה6 עדיפה על ה3, במידה ומחיר הרכישה לא משנה.

עוד דבר שנאמר מעלי, ה6 מהדור החדש יותר עדיפה לחלוטין על ה3 המיושנת, אין ספק.

פורסם

לפי כ6 חודשים אבא שלי מכר את המאזדה 6 2008 בטרייד אין וקיבל עלייה 70 אלף ( מחירון היה סביב ה90) כי השוק היה מלא בהם, אני בטוח שתצליח למצוא מאזדה 6 2009 במחיר זול יחסית, יש הרבה כאלה בשוק.

אם בסוף תחליט לרכוש תבדוק טוב את כיסא הנהג, בדגם של שנת ייצור 2008 הייתה לו נטייה להתפרק.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

בס''ד

אני הייתי בהתלבטות כמוך בשבועות האחרונים ואחריי ניסיון עם מאזדה 3 ו6 ה6 עדיפה

היה לי ג'וק בראש אולי מונדאו או פרימרה אבל החלטתי לחפש 6 ואני מדבר על 2003 עם 5 דלתות

גם אני זוג + ילדה ואין כמו דלת 5 לעגלה ולקניות הכי נוח ובכלל הרכב נוח יותר מרווח יותר

יש לו בקרת שיוט שליטה מההגה על מערכת השמע יציב יותר מהנה לנהיגה ובשביל 1000 שקל בשנה כדאי להשקיע על 6 ולא על 3

מה גם קח בחשבון שהכותרת שלך מטעה כי גם לקחת רכב שנתון יותר גבוה וגם יותר יקר בשנתון מקביל כי הוא מקטגוריה אחרת לגמריי

אז ה6 תהיה לך עדיפה

חוץ מזה יש לך גם מאליבו מפנקת אם אתה לא מפחד מאמריקאיות והיא יחסית די אמינה

יש קורולה אוונסיס B4 במחירים האלו השאלה מה אתה מעדיף ומה יכנס לך בתקציב .

בהצלחה

• תוכן חדש...