Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי כמה שאלות ואני רואה שכתבתי לא מעט, אז סליחה על החפירה.

תמצית מנהלים:

מה הולך בבדיקה, מה חשוב מה לא, האם לברוח או לתקן ולקנות?

כמה להוריד על רכב בבעלות חברה שנהג אחד נסע בה.

הנה המגילה:

בקובץ המצורף יש תוצאות בדיקה של רכב אותו אני שוקל לרכוש.

קורולה GLI plus 2008 רובוטית.

קמ 70K~

יד ראשונה.

לא מפריע לי הרובוטית בכלל והגודל מתאים לי מבחינת המשפחה וגם המחיר אבל...

אני מבין די קטן ברכבים, ואני לא בדיוק יודע מה לעשות עם תוצאות הבדיקה הזו.

יש את הדברים הפשוטים, צמיגים וכו' נעזוב. כמו כן, בשורה הראשונה כתוב שחסר טיפה שמן (חצי דרך בין טיפולים) הבוחן טען שזה די רגיל לרכב הזה. הגיוני?

בהתחלה חששתי מהרעשים בהגה, שומעים אותם אחרי שליש סיבוב בערך, המוכר הסכים באופן עקרוני שהתיקון יהיה על חשבונו.

אבל אז התיעצתי עם חבר שמבין יותר (?) והוא הפנה אותי לבולמי הזעזועים. הטענה שלו היא שבולמים חלשים ברכב בן חמש הם סימן להתעללות (מדרכות, שטח וכו') ושאני אברח מהרכב. הבוחן לא הזכיר את זה. המוכר שאותו אני מכיר (והוא אמין לדעתי) מתעקש בתוקף שהוא הנהג היחיד והוא נוהג בו באופן סביר לגמרי.

בנוסף החבר הפנה אותי ל"נקישה בשילוב והעברת הילוכים". משום מה, הקשבתי למה שלבוחן היה להגיד ולא למה שכתוב, הבוחן אמר שעדכון גרסה יספיק. אבל האם זה סביר שמדובר רק בעדכון? האם יותר סביר ששיפוץ גיר בפתח?

תכלס, אני לא יודע אם כדאי לי בכלל להיכנס לתיקון הרכב הזה (אפילו על חשבון המוכר) או לא? למי להאמין לחבר המבין (שעליו אני סומך) או למכר המוכר (שהוא גם טיפוס אמין למדי לטעמי). האם האמת נמצאת אי שם?

לסיום, הרכב נמצא בבעלות חברה, של המוכר, הוא העובד היחידי בה והנהג היחיד ברכב, אולי קצת אשתו (אני לא מפקפק בכך). האם הורדה של 10% מהמחירון היא סבירה כי זה "נהג יחיד"? בבוא היום איך אשכנע את הקונה הבא של הרכב שזה נקנה מנהג יחיד ולא סתם מרכב חברה שכולם חגגו עליו? כמה סביר לדעת חברי הפורום הנכבדים להוריד?

תודה

א.

car.jpg

פורסם

אני לא אתייחס לבדיקה כי אם למחיר - הוא גבוה מדי.

הקורולה הרובוטית היא דגם לא מוצלח הסובל משוק בעייתי מחד וגיר שהוכיח עצמו כלא נוח ולא אמין במיוחד מאידך.

להוריד רק 10% מהמחירון על רכב לא סחיר + בבעלות חברה זה מעט מדי.

מעבר לכך אני לא רואה משהו בעייתי במיוחד, נשמע כמו בלאי ממוצע לרכב בן 5. אם יש היסטוריית טיפולים מסודרת מהבחינה הזו אפשר להיות רגועים. הייתי בודק את מצב הצמיגים והצורך בכיוון פרונט, זו עוד אלפייה בשקט.

וכן, גם למכור לא יהיה פשוט. מרבית האנשים ישמעו שהרכב היה רכב "חברה" והם יעברו לרכב הבא. זה בהחלט שיקול הייתי לוקח בחשבון.

לשיקולך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

רק הבהרה, אתה מדבר על מחיר שכולל את תיקונים כלשהם? האם חיב ללכת למוסך להצעה על הגיר+הגה ובונוסף להוריד את המחיר של צמיגים חדשים.

בקשר למחירון, נראה שמחירונים הם די קיקיונים, המחירון אמור לשקף כבר את זה שזה רכב לא פופולרי, המחירון צריך להיות מעין ממוצע של המחרים של הרכב. האם זה לא המצב לדעתך ברכב זה או בכלל?

ובשורה התחתונה, כמה מתחת למחירון הופך את העסקה לסבירה/כדאית עבורי, בהנחה שהתיקונים העקרים הם על המוכר?

פורסם
מסכים עם איתמר, מדובר בדגם לא סחיר בלשון המעטה, ובשילוב העובדה שזה רכב חברה,

הופך את הרכב שבדקת למאוד קשה למכירה ללא הורדה נכבדת מהמחירון.

תודה על הטיפ המועיל, אבל למה אתם כה מתנגדים לתת לי טווח סביר של כמה זה "הורדה נכבדה" 20% יספיקו? 50%?

אתם מסכימים ש10% זה לא מספיק ואני מניח 50% זה יותר מידי.

בכמה הנחנה כדאי לשקול קניה? בכמה הנחה זה הופך להיות מציאה.

תודה

פורסם

אם אני זוכר נכון, מחיר המחירון של רכב כזה הוא בערך 60 אלף ₪. מחיר השוק שלו, לעומת זאת, רחוק מאוד משם. סביב 40 אלף ₪ נשמע סביר, וזה חוץ מהעובדה שהבדיקה מעלה ריח של רכב די מוזנח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סך הכל נשמע רכב סביר לחלוטין לגילו .

חוסר שמן נשמע לי שטויות וכסת"ח

נראה שהרכב עבר תאונות קלות (חנייה , שיפשופים) , לא נעים אבל לא נורא .

"רכב חברה" על פי מחירון יצחק לוי זה הורדה של 25% אם אני לא טועה .

תוריד על צמיגים עוד אלפייה (כמו שכבר אמרו)

תבדוק את הגיר + הגה + מערכת קירור + בולמי זעזועים במוסך טויוטה , אם דרוש תיקון תבקש הצעת מחיר , את הסכום הזה תוריד גם ממחיר הרכב (אחרי הצמיגים וה 25% )

השאר ניתן למשא ומתן , אם מאוד בא לך על הרכב תסדר אם המוכר על השתתפות בתיקון .

את התיקון תבצע בעצמך - אל תבקש ממנו .

בכל מקרה רכב כזה יהיה בלתי אפשרי למכור בעתיד אם לא תוריד את ה 25% .

לדעתי כל מחיר בין הורדה של 25% ( במקרה והמוסך טוען שהכל בסדר ) ועד 50% בהנחה שיש הוצאות על גיר/הגה/בולמי זעזועים.

פורסם

זה מה שאתה לא מבין, הרכב הזה לא מציאה. מציאה זה רכב טוב במחיר טוב.

הרכב הזה, גם אם יורידו 50% ממחיר הרכב, לא יהיה מציאה, הוא יהיה רכב בינוני במחיר טוב, ואל תשכח שכשתבוא למכור אותו אתה תישאר איתו הרבה זמן עד שתצליח.

המוכר לא יהיה מוכן להוריד יותר מידי כי הוא לא רוצה להפסיד.

לפי לוי יצחק, הורדה על רכב חברה היא 22%, ועל רכב חברה בשימוש נהג יחיד היא 14%.

אם אתה רוצה לדעת בערך שווי הרכב "על הנייר", אז המחירון שלו הוא 62,000, מוסיפים 3% בגלל שזה רמת גימור GLI PLUS, זה מביא אותנו ל63,860, מורידים 22% (כן, בכוונה את הגבוה יותר, כי אף אחד אחר לא יאמין שזה נהג יחיד וזה גם לא יעניין אותו), מגיעים ל49,810 ש"ח.

את החישוב והנתונים לקחתי מחוברת לוי יצחק של יולי 2013.

תכלס, לא הייתי משלם יותר מ40K, וגם זה יותר מידי, אבל באופן כללי הייתי עובר לרכב אחר. יש מלא כאלה בשוק, לא צריך להיצמד לרכב אחד כי זה הכי קל.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...