Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

היום הבחנתי ברעש מוזר שמגיע, ממה שאני שמעתי, מכיוון צד ימין גלגל אחורי , כגון שריקות , יש ניסעות שזה כן קורה ונסיעות של נסיעה ,דממה , כשאני לוחץ ברקס הרעש "מתכווץ" כזה אבל סביב אותו רעש כגון "שריקות"

כאילו משהו משוחרר שם או לא יודע מה... הוחלפו לפני כחודשיים שני גלגלים אחוריים (אם זה רלוונטי)

בנוסף יש רעש מוזר שקורא לי רק בנסיעה מסויימת (כן מסויימת מראש העין לעפולה וזה נישמע רק בצומת וודאי ערה,כלומר משם אני מתחיל לשם לב לרעש הנ"ל) משהו הזוי לגמרי , גם מכיוון הגלגלים האחוריים , רעש של כמו צלחת שנופלת לרצפה ופשוט "מסתובבת על עצמה" אם תדמיינו את זה, ישר תבינו על איזה רעש מדובר.

אשמח לאיזה הבחנה או משהו שאפשר לבדוק עצמאית ? לאיזה בעל מקצוע עליי לגשת כדאי לבדוק את העיניינים , מכון פרונט וכו' ?

תודה ושבוע טוב !

• ספונסר פורום
פורסם

נשמע כמו מסב גלגל שסיים את חייו. יש להרים את הגלגל הבעייתי באוויר, לסובב אותו ידנית ולבדוק מהיכן הרעש.

מהיכן אתה בארץ? אולי אוכל להמליץ לך על בעל מקצוע מתאים.

פורסם

תודה על התגובה ואני מאזור עפולה .

ורציתי גם לעדכן שאתמול נסעתי בלילה נסיעה של כחצי שעה וכלום האוטו שקט , יכול שחום זאת הסיבה ? ומה זה מיסב ? ומה עלותו בערך ? ויש יש מסב אחד או שיש לפי מספר גלגלים , 4 ?

סליחה על כל השאלות פשוט אני רוצה להעשיר את הידע !

שבוע טוב !

פורסם

לכל גלגל יש מיסב. מעלים את האוטו על ליפט, פותחים בלמים אחוריים לבדוק שלא נשברה גיזרת בלם אחורית (=רגולאז' ברקס). בודקים חופשים במיסבי הגלגל ובאופן כללי את המתלה האחורי. עלות החלקים לא גבוהה במיוחד וקל מאוד לבדוק את הדברים הללו.

כמובן הייתי מוודא ש-4 הברגים של הגלגל סגורים היטב ונמצאים במקומם. תעשה את זה לבד או בפנצ'רייה תמורת תשלום סמלי אם בכלל.

אני מניח שהתכוונת שהחלפת צמיגים אחוריים, לא? למומחים - האם יתכן ואיכשהו נשאר בטעות איזה חלק מתכתי בין הצמיג לבין הג'אנט שאחראי לרעשים ?

עריכה: אפשר גם לנסות שהאוטו עומד במישור מוחלט בלי ללחוץ על הברקס להרים ולהוריד הנדברקס מהר וגם לאט, האם יש רעשים חריגים מהבלמים האחוריים ?. עם הנדברקס מורם, לתת גז שהטורים יעלו ל- 3000 ולעזוב מייד, האם יש רעשים חריגים מהאגזוז ?.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני אבדוק היום את נושא "הנד-ברייק מורם ולתת גז בניוטרל " לגבי הרמת הנדברקס אין שום רעש מיוחד מהבלמים , סטנדרטי לגמרי ,

אני חושב שאקפוץ למוסך ואגיד לו לבדוק את ה"מתלים האחורים" , נכון ? ככה שאני אצא מנקודת הנחה שהכל עובד ?

ויש לי עוד שאלה על הדרך , גם בעיינין הזה, יש לי מעיין "ספוג ספירלה" בתוך הקפיצים הגדולים , מה זה ומה תפקידו ?

פורסם

מוסך איפה ?

אם אתה יודע מתי ואיך שומעים את הרעש אז אתה ניגש למוסך ונוסע איתם כדי שישמעו את הרעש.

אם לא אז אתה מתאר להם את הרעש כמו שכתבת למעלה ולא אומר להם מה לבדוק.

להערכתי, בדיקת מיסבים בלבד וכללי של המתלה האחורי (להסתכל) זה 50-100 ש"ח.

לבדוק בלמים (פירוק גלגלים) כולל מיסבים זה 100-150 ש"ח.

אם יש תקלה ותתקן אותה אז לא יהיה חיוב נפרד על הבדיקה במקרה כזה.

מדובר פה במכונאות בסיסית ולא אמורה להיות בעיה רצינית לאתר את מקור הרעש, אם בכלל יש עדיין רעש.

בפונטו כדאי לוודא שגומיות האגזוז לא נקרעו או השתחרר בורג קדמי ומשהו בגלל זה מרעיש. סך הכל זה להסתכל ולבדוק את שלמות הגומיות.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן,

אחרי האשכול הקודם שלי ,הבנתי שהרעש שאני שומע כמו "צלחת מסתובב" מהגלגל האחורי הוא נובע מהמיסב

עכשיו אני מעוניין לצרף כמה תמונות נוספות של החלק התחתון שתגידו לי מה זה מה !

המון תודה

ולהלן התמונות -

גלגל שמאלי אחורי - מה זה המיסב? ואם אפשר פירוט מה זה מה

uznyzjn1m5dz.jpg

בולם זעזועים שמאלי - ולשאלתי מה זה הספוג בתוך הקפיץ ? ומתי צריך להחליף את כל העסק ?

kzfiwi1tzojz.jpg

תמונה מעל האגזוז שניראת כאילו תופסת שם מ4 צינורות והגומי ניראה ממש אכול ,מה אומרים ?

nxwzzkju4jix.jpg

תודה ושבת שלום !

פורסם

הרעש שאתה שומע הוא ככל הנראה תופים אחוריים/סנדלי בילום שיש צורך לנקותם או להחליפם.

צריך לפרק את הגלגל האחורי ואת התוף.

בדר"כ כשמיסב הולך יש רעש של עמעום אשר גובר בנסיעה.

בתמונה השניה שלך אלה ה Bump Stops.

הגומיות האלה נועדו למנוע מכה של זרוע הסרן במקרה של סגירת מהלך הקפיץ.

הם נראות בסדר אצלך.

מה הבעיה? אתה שומע תקתוקים או משהו בחלק האחורי של הרכב?

לגבי התמונה האחרונה של גומיית האגזוז, זה שטויות והיא נראית בסדר גמור.

פורסם

למה לא להמשיך את השרשור הקודם ?

גומיית אגזוז בתמונה האחרונה עולה סך הכל 30 ש"ח אולי קצת יותר. להחליף פעם הבאה שהאוטו על הליפט אם היא נראית קרועה כבר או שעומדת להיקרע.

וכל כך הרבה זמן ולא נכנסית למוסך על רעש שיכול להיות בטיחותי ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...