Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[הבעת דעה] להפעיל מונה, אחי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין את מה שאמרו פה , וכמו קומפי אני ממש מתקומם , למה אני צריך לעזור לנהג המונית להעלים מס ? אבא שלי עובד מאז שהוא עלה לארץ בלי כלום ועם משכנתא לפני 20 שנה וכל שנה ושנה שילם כל שקל למס הכנסה ולמדינה כדת וכדין וכנ"ל על אמא שלי , ותאמין לי הם עובדים קשה מאוד ומשלמים הרבה יותר מ20% מההכנסה שלהם למיסים מתוך תקווה ואמונה שזה באמת בשורה התחתונה כסף שחלקו חוזר אלינו האזרחים כדי לפתח את המדינה הזאת ולהשקיע בהתקדמות שלה , אני לא מבין מי הבן אדם שחושב שלו מותר לשלם פחות מיסים ועוד בצורה כזו גלויה.

פשוט בושה של דבר.

גם אני נתקלתי בנהג מונית או שניים כאלו , ולא צריך באמת להרוס לו את החיים , מרבית התחנות הגדולות עושות נוהל של משפט ותלונה פנימית בנוסף לאם מתלוננים מבחוץ והמנהלים של התחנות עצמן דואגים לפיצוי ולקניסת הנהג ( וזה מחבר שאבא שלו נהג מונית ) ככה שזה לרוב יספיק

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מבין את מה שאמרו פה , וכמו קומפי אני ממש מתקומם , למה אני צריך לעזור לנהג המונית להעלים מס ? אבא שלי עובד מאז שהוא עלה לארץ בלי כלום ועם משכנתא לפני 20 שנה וכל שנה ושנה שילם כל שקל למס הכנסה ולמדינה כדת וכדין וכנ"ל על אמא שלי , ותאמין לי הם עובדים קשה מאוד ומשלמים הרבה יותר מ20% מההכנסה שלהם למיסים מתוך תקווה ואמונה שזה באמת בשורה התחתונה כסף שחלקו חוזר אלינו האזרחים כדי לפתח את המדינה הזאת ולהשקיע בהתקדמות שלה , אני לא מבין מי הבן אדם שחושב שלו מותר לשלם פחות מיסים ועוד בצורה כזו גלויה.

פשוט בושה של דבר.

גם אני נתקלתי בנהג מונית או שניים כאלו , ולא צריך באמת להרוס לו את החיים , מרבית התחנות הגדולות עושות נוהל של משפט ותלונה פנימית בנוסף לאם מתלוננים מבחוץ והמנהלים של התחנות עצמן דואגים לפיצוי ולקניסת הנהג ( וזה מחבר שאבא שלו נהג מונית ) ככה שזה לרוב יספיק

ליביו

תראה אתה צודק אני לא מתווכח איתך. אבל בינתיים השיקולים שלי (בתור נער צעיר) הם לשלם כמה שפחות, אמנם זה אולי יוצא יקר יותר בסופו של דבר (להורים שלי, וכתוצאה מכך לי) אבל את זה קשה להסביר לאנשים בגילי.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

ליביו, בקשר למה שאמרת, אני לא מטיל ספק בצורת המחשבה של הוריך. וכן, במרכז הארץ נראה לי שמשקיעים הרבה יותר מאשר באיזור איפה שאני מתגורר.

לי מאוד צורם לחשוב על שני דברים:

1. שכל שעצמאי, להלן אינסטלטורים, בעלי עסקים קטנים, שיפוציניקים וכו', צריכים לעבוד ממש ממש קשה, לרדוף אחרי הכסף, להרוג את עצמם. בשביל להרויח 5000 שקל נטו נקי בחודש הם צריכים לגלגל הכנסה של 15000 או יותר. בדברים מסויימים המדינה פשוט חונקת אותם. ככה שהרבה יותר משתלם להיות שכיר.

2. שהביטוח לאומי שאני משלם ושאר המיסים לפי החוק, הולכים לכל מיני פקידים מסואבים, שטסים לחו"ל על ימין ועל שמאל, על חשבון כספי משלם המיסים (אה, כן, וגם תשלום משכורות עתק לכל מיני פקידים ועוזרי לישכה ועוד כל מיני "תפקידים") , אבל לנקות את הרחוב ליד הבית שלי, אף מנקה לא יבוא, ותאורת הרמזורים בצומת המרכזית ליד הבית שלי מוחשכת לעתים קרובות (בצורה מוחלטת). ואני לא מדבר על הבורות שיש פה (אתה שם רכב חדש על הכביש וזה פשוט הורס אותו!)

אה כן, ועוד דבר, שאם יש בן אדם פשוט ששומר לא להיכנס למינוס בבנק, אם הוא יהיה במינוס אז יקרעו אותו לגזרים. אבל כשמישהו מיליונר פושט רגל הבנק מפריש הכל ל "חובות מסופקים" ואומר שיש לו רווחים נאים. (מה איכפת לבנק? אח"כ מעלים את העמלות, כמו עמלת שורה באישור הממשלה וקובעים כל מיני חוקים לטובת הבנק והבנק הציג דוחות טובים).

ובתוכנית חיסכון - על פק"מ של 6000 שקל ל-11 חודשים ייקחו לך 16 שקל מס למדינה, וזה כסף שלי! שאני עבדתי קשה בשבילו. אז אתה מדבר איתי על נהג מונית שבקושי גומר ת'חודש?

זה שהמדינה בגירעון ממשלתי לא אומר שהם צריכים לסחוט את האזרחים הפשוטים? למה? כי הכסף לא שלהם והם יכולים להוציא חוק לקחת את הכסף מהכיס שלנו?

מה עם מכירת חברות לפי הערכת מחיר נמוכה ממה שהן באמת? המדינה מצ'פרת את המקורבים..

זה הרבה יותר כבד מנהגי מוניות שמפעילים (או לא) מונה.

מה עם מחירי הדלק שעולים ועולים, אבל המדד כל הזמן נמוך ויורד? בכלל יש עליות מחירים אבל המדד לא גבוה בכלל.

לא "חסרות" סיבות לאנשים להעלים מס. לפחות, לי יצא לראות המון אנשים (ובאר שבע אגב, היא השיאנית בקבלת קצבאות הבטחת הכנסה...) שעסוקים רק בלשרוד..

לכן, אני לא שופט אף אחד. ולפני שאתם מבקרים את האנשים הפשוטים, תסתכלו על הממשלה והמדינה שלכם.

אני יודע שזאת הודעה ארוכה, אבל הכל קשור אחד בשני, ואני מודה לכל מי שקרא...

סער

הבהרה: אין בהודעה זו משום קריאה לעבור על חוקים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אם כבר אנחנו בנושא, מישהו יכול להסביר לי חד משמעית לגבי זה שנהגי המוניות אף פעם לא מתחילים את המונה ב- 00.00

תמיד זה מתחיל בכמה שקלים (5 שקלים, 7 שקלים, 9 שקלים וכו' תלוי באיזה מקום).

ובשדה התעופה בן גוריון יש גם על ההתחלה הזו "מיסי נמל" כ- 5 ועוד אקסטרה לכל מזוודה.

מישהו יכול לעשות סדר בעניין?

זה חוקי העניין הזה?

Finger's gonna kill me.

פורסם
אם כבר אנחנו בנושא, מישהו יכול להסביר לי חד משמעית לגבי זה שנהגי המוניות אף פעם לא מתחילים את המונה ב- 00.00

תמיד זה מתחיל בכמה שקלים (5 שקלים, 7 שקלים, 9 שקלים וכו' תלוי באיזה מקום).

ובשדה התעופה בן גוריון יש גם על ההתחלה הזו "מיסי נמל" כ- 5 ועוד אקסטרה לכל מזוודה.

מישהו יכול לעשות סדר בעניין?

זה חוקי העניין הזה?

המונה מתחיל ''לדפוק'' בכמה שקלים מכיוון שיש מחיר מינימום לכל נסיעה.

בקשר למזוודות-:shock::? אולי עוד דרך לסחוט כסף מאנשים, ספק אם החוק נוגע בדבר.

פורסם

מספר הבהרות:

1.מזוודות- ניתן להוספה בנסיעה לנתב"ג בלבד, ועבור כל מזוודה מחיר שונה.

2.חברים יקרים, זה נכון שאסור לו לעשות מה שהוא עושה, אבל כיום - מכורח המציאות הם חיביים לעשות את זה. אין להם ברירה. חביבי, משרד הרישוי\שר התחבורה לא ישלם לנהג את המחייה שלו ושל משפחתו.

כמה נתונים שאולי תמצאו מענינים:

נהג מונית עצמאי, ממוצע שעובד לבדו ומנסה "למשוך" עם הרכב כמה שרק אפשר, על מנת לא להחנק זוהי הטבלאת הוצאות שלו:

הכנסה בחודש ברוטו: 15 אלף ש"ח

ועכשיו, להוצאות:

בד"כ, רוב הנהגי מוניות (למעט המבוגרים) משכירים את הזכות (המונה,הכובע ורישיון ההפעלה. לנסיעה מיוחדת) - 1200 ש"ח במומצע, תלוי באזור המגורים.

17% מע"מ על 15 אלף שח 2550

טיפול, פעם בחודש לפחות, שמן , פילטר שמן, פילטר אוויר,ישנם כאלו שמחליפים אף פילטר סולר בגלל הסולר הגרוע, עלות: 350 ש"ח.(מורשה)

ביטוח לאומי אני לא זוכר כמה צריך לשלם, אבל משלמים.

רואה חשבון , מקבל שכר כמובן. וגם דוח שנתי 1000 ש"ח. או אולי קצת פחות.

ביטוח: 1000 ש"ח בחודש. (עלות ביטוח חובה: כ 5500 שקלים חדשים.) עלות ביטוח מקיף: כ 5000 שקלים חדשים.(מדובר על אוקטביות,קסארות, 306ים,406ים) מרצדס מחירים אחרים.

טסט+אגרת רדיו 700 ש"ח בשנה ז"א 58 ש"ח בחודש

דלק: 130-150 ש"ח ביום. X30 יום 4200 - ישנם דברים שלא הוספתי, כמו תקלות לא רצויות (וזה קורה הרבה) טיפולים גדולים וכו

בואו נעשה חשבון:5550 שקלים .

הרי לכם תרחיש:

אתה נהג מונית, הזמנתה לך אוקטביה 2005 מהחברה. שילמתה 130 אלף ש"ח(אוטומט) . בתוך שנתים אתה מוכר את הרכב ב 70 אם לא עברתה תאונות. הפסד? 60 אלף שקלים בשנתים.

פורסם
נהגי המוניות לא לוקחים מונה, בשביל לא לרשום את הנסיעה. ובכך שיקבלו את סכום הכסף באופן מלא ללא השתתפות מס.

להתלונן במשרד התחבורע סתם כי בא לכם להפליל אדם שצריך לפרנס משפחה ולא במקרה של נגיד שהנהג היה חוצפן ורע זו פשוט אכזריות לשמה, ומי שעושה דבר כזה הוא אדם חסר לב לדעתי. כי טוב לא יצא לו מזה!

יוסי.

תגיד יוסי, כשאתה מקבל משכורת מנקים לך מס? אין שום סיבה שנהגי מוניות יהיו פטורים מה"תענוג" הזה. לפרנס משפחה צריכים גם אנשים שלא עובדים בתור נהגי מוניות.

להתלונן במשרד התחבורה (או עדיף יותר - במס הכנסה) יהיה יעיל יותר, ומעשה אזרחי נכון. מי שמעלים מס גונב ממך ומהמדינה. אני יודע שלפי אותו היגיון של כיתה ג', שלפיו לא מלשינים על מי ששבר כיסא, אסור "להלשין" על מי שמעלים הכנסות. הגיע הזמן להתגבר.

אני יודע שהמסים האלה מפרנסים התנחלויות/ישיבות/פריסת חובות קיבוצים (סמן בעיגול את הקיטור המועדף עליך) אבל מכאן מגיע גם רובו של תקציב המדינה שכן הולך לדברים שאנחנו זקוקים להם. העלמת ההכנסות היא מכת מדינה, ועם שיעור גבוה יותר של גביית מסים היה כאן הרבה יותר כסף גם לכבישים, חינוך, בריאות, תרבות ושאר תחומים שלא מקבלים את המגיע להם כיום.

פורסם

עומרי עם כל הכאב וההזדהות אלייך שאני יודע שנהג מונית זה מקצוע קשה , וכנ"ל לעצמאיים שאני יודע שקורעים את התחת , וכל העינין עם זה שהמערכת בארץ דפוקה לגמרי , ההשתכרות קשה ואני מאוד מעריך כל בן אדם שיוצא ועובד ולא חי כפרזיט על המדינה הזו , אני חייב לציין שזה עדיין לא בסדר , בן אדם צריך לשלם את המיסים והחובות שלו כמו כל בן אדם אחר , מה לעשות אני דוגל בשיוויון , את הצעדים נגד הממשלה ותמורת השינוי שצריך להתרחש צריך גם לעשות בדרכים לגיטימיות ולא לקחת את החוק בידיים. בקשר לאנשים שקשה להם לגמור את החודש , אני מצטער , אין לי פתרון , הלוואי והיינו חיים במדינה יותר אידאלית , אבל חוק שתקף לגבי בן אדם אחד במדינה נאורה תקף גם כלפי כל בן אדם אחר וכל מה שאני מתפלל זה שיגיע מצב במדינה הזו שכולם יעבדו וירויחו מספיק כסף כדי לשים לעצמם אוכל על השולחן ולפרנס אותם ואת משפחתם בכבוד , אבל בין זה לבין העלמות מס כי נוח אני לא רואה שום קשר, הרבה מאוד אנשים עושים המון ועובדים קשה מאוד כדי להביא לחם על השולחן שלהם וכל מי שמעלים מס פוגע גם בהם , ולמה שהם לא יעשו את זה ? כי זה לא כזה קל להם כמו אנשים אחרים?

אולי יש לי יותר מדי מוסר , אולי אני מדבר מתוך נקודה בחיים שאני לא עם דילמה כזאת ואולי אני סתם ילד מפונק עם ראיה אידילית כלשהי ומספיק כסף בכיס ... אולי ... אבל זה אני , וכל אחד רשאי לא להסכים איתי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קודם כל זה לאנכון

לא כולם מעלימים מס

לידיעת כולם:

ישנה אפשרות להוציא קבלה (וזה מה שרוב הנהגים עושים. שוב אני אומר , רוב ) להוציא קבלה ללא מונה.

הקשת הסכום ולחיצה על מקש קבלה. או במוניטקס על מקש A גדול בצבע אדום.

הסיבה שלא מפעילים מונה, היא שכיום (ומשרד התחבורה אינו רואה זאת , אך זה המצב) המונה לא "מוציא" מספיק כסף מהנוסע. העליה החדה בהוצאות,במיסוי,בסולר,בדמי התחנה,בשכירות המספר. מביאים למצב שפשוט לא משתלם להפעיל מונה . לא כדאי.

לכן "סוגרים על מחיר קבוע מראש". למשל אצלנו בעיר, אף אחד לא מבקש מונה. עשינו מחיר אחיד (שלמרות שזה מנוגד לחוק) של 15 ש"ח נסיעה בתוך העיר. אבל אף אחד לא מפעיל מונה. מדפיסים קבלה כמובן, אך לא מפעילים מונה. ורציתי גם להוסיף, שהמשטרה היקרה שלנו לא מקלה על נהגי המוניות כלל, היא מחפשת אותם, רודפת אותם , ועושה הכל - בשביל לעשות את המכסה היומית שלה. אסור לעמוד בתחנת אוטובוס, אסור לעמוד במפרצים שלאוטובוסים מותר, והנוסע - לא מבין זאת.

פורסם

נו באמת תעזבו אותכם

ניראה לכם שלינסוע מאשקלון לשדרות (למי שלא מכיר זה בערך 20 ק''מ) לשני אנשים תעלה 75 ש''ח

ונסיעה עירונית בב''ש תעלה בקירוב 30 ש''ח

בשביל הפרוטוקול ומתוך הרגל וגם כי פשוט זה מה שצריך לעשות בשניהם הפעלתי מונה (אגב פליקס גם אני אדם שלא עובד בינתיים, אבל ההורים שלי עובדים אז אם אתה חוסך לעצמך אתה פוגע בהם, ואם אתה חוסך להם אתה פוגע בעצמך אז זה לא ממש משנה. עדיין הכסף הזה חייב ליהיות חלק מהמיסים כמו שכולם אמורים לשלם)

בנסיעה מאשקלון חסכתי אני וחבר שלי איזה 25 ש''ח

ובנסיעה בב''ש חסכתי איזה 10 ש''ח.

עומרי אהבתי את התחקיר שלך על חיי נהג המונית

אבל הייתי רוצה להגיד לך שנהג המונית קונה את המכונית שלו שזה בעצם כלי העבודה שלה (שמעתי באיזה תוכנית רדיו) והוא קונה את כלי העבודה שלו באיזור ה 60% משווי הרכב

תקלות לא רצויות כמו שהזכרת הוא לא ממש מתקן הוא מתקן כדי לישר קו, ואני לא מדבר על פגיעות במתכת

ששם בכלל לא איכפת לו.

וכשהוא מוכר אותה זה כבר עיניין של מיקוח אחרי הכל זוהי מונית לשעבר וזה כבר עניין של מיקוח בין שני הצדדים ורק בשביל הרעיון הכללי אם אתה עדיין מוכר אותה במחירון זהו מחירון של רכבים רגילים

והנה לך עוד תרחיש: קנית אוקטביה ב 60% משוייה ולאחר שנתיים אתה מוכר אותה במחיר מחירון ויכול ליהיות מצב שאפילו תמכור אותה ביותר ממה שקנית

במצב שלנו בארץ כל עבודה קשה אז אל תמצאו אנשים שלהם יש את הזכות לעבור את החוק ואנשים שאין להם

יש חוק וחייבים לציית לו

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

מה שאני רוצה להגיב כאן זה שמחיר המונה נורא גבוה!!!!

מי נוסע בספיישל! אני שאלה ראשונה שאני עוצר מונית, תיקון.. מונית עוצר לי

שאלה ראשונה אם זה שירות אך ורק במוניות שירות אני נוסע אלא אם כל קורא פעם בשנה

שמאחרים לעבודה או משהו מאוד דחוף שחייבים אז חייבים..

פעם אחת היה שבת לקחתי מונית הפעיל מונה ואני בשתי עיניים בודק ומשתגע כמה מהר זה קופץ!!

בסוף שזה הגיע ל 20 ש"ח על בערך 5 ק"מ ביקשתי לרדת זהו מספיק והמשכתי ברגל עוד 2 ק"מ

זה באמת בעייה למי שחייבים

פורסם

"אם כבר אנחנו בנושא, מישהו יכול להסביר לי חד משמעית לגבי זה שנהגי המוניות אף פעם לא מתחילים את המונה ב- 00.00

תמיד זה מתחיל בכמה שקלים (5 שקלים, 7 שקלים, 9 שקלים וכו' תלוי באיזה מקום)."

המחיר ההתחלתי הוא "דמי עליה למונית". מרגע שעלית המונה לא יתחיל מ0 אלא מסכום כלשהו וזה משמש כדמי עליה למונית. אם תשים לב בבוקר ובערב המונה יתחיל מסכומים שונים, מכיוון שבערב התעריף יקר יותר...

פליקס

ROOONEEYY

פורסם
מקרה שקרה לי:

אני מגיע לתחנת מוניות בוולפסון.

אומר שאני צריך מונית לאיזור תעשיה חולון. מרחק של כ2-3 ק"מ משם.

הנהג אומר לי: 35 ש"ח.

אני אומר: לא, אני רוצה מונה

הנהג: אין לי מונה!

אני: מה זאת אומרת אין לך מונה?!

הנהג: אין וזהו !

אני: סבבה, נראה מה יש למשרד התחבורה להגיד על זה.

הנהג: טוב טוב, בוא תכנס... אבל אתה צריך להוסיף לי 9% מעל למה שהמונה אומר.

אני: קאקובו חוייה? (בתרגום חופשי: למה מי מת?)

הנהג: כי העלו היום תעריפים ולא הספקתי לעדכן את המונה

אני: מעניין לי את השערה בביצה השמאלית !

בקיצור, לקח אותי עם מונה, לא הוספתי שום 9%, ויצא קצת פחות מ20 ש"ח לנסיעה הזו.

פשוט חוצפה.

לעומת זאת סיפור שקרה לי בהונגריה ליפני כחודשיים :

בסוף הטיול הזמנו אני וחבר מונית לקחת אותנו לשדה תעופה. לפני שהזמנתי אותה,

שאלתי את דוד שלי (שגר שם) כמה בערך הנהג יכול לבקש תמורת הנסיעה הזאת?

דוד שלי,שמכיר את האיזור, אמר לי סביבות 4000 פורנט (בשקלים : 100)

כאשר הנהג מונית הגיע, שאלתי אותו את המחיר והוא אכן אמר לי 4000 פורנט.

אני,שיש לי טראומה מנהגי מוניות ישראלים,ביקשתי שיפעיל בכל זאת את המונה..:roll:

לרוע המזל,הסתבר שהייתי אמור להסכים למחיר שנקבע בהתחלה,

כי המונה הראה על הצג שלו 6800 פורנט שזה -160 שקל!!!

כניראה שבאירופה הנהגים "טיפ-טיפה" יותר שונים מהנהגים שלנו.....:?

פורסם

ההוצאה החודשית של נהגי מוניות היא ענקייית כמו שאמרו לפניי

אמנם אבא שלי קונה את האוטו במחיר הרבה יותר נמוך אבל הוא מוכר אותו בגרושים!

אבא שלי קנה סיטרואן קסרה חדשה מהחברה ב 47K

אחרי שנתיים בלבד היא כבר התחילה לעשות בעיות וכשאני מתכוון לזה אז זה אומר עומדת לשבות

כל שבוע מוסך כל שבוע הוצאה של אלף שקל אחרי כמה שבועות אבא שלי מכר אותה ב3 אלף שקל

בשנתיים הוא הוציא 44K ועוד מלא תיקונים שלא הכנסתי.

לא נשכח גם את המספר שצריך לשכור אבא שלי שכר במשך שנים רבות מספר למונית בשכום של 1300 שקלים בחודש

וכשהוא החליט לקנות את המספר לעצמו הוא לקח משכנתא!! כי המספר עולה 25 אלף דולר$

אז שאבא שלי יוצא כל יום בשמונה בבוקר לעבודה וחוזר בשמונה בערב/לילה

אני לא שואל אותו בכלל אם הוא הפעיל לאנשים מונה או לא. יש עוד שיטות רבות לרמות בדיוק כמו כל מקצוע אחר סוחרי רכב שוטרים ומנהלי בנק . בכל מקצוע יש כאלו שמרמים הרבה יש כאלו שמרמים קצת ויש כאלו שלא מרמים ומצדי שכל אחד יעשה כרצונו אבל מה שבטוח אל תכלילו.

ד.א.

לזה ששאל מקודם יש מינימום למונה והוא מתחיל בערך משמונה שקלים (אני לא זוכר עכשיו..)

לפני כמה זמן זה היה 7.20 אבל אני מאמין שעלה קצת..

וכן צריך לקחת עוד כסף על תיקים . על כל תיק ותיק שאינו תיק יד

וצריך לקחת כסף על הזמנה טלפונית

ועל נסיעה לנמל תעופה

ועל זמן המתנה לנוסע

ועוד דברים רבים שהכל רשום אצל הנהג.

פורסם
ההוצאה החודשית של נהגי מוניות היא ענקייית כמו שאמרו לפניי

אמנם אבא שלי קונה את האוטו במחיר הרבה יותר נמוך אבל הוא מוכר אותו בגרושים!

אבא שלי קנה סיטרואן קסרה חדשה מהחברה ב 47K

אחרי שנתיים בלבד היא כבר התחילה לעשות בעיות וכשאני מתכוון לזה אז זה אומר עומדת לשבות

כל שבוע מוסך כל שבוע הוצאה של אלף שקל אחרי כמה שבועות אבא שלי מכר אותה ב3 אלף שקל

בשנתיים הוא הוציא 44K ועוד מלא תיקונים שלא הכנסתי.

לא נשכח גם את המספר שצריך לשכור אבא שלי שכר במשך שנים רבות מספר למונית בשכום של 1300 שקלים בחודש

וכשהוא החליט לקנות את המספר לעצמו הוא לקח משכנתא!! כי המספר עולה 25 אלף דולר$

אז שאבא שלי יוצא כל יום בשמונה בבוקר לעבודה וחוזר בשמונה בערב/לילה

אני לא שואל אותו בכלל אם הוא הפעיל לאנשים מונה או לא. יש עוד שיטות רבות לרמות בדיוק כמו כל מקצוע אחר סוחרי רכב שוטרים ומנהלי בנק . בכל מקצוע יש כאלו שמרמים הרבה יש כאלו שמרמים קצת ויש כאלו שלא מרמים ומצדי שכל אחד יעשה כרצונו אבל מה שבטוח אל תכלילו.

דבר ראשון הבהרה: מה שיתקרא עכשיו זה לא ירידה שלי ואם אתה עדיין חושב ככה אח''כ אני מצטער

אז ככה אני נורא מעריך את אבא שלך שעובד קשה (כן גם לשבת 12 שעות זה קשה ומה גם שליפעמים אתה צריך ליסבול את האנשים)

בעצם אני מעריך כל אדם שעובד קשה

אבל לפי מה שהבנתי שזה שהוא עובד קשה נותן לו את הזכות לרמות

וכמו שאמרת שכולם מרמים אז רגע זה טוב, אם בכל מיקצוע יש אז מה איכפת לי גם בזה אפשר

שתבין משהו נורא פשוט כל אינסטלטור שמרמה פוגע באבא שלך

כל נהג מונית שמרמה (אני לא אומר שזה אבא שלך) פוגע באבא שלך

וכשאבא שלך מרשה לעצמו פעם ב... את התענוג אז זה פוגע ביקרים לך

אני לא אומר שזה פגיעה קטלנית אבל זאת פגיעה היקיפית שעם הזמן כולם ירגישו אותה

אל תחשבו שאם להם מותר אז גם לי מותר ובבוא הזמן כתצטרכו לתת דין וחשבון תדעו שהצפון שלכם נקי והמעשים שלכם נקיים

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• תוכן חדש...