Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'יפון או מנהלים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת קניית רכב חדש בסביבות ה 170 אלף, מצאתי את עצמי מתלבט:

אם חשוב לי ברכב: כח מנוע, נוחות, הנאה מנהיגה וצריכת דלק- באיזה קטגוריה אני צריך לחפש?

איזה רכב משרת את הפרמטרים הנ"ל: מנהלים או ג'יפון?

במנהלים חשבתי על: מאזדה 6 החדשה, סקודה סופרב

בג'יפונים חשבתי על מאזדה cx5, הונדה crv.

אודה למי שיאיר את עיני...

פורסם

סופרב מובילה בכל הפרמטרים, CRV, CX-5 לא יענו על הנאה ונוחות, הדבר היחיד שהם עדיפים זה חניה על מדרכה כשיש בעיה באיזור כשמותר לחנות ככה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

Cx5 ושאר החברות בקבוצה נותנות הרגשה מזויפת משהו

אתה כאילו בגיפ אבל אתה לא.

נסעתי הרבה בcx5 לאחרונה ( כנוסע) ולא התלהבתי משום דבר באוטו הזה.

עדיף רכב מנהלים חזק וטוב שמחבר אותך לכביש כמו שצריך. אם בא לך להתפנק חפש מאליבו מנוע 3500. תקבל גם עוצמה בכסף הזה

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
Cx5 ושאר החברות בקבוצה נותנות הרגשה מזויפת משהו

אתה כאילו בגיפ אבל אתה לא.

נסעתי הרבה בcx5 לאחרונה ( כנוסע) ולא התלהבתי משום דבר באוטו הזה.

עדיף רכב מנהלים חזק וטוב שמחבר אותך לכביש כמו שצריך. אם בא לך להתפנק חפש מאליבו מנוע 3500. תקבל גם עוצמה בכסף הזה[/quote

בכל מבחני הרכב שקראתי (וקראתי הרבה!) כולם משבחים את ה cx5 (היא אף זכתה ל" אוטו השנה") כולם משקרים??

פורסם

בכל מבחני הרכב שקראתי (וקראתי הרבה!) כולם משבחים את ה cx5 (היא אף זכתה ל" אוטו השנה") כולם משקרים??

טוב מראה עיניים

סע לסוכנות,בקש נסיעת מבחן.נהנית? קנה! לא נהנית? אל תקנה!

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

השבחים אכן מגיעים לו כי הוא ג'יפון לא רע ומהמובילים בקטגוריה שלו. אבל כמו שנאמר כאן מכונית מנהלים מקבילה במחיר תהיה עדיפה ברוב הפרמטרים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

האם אתה חייב רכב גדול? אם לא, הייתי שוקל רכב קומפקטי עם מנוע חזק, שיאכיל את שתי הקטגוריות האחרות :-)

נניח 118, A3, וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חשבתי על משפחתית פרמיום: ג'ולייטה, a3, bmw1 אך לרוב צפוף מאחורה (צריך 2 כסאות תינוק)

ותא מטען קטן שלא ממש מתאים למשפחה...

פורסם

קודם כל נתחיל בכך שבמחיר של כ- 170 אלף ש״ח ההונדה crv לא בתמונה (אלא אם כן אתה רוצה גיר ידני, שאם תשאל אותי זה מגוחך לרכב כזה) וגם הסופרב בגירסה המפוארת, דגם האלגנס, לא בתמונה (הדגם הפשוט באמת פשוט מדי ומאבד מכל הייחודיות של הדגם המפואר, לדעתי הוא לא בא בחשבון וגם המכירות שלו זניחות לעומת הדגם המפואר).

כלומר נותרנו עם מאזדה 6 ומאזדה cx5. על ההעדפה ביניהם כבר נשאלו כבר כמה פעמים שאלות בפורום, בצע חיפוש.

אם אתייחס לפרמטרים הספיציפיים שציינת, אז ככה, מבחינת נוחות ישיבה לדעתי במאזדה cx5 היא טובה יותר, תנוחת הנהיגה גבוהה יותר והזוית של הרגליים נכונה יותר. גם מבחינת תחושת האוריריות המאזדה טובה יותר מאחר והגג והחלון הקדמי גבוהים יותר.

מבחינת הנאה מנהיגה, המאזדה cx5 תהיה טובה ומהנה יותר לחלק מהאנשים, לאור הפרמטר של הישיבה הגבוהה יותר משאר הרכבים. כלומר לא מדובר בהנאה הקלאסית שנגרמת משלדה והגה טובים ופרמטרים ספורטיביים אחרים, שלא מעניינים הרבה נהגים וככל הנראה את רובם לא, אלא הנאה אחרת, שדווקא כן מעניינת חלק גדול יותר מהאנשים לדעתי ויעידו בעצמם נתוני מכירות הגיפונים העדיפים על רכבי המנהלים (לי דרך אגב גם ההנאה הקלאסית חשובה מאד).

מבחינת ביצועים, חסכון בדלק והנאה מהנהיגה עצמה באופן הקלאסי הנ״ל שלה, המאזדה 6 טובה יותר, ככה זה שמדובר ברכב קל ונמוך יותר.

גילוי נאות: אני בעלים של מאזדה cx5 ולא הייתי מחליף אותה במאזדה 6 בגלל ולמרות הנ״ל, למרות שעקרונית בעתיד כשאחליף אותה אז גם רכבים שהם לא גיפונים יבואו בחשבון, כל עוד שהם לא בתצורת סדאן (ואם הייתי שוקל מאזדה 6 אז רק בגירסת סטיישן כמו שצויין בתגובה מעלי, היא והמאזדה cx5 לצורך הענין, יותר שימושיות מבחינת תא המטען, מרווח הראש לנוסעים מאחור טוב יותר וגם השמש לא קופחת על ראשי היושבים מאחור כמו שקורה בכל רכב סדאן).  

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מאליבו חדשה. 2 ליטר טורבו, 40 קג"מ. נראית טוב.

ג'יפון זה פוזה נטו. מבפנים כל הג'יפונים האלה הם בעצם רכבים משפחתיים על סטרואידים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...