Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איטום אקוסטי של דלתות קדמיות.. עם איזה חומרים זה אפשרי?

*** השרשור ננעל.

בסוף משפט יש נקודה אחת.

לא .. שתי נקודות, ולא.. בלי נקודות בכלל..

שלום לכולם.. ברשותי I30 יונדאי השקעתי במערכת הרבה כסף ויש לי קומפונט מכובד מקדימה

והחלטתי לעשות איטום אקוסטי לשני הדלתות הקידמיות

הבנתי 2 דברים .. הבנתי שיש 2 סוגי איטום..

אחד זה איתום של רעש וחום

ואיטום שני זה של אקוסטיקה שיפור הצלילים מקדימה

השאלה שלי כזאת .. הבנתי שיש את היריעות האלו שזה כמו גומי כזה עם דבק וצד שני יש אלומיניום

למה משמש האלומיניום?

מאיזה חומרים אני יכול ליצור בידוד איטום אקוסטי סביב הרמקול והדלת ?

אפשר לעשות זאת אם ספוג פולימרי שצד אחד הוא דבק וצד שני הוא הספוג הפולימרי עצמו? (יש לי אפשרות להדביק לו אלומיניום אם זה משפר משהו האלומיניום)

את החומר של הבידוד אני רוצה לקנות לבד .. העיניין שהיריעה היא כמו גומי כזה רך..

אני יכול להשיג את אותו המראה אבל עם ספוג מבודד אקוסטי עם דבק ככמו ביריעה

זה יתן לי את התוצאה שאני מחפש? החומר הפולימרי הזה?

תודה לעוזרים

פורסם

השילוב של הגומי (זה לא גומי, דומה) והאלומיניום באה בשביל להוסיף לדלת מסה וקשיחות, תחשוב שבמצב סטנדרטי הרמקול יושב בתוך "תיבת פח בעובי 1-1.5 מ"מ, לא תמצא בעולם האודיו המלצה לתיבה כזו וזה רחוק מאד מתנאים אופטימאלים (באודיו בייתי שם יש פחות מגבלות בתחום סביבת הרמקול, תיבת עץ זה MUST, סוג העץ כבר תלוי רמה).

לגבי הספוג- אכן יש תועלת בהוספת ספוגים למניעת קירקושים ויש להם יכולת ספיגה, אבל הם קלי משקל ולא יפתרו את בעיית הרזוננס של הפח (שתונד עם הרמקול), כתוספת לבידוד עצמו זה מבורך (מניעת קרקושי פלסטיקה, ועד קצת בידוד).

באיזה חומרים להשתמש:דיינמאט אקטרים\סקאנדסקין פרו- הכי קלים לעבודה אך טיפה יקרים.

בזמן האחרון עלו כמה שרשורי התקנה בהם השתמשו בחומר בידוד תעשייתי בעל נתונים דומים והרבה יותר זול, אך הדעות עליו חלוקות מבחינת כושר הדבקה ושרידות לאורך זמן.

דוגמה לחומר ייעודי לרכב: כאן.

דוגמה לחומר בידוד תעשייתי: כאן.

שרשור הסברים מפורט: כאן, וגם כאן.

בהצלחה!

SCANSPEAK

פורסם

החומר בידוד תעשייתי אני יכול להשיג אותו?

כי העיניין הוא שאני יכול להשיג ספוג פולימרי כזה דק/עבה שהוא מיועד לאטימה אקוסטית ומצד אחד יש לו דבק ומצד שני זה הספוג עצמו ועל הספוג אני יכול למרוח דבק ולהדביק את האלומיניום העבה ..

השאלה שלי היא כזאת.. האם ליריעות היקרות שהם עם גומי כזה זפת.. יש הבדל בין הזבת לספוג שאני יכול להשיג??

כי העובי של היריעות והעובי של הספוג שאני משיג זה אותו עובי..

השאלה אם יש הבדל בין החומר שלי לבין הזפת..?

פורסם

כמו שכבר כתבתי- אחת המטרות העיקריות של החומר התעשייתי\יעודי הוא עצם העובדה שהוא מוסיף מסה לפח ובכך מונע ממנו לרטוט עם הוופר, קשה לי להאמין שתגיע לאותה תוצאה עם חומר קל.

לגבי העובי- קח בחשבון שיש מקומות שכדאי ומומלץ לשים שני שכבות, ע"מ להוסיף עוד מסה.

SCANSPEAK

פורסם

אז מטרת הגומי הוא בשביל המסה בלבד?

איזה מקומות צריך וכדי לשים 2 שכבות?

תעשה לי מבחן קצר.. אם אתה נותן לי דלת וחומר בידוד אני מדביק על הפח החיצוני בדלת כולל מסביב לרמקול..

מפרק את הרמקול ומאחוריו בתיבה הפנימית כמה חור שאפשר להדביק בפנים ומחרכיב את הרמקול..

וסביב הרמקול גם.. זהו? או שפיספסתי כמה מקומות?

כמה המפעל הזה בהוד השרון רוצה על החומר בידוד התעשייתי שלו? למטר?

פורסם

תעבור על השרשורים שצירפתי לך בהודעה הראשונה, מוסבר שם הכל.

החומר התעשייתי עולה בסביבות ה 400 שקלים ל 10 מ"ר (אם אני לא טועה).

SCANSPEAK

פורסם

לא, לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך היריעות הבוטליות מגיעות ברוחב משתנה לפי דרישה, וישנם מספר גדול של חומרים וספקים.

לדוגמה כאן, יריעה ברוחב 30ס"מ באורך 10 מטר עולה 255 שקלים, לדעתי דיי והותר לרכב שלם.

ושוב אני מדגיש אני לא השתמשתי בחומר הזה, השתמשתי בחומר יעודי (התאסף אצלי חומר עם הזמן), ויש בעד ונגד, שיקול שלך.

SCANSPEAK

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...