Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני מניח שחלק ממשתתפי פורום דיטיילינג קראו את הכותרת וסברו שמדובר ב"חילול הקודש" - "איך הוא מעז להשוות מוצר מעולה, שיש לו חסידים רבים בעולם הדיטיילינג - FK1000P , למוצר עממי זול שכל זב חוטם,שאין לו מושג בדיטיילינג, קונה בהום-סנטר - טרטל טפלון".

עד היום השתמשתי בעיקר באוטמי צבע של טרטל למינהם. סה"כ הייתי די מרוצה, מבחינת ברק ודחיית מים. לא הייתי מרוצה שהם השאירו שאריות לבנות על חלקי פלסטיק שחורים, שאריות שקשה להוריד בצורה מלאה.

לאחרונה התחלתי לקרוא בפורום זה ונחשפתי למוצרים חדשים שאמרים להיות יותר יעילים, יותר מבריקים ויותר עמידים.

חשדתי שסביב כל אותם מוצרי יקרים, מסתתרים למעשה מוצרים שעושים אותה עבודה כמו מוצרים "עממים", אך בזכות שיווק ותמחור, נותנים תחושה פסיכולוגית של מוצר פרימיום. דומה הדבר לאודיופילים שקונים כבלים מצופים זהב (ויקרים מאוד) ומשוכנעים שהסאונד של הסטריאו שלהם יותר טוב בזכותם, עניין שהופרך לחלוטין במבחני האזנה "עיוורים" שביצעו לאותם אודיופלים (האודיופלים לא ידעו להבחין בסאונד היוצא דרך כבלי פרימיום יקרים לבין זה סאונד היוצא דרך כבלים פשוטים).

למרות היותי סקפטי החלטתי לנסות. לקחתי את ההמלצה של חברי הפורום למוצר FK1000P אותו הזמנתי דרך CYC. הפרמטרים שהיו חשובים לי היו דחיית מים, עמידות וקלות היישום.

האמת היא שהייתי די מרוצה מטרטל ווקס עם הטפלון אבל החלטתי לתת הזדמנות ל- FK1000P. הציפיות היו גבוהות והתוצאות להלן.

על כל מכסה המנוע עברתי עם פלסטלינה סינית. יישמתי בחצי השמאלי (צד נהג) עם טרטל ובצד הימני (צד נוסע) עם FK1000P. התוצאות לפניכם.

לצערי מסקנת הביניים שלי היא שאין הבדל של ממש בין 2 המוצרים - קצת מאכזב, בייחוד שה- FK1000P עלה כ- 150 ש"ח (כולל משלוח מאנגליה) והטרטל עולה 30 ש"ח (ניתן להשיג במחיר הזה בסניפי חצי חינם). שני המוצרים נותנים אותה תחושה של חלקלקות הפח. שני המוצרים מבריקים את הצבע פחות או יותר באותה מידה, שניהם דוחים מים פחות או יותר באותה מידה.

נראה לי שגם במקרה זה ה"הייפ" בקרב קהילת הדיטיילינג גורם לדחיקת המוצרים העממיים הצידה בעוד שהם טובים לא פחות ממוצרי הפרימיום.

נבדוק עוד כ- 3 חודשים ונראה האם יש הבדל בעמידות החומרים.

ראו תמונות מצורפות ווידאו (הוידאו באיכות ירודה אבל נותן אינדיקציה לכך שאין הבדל מורגש בין שני החומרים).

IMG_0502.jpg

IMG_0503.jpg

IMG_0504.jpg

IMG_0505.jpg

IMG_0506.jpg

IMG_0507.jpg

פורסם

אוקיי עכשיו הוכחת שלשני המוצרים יש יכולת דחיית מים זהה, עכשיו תן ל1000P עוד 24 אפילו 48 שעות ותחזור לעדכן לגבי המראה (הרי ידוע שלאוטם לוקח זמן להתאחות עם הצבע ולהראות את כל היכולות שלו).

לאחר מכן תבדוק את עובי השכבה (סביר להניח שכמו רוב החבר'ה פה אין לך את המכשור המתאים).

עוד אתה צריך לבדוק מה העמידות של כל אוטם בטמפ' קיצוניות (הפח מתחמם בשמש) ובפני מזיקים (לשלשת, פירות שנושרים מעצים).

ובסוף תבדוק את זמן העמידות של כל אחד מהחומרים.

למרות שיכול להיות שאתה צודק אני עדין מהמר על ה1000P.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מבלי להעליב או לפגוע חס וחלילה אבל לקבוע תוצאות של "ניסוי" על פי "ניראה לי,מרגיש לי,אני חושב" זה לא בהכרח רציני.

שמת אוטם ווקס ואחרי חצי שעה הגעת למסקנות? אתה רוצה לבדוק עוד שלושה חודשים? אני מבטיח לך שעוד שלושה שבועות כבר לא יהיה לך וקס על הרכב וישאר רק האוטם.

זה נשמע מופרך והייפ והכל, אבל האוטם הספציפי הזה הוא ללא יחסי ציבור והוא בין הזולים ביותר שקיימים!! אנשים פה לא ילדים קטנים שרצים לקנות את הכי חדש,הכי יקר,הכי נוצץ! אגב אתה מדגיש טפלון,אתה יודע כמה היה עולה טרטל אם היו בוא תכונות של טפלון אמיתי? רק על ההטעיה הזאת צריכים לטבוע את החברה הזאת.

פורסם

לפותח השרשור, ראשית סחטיין על הניסוי, רק ככה לומדים משהו :smilecolr

כמה הערות ברשותך:

הצגת בכל מיני מילים ותיאורים את FK1000P כמוצר הייפ,איכותי,יוקרתי וכו'.

ולבסוף "הוכחת" שהוא לא באמת כזה.

ראשית, דע לך שמבין מוצרי הדיטיילינג המוצר הזה נחשב נחות למדי ומעטים אנשי המקצוע שבכלל נוגעים בו (תשאל בעולם דיטיילרים האם הם נוגעים בו)

הוא לא ממותג והגרסא שלו לא שודרגה בערך 15 שנה (אולי אני טועה), יש לו פאקינג קופסת פח מעצבנת שצריך לפתוח עם מברג, יש לו ריח של רעל שגורם לסחרחורת ועדיף שהוא לא יגע בידיים אחרת תיהיה אדמומיות. אין שום דבר "סקסי" בפחית הזו.

המוצר הזה שנקרא FK1000P הוא חלק מקטגוריית המוצרים היותר זולים שקיימים במשק.

הסיבה היחידה שהמוצר הזה זוכה לכבוד רב היא בגלל שהוא טוב, עמיד מאוד, ונותן תוצאות מרשימות על צבעים שונים, במדינות שונות, בתנאי מזג אוויר שונים ואצל אנשים שונים ומשונים, הוא הוכיח את עצמו בהשוואה לכל מוצר "על" ממותג כזה או אחר.

מחיר האוטם 15 פאונד (לאחר הורדת ה VAT) שזה 80 ש"ח בקירוב.

בארץ לא תמצא אוטמים במחירים כאלו (תחפש).

כשראיתי את הפוסט שלך ממש לא חשבתי שמדובר "בחילול הקודש", יותר מזה, אם מצאת שהחומר הזול יותר, טוב עבורך אני מעודד אותך להמשיך להשתמש בו ולא לבזבז כספים מיותרים.

מבלי להכיר את המוצר שלך כאשר אני כן מכיר את ה1000P די טוב, אני מרגיש בנח לומר שישנו הבדל תהומי בין זה לזה.

דבר נוסף, בידינג או שיטינג הם לא בהכרח מדד למשהו מלבד בידינג או שיטינג.

ישנם אוטמים שעולים 300 ש"ח ולאחר שבוע לא תראה עליהם שום בידינג. וזה לא כי המוצר של Turtle טוב יותר.

אני מקווה שתפגין מהימנות ותציג תוצאות המשך מדויקות מבלי לתת סיקורים כאלו ואחרים שמחזקים את עמדך ההתחלתית.

דרך אגב בסופ"ש האחרון רציתי ליישם את ה1000P על מכסה המנוע בלבד, לצערי הייתי צריך לעבוד יותר קשה בשביל להסיר את השכבה הקודמת של 1000P, שכבה שהחזיקה מעמד 4 וחצי חודשים ואם לא הייתי מוריד אותה היא מחזיקה עוד חודש/חודשיים.

ועוד דבר, אני שוב אדגיש שהמוצר הזה נחשב זול והוא ממש לא מותג/יהלום/נוצץ/הייפ וכו'.

אם הוא היה כזה ממותג אני מבטיח לך שהרבה פחות היו קונים אותו.

עריכה: כל הזמן יש לי מה להוסיף...

אחרי חישוב קצר אני יכול לומר לך שהטרטל צבי הנ'נגה שלך יצא יותר יקר כאשר מסתכלים לטווח הרחוק.

הכמות של האוטם ששמים בתוספת העמידות הארוכה שלו תאפשר למיכל הזה להספיק לכמה שנים טובות.

אם למשל תיישם אותו כל 4 חודשים (3 פעמים בשנה) אני משער (זה לא מדוייק) שהוא יספיק לך לחמש שנים לכל הפחות שזה אומר בסה"כ 15 יישומים (אמרנו 3 פעמים בשנה הרי) וכל זה תמורת 80 ש"ח של מוצר.

האם הטפלון יכול להחזיק לדעתך ומניסיונך 5 שנים?

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

חשדתי שסביב כל אותם מוצרי יקרים, מסתתרים למעשה מוצרים שעושים אותה עבודה כמו מוצרים "עממים", אך בזכות שיווק ותמחור, נותנים תחושה פסיכולוגית של מוצר פרימיום. דומה הדבר לאודיופילים שקונים כבלים מצופים זהב (ויקרים מאוד) ומשוכנעים שהסאונד של הסטריאו שלהם יותר טוב בזכותם, עניין שהופרך לחלוטין במבחני האזנה "עיוורים" שביצעו לאותם אודיופלים (האודיופלים לא ידעו להבחין בסאונד היוצא דרך כבלי פרימיום יקרים לבין זה סאונד היוצא דרך כבלים פשוטים).

.

דבריך לגבי חוסר ההבדלים בין כבלים משוללי יסוד. בלי להיכנס לנושא המבחן העיוור, הוכחו הבדלים משמעותיים בין כבלים ( למי שיכול ורוצה לשמוע)

למדתי שבכל תחום בחיים יש כאילו שבטוחים שהמחיר עבור מוצרי פרימיום הוא זריקת כסף לשווא.

פורסם

כל הכבוד על הבדיקה והשיתוף אתנו.

אני מניח ומקווה, שהכנת את עצמך לתגובות. תישאר חזק:wink:.

בכל אופן מחכים לשמוע בקוצר רוח מה המצב אחרי כמה ימים.

תודה.

C4 1.6 thp exclusive Made in France- Prefected in my garage

• תוכן חדש...