Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב.

מזה זמן רב, שהמחשב הנייח שלנו היה מרעיש בהדלקה שלו. לאחר זמן מה (או 'פליק' קטן על המשטח העליון שלו) היה הרעש מפסיק.

אתמול - עלה ריח מוזר ("של חשמל") מהמחשב ולכן כיבינו אותו.

היום כשנבדק הנושא - ראיתי שהמאוורר של הספק אינו מסתובב כמעט בכלל, ואם קצת 'מאיצים בו' - אז הוא מסתובב במהירות איטית גם בהדלקת המחשב ובכלל (ממה שידוע לי, יש שתי מהירויות למאוורר הספק - הגבוהה יותר בהדלקה ואח"כ מהירות 'ביניים' כלשהי, כמו במאוורר של מע' קירור לרכב). המאוורר הוא של SATA 500WATT. המחשב בינתיים פועל ללא דופי למעט הריח.

השאלה שלי היא כזו - החלפה של דבר כזה - האם מספיק לתת את דגם הספק ע"מ לרכוש דומה ? או האם לפרק (יש מספיק צמות מתח לכל צרכן וצרכן במחשב) ואז לקחת אותו בתור דוגמה לחנות חלפים ? מהי העלות ? בעלי מקצוע מומלצים ? (בוודאות היה מישהו מומלץ בפורום, חיפאי אאל"ט).

לנסיונכם אודה.

alfa 156 2.5.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה נוצר כתוצאה מלכלוך.

אם יש לך קצת ניסיון בנושא וידיים טובות, אפשר לפרק את המאורר, לנקות אותו ולשמן אותו.

אני מאמין שזה יחזיר אותו למצב עבודה נורמלי (מומלץ עבור כל מאורר שיש במחשב).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

עדיף לא להפעיל את המחשב ככה, ספק שמתחמם יכול לספק מתחים לא יציבים ללוח האם.

אם אין לך חומרה מיוחדת (לוח אם מהסדרות הגבוהות במיוחד/כרטיס מסך מהסדרות הבינוניות ומעלה/יותר מ-2 דיסקים קשיחים) ספק ג'נרי של 500W בעלות של ~100 שקל יספק אותך.

עריכה:

שימון המאווררים לא מומלץ, מפני שהאבק במייסבים בתוספת השמן יהפוך לבוץ, שימון מאוורר תקוע טוב כאמצעי חירום שכן זה לא יחזיק הרבה זמן.

כמו כן זה נשמע שהספק כבר ניזוק, אז החלפה של המאוורר יהיה ככוסות רוח למת.

פורסם
מתח לכל צרכן וצרכן במחשב) ואז לקחת אותו בתור דוגמה לחנות חלפים ? מהי העלות ? בעלי מקצוע מומלצים ? (בוודאות היה מישהו מומלץ בפורום, חיפאי אאל"ט).

לנסיונכם אודה.

מישהו מומלץ בחיפה- ארז TheWolf.

פורסם

אתה לא צריך את הדגם של הספק הנוכחי שלך כדי להחליף אותו. ספק כוח למחשב שולחני זה משהו די סטנדרטי, פשוט קונים ומחברים. אם המחשב שלך ישן מאוד וכולל כונני IDE תצטרך לקנות גם מתאם לתקע כוח, כי הספקים החדשים מגיעים עם תקעים שחורים לכונני SATA.

ספק פשוט עולה איזה 100 ש"ח. אני לא רואה טעם להתפרע ולקנות ספקי כוח ב-300-400-500 ש"ח למחשב בסיסי, אבל אולי זה רק אני. וכן, ארז הזאב עושה רושם של בחור טוב. דבר איתו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התגובות וההפנייה לארז. זה ייבדק.

המחשב באמת נותק מהחשמל (כדי לא לתת אישזהו סיכוי שהילדים/האישה יפעילו אותו, אפילו בשוגג).

שימון למאוורר באמת נראה לי דיי מוזר.

דווקא המחשב שלנו קיבל שאיבת אבק כל כמה חודשים... :roll:

alfa 156 2.5.

פורסם

עדיף לקנות ב-150-200 שקל ספק כוח של חברה איכותית (Antec, Seasonic, Corsair יש להם סדרות זולות וטובות), אפילו 350W-400W זה יותר ממספיק.

עדיף לא ללכת על ספק ג'נרי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

האם מישהו מכיר בבקשה, חנות חלקי חילוף למחשבים (כזו שניתן לסמוך עליה) באיזור המרכז ושניתן לרכוש בה ספק ?

זו תמונה של הספק (אם זה משנה משהו).

20130629_194901 (Copy).jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

אני רכשתי בזול במסגר בת"א לא זוכר את המספר בסביבות 60 שקלים ספק 550W.

למחשב פנטיום 4 ושבקושי עובד זה מספיק.:-)

היה לו גם חיבורי SATA וגם החיבורים הישנים למחשב היישן.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
האם מישהו מכיר בבקשה, חנות חלקי חילוף למחשבים (כזו שניתן לסמוך עליה) באיזור המרכז ושניתן לרכוש בה ספק ?

http://ksp.co.il/?select=.1108..140.&list=1&sort=2&glist=0&uin=19005&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=138&products_id=15819

שניהם ספקים מצוינים, בטח עדיף על ג'נרי ב-60-100 שקל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מלבד החלפת הספק אני מציע גם שהמחשב יעבור ניקוי יסודי, כולל פירוק גופי הקירור, ניקוי יסודי שלהם ומריחת משחה טרמית חדשה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על הקישורים !

שאלות נוספות ברשותכם - האם כל יציאות המתחים בספק הן של אותו מתח ? פרט לצורת המחבר ?

האם אני צריך שיהיו לו חיבורי SATA ?

alfa 156 2.5.

פורסם

תן תמונה מלאה שמכסה את כול הצד של המחשב ונאמר לך .

ספק פשוט עולה איזה 100 ש"ח. אני לא רואה טעם להתפרע ולקנות ספקי כוח ב-300-400-500 ש"ח למחשב בסיסי, אבל אולי זה רק אני. וכן, ארז הזאב עושה רושם של בחור טוב. דבר איתו.

טועה, ספק כוח מבית טוב במחיר מעט מעל המומצע ישרת לאורך שנים,גם אם יש צורך לפתוח אותו בתום האחריות על מנת להחליף את המאווררים שנשעו מרעישים .

המלצתי היא אנרמקס או אנטק , האנרמקס הקודם שלי עבר איתי שני מחשבים וכיום אני עם אנטק בן כמה שנים .

שווה .

לטעמי זיגזג חנות מאוד הוגנת , אמנם המחירים עם עוד כמה שקלים אבל השירות שלהם מאוד טוב .

ואיתמר צודק , אם כבר מפרקים ספק אז יש גישה נוחה לכול הרכיבים לניקוי .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...