Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

יש לי שכן, שגר בבניין ליד. מדובר בבן אדם הכי אגרסיבי שפגשתי בחיים שלי, שכבר בשלוש - ארבע הזדמנויות ראיתי אותו הולך או כמעט הולך מכות, על מקום חניה, או בעקבות תאונה בה הוא היה הפוגע.

כיאה לערס מצוי, האיש הזה מנהל את כל החיים שלו בחצר ביתו, וכל שיחה שהוא מנהל מנוהלת בצרחות. זה מגיע למצב מגוחך כבר, בו אני יודע מה עובר עליו ביום יום ומעורב בחיים שלו לפחות ברמה שאישתו מעורבת בזה. עכשיו, למשל, הוא ישב ובמשך 20 דק' צעק לשכנה נוספת שלו שהיא צריכה לדאוג שיהיו לה ילדים בגיל מוקדם. מיותר כמובן לציין שהשיחות שלו (בניגוד למה שהוא חושב כנראה) לא מעניינות אף אחד חוץ ממנו. בשבוע שעבר שמעתי אותו מנהל שיחת נפש של 40 דקות, עם חבר שנפגע ממנו.

בשבוע האחרון הבן אדם הקים לול תרנגולים בחצר שלו. בלול הזה הוא בנה כלוב מיוחד לתרנגול קטן, כדי שכולנו נוכל להתעורר ב4-5 בבוקר בעקבות צווחות של תרנגול. כאמור זה לא הבניין שלי, ולכן אני לא יכול להתלונן על בנייה ללא אישור, אבל אני לא רוצה ולא יכול להתפשר על מעט שעות השינה שלי, או איכות החיים שלי בכלל, בגלל שגר לידי ערס שחושב שהוא קנה את העולם.

אם היה מדובר בבן אדם נורמטיבי, הייתי אולי מנסהלדבר איתו, אבל מדובר בבן אדם מאוד תוקפני ואגרסיבי, שרב גם עם רוב השכנים האחרים מהבניין שלי. חלק ניכר מהשכנים שונאים אותו, כמו שלא שונאים אף אחד, ובכל זאת ברור לי שבשורה התחתונה מבחינה משפטית אני אצטרך להתנהל לבד, היות ורוב האנשים הם פשוט פחדנים ומעדיפים לספוג.

בשורה החתונה, אני רוצה לתבוע אותו על מפגעי רעש, ולמרות מגוון האתרים שעוסקים במשפטים, אני מתקשה למצוא אתר של עו"ד נורמלי בתחום, או בכלל בתחום של סכסוכי שכנים. מישהו מכיר ויכול להמליץ? להציע דרך אחרת שהיא חוקית לפתרון (ושהיא לא מעבר דירה)? יותר מהרעש ומכל דבר אחר כואב לי שזה הפך לסטנדרט להתקפל מול ערסים, ואני לא רוצה להצטרף לרשימת אלו שמנהלים כך את חייהם.

תודה ולילה טוב..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני חושב שהפעם היחידה בה דיברתי איתו, היתה לפני 5 שנים בערך, כשמישהי ניסתה לחנות ליד הבית שלו והוא איים עליה בדוח.

הסברתי לה באופן מנומס שהוא מ***ן את השכל וזהו.

שמע, ברור לי שהבן אדם לא בריא בנפשו. בן אדם נורמטיבי הרי לא ירוץ לבעוט ברכב שעומד ברחוב, רק כי הנהג בו צופר (וכן, ראיתי את זה קורה). אני גם יודע מסיפורים של שכנים אחרים שהושמעו פה איומים על ימין ועל שמאל על זה שלא כדאי להתעסק איתו.

מצד שני, אני גם יודע שכמו רוב הערסים, הוא אוהב להיות גיבור על מי שחלש ממנו, ודי נרתע בכל פעם שצץ מישהו שנראה לו מאיים מספיק.

בשורה התחתונה אני לא מחפש לפתוח חזית ככה סתם, אבל זה לא איזה מישהו שבמקרה חתך אותי בצומת ועכשיו אני כועס. מדובר בבן אדם שבאופן שיטתי ממרר את החיים לכל תושבי השכונה כבר 5-6 שנים, ואני חושב שחייבים לשים לזה סוף מתישהו.

אני חושב שבמקום מסויים הוא גם לא מבין כמה כולם שונאים אותו, כי בלא מעט מקרים יצא לי לשמוע אותו מתאר ריב שהיה לו עם שכן כזה או אחר, אחרי הריב, ותמיד הוא נשמע כמו הצדיק המתגונן. לצערי אני לא יודע איך להסביר לו שזה לא המצב, או לבקש ממנו לשנות את ההתנהגות שלו.

פורסם

אני חושב שאם האינטרקציה האחרונה שלך איצו הייתה לפני 5 שנים, לפני שאתה רץ לפתוח בהליכים משפטיים תלך ותדבר איתו ותסביר לו שאם המצב ימשך אתה תלך לבית משפט.

פורסם

לפי התיאור פה לא נראה לי שאפשר לדבר איתו בכלל.

תנסה לקבוע עם עוד 3-4 שכנים וכל פעם שהוא עושה רעש תזרקו עליו משהו מהחלון, אני רציני לגמרי...

גם אצלינו היה מישהו כזה (רק פי כמה פחות ערס ממה שתיארת) וכל שבת הוא היה צועק בקולי קולות בחצר של הבית כנסת

כשכל השכונה שקטה. זה היה משגע אותי ולא רק אותי. הוא קיבל בצל של חצי קילו בתוך הראש ונמרח על הרצפה. היום יש שקט. תענוג.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בתור התחלה תזמן משטרה בכל פעם שהמטרד נעשה בשעות לא חוקיות

תעשה זאת בצורה אנונימית.

כדי ליישר טיפוסים כאלו אתה צריך לחדור להם לראש ולחשוב כמוהם.

מה שנקרא להסתחבק איתם ולהגיע למצב "חברות" כדי להביע את טענותייך בפניו ויש מצב גם שתהיה אוזן קשבת.

כל דרך פזיזה אחרת תגרור השלכות.

Gn'f'R

פורסם

אני חושב באמת לעשות סיבוב בין השכנים ולראות אם למישהו יש עוד הצעות. כנראה שלא נזרוק עליו כלום, כולנו פה חנונים מדי :)

הבעיה העיקרית שלי כרגע היא שהוא בנה לול בחצר ושם שם תרגנול, שצורח כל בוקר החל מהשעה 4. מהכרותי עם משטרת ישראל, אם אני אתקשר ב4 בבוקר ואספר שיש תרנוגל שמעיר אותי, יגידו לי ללכת לחפש את עצמי. הבעיה עם משטרה זה שגם אם תתקשר, נניח ב6 בערב, אין להם מה לעשות, כי אין חוק שאוסר על הבן אדם לשבת בגינה ולצעוק. אבל כשזה משהו שקורה ברמה יומיומית בצורה כזו שאני לא יכול לשבת עם חלון פתוח, זה כבר לא סתם איזה צעק חד פעמית, אלא מטרד ארוך ומתמשך.

חשבתי גם לנסות לדבר איתו, אבל שבשלב הזה, אחרי שבמשך כל היום אני שומע אותו צורח בגינה ואז בשעות הקטנות של הלילה אני שומע את הציפורים שלו, אני לא בטוח כבר שאני בעצמי מסוגל לדבר לעניין, מבלי לגרור את זה לריב.

בגלל זה גם חשבתי לפנות לעו"ד, לאו דווקא כדי לרוץ ולתבוע - לפעמים הם מסוגלים להמציא פשרות יותר שקטות.

אנשים כאלו הם מאוד בעייתים. הוא התרגל לזה שכל החיים שלו אף אחד לא העמיד אותו במקום, ולכן (ממש כמו עם ילדים בני 4, רק שהוא בן איזה 35-40) הוא לא מבין בכלל מה פסול בהתנהגות שלו.

פורסם

אני יודע שאם יש למישהו איזה כלב שנובח אתה יכול להזמין עיריה או משטרה.

בהתחלה נותנים אזהרה ואם זה נמשך יכולים לקחת לו את הכלב אם אני לא טועה.

זה לא תופס גם על תרנגולים? :|

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתה גר ליד רוני מיילי?:wink:

ניסיתם להזמין משטרה לגבי הרעש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בינתיים פניתי לעיריה ואני מחכה לתגובה רשמית מהמחלקה המשפטית שלהם.

אם לא יתנו לי תשובה נורמלית ביום ראשון, כנראה שאנסה לפנות גם למשטרה. מניסיון העבר, כשאתה מבקש להגיש תלונה על מטרדי רעש, מבקשים ממך בצורה די יפה לעזוב אותם בשקט. נראה מה יהיה...

פורסם

תרנגול מוגדר כחיית משק. ברוב הערים יש חוק שאוסר לגדל בתחומי העיר.

תפנה למחלקה הוטרינרית בעירייה. תשלח להם פקסים, מכתבים בדואר רשום ותלך לשם אישית עד שיפעלו.

לא יזיק אם תגרום לעוד שכנים להתלונן על הריח והרעש.

הנה דוגמה לעירייה שכן פעלה בנושא: http://www.local.co.il/raanana/89562/article.htm

מקווה בשבילך שאתה מאותה העיר :wink:.

אסף

פורסם

אני אהיה מאד לא פוליטיקלי קורקט

תתחיל בלשים מצלמות ולתעד כל מה שהוא עושה, אם מתישהו הוא יכנס למריבה איתך עדיף שיהיה תיעוד.

ובכלל תיעוד של הרעש/מפגעים אחרים שלו רק יטיב איתך.

אם אפשר, שהוא לא ידע על המצלמה.

לגבי התרנגולת, תשקול לטפל בה, אמרתי מספיק. אולי הוא יבין את הרמז

לגבי ההתנהלות שלו כדרך קבע בחצר, צריך פשוט להפוך את זה ללא אטרקטיבי, קרי ריח רע (זבל, פגר של חיה שלא מוצאים אותו וכו')

אולי לא ההצעות הכי קונבנציונליות אבל אם אתה רוצה שמשהו יזוז..

אני אישית לא מאמין שהדברים האלה נפתרים עם עורכי דין, סכסוכי שכנים עושים רק דבר אחד - לתת כסף לעורכי דין.

אף צד מהשכנים לא מקבל את מה שהוא רוצה ויתרה מכך זה נגמר לרוב באסקלציה של המצב.

אני בטוח שאתה לא מחפש להיפגע פיזית או שרכוש שלך יפגע, והוא נשמע כמו אחד שלא יהסס..

שששששששששירוקו אדומה

• תוכן חדש...