Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

כזכור - סיוויק 2008, 1.8 ידנית (אציין על הדרך שפשוט רכב מעולה!!).

והנה הגיע לו טיפול 75אלף קילומטר.

בדקתי כאן ובאתר של הונדה מה צריכים להחליף על מנת שאהיה מוכן נפשית וכלכלית:

- שמן\פילטר שמן\פילטר אוויר

- שמן גיר

- פילטר דלק

זה הכל, בנוסף מבדיקה ויזואלית - הוחלט על החלפה של הבלמים (דיסקיות + רפידות).

פניתי למוסך מורשה לקבלת הצעת מחיר, המחיר לטיפול בלבד ללא בלמים עמד על כ1400 שקל לאחר הנחה (הייתי מוכן מראש לסכום כזה +/- ולמרות שהוא יקר (מאד!) לא התפלאתי.

- ביקשתי אם אפשר, לפני שאם בכלל נתחיל את הטיפול, לבדוק אם אפשר עוד למשוך עם הבלמים או שנחליף כבר עכשיו, במוסך הסכימו והרכב עלה על הליפט.

שם הגיעו למסקנה ההזויה שאפשר למשוך עם הבלמים עוד כ6000-7000קילומטר וניתן לבצע רק את הטיפול.

אמרתי להם שאין שום סיבה שאחזור עוד חודשיים ואם אני פה, אעשה את הכל, רק תגידו כמה יעלה.

המחיר לטיפול + בלמים = 3000שקל! (דיסקיות תחליפיות, רפידות מקוריות).

יקר לי מאד ואין באפשרותי לעמוד בתשלום, נסעתי למוסך שאני סומך עליו ויש לי היכרות אישית עם הבעלים.

במוסך החליפו:

שמן\פילטר שמן\פילטר אוויר ובלמים קומפלט.

עלות - בדיוק חצי מהמחיר של המורשה.

ממה שאני ראיתי ובדקתי בעצמי, הבלמים היו פשוט גמורים, הדיסקיות היו כבר מתחת לקו המינימום וברפידות כמעט ולא נשאר "בשר", איך קבעו במורשה שאפשר לנסוע עוד 6000KM אין לי מושג.

פה השאלה שלי בקשר למי צודק:

- במורשה וגם באתר הונדה, הצביעו על החלפת פילטר דלק ב75אלף, לטענתם פילטר הדלק זה משהו גדול מאד (נציג השירות אפילו "עשה עם הידיים" על מנת להמחיש את הגודל) שעולה לבד כ500שקל וזה מה שמייקר את עלות הטיפול אצלהם.

אמרתי את זה למוסך הרגיל, ושם הבעלים וגם המכונאים שלו טענו שברכב הזה הפילטר דלק ממוקם סמוך למשאבת הדלק ולא מחליפים אותו כי אז צריכים לפרק גם את משאבת הדלק (והחליף אותה?) ושבהונדה מנסים לקבל עוד כמה שקלים.

לאחר כן ישבתי עם מנהל המוסך מול האתר של הונדה והראיתי לו את הסעיף הזה, בנוסף הראיתי לו את הסעיף של שמן גיר.

לאחר התעקשות שלי בעל המוסך אמר שיבדוק לי את זה מול הונדה, כולל את הסעיף של השמן הגיר.

יצאתי מבסוט עם חתימה בספר הרכב.

אז מי צודק?

מה הלך עם הברייקסים שם?

ולמה הונדה לוקחת כאלה מחירים?

אוהד.

פורסם

מקפיץ.

עדכון מהמוסך הרגיל:

חזר אלי הצהריים לאחר שבדק את העניין מול הונדה, באמת קיים פילטר דלק אשר יושב בתוך מיכל הדלק, לטענת בעל המוסך לאחר הבדיקה: "90% בכלל לא מבצעים את הטיפול הזה כי אין צורך".

וששאלתי לגבי שמן הגיר אשר מופיע כסעיף באתר: "מדובר על שמן גיר אוטומאט, בשמן הגיר הידני ישנו אלקטרוליט אשר מגיע מהמפעל, ברגע שנחליף לך את השמן בגיר כבר לא יהיה את אותו אלקטרוליט".

אין לי מושג מה זה אלקטרוליט וממש לא מעניין אותי, לי חשוב שהרכב ימשיך לנסוע פיקס ואם יש צורך לקפוץ למורשה או למוסך הרגיל לבצע את 2 הסעיפים הנ"ל כי זה חשוב - בהחלט אעשה זאת.

- אז צריך להחליף פילטר דלק או לא? (אין לי שום עניין להיתקע עם הרכב לאחר שהתאבדה לה משאבת הדלק איפשהו ב90אלף קילומטר).

- מה עם השמן גיר ואותם אלקטרוליטים?

מה אתם חושבים?

אוהד.

פורסם

תסתכל בספר הרכב באנגלית - לא מתורגם ותנהג בהתאם .

הרבה דברים שצריך לבצע לא מבצעים ולא קורה שום דבר אבל זה שיקול שלך מה לעשות ומה לא לעשות והאחריות כמובן עליך .

לגבי המחירים במורשה אתה צודק אבל הם משתמשים בחלקים מקוריים ולא זולים כדי להוריד עלויות .

פורסם

פילט דלק יקר נכון, ועל מנת להחליף אוו צריך לפרק מיכל דלק.אין בעיה לבצע את ההחלפה.

היצרן קבע שצריך להחליף את הפילטר כל 75,000 ק"מ, לגבי בעיה כמובן שאם לא תחליף זה יכול לגרום לבעיה, מכיוון שתפקיד הפילטר זה לקלוט מזהמים שיש בדלק, יש לזה קיבולת מסוימת, גם את הגומיות מחליפים לפני שהם מתייבשים.

זה החלטה שלך אם להחליף או לא.

לגבי שמן גיר יש הוראה של היצרן להחליף, במידה ולא יכול בהמשך להיגרם נזק.

פורסם

זאת אחת הבעיות במוסכים "הרגילים" שאין להם מושג מה צריך להחליף בכל רכב ומתי, הדבר היחיד שהם יודעים שצריך לעשות זה להחליף פילטר אויר ,שמנים ולבדוק את הברקסים וכמובן שכל החלקים לא מקוריים. העיקר אומרים לך שעושים לך טיפול שנתי בזול ועוד חתמו לך בספר רכב, ממתי בכלל מוסכים שאינם מורשים חותמים בספר רכב??

פורסם

תודה למי שענה -

איילצבי - בספר רכב באנגלית ממה שראיתי לא רשום טיפולים ואחזקה.

DNA Tuning Israel - אז אני מבין שאתה ממליץ לחזור אליהם למורשה ולהחליף רק את פילטר הדלק כן? מה רכישת תחליפי\מקורי והחלפה במוסך אחר על מנת לחסוך עלויות?

ROEI-A - אני אמרתי לבעל המוסך מה צריך להחליף, ממש באתי עם רשימה.

הדבר היחיד ששכחתי להגיד לו את שיחליף את שמן הגיר, לגבי פילטר הדלק הוא טען בעצמו שאין סיבה להחליף.

בקשר לחלקים הלא מקוריים, פילטר שמן + שמן מקוריים, רפידות ברייקס גם מקוריות, הדבר היחיד שלא מקורי זה פילטר אוויר והדיסקיות עצמם (כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה, גם במוסך המורשה אמרו שלא מחליפים לדיסקיות מקוריות כי זה מייקר את העלות בהרבה).

בנוסף, מכיוון שרכבי הוא משנת 2008 וכבר לא באחריות, למה שלא אטפל במוסך "רגיל" ושהמוסך יחתום לי על הטיפול? אחרת איזו הוכחה יש לי על הטיפול שנעשה (חוץ מקבלה, ואין לי עניין לשמור קבלות במשך X שנים עד המכירה).

המלצות כדאי לפעול בהמשך? לחזור למורשה? לרכוש את פילטר הדלק עצמאית ולחזור למוסך? לא לגעת בכלל?

אוהד.

פורסם

אתה עושה מזבוב פיל.

את הפילטר דלק פשוט תחליף בטיפול הבא, לא יקרה כלום אם תמשוך איתו עוד קצת.

במאזדה 6 של חמי (שאני לוקח לו אותה לטיפולים במורשה) היצרן ממליץ להחליף את משאבת הדלק פעם ב-100K ק"מ (גם יושבת בתוך המיכל על המשאבה). טיפול אחרון הרכב היה על 95K ק"מ ולא החלפנו, השנה הרכב על 105K ק"מ אז אני אחליף. לא רואה סיבה מוצדקת להיכנס למוסך "סתם" באמצע השנה רק בשביל דבר כזה פעוט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...