Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לזה נתון קבוע, משום ש 2500סיבובים בזמן נסיעה ובזמן שהמנוע מונע בהילוך סרק נתונים שונים לגמרי והבדיקה הזו אינה מעידה על תקינות החיישן ב 100%.

צריך לבדוק את החיישן בקריאה מקסימלית, הקריאה צריכה להיות 80% מהספק המנוע לשם כך נדרש:

סורק תקלות בעל כושר ריענון גבוה מאוד, ז"א שהנתונים החיים יוצגו בקצב עדכון מהיר, אם הנתונים משתנים לאט אז הסורק לא מסוגל לתקשר עם הרכב במהירות ולכן יכול להיות מצב שבו הקצב ריענון של הסורק נמוך והרקריאה המקסימלית לא תהיה נכונה.

מניע את הרכב כאשר הוא בטמפ' עבודה, בסורק תקלות להיות על מצב של קריאת נתונים חיים, להסתכל טוב טוב על הנתון של קריאת החיישן MAF ביחידות G/S.

תוך כדי שאתה לא ממצמץ אפילו, אתה לוחץ על דוושת הגז עד הסוף (עד לריצפה במכה אחת) וקורא את הנתון המקסימלי בסורק כאשר הסל"ד מנוע מגיע למנתק הצתה לחלקיק השניה.

איך שהסל"ד מגיע למנתק אתה מרפה מיד מהדוושה, ובו זמנית קורא את הנתון המקסימלי של החיישן.

אם יש למנוע 100כ"ס אז הקריאה תהיה כ 80G/S.

ואם אתה מגיע לנתון כזה מדוייק אז החיישן תקין ב 100%, אם הקריאה תהיה נמוכה אז החיישן לא מודד טוב את כמות האוויר, והספק המנוע יהיה נמוך.

כמובן שבדיקה כזו תהיה מדוייקת בתנאי שרשמתי בהתחלה- שהסורק תקלות מסוגל להעביר נתונים בקצב מהיר (שאתה רואה את הנתון משתנה מהר מאוד, אם הנתון משתנה לאט בקצב איטי אז אין לך מה לבדוק אתה צריך סורק תקלות מקורי.).

אם יש לך אופציה בסורק תקלות להקליט נתונים אז בצע הקלטת נתונים לחיישן הMAF ול RPM, ואז אתה פשוט לוחץ פול גז במכה אחת ואיך שהמנוע מגיע למנתק הצתה (הזרקה) לעזוב.

אחר כך לצפות בהקלטה ולפענח את הקריאה המקסימלית בסל"ד המקסימלי.

פורסם

עם הסורק שיש לי אני מניח שלא ניתן לבדוק זאת.

מה קורה ברגע שמוסך מרכזי רוצה לבדוק את החיישן? וודאי שהוא לא יבצע מה שתיארת...

פורסם
עם הסורק שיש לי אני מניח שלא ניתן לבדוק זאת.

מה קורה ברגע שמוסך מרכזי רוצה לבדוק את החיישן? וודאי שהוא לא יבצע מה שתיארת...

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.

הכל תלוי במיומנות/מקצועיות או אפילו אולי בדרך אחרת שיותר טובה מזו.

פורסם

הטווח כנראה קצת גדול ולכן אני תמיד בודק וולטאזים ומכוון שאני כבר מכיר את הרכב אני יודע למה לצפות או אם שכחתי אז אני משווה לרכב אחר שמזדמן

הנתונים מספר העבודה של הרכב

תאמת שאם יש כבר רכב מזדמן ואני חושד בחיישן אני עושה סוויץ זמני לחיישן בין הרכבים וסוגר פינה בקלות

• תוכן חדש...