Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום רביעי בערב נסעתי עם הנ"ל לנסיעת ערב קצרה. מיד הבחנתי שטמפ' האוויר בעמידה בפקקים של הרב קוק בהרצליה אינה תקינה.

בירידה לאיילון, ואפילו בנסיעה עירונית, התוצאות היו טובות הרבה יותר.

"לא נורא" חשבתי, בטח המאוורר.

היום בבוקר בדקתי. המאוורר דווקא כן מסתובב (נראה לי במהירות הראשונה שלו) מיד כשמפעילים מזגן.

כשנתתי כמה לחיצות גז (דרך המצערת) שמעתי את המדחס יוצא ונכנס לפי הטורים.

פיזרתי את הילדים בבתי הספר ונסעתי לבקר את א., חבר קרוב, חשמלאי רכב של 30 שנה ומהראשונים שזכו לתעודת הסמכה רשמית של "טכנאי מיזוג לרכב". אחרי מטר קללות של בוקר (ליד א. , אפילו בני ל. נשמע כמו מלכת אנגליה) וכוס קפה ,חובר הרכב למכונה האוטומטית ולטרמומטר שננעץ לעומק של כ-30 ס"מ לתוך תעלת האספקה. הטמפ' על הצג היתה 22.5 מ"צ עם מזגן עובד. יורד לסביבות ה-17 כשנותנים בגז.

א. התעקש לבצע וואקום-שמן-גז, למרות שלפי המכונה לא היה חסר אפילו גרם אחד. "מה אכפת לך יא מ***ק? על חשבוני! לפעמים זה עוזר. ואל תשאל אותי למה". אחרי ההליך, הטמפ' עמדה על כ-16.5 מ"צ בסרק, ויורדת במהירות ל-15 ב3000 סל"ד.

א. טוען שמנוע הצעדים ברכב גמור (כי הוא לא מגביר סל"ד כשמפעילים מזגן) למרות שאני לא מרגיש שום רעידות בסרק, עם מזגן או בלעדיו. הטורים יציבים על סביבות ה900 (קצת גבוה, אני יודע. אני צריך שבת פנויה לעבור על מערכת הוואקום באוטו, למרות שא' אומר שהכל נראה לו בסדר בוואקום).

א. ניתק צינור וואקום אחד לנסיון, והמדחס נהיה קצת פחות היסטרי עם הכניסות והיציאות. הטמפ'- נשארה יציבה על כ-16.3 מ"צ.

א. טוען שהמהנדסים היפנים (ואני חוסך מכם את דעתו על מקצועה של אימם) תכננו את היחידה הפנימית הפוך מבכל הרכבים (במקום שהמאוורר יהיה מאחורי המאייד וידחוף אוויר קר, הוא נמצא לפניו ויונק אותו). משום כך, הוא טוען, הטרמוסטט בתוך הרכב מנתק את המדחס בטמפ' גבוהות יחסית. האם זה נכון?

1. כשנסעתי בצהרים הביתה הרגשתי שיפור ניכר מהנסיעה ביום רביעי. לא יודע איך זה יהיה ביום חם באמת. הרכב קירר סביר גם בסרק. במאזדה המזגן הרבה יותר משמעותי, לדעתי.

2. א. טוען שמבחינת לחצים הכל בסדר ("סביר ביותר. לא מדחס חדש, אבל גם לא מועמד מידי לשיפוץ").

3. כשא. חיבר את צינור ה-HP האדום של המכונה, המדחס נכנס לטירוף של כניסות ויציאות מהירות מאד, ולא נרגע עד ש-א. הורה למכונה לרוקן 50 גרם של גז. למה זה?

4. כרגע המדחס עובד במחזורים של 5 על חצי (עובד חמש דקות, מפסיק לחצי דקה וחוזר חלילה). א. טוען שזה לא נורא, ואפילו קרוב לתקין ברכב הזה. האם כך הדבר?

א. מודה שהמזגן לא תקין לחלוטין , אבל עשוי לקרר כרגע בעוצמה "סבירה"

סיכמתי עם א. שאנהג ברכב עד יום ראשון ואחליט מה לעשות.

אני לא שקט (אוהב שדברים יעבדו בצורה תקינה לגמרי. שונא חאפריות וחצי עבודה. מחלה. מה לעשות.)

מה עוד כדאי לי לבדוק? איפה התקלה (שברור לי שעדיין קיימת ולא נפתרה, אלא רק "כוסתה" חלקית)?

האם יש סיכוי שהטמפ' בתוך התעלה תהיה 8-9 מ"צ כמו שאני מכיר ברכבים אחרים?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

האם בדקת מפלס נוזל קירור? גם ברדיאטור (כשהרכב קר!!) וגם במיכל העיבוי?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם אתם בטוחים ב 100% ששמתם כמות נכונה של קרר (גז) במערכת ?

על איזה מהירות מפוח ביצעתם את הבדיקה ?

מה הלחצים בדחיסה וביניקה ?

מהיכן אתה בארץ ?

דרך אגב - ברכב קיימים המון "כשלי תכנון" כתוצאה ממבנה הרכב ואילוצי מקום (ועוד הרבה אילוצים אחרים).

דווקא במכוניות שהמפוח נמצא אחרי המאייד והוא יונק ממנו אויר, יעילות המערכות טובה יותר. באופן אישי, טרם נתקלתי במכוניות בהן המפוח הוא אחרי המאייד - ואני מהמר ש**אולי** זה במקור בנוי כך בגלל עניין המדפים הפנימיים (ייתכן תיפקוד ודיוק עדיפים כאשר האויר נדחף למעברים ולא נשאב ממנו)... שוב, מדובר בהימור\השערה\מחשבה ולא משהו שבדקתי או קיבלתי אסכמתא עליו.

היכן יכולות להיות התקלות ברכב שלך ?

1. תריס סירקולציה פנימית פגום (נשאר פתוח ויונק רק מבחוץ \ שבור \ לא סגור היטב)

2. שסתום התפשטות תקול

3. מדחס חלש או תקלה פנימית במדחס (לא יודע אם יש כזה אצלך, אבל יכול להיות גם תקלה בשסתום ספיקה פנימי).

4. מייבש (קולט לחות) סתום (ניתן לבדוק זאת בקלות: אם יש הבדל מורגש בין טמפ' הצינור כניסה והיציאה של המייבש, סימן שהוא סתום או סתום חלקית).

חסרים פרטים בשביל שנוכל לעזור לך בכיוון הבעיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל, תודה רבה לכולכם על המחשבה שהשקעתם.

האשה, כידוע לחלקכם, מרוקאית. ומרוקאים+חום=עצבים. ומי סובל בסוף? אני.:lol:

האם בדקת מפלס נוזל קירור? גם ברדיאטור (כשהרכב קר!!) וגם במיכל העיבוי?

בוודאי. אני בודק מפלסי נוזלים (בלי שום קשר) כל הזדמנות שאני מרים מכסה מנוע. ככה על הדרך.

סתם מתוך סקרנות- איך זה עשוי להיות קשור?

צריך לבדוק את הטרמוסטט ,וגם את היוניט שעל הלחץ הגבוהה

הבוקר, בדרך חזרה מישיבה משעממת במיוחד, עצרתי לתדלק קצת קפה וסיפורים אצל א.

הבחור לקח קשה את המקרה. מציק לו שהוא לא הצליח לתקן.

הוא מציע לבצע ניתוח מורכב ליחידה הפנימית ולהחליף את הטרמוסטט האלקטרוני באחד מכני. אומר שזה יגרום לו לא לנתק את המדחס בטמפ' גבוהה.

שונא אילתורים אנוכי. האם כדאי בכ"ז לבצע את הניתוח לדעתך?

האם אתם בטוחים ב 100% ששמתם כמות נכונה של קרר (גז) במערכת ? אני בטח לא בטוח בכלום. סומך על א. והמכונה המשוכללת שלו, שעושה הכל אוטומטית.

על איזה מהירות מפוח ביצעתם את הבדיקה ? הכי נמוכה

מה הלחצים בדחיסה וביניקה ? לא רשמתי מספרים, אבל א. והפועל שלו טוענים שהתוצאות טובות

מהיכן אתה בארץ ? הרצליה

דרך אגב - ברכב קיימים המון "כשלי תכנון" כתוצאה ממבנה הרכב ואילוצי מקום (ועוד הרבה אילוצים אחרים).

דווקא במכוניות שהמפוח נמצא אחרי המאייד והוא יונק ממנו אויר, יעילות המערכות טובה יותר. באופן אישי, טרם נתקלתי במכוניות בהן המפוח הוא אחרי המאייד - ואני מהמר ש**אולי** זה במקור בנוי כך בגלל עניין המדפים הפנימיים (ייתכן תיפקוד ודיוק עדיפים כאשר האויר נדחף למעברים ולא נשאב ממנו)... שוב, מדובר בהימור\השערה\מחשבה ולא משהו שבדקתי או קיבלתי אסכמתא עליו.

היכן יכולות להיות התקלות ברכב שלך ?

1. תריס סירקולציה פנימית פגום (נשאר פתוח ויונק רק מבחוץ \ שבור \ לא סגור היטב) אני אבדוק. אבל זה יקח זמן. בכ"ז- אני צריך לפרק חצי אוטו כדי להגיע לשם.

2. שסתום התפשטות תקול איך בודקים?

3. מדחס חלש או תקלה פנימית במדחס (לא יודע אם יש כזה אצלך, אבל יכול להיות גם תקלה בשסתום ספיקה פנימי). א. טוען לפי השעונים שחיבר, שהמדחס לא חדש אבל תקין. הוא בדק נכון? אם לא-איך בודקים?

4. מייבש (קולט לחות) סתום (ניתן לבדוק זאת בקלות: אם יש הבדל מורגש בין טמפ' הצינור כניסה והיציאה של המייבש, סימן שהוא סתום או סתום חלקית). אני אבדוק זאת הערב! זה היה החשש שלי כל הזמן, לא ידעתי איך בודקים, אבל א. ביטל את טענותי בזלזול... לדעתי יש הבדל. כשבדקתי לבד מתחת לבית מיששתי את כל הצינורות. לא כולם קרים באותה מידה, לא זוכר כבר מה קר ומה לא.

חסרים פרטים בשביל שנוכל לעזור לך בכיוון הבעיה.

איציק

תודה איציק, קיוותי שתראה את זה ותנסה לעזור.

תגיד לי מה לבדוק ואיך כדי לעזור לך לאבחן, אני אבדוק ואחזור לכאן.

בינתיים, תשובות למה שאני יודע באדום.

פורסם

עברו יומיים, יש עדכונים מהבדיקות שלך (צינור כניסה ויציאה מהקולט לחות\מייבש) ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לחץ מטורף בעבודה (בלי עין הרע). חוזר בחושך. נשב על זה בסופ"ש ביסודיות.

תודה על הדאגה:-D

(אגב- בינתיים הגברת טוענת שהמזגן "בסדר גמור". כנראה שלא היה חם מספיק בחוץ)

• ספונסר פורום
פורסם

לא צריך לפרק חצי אוטו כדי לבדוק תקניות תריס סירקולציה.

הפעל את המפוח הפנימי על המהירות הגבוהה ביותר,סגור את כל החלונות והשאר חלון אחד פתוח כס"מ אחד,עמוד מחוץ לרכב והנח את ידך מעל החריץ שנשאר פתוח,אם אתה מרגיש שהאוויר נדחף החוצה,התריס פתוח.

כדי להיות בטוח בקש ממישהו שישנה את מצב התריס בזמן שאתה עומד בחוץ(והחלונות והדלתות סגורות.

אורן

פורסם

הגיונית נראה לי שזה אמור להיות הפוך, לא? אם האוויר נדחף מהחלון, אז התריס סגור (הוא אוטם, ולא מאפשר לאוויר לצאת דרכו, אלא מהחלון).

בכל מקרה, תודה רבה על הרעיון. אני אבדוק מחר את מה שאמרת. עדיף לי כמובן על לפרק.

למרות שכבר פירקתי את רוב הדש באוטו הזה, והוא חזר למקומו בצורה מושלמת.

(למי שמזלזל באיכות הבניה היפנית לפני 15 שנה:-P)

• ספונסר פורום
פורסם

לא,כמו שכתבתי, כאשר התריס פתוח המפוח הופך למין מדחס,הוא שואב אוויר מבחוץ ודוחס אותו לפנים הרכב ובכך מעלה במקצת את הלחץ בתוך הרכב,כך שהאוויר ידחף החוצה.

במצב סגור הוא שואב את האוויר מתוך הרכב ופולט אותו לתוך הרכב.

אורן

פורסם

הבנתי. הגיוני. תודה. יבדק.:-P

פורסם

תוצאות בדיקה:

א. שני הצינורות שיוצאים מהמייבש חמים מאד.

סימנתי בחצים מה שהרגשתי במישוש. אדום מסמל חם כחול מסמל קר.

ב. התריס כנראה תקין. בדקתי בשיטה שהציע אורן כשהתריס פתוח, ממש יוצא פרץ חזק של אוויר מהחריץ של החלון. כשהוא סגור, מרגישים רק קרירות כזו של המזגן. (דא"ג-מגניב לאללה, למדתי עוד משהו8))

היוניט לחץ גבוה שדיברו עליו פה, זה מה שיושב על המייבש (בתמונה השניה)? איך יודעים שהוא תקין (יש לי צב"ד זמין)?

באינטואיציה שלי- הוא חשוד מאד, כי כזכור, א' אומר שמשהו מנתק את המדחס לפני הזמן, וכל הזמן. כאילו יש לחץ גבוה מידי.

שסתום התפשטות- היתה לי הבעיה הזו בהונדה, זצ"ל. אני זוכר שא' והפועל שלו פרקו את כל הדש במשך חצי יום כדי להגיע אליו. איך מזהים שהוא תקול בלי לפרק את האוטו (אז א' ידע לפי זה שהיה בורח לי גז או משהו, והוא הסתובב בתוך האוטו עם גלאי כלשהוא ופסק שהוא דולף. מי זוכר- זה היה לפני 10 שנים...)?

1.jpg

2.jpg

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, המייבש לא סתום והתריס סירקולציה תקין.

עכשיו מה שחסר לדעת זו כמות הגז שיש במערכת (כמה המזגניסט שלך מילא ?) , הלחצים, והאם המאוורר עובד במהירות הנכונה שלו (יש לך 2 מהירות במאוורר או רק אחת ?)

בנוגע לשסתום התפשטות - יש כמה סוגי תקלות:

1. אם הוא נסתם, אזי הלחץ הגבוהה יהיה גבוה מידי והלחץ הנמוך יהיה נמוך מידי. הקירור לא יהיה מספק מאחר וכמות קרר קטנה תיכנס באופן קבוע למאייד.

2. אם הוא פתוח מידי, אזי כמות הקרר שתיכנס תהיה גבוה אבל קיימת סבירות שבגלל שהמעבר גדול מידי, מפל הלחץ יהיה נמוך ולכן קיים סיכוי שטמפ' הקירור לא תהיה מספקת. בנוסף, הלחץ הנמוך יהיה גבוה ביחס למה שהוא אמור להיות, וקיים גם סיכוי שהלחץ הגבוה יהיה נמוך יחסית למה שאמור להיות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק.

אני אחזור לא' ברגע שתהיה לי גישה לרכב וארשום נתונים מהמכנה שלו.

פורסם
תודה איציק.

אני אחזור לא' ברגע שתהיה לי גישה לרכב וארשום נתונים מהמכנה שלו.

תזכור:

כמות גז(קרר), לחצים ופעילות המאוורר.

מחכים לעדכון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...