Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לשתף אתכם בויכוח מאוד ענייני עם חבר שצץ מלפני מס' דקות.

נניח שאנחנו כמה חבר'ה, נכנסים לחומוסיה, מתיישבים באחד מהשולחנות השייכים לחומוסיה, כל אחד מזמן לו מנת חומוס, תוספות אך לפתע אנחנו מחליטים לשלוף בקבוק 1.5 ליטר + כוסות ב 1/3 מחיר מהסופר הקרוב, במקום להזמין כ"א פחית (זה מה שמוצע מבחינת בית העסק).

האם בתור בעל העסק, הייתם מרימים גבה? האם אנחנו צריכים להרגיש לא בנוח לשלוף בקבוק שתיה קלה/בירה/קנקן בריטה במקום להזמין מהיצע השתיה של המקום בו אנו יושבים, לא משנה הסיבה וזאת אע"פי שכן בחרנו להוציא את כספינו עבור המוצר המרכזי שלשמו בית העסק מתקיים?

מסוקרן לשמוע את דעתכם.

אגב, אם כבר קיים שרשור בנושא (משו אומר לי שכע), אני מתנצל - החיפוש לא ממש שיתף איתי פעולה.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כעקרון, אתם חארות.

אין צורה אחרת להגיד את זה.

אתה מכיר את המשפט "לא מביאים סנדוויץ' למסעדה"?

אז זה תקף גם לשתיה.

רוצים לשתות משהו אחר או בזול יותר? צאו ושתו את זה אחר כך או לפני.

אל תפתחו בקבוק במסעדה.

פורסם

יותר מאשר המחיר, מציק לי שמוכרים בשווארמיות למיניהן רק פחיות ובקבוקים קטנים, שברור שלא מספיקים לאדם ממוצע לארוחה.

וזה עוד לפני שדיברנו על כך שהמחיר הוא כמעט כמו שני בקבוקי ליטר וחצי בסופר.

מבחינת בית העסק, הוא מעוניין לכבול אותך לפחית במליון ורבע אחוז רווח שהוא מציע. וכשאתה בוחר באופציה אחרת, לא כולם יודעים איך לקבל את זה.

בשווארמיה מסוימת לא התביישו לבקש מאיתנו להוריד מהשולחן את הבקבוק או לצאת איתו מהמקום. אם הייתי צופה מראש את היחס הזה, בוודאות לא הייתי בוחר לקנות שם, ובאמת מאז לא עשיתי את זה.

לדעתי האישית אין בזה שום דבר פסול. אני בוחר מה לקנות מבעל העסק ומה לא. אם קניתי אוכל בלבד ומגיע לי מקום לשבת ולאכול אותו, זה לא עניינו של בעל העסק מה אני עושה מעבר לכך. ואם ארצה, אפילו אשתמש בקיסם שיניים שהבאתי מהבית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ראשית כל אם תשלוף בקבוק מים ייתכן ולא יפתחו עלייך עיניים ,החוק מורה על כל מסעדה לספק מים קרים ללא תשלום(כמובן שמינרליים יעלו לך בתשלום).

אמנם הצגת מקרה של חומסייה ולא מסעדה ,אך נהוג שבמסעדות גם אם הבאת יין מהבית אתה נושא בעלות "דמי חליצה" - מזעריים 30-70 ש''ח (אם לוקחים בחשבון שבקבוק יין ספציפי שערכו בחנויות הינו 50 ש''ח ובמסעדה גובים עליו 150+ ש''ח זה כדאי).

חומסיות הן לרוב שכונתיות יותר ,זה לא עושה את זה לבסדר אך לרוב יעלימו עין.

ישנה מסעדת בשרים בנתניה בה אתה מביא איתך את השתייה מהקיוסק ממול או מהבית מכיוון שהוא לא מחזיק שתייה במלאי (מוזר,אני רק שמעתי ולא ביקרתי).

שים לב כי שתייה היא חלק ניכר מרווח המקום לרוב!(משמע פגיעה בפרנסה)

פורסם

בתור מישהו שעבד בתחום מספר שנים אני מכיר את הדילמה הזאת טוב מאוד.

כאן כמו שאמר GTI33 בא החוק לעזרת הלקוח ואומר "באת לאכול, זה המוצר העיקרי של העסק, שתייה אתה לא חייב לקנות, אנחנו נספק לך את המינימום ההכרחי לארוחה טובה ללא תשלום". מצד שני, למה החוק לא בא ואומר שמי שמזמין רק בקבוק שתייה מקבל פרוסת לחם או פיתה? כי שתייה מתוקה (או אלכוהול) הם גם מוצרים מרכזיים שעליהם מרוויח העסק והם באים כ"עסקת חבילה" לארוחה של אותו סועד. וכמו שלא תגיע למסעדה, תזמין בקבוק קולה ותשלוף סנדוויץ' או קופסא עם אורז ועוף ותשאל אם אפשר להשתמש רגע במיקרו. כך מצפים ממך לא לעשות גם ההיפך. ניתנת לך האופציה לא להזמין את אחד המרכיבים בארוחה (אוכל או שתייה), כמו למשל כשאתה מגיע לפאב לא מכריחים אותך להזמין אוכל, באים לקראתך ונותנים לך את האופציה לשתייה ללא תשלום. תתחשב גם בבעל העסק שצריך להרוויח משהו.

*נקודה לגבי "מחירים של בקבוק שתייה קטן במסעדות": בפעם האחרונה שעבדתי במסעדה, לפני שנה וחצי בערך, מחיר ממוצע של בקבוק (זכוכית) 350 מ"ל של קוקה קולה ללקוח היה 12 ש"ח. מישהו רוצה לנחש כמה בעל העסק שילם על אותו בקבוק לפני עלויות נוספות שהחזקת עסק כרוכה בהן?

טעות. 6.25 ש"ח.

בהתחשב במרווח ממוצע של עסק בעסקי המזון של 300% מחיר מוצר, מחירי השתייה הם הוגנים מאוד.

בסופר הייתם קונים בקבוק ליטר וחצי באותה תקופה ב10 ש"ח בעיקר בגלל העלות הנמוכה (כן כן, נמוכה) יותר של בקבוק ליטר וחצי לעסק, כמות ההזמנה מורידה עלויות בצורה משמעותית (ולא מדובר בארגז או אפילו עשרה לשבוע, אלא על עשרות רבות של משטחים). זמני אספקה סדירים של בוקר צהריים (מסעדות או פאבים, בעיקר פאבים, מקבלים סחורה בשעות הערב המוקדמות או בלילה ולעיתים בסופ"שים, דבר שמייקר עוד יותר את עלות המוצר שהרי צריך לשלם לנהגים יותר).

דרך אגב, המרווחים על מנות המזון עצמן, הרבה (אבל הרבה) יותר גדולים. בדר"כ עד 21% עלות.

לסיכום, בעל העסק מנסה להתפרנס, וכמו שלא תיכנסו למונית ספיישל ותבקשו הנחה כי הבאתם דלק, אל תבקשו "הנחה" במחיר הארוחה כי הבאתם שתייה מהבית, על אחת כמה וכמה כשנותנים לכם מלכתחילה את האופציה לא להזמין או אפילו לקבל מים בחינם. תנצלו אותה, או שתתנו לבעל העסק להרוויח בכבוד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בעל העסק יכול להרוויח בכבוד גם אם הוא ימכור בקבוק שתיה גדול ב 10-12 ש"ח כמו שהרבה מאוד מקומות עושים.

כשהוא בוחר למכור בקבוקי זכוכית של 350 מ"ל בלבד, אז הוא בוחר להכפיל את הרווח שלו במספר האנשים שיושבים בשולחן.

אני נהנה לאכול במקומות שמציעים בקבוק שתיה גדול, ואז לא מפריע לי שהוא עולה ביוקר, כי לפחות אני יכול להנות ממנו.

הבקבוקון קולה זכוכית תמיד נגמר לי באמצע הארוחה, ואז אני צריך להזמין עוד אחד, או להוציא את בקבוק המים שלי מהתיק (בד"כ אני אוכל במקומות האלה בחלונות של הלימודים) כדי לא להחנק.

כמובן שאני מתכוון לשווארמיות למיניהן, ולא למסעדות. שם מן הסתם אין שתיה גדולה בכלל.

שאלה לכל התומכים במסעדנים למיניהם: האם גם כשאתם הולכים לקולנוע אתם נהנים לשלם סכום מופקע על קולה ופופקורן?

גם הבעלים של בית הקולנוע רוצה רק להתפרנס.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בדרך עם החברים הקרובים אנחנו באותו ראש, נכנסים כמה חבר'ה קונים לאפה, יוצאים הולכים לקיוסק ליד, קונים בקבוק גדול יושבים ואוכלים לא ליד המסעדה, בדרך כלל אנחנו 3 אנשים, בקבוק גדול עולה 10 ש"ח עם נחלק כל אחד שילם 3.33 ש"ח, כולנו הרווחנו.

עם במסעדה מציעים שתייה גדולה אז קונים רק מהמסעדה כי המחיר הוא כמו בקיוסק.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אלכוהול כולם שותים בחניון אבל קולה אתם מכניסים למסעדה ?

בקיצור לא !

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
לפתע אנחנו מחליטים לשלוף בקבוק 1.5 ליטר + כוסות ב 1/3 מחיר מהסופר הקרוב

אני מניח שהצעד הבא יהיה לבוא למסעדה כל החמולה כולל סבתות ודודים, להזמין קנקן מים ו-20 כוסות, וכשהמלצר ההמום הולך לקרוא למנהל, להוציא מהתיקים שהבאתם סירים עם מרק, אורז, קציצות, בירה אורנג'בום שלוש בעשר במכולת של ששון, וודקה פרפקט עם קרטון בלו, קומפוט וכו'. לדבר אך ורק בצעקות.

כשהמנהל יבוא, יציג את עצמו, וישאל מה פשר העניין, להגיד לו "זה כי יקר אצלכם, אתה המנהל? זה מסעדה או מה? איפה המוזיקה", ולתת לילדים לשים שירים בפלאפון, כמה שיותר מעצבנים, יותר טוב.

כשיתחיל להרים את הקול, לאיים שלא תבואו לפה יותר, ולצעוק בחזרה "לא כתוב בשום מקום שאסור להביא אוכל ושתייה מהבית", מלווה בקללות בשפה המדוברת בחור שממנו זחלתם (זה תפקידה של הסבתא).

בהצלחה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קרה לי מס' פעמים שאני מסתובב במרכז קניות כשבידי בקבוק שתיה שרכשתי קודם לכן באיזו פיצוצייה ואז אני החלטתי

להכנס לאכול שווארמה או משהו כשאני עדיין אוחז בבקבוק .

לא ייחסתי לכך חשיבות אלא אם כן נתקלתי בשלט האוסר על כך, אני משער שההתנהגות העממית שלי לא הייתה בכוונת זדון

מכוונת כלפי בעלי המקום -פשוט רציתי שווארמה וכבר הייתה לי שתיה ביד.

האמת שגם בתקופת סיבוב הפאבים שלי היו מצבים שהייתי נכנס לפאב עם בקבוק עוד מהפאב הקודם אך לעולם לא פנו אליי

אני משער שידעו שאני הולך להוציא סכום נכבד גם ביעד שהגעתי אליו.

יאללה,תתקפו.

Gn'f'R

פורסם

כשאני נכנס למקום שמוכר אוכל, שתייה והמקום שאני יושב בו נמצא בתוך העסק, אני לא יכול לנצל את המקום בשביל להנות ממוצרי מזון ושתייה שקניתי במקום אחר.

מתחדשת*

פורסם

האמת שגם בתקופת סיבוב הפאבים שלי היו מצבים שהייתי נכנס לפאב עם בקבוק עוד מהפאב הקודם אך לעולם לא פנו אליי

אני משער שידעו שאני הולך להוציא סכום נכבד גם ביעד שהגעתי אליו.

בפלורנטין, כשעמוס, זה לא נדיר לקנות חצי בירה במזומן ממקום אחד, לצאת לשתות ברחוב עם כל העמחה ובסוף להכנס ולקנות עוד בירה במקום אחר עם אותה כוס מהמקום הראשון (ממלאים לך בירה חדשה בכוס של מקום אחר).

מצב קצת שונה, אבל נקודה שעלתה לי בהקשר הזה וממש התחשק לי להעלות:lol:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אני מניח שהצעד הבא יהיה לבוא למסעדה כל החמולה כולל סבתות ודודים, להזמין קנקן מים ו-20 כוסות, וכשהמלצר ההמום הולך לקרוא למנהל, להוציא מהתיקים שהבאתם סירים עם מרק, אורז, קציצות, בירה אורנג'בום שלוש בעשר במכולת של ששון, וודקה פרפקט עם קרטון בלו, קומפוט וכו'. לדבר אך ורק בצעקות.

כשהמנהל יבוא, יציג את עצמו, וישאל מה פשר העניין, להגיד לו "זה כי יקר אצלכם, אתה המנהל? זה מסעדה או מה? איפה המוזיקה", ולתת לילדים לשים שירים בפלאפון, כמה שיותר מעצבנים, יותר טוב.

כשיתחיל להרים את הקול, לאיים שלא תבואו לפה יותר, ולצעוק בחזרה "לא כתוב בשום מקום שאסור להביא אוכל ושתייה מהבית", מלווה בקללות בשפה המדוברת בחור שממנו זחלתם (זה תפקידה של הסבתא).

בהצלחה

אמנם הקצנת בכוונה אבל... + 1000

אני לא יודע אם זו תופעה ישראלית או גלובלית או רק סודאנית (מהדרום) אבל לא עניינכם הכיס של בעל המסעדה, כמה הוא מרוויח יומי, וכמה חודשי. כמה עולה לו פחית קולה, וכמה עולה לו גרגיר חומוס.

אתם לא מחשבים לו את החשמל שדולק, את המזגנים, את הארנונה, את עלויות המלאי שהוא מחזיק, את עלויות הניקיון, שכ"ד ועוד ועוד עלויות שאין לכם בהם מושג.

נכנסתם לאכול - קיבלתם את ההסכם עם בעל המקום לאכול בהתאם לתפריט הרשום, לרבות המחירים. לא נראה לכם המחירים אתם יכולים לקום וללכת למקום אחר.

להיכנס לחומוסיה (למה לא למשסעדת יוקרה? כי חומוסיה זה "עממי"?) ולהוציא מרכיבי מזון שהבאתם מהבית/מהסופר ליד - זה מגעיל.

מגיע לכם בעיטה בתחת לאותו סופר ממנו הבאתם את הקולה, תקנו שם חומוס צבר ופיתות וחמוצים ותאכלו על המדרכה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...