Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המבורגריה, אין הרבה הבדל.

תאמין לי אני יודע...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקרה הספציפי שפתח את השרשור, אני לא רואה בעיה אתית אבסולוטית כזו או אחרת. זה קשור יותר לבעל המקום והגישה שלו. אני בטוח שאם תשאל, לפני שאתה מזמין, לא תהיה בעיה (ואם כן פשוט לך למקום אחר).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה.

אנחנו {החברים} שהיינו יוצאים לפני כמה שנים למקומות האלה, הינו באים עם 2 בקבוקי קולה גדולים.

אני מדבר על : פינתי, על שבח - שווארמה , על בורגרס בר.

לא רואה בזה שום פעיה ומשהו פסול.

אף פעם לא העירו לנו.

אם היו מעירים, היינו קמים והולכים למקום אחר ולא חוזרים יותר.

אני כלקוח מביא לך את הפרנסה, אל תיהיה רעב עליי,אל תעוף עליי. להזכירך בעל מסעדה יקר, 2 מתוך 10 מסעדות שורדות.

{דרך אגב גם שעבדתי במלון שרתון היו באים לפגישות - דייטים של דתיים בעיקר, שהיו מביאים בקבוקי שתייה ויושבים בלובי בשלוחן ושותים. אז מה? מה קרה?העולם מת?}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

העולם לא מת משום דבר. הוא לא מת מזה שאזרח ממוצע במדינתו ידחף למעלית, לפני שיתן לאנשים לצאת ממנה. הוא לא מת מאנשים שחותכים אותך בפראות על הכביש. הוא לא מת מזה שאנשים נדחפים לפניך בכל תור אפשרי (לא משנה אם זה בקופת חולים, דואר או בפקק בכביש). הוא גם לא מת מזה שבפעם האחרונה שיצא לי לטוס לאנשהו (לפני כמה שבועות) זוג הורים נהדר השאירו חיתול עם החרא של התינוק שלהם על המושבים במטוס, אחרי שירדו ממנו. הוא לא ימות גם מזה שאנשים יתנהגו כמו שאתה מתאר, eladns1. העולם שורד הרבה סוגים של ברבריות, גם את אלו שמקובלים על רבים מאזרחי ישראל. הוא אפילו לא ימות מזה שאותם הדתיים, שאתה מספר עליהם, יבואו לדייטים אליך הביתה, במקום ללובי של בית המלון.

המשפט הזה והגישה של "מה קרה? העולם מת?" היא כ"כ מרתיחה שאין לי אפילו מספיק מילים לתאר כמה היא פגומה \ לא נכונה \ מעוותת \ לא סופרת אף אחד, חוץ ממי שנוקט בה ברגע השימוש, כמובן. הרי כל עוד אתה לא נפגע, הכל "זורם", לא?

זה שהעולם לא מת, לא אומר שכל דבר שאפשר לעשות ושלא ממית אותו הוא בסדר והוא תקין. אני לא מסעדן ולא מתכוון להיות אחד. עדיין, צורם לי שלא ברור לאנשים שזה שהם לקוחות במקום מסויים לא הופך אותם לבעלי המקום ולא נותן להם את הזכות להתייחס לבעלי המקום האמייתים כאילו יש בכוחם לחרוץ את גורלם וגורל העסק שלהם, ובעל המקום חייב להתקפל מול כל גחמה שלהם, לא משנה מה היא.

אף אחד לא "עף" עליך. אני גם בספק כמה בעלי העסק של שבח או פינתי נמצאים במקום בכל רגע נתון, כדי לבדוק מה קורה שם, וזה שלעובדים הזוטרים לא איכפת ממה שאתה עושה (במקום כמו שבח לא בטוח שהם שמים לב בכלל), זה לא אומר שזה בסדר. זה שגם אנשים קובעים דייטים בלובי של בית מלון ויושבים שם, זה גם לא אומר שזה בסדר, גם אם לך לא היה איכפת (ואני בטוח שכשכתבת שעבדת בשרתון, לא התכוונת לזה שהיית יושב ראש הדרקטריון של החברה שמחזיק ברשת המלונות).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני לא מבין מה הבעיה.

אנחנו {החברים} שהיינו יוצאים לפני כמה שנים למקומות האלה, הינו באים עם 2 בקבוקי קולה גדולים.

אני מדבר על : פינתי, על שבח - שווארמה , על בורגרס בר.

לא רואה בזה שום פעיה ומשהו פסול.

אף פעם לא העירו לנו.

אם היו מעירים, היינו קמים והולכים למקום אחר ולא חוזרים יותר.

אני כלקוח מביא לך את הפרנסה, אל תיהיה רעב עליי,אל תעוף עליי. להזכירך בעל מסעדה יקר, 2 מתוך 10 מסעדות שורדות.

{דרך אגב גם שעבדתי במלון שרתון היו באים לפגישות - דייטים של דתיים בעיקר, שהיו מביאים בקבוקי שתייה ויושבים בלובי בשלוחן ושותים. אז מה? מה קרה?העולם מת?}

זה שבאמת ובתמים אתה לא מבין מה הבעיה, זו הבעיה.

אם הדבר נעשה בתיאום עם בעל המקום ובהסכמתו הרי שהכל טוב, אבל על דעת עצמך, ועוד לכעוס עליו אחרי שהוא מעיר לך - בעיני זו גסות שאין לתאר.

אני מניח שרוב המקומות יגיבו בחיוב לבקשה מנומסת, וודאי אם מדובר על כמה חבר'ה שמזמינים אוכל.

כמו שהיטיב יבגני לתאר - העולם לא ימות, אבל זה בטח לא תורם לו למצב הרוח. המעשים שלך משפיעים לא רק עליך, וככל שתקדים להפנים את זה יהיה כאן טיפה יותר טוב לכולנו (בהשאלה כמובן, לא מכוון אישית אליך, לכל אחד מאיתנו).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

עם כל הכבוד לeladns1 (ובאמת בלי להעליב) אתם מדברים עם בנאדם שזעם מכעס עד-כדי-פתיחת-שרשור על העלאת מחיר מנה (ב3~4שח) באחת ההמבורגריות שבו הוא תיאר בפרטי פרטים מאיפה מגיע כל רכיב וכמה בדיוק הוא עולה, ולמה המסעדה צריכה להרוויח כל כך הרבה כסף.

ללא צל של ספק "אין עם מי לדבר".

לדעתי האישית זו תופעה פשוט מגעילה. מי שרוצה לאכול בחוץ - שיקבל את הדין במלואו. כולל את מחיר השתייה ה"מופרז". (:|)

אני גם כמו כולם תושב מדינת ישראל שמתלונן כל היום על מחירי הדלק הגבוהים, מסים גבוהים על רכב, יוקר מחיה ובלה בלה בלה, אבל יש גבול לכל תעלול. אכילה בחוץ היא מותרות שמגיעה עם תג מחיר גבוה (ברוב המקרים), אין מה לעשות עם זה. לא נאה לכם? תישארו בבית, תעשו לכל שאר הסועדים טובה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
זה שבאמת ובתמים אתה לא מבין מה הבעיה, זו הבעיה.

אם הדבר נעשה בתיאום עם בעל המקום ובהסכמתו הרי שהכל טוב, אבל על דעת עצמך, ועוד לכעוס עליו אחרי שהוא מעיר לך - בעיני זו גסות שאין לתאר.

אני מניח שרוב המקומות יגיבו בחיוב לבקשה מנומסת, וודאי אם מדובר על כמה חבר'ה שמזמינים אוכל.

כמו שהיטיב יבגני לתאר - העולם לא ימות, אבל זה בטח לא תורם לו למצב הרוח. המעשים שלך משפיעים לא רק עליך, וככל שתקדים להפנים את זה יהיה כאן טיפה יותר טוב לכולנו (בהשאלה כמובן, לא מכוון אישית אליך, לכל אחד מאיתנו).

לא יכולתי להגיד את זה יותר טוב :|

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
אין מה לעשות עם זה. לא נאה לכם? תישארו בבית, תעשו לכל שאר הסועדים טובה.

אני נישאר בבית.

ובגלל אנשים כמוני, כל שני וחמישי מקומות בירושלים בעיסקי המזון נפתחים וניסגרים.

מספיק קשה להתקיים פה מבחינת משכורת - דירה - משכנתא - ילדים. ושיציאה עולה לבן אדם כבר 120 שקל + למקום מינילסטי, מנסים לקצץ איפה שאפשר.

דרך אגב, בשרתון, הייתי מנהל תורן ערב. אז מה? ניזרוק אנשים מהלובי כי המלון מפסיד כסף כיביכול כי אנשים "תופסים" מקום ולא משלמים?

לא צריך להיות עצבני וקשה על כל לקוח שמוציא איזה בקבוק קולה {כמובן שלא בכל מיסעדה אעשה זאת-לא באל גאוצ'ו, הדיבור היה על חומוסיות וסטקיות שכונה כאלה, לא בית קפה ברמה סטייל וופל בר - מירור בר}

יבגני, בשבח ופינתי הבעלים נמצאים כל הזמן.{בפינתי בעיר תיזהה אותו על הקופה יושב כל הזמן, יש לו בלורית מנופנפת כזאת, ושבח הוא קירח שמן שיושב על הקופה כל הזמן}

וחבר'ה, זה מסעדות פועלים. זה לא איזה מקס ברנר קפה בתל אביב.

שם אני לא יעשה את זה.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

זה שזה מסעדת פועלים הופך את זה לעוד יותר גרוע, וחבל שאתה לא מבין. אני לא מכיר את הבעלים של שני המקומות שאתה מציין, אבל לא חסרות חומוסיות \ מסעדות פועלים בכל איזור תעשיה שהבעלים שלהן מאוד אבל מאוד רחוקים מלהיות עשירים והם בקושי שורדים את החודש, כמו שאתה בעצמך מספר. אתה במקום מסויים מנצל את החולשה שלהם ואולי את הפחד שלהם לאבד עוד לקוח. יש לי מס' קרובי משפחה שעובדים ברשתות שונות של סופרים, ואתה לא מאמין איזה כמות של קללות, עלבונות והשפלות הם סופגים מהלקוחות שלהם על בסיס יומיומי, בדיוק בגלל ההגישה הזאת של "שלא יעופו עלי. אני לקוח, אני אלוהים". מניח שגם לך, כשעבדת עם אנשים, לא היה נעים כשהיו מורחים אותך בחרא. אז למה לעשות את זה לאחרים? וזה לא משנה אם זה להיות גס רוח בדיבור או במעשים שלא מקובלים.

אבל זה ויכוח חסר טעם. כל קונספט חברתי כזה שמקובל על כולם אפשר לבטל ולהגיד "אז מה?".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

להכנס למסעדה ולהוציא את האוכל\שתיה הפרטיים? דבר שאיני עושה. אבל גם לכך יש יצואים מהכלל.

אבל מה הייתם עושים במצב שבו נתקלתי באנטליה לפני כ-10 שנים: בבית המלון שבו שהיתי בעסקת HB לא סיפקו מים בארוחת הערב. מי שרצה לשתות היה צריך לקנות משקאות בחדר האוכל. יותר מכך - היתה הוראה שאסור להכניס למלון כל משקה שהוא - כולל מים מינרליים "מסיבות היגיינה". כמובן שבקבוק מים של ליטר עלה במלון $2.5. במכולת מעבר לפינה בקבוק עלה כ-20 סנט.

ד"א - באותו מלון היה גם שומר ביציאה מחדר האוכל. כאשר אחד הבנים שלי יצא עם תפוח חצי אכול - לא משהו שאפשר לשמור יותר מ-5 דקות - התפוח הוחרם.

הפתרון שלי היה להבריח מים מינרליים בתיקי הגב של הילדים. יש גבול לכמה שאני מוכן להסחט. הפקיד שעשה לי צ'ק אאוט היה המום מכך שאקסטרא היחידה שלי היתה בקבוק מים בודד שקניתי בערב ההגעה - כל שאר האורחים שילמו סכומים נכבדים תמורת המים שליו את ארוחת הערב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספיריאל, ככה זה גם ביוון, וזה חלק מהכללים. ראה הודעה קודמת שלי בנושא . למה האירופאים ידעו לשלם בלי בעיה

על השתיה, ורק הישראלים חיפשו קומבינות ושיטות לדפוק את המערכת?

אלה כללי המקום, לא מתאים לך, אל תכנס לאותו מקום.

פורסם

קצת קשה עם זה כשהמוטו בחיים הוא "זובי אני אצא פראייר!" (לא נאמר ספציפית על אף אחד כאן אלא על כל הלך הרוח של השרשור).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ספיריאל, ככה זה גם ביוון, וזה חלק מהכללים. ראה הודעה קודמת שלי בנושא . למה האירופאים ידעו לשלם בלי בעיה

על השתיה, ורק הישראלים חיפשו קומבינות ושיטות לדפוק את המערכת?

אלה כללי המקום, לא מתאים לך, אל תכנס לאותו מקום.

מדובר בכללים שהוסברו לנו רק ביום השני לשהותנו במלון. אף מילה לפני הזמנת החדר. ומילא התירוצים שלהם - אבל לגבות מחיר שהוא פי 12 מהמחיר במכולת זעירה, שיש להניח שמחזור ההזמנות שלה הוא עשירית מזה של אותו מלון ענק.

האמת היא שבאופן כללי היחס שזכיתי לו באיזור אנטליה היה כל כך דוחה שלא רציתי לחזור לשם גם בימי הזוהר של יחסי ישראל-טורקיה והתיירות הזולה.

בשני ביקורים ביוון לא נתקלתי בתופעה כזו. בסמוך למלונות היו מכולות ו"סופרמרקטים" (תופעה שנתקלתי בה רק ביוון, חנות שנראית כמכולת שכונתית כמו שהיו בארץ לפני 50 שנה, ושבו אפשר לכנות הכל - ממים מינרליים, דרך מגבות ועד בגדים וטלפונים ניידים, ובדרך כלל במחיר סביר מאוד). הייתי נכנס למלון בלי שום בושה עם שישיות מים מינרליים ואף אחד לא העיר דבר. ובמלון ההילטון שבו לנתי ברודוס קיבלתי ארוחות בוקר וערב כיד המלך, כולל שתיה קלה חופשית לחלוטין ואף אחד לא ניסה לחטט לי בתיקים. שירות האקסטרא היחיד שאולי הייתי משלם תמורתו היה חדר הכושר, אבל צעידה של הרבה קילומטרים כל יום באתרי הטיולים ייתרה אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
להכנס למסעדה ולהוציא את האוכל\שתיה הפרטיים? דבר שאיני עושה. אבל גם לכך יש יצואים מהכלל.

אבל מה הייתם עושים במצב שבו נתקלתי באנטליה לפני כ-10 שנים: בבית המלון שבו שהיתי בעסקת HB לא סיפקו מים בארוחת הערב. מי שרצה לשתות היה צריך לקנות משקאות בחדר האוכל. יותר מכך - היתה הוראה שאסור להכניס למלון כל משקה שהוא - כולל מים מינרליים "מסיבות היגיינה". כמובן שבקבוק מים של ליטר עלה במלון $2.5. במכולת מעבר לפינה בקבוק עלה כ-20 סנט.

ד"א - באותו מלון היה גם שומר ביציאה מחדר האוכל. כאשר אחד הבנים שלי יצא עם תפוח חצי אכול - לא משהו שאפשר לשמור יותר מ-5 דקות - התפוח הוחרם.

הפתרון שלי היה להבריח מים מינרליים בתיקי הגב של הילדים. יש גבול לכמה שאני מוכן להסחט. הפקיד שעשה לי צ'ק אאוט היה המום מכך שאקסטרא היחידה שלי היתה בקבוק מים בודד שקניתי בערב ההגעה - כל שאר האורחים שילמו סכומים נכבדים תמורת המים שליו את ארוחת הערב.

פה אני מצטרף אלייך בדעה.

גם באילת, ממש לא הייתה לי שום בעיה לעצור בסופר בכניסה לעיר, להעמיס זוג שישיות מים ולהכנס עם זה למלון. אף אחד לא אמר מילה, ואני מאמין שזה גם נורמאלי. בכל זאת - אילת, חם. צריך לשתות הרבה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
זה שזה מסעדת פועלים הופך את זה לעוד יותר גרוע, וחבל שאתה לא מבין. אני לא מכיר את הבעלים של שני המקומות שאתה מציין, אבל לא חסרות חומוסיות \ מסעדות פועלים בכל איזור תעשיה שהבעלים שלהן מאוד אבל מאוד רחוקים מלהיות עשירים והם בקושי שורדים את החודש, כמו שאתה בעצמך מספר..

יבגני, מכל מלמדי השכלתי.

אחרי מה שאמרת, אמרתי ניבדוק.

אני עובד בתלפיות והלכתי לבדוק 2 מקומות שאני מכיר כבר שנה וחצי.

האחד זה מרכז הבורקס התורכי, ברחוב התעשייה 5, המקום קיים 12 שנה והבעלים עובד שם לבד ועושה הכל- משטיפה עד מכירת המזון.

הוא חי טוב. לא רעב ללחם ולא עמוס כסף.

באתי ושאלתי אותו,תגיד,עד כמה תתיעצבן ו או תיפגע ממישהו שיכנס עם בקבוק קולה גדול, יזמין בורקס, ישב וישתה.

הוא עשה לי פרצוף של : נו אז?שיהנה. זה לא יפריע לי.

הקשתי עליו ושאלתי, אתה בטוח?

הוא אמר לי, אלעד, הכסף הגדול לא מגיע ממכירת השתיה. אני קונה את הבקבוק זכוכית בX{המחיר שמור במערכת} ומוכר אותו ב8 שקל. אי אפשר למכור יותר כי לא יקנו. מה הרווח שלי? לא הרבה.

אם מישהו רוצה לבוא עם שתיה מבחוץ,לא מעניין אותי.

הרווח והכסף האמיתי הוא ממכירת הבורקס ב18 שקלים {והוא סיפר לי כמה עולה לו הבורקס קומפלט,וכן,יש שם רווח}

המשכתי משם למפגש הסדנא, גם מקום ותיק, ואני מכיר את הבעלים שגם מתפקד שם על תקן הכל כלול-משליח עד מכין את האוכל ומוכר. נימצא שם המון זמן.

שאלתי אותו: תגיד, אתה תיתעצבן על לקוח שיבוא רק לאכול וישתה משקה שהביא איתו?

הוא אמר לי שהוא מוכר אוכל בדלפק ואנשים יושבים מצד ימין - אחור שלו {החנות בנויה בצורת ר} והוא לא רואה אותם,מצידו שיביאו איתם חבית בירה וישתו ישר מהברז.

אז מה אני אגיד לך.

לא היתכוונתי להיראות כאילו אחד שמנסה לדפוק את המערכת - שאני אוכל שווארמה אצל שבח פעם באיזה חצי שנה אני כן קונה מהמכולת ליד ליטר וחצי קולה כי אני שותה איזה ליטר קולה עם המנה.{לגבי 2 המקומות המוזכרים: אני בכלל לא אוכל במקומות האלה, אני מכיר אותם כי אני כמעט כל יום שם קונה אוכל לחבר'ה של החנות שמתעצלים ללכת ברגל}. אני פשוט חושב שאם מגיע לקוח כזה שאוהב לשתות ליטר וחצי במכה בארוחה, והוא מביא את זה איתו, לא קריטי. אני לא חושב שכל העולם עושה את זה.

לפי היחס של 2 הבעלים לשאלה שלי, זה נישמע כאילו זה קורה פעם באף פעם {שניהם מוכרים שתיה של ליטר וחצי ב10 שקל לקולה ו12 שקל לנסטי} וגם שזה קורה,זה לא מעניין אותם בכלל

BMW E36 M40 year of 1992

• תוכן חדש...