Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

... ואם יקר לכם, לכו תקנו גרגירי חומוס ותכינו לבד. בהצלחה.

טפו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זאת בסה"כ שאלה של תרבות וגיאוגרפיה.

בספרד למשל המשבר הכלכלי גרם לכך שאנשים יצאו פחות למסעדות ולכן עסקים רבים חוו ירידה בהכנסות ואף נאלצו לסגור. התופעה של הבאת אוכל ושתיה למסעדות התגבשה עם הזמן כפשרה שהניחה את דעתם של שני הצדדים - הלקוחות אולי לא קנו ארוחות מלאות או יקרות כמו פעם, אבל לפחות הם קנו משהו והיה קהל. מצד שני, איש מהלקוחות לא נכנס לכיס של הבעלים ולהפך. הייתה הבנה הדדית של המצב ועד היום לא נדיר לראות אנשים יושבים במסעדות ובארים מקומיים עם בירה של שני יורו וסנדוויץ' מהבית.

אני לא רואה פה שום סוגיה אתית, אם לבעל הבית יש בעיה עם התנהגות כזאת אני מצפה ממנו שיעיר על כך בנימוס ללקוח.

פורסם

האם נראה לכם שתמסרו את הרכב לטיפול החלפת שמנים ותוך כדי שהרכב על הליפט אתם תתחילו לפרק גלגלים ולהחליף רפידות אשר הבאתם מהבית. כי המוסך גובה עליהם מחיר מופקע?

כנראה שמדובר בעניין של תרבות וכבוד לבעל העסק. אני לא אעשה זאת.

החריג לכך - יהיה חטיף או מזון לילד קטן וכמובן בקבוק שתיה שלו, מכל סוג.

ואם בכל זאת - למשל הבאתי את היין החביב עלי - אוודא עם בעל העסק לפני, אם זה בסדר מבחינתו...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הכל תמיד תלוי בנוהג ובהסכם הבלתי כתוב מול המקום.

כמו שציין דריש, יש מקומות שזה נהוג, וזה מקובל על שני הצדדים.

אבל בארץ, ברוב הכמעט מוחלט של המקומות, זה לא מקובל,

וזה אחד הדברים המגעילים שלקוח יכול לעשות. לא מקובלים עליך

מחירי השתיה, אל תשתה, או תבקש מים מהברז במסעדה.

ביוון למשל, בארוחת הערב במלונות, לא מגישים שתיה בכלל,

אפילו לא מים, גם אם תבקש.

מי שרוצה לשתות חייב להזמין בקבוקי שתיה, של מים, יין או שתיה קלה.

אז אתה תמיד רואה את הישראלים מתרעמים, ארוחה ראשונה הם מתים מצמא,

אבל בגלל הכבוד הם לא יזמינו לשתות, ויום אחרי כבר כולם "מתיישרים" ומזמינים

לשתות.

פורסם

כבר כתבו את זה לפניי, אבל חשוב לי להדגיש: בעל עסק קטן (לא משנה אם זו מכולת שכונתית או חומוסיה) לא מקבל מקוקה קולה את אותם המחירים שמקבלות רשתות כמו שופרסל או הריבוע הכחול. המחיר הגבוה לבקבוק קולה שם לא נובע מזה שרוצים להרוויח עלינו מאות אחוזים, אלא מזה שהם מלכתחילה משלמים פי כמה על הסחורה הזו.

יש מעט מקומות בהם זה בסדר (אני מכיר מס' מסעדות ערביות שמאפשרות להביא אלכוהול מהבית, כי הם לא מוכרים). כל עוד זה משהו שלא מתואם עם בעל המקום, בעיניי זה דוחה להתנהל כך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ברצוני לשתף אתכם בויכוח מאוד ענייני עם חבר שצץ מלפני מס' דקות.

נניח שאנחנו כמה חבר'ה, נכנסים לחומוסיה, מתיישבים באחד מהשולחנות השייכים לחומוסיה, כל אחד מזמן לו מנת חומוס, תוספות אך לפתע אנחנו מחליטים לשלוף בקבוק 1.5 ליטר + כוסות ב 1/3 מחיר מהסופר הקרוב, במקום להזמין כ"א פחית (זה מה שמוצע מבחינת בית העסק).

האם בתור בעל העסק, הייתם מרימים גבה? האם אנחנו צריכים להרגיש לא בנוח לשלוף בקבוק שתיה קלה/בירה/קנקן בריטה במקום להזמין מהיצע השתיה של המקום בו אנו יושבים, לא משנה הסיבה וזאת אע"פי שכן בחרנו להוציא את כספינו עבור המוצר המרכזי שלשמו בית העסק מתקיים?

מסוקרן לשמוע את דעתכם.

אגב, אם כבר קיים שרשור בנושא (משו אומר לי שכע), אני מתנצל - החיפוש לא ממש שיתף איתי פעולה.

כולי תקווה שבגלגול הבא תהייה מסעדן...

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

כל חברות המשקאות מפלחות את השוק עפ"י מגזרים (סופר,פיצוציות,מסעדות וכו') ולכל מגזר סוכן משלו עם מסופון משלו ועם מחירון משלו.

אם על אותה מדרכה יש סופר, פיצוציה ומסעדה, בצמידות אחת לשניה, לכל עסק יש סוכן שונה עם מחירונים שונים.

סופר קונה ליטר וחצי קולה מאוד בזול אבל בקבוקים קטנים/ פחיות עולים לו ביוקר.

מסעדות/ פיצוציות מקבלות מחירים מצוינים על בקבוקים קטנים/ פחיות אבל בלי יחסים מאוד קרובים עם הספק, פשוט לא ימכרו להם ליטר וחצי, זה פשוט לא מופיע במחירון שלהם והפריט חסום במסופון של הסוכן.

אם ראיתם במסעדה בקבוק ליטר וחצי, בד"כ זה אומר שבעל המסעדה קנה אותו בסופר ובמחיר יותר זול ממה שהיה קונה בקוקה קולה (במידה והיו מוכרים לו).

בנוגע לשאלה שבפתיחת השרשור, נסו לעשות את זה בשיפודי התקווה ותקבלו מהר מאוד תשובה אם זה מקובל או לא :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
איך זה הגיוני? אם מה שאתה אומר היה נכון אז הבעלי מסעדות היו קונים מהסופר

כפי שאתה רואה, חלק מהאנשים באמת עושים את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כולי תקווה שבגלגול הבא תהייה מסעדן...

כולי תקווה שבגלגול הבא תדע לקרוא, כי אני ניצב מהצד שמתנגד להתנהגות הזו.

תודה למגיבים, שמח לראות כאן אנשים עם הגיון בריא.

פורסם
ברצוני לשתף אתכם בויכוח מאוד ענייני עם חבר שצץ מלפני מס' דקות.

נניח שאנחנו כמה חבר'ה, נכנסים לחומוסיה, מתיישבים באחד מהשולחנות השייכים לחומוסיה, כל אחד מזמן לו מנת חומוס, תוספות אך לפתע אנחנו מחליטים לשלוף בקבוק 1.5 ליטר + כוסות ב 1/3 מחיר מהסופר הקרוב, במקום להזמין כ"א פחית (זה מה שמוצע מבחינת בית העסק).

האם בתור בעל העסק, הייתם מרימים גבה? האם אנחנו צריכים להרגיש לא בנוח לשלוף בקבוק שתיה קלה/בירה/קנקן בריטה במקום להזמין מהיצע השתיה של המקום בו אנו יושבים, לא משנה הסיבה וזאת אע"פי שכן בחרנו להוציא את כספינו עבור המוצר המרכזי שלשמו בית העסק מתקיים?

מסוקרן לשמוע את דעתכם.

אגב, אם כבר קיים שרשור בנושא (משו אומר לי שכע), אני מתנצל - החיפוש לא ממש שיתף איתי פעולה.

סורי, כנראה שהמילה "אנחנו" הטעתה אותי לחשוב שהיית חלק מהקולקטיב.

בכל מקרה קראתי (על אף יכולותיי המוגבלות) את שכתבת עוד פעם ולא מצאתי שעלית על באריקדות והתנגדת להתנהלות חבריך.

מקובל להביא בקבוק יין למסעדה, הנוהג לא הומצא בשביל לחסוך אלא בכדי להתענג על בקבוק שאינו נמצא במסעדה, פחות מקובל להביא אלכוהול "קשה" אבל גם כאלה כבר פגשתי, בד"כ אם יש בקשה מראש אני שוקל את העניין לגופו.

בשתייה קלה מעולם לא נתקלתי אבל אני מניח שתמיד יש פעם ראשונה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
האם נראה לכם שתמסרו את הרכב לטיפול החלפת שמנים ותוך כדי שהרכב על הליפט אתם תתחילו לפרק גלגלים ולהחליף רפידות אשר הבאתם מהבית. כי המוסך גובה עליהם מחיר מופקע?

תלוי מאוד בסיטואציה, במיוחד כשאתה בפורום של חובבי רכב ובעלי רכבים ספורטיביים סביר להניח שכן.

יותר מפעם אחת יצא לי להגיע למקומות שבהם אני מטפל עם דרישה לחלק מסויים שלא יכלו לספק או שיכלו לספק בהזמנה ארוכה או עמלה מוגזמת ואז כן- אתה מביא את החלק איתך.

אבל כמובן מדובר בסיטואציה שונה מטיפול לקאיה פיקנטו במוסך מורשה, פה מדובר בברנז'ה מאוד מסויימת ומוסכים מאוד מסויימים עם קשרי עסק-לקוח שונים.

בקשר לשתיה, ממש לא אעשה דבר כזה.

בנוסף, יש לנו במשפחה עסק בתחום המסעדנות וצודק מי שאומר שהמחירים שעסק קטן מקבל גבוהים מהסופרים ולפעמים אפילו יקר יותר מקניה אישית בסופר.

תתפלאו אבל לפעמים יוצא לנו זול יותר לגשת למכולת ולקנות באופן אישי משם. מה שכן, אנחנו דואגים לא עקוצים את הלקוחות עם השתיה. מי שמבקש פחית בשולחן גדול בד"כ נמליץ לו לקחת בקבוק גדול לשתות עם כולם, מאחר ובקבוק גדול אנחנו יכולים למכור בערך ב8-10 שקל תלוי במשקה, לעומת כ7 שקלים לפחית בכלל מחירים מוגזמים מצד קוקה קולה לעסקים קטנים...

אבל לעניין, יצא לי להתקל לא פעם אחת באנשים שהגיעו עם שתיה משלהם. לפעמים אפילו הגדילו לעשות והביאו עוגיות לנשנש בצד הקפה הקומפלמנטרי שמוגש בסוף הארוחה עם אפשרות (לא מחייבת) להזמנת קינוח מוזל

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

כ"כ הרבה שנים ועדיין לא נתקלת בזה?

החיים שלך דבש שם בקריית האומנים שלך.

אצלי ישבו פעם שולחן של 4 משפחות שהזמינו למסעדה טייקאווי פיצה דומינו בשביל הילדים! :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תלוי מאוד בסיטואציה, במיוחד כשאתה בפורום של חובבי רכב ובעלי רכבים ספורטיביים סביר להניח שכן.

יותר מפעם אחת יצא לי להגיע למקומות שבהם אני מטפל עם דרישה לחלק מסויים שלא יכלו לספק או שיכלו לספק בהזמנה ארוכה או עמלה מוגזמת ואז כן- אתה מביא את החלק איתך.

אבל כמובן מדובר בסיטואציה שונה מטיפול לקאיה פיקנטו במוסך מורשה, פה מדובר בברנז'ה מאוד מסויימת ומוסכים מאוד מסויימים עם קשרי עסק-לקוח שונים.

הבנת אותי נכון - למרות שלכאורה אתה מציג זאת הפוך...:wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...