Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בולדוג 1100 האם שווה לרכוש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו דעתי על הבולדוג. נכתב במקור בעבור מגזין עלום ולא זכה להתפרסם. יללה, הרווחת.

"אם לא נאט, לא נבין, לא נשים לב לפרטים, לא נגיע לארץ חדשה"

לא הרבה פעמים יוצא לעמוד פנים מול פנים עם אופנוע שנראה כמו דגם תצוגה נוצץ באחת מתערוכות הרכב. אופנוע שבכל פעם שהעין נחה עליו אתה מופתע מחדש וחושב לעצמך "בו'נא אני בהלם, הוא ממש יפה".

הבולדוג של ימהה הוא כזה. ללא ספק. על איזה רקע שלא תתקעו אותו הוא נראה ראוי. יותר מראוי – הוא נראה כמו כרזת פרסומת לעצמו: על רקע שולחנות של פונדק נטוש, במרומי מצוקי דרגות על רקע הרי מדבר, על רקע הים, על רקע עירוני היי-טקי, על רקע צפרדע זבל גולשת, ליד משאית כשהנהג בוהה בו בהערצה, באמצע פיאצה רומאית עם דוגמנית חטובה שרוכנת עליו – הוא תמיד נראה כאילו עוד רגע בתחתית המסך תופיע הכתובית "YAMAHA, touching your heart".

ואולי זה מה שגורם לו להחוויר טיפה בכל מה שקשור לרושם הראשוני מהרכיבה עליו. העובדה שהוא נראה כוחני מאוד מייצרת לא מעט ציפיות: הכל מאוד מינימליסטי, הרבה חללים, זנב קטנטן, פרונט קליל למראה, ואזור המנוע... וואו! - יש שם גוש בהמי של מכאניקה מתכתית בשחור מט שתופס לפחות שבעים אחוז מהתמונה הכללית וזועק "אני חזק כמו בהמה!"

אז זהו שלא. חזק הוא לא. הוא אפילו חלש. 56 כוחות סוס ממנוע 1100 סמ"ק זה חלש מדי.

הנתון הזה לא מפתיע בכלל כשמגלים שהמקור של המנוע הזה הוא בדגם "דראגסטאר" – אופנוע קאסטום (כאילו הרלי דיווידסון כזה...) של החברה. וזה אומר נוכחות ויזואלית, גודל, הרבה מומנט, ותחושה של "אין כוח". והתחושה הזו, ששואלת שוב ושוב "מה, זה הכל?", ליוותה אותי במשך כל השעתיים הראשונות על האוכף. לא ידעתי מה לעשות אתו, לא ידעתי איך לאכול אותו, לא ידעתי לאן לקחת אותו. ובכל הזמן הזה התקדמנו. על אותו הסל"ד, אותו הילוך, אותה מהירות, אותה תחושה מהורהרת במוח, והופ... אנחנו בים המלח אחרי ים של מחשבות. קטע.

זה מסוג האופנועים שגם כשהתחת שלך נרדם בגלל שהות יתר על המושב, עדיין לא מרגישים את הצורך לשנות תנוחה. קוראים לזה נוחות, אני חושב.

מסתבר שה- BT1100 (ככה קוראים לו בפגישות עסקים) הוא אופנוע לאנשים קצת אחרים. אופנוע לאנשים שאוהבים את תחושת מנועי הוי-טווין (שני צילינדרים בתצורת V) הרגועים של אופנועי קאסטום, אוהבים אופנוע חשוף וניקלים מבריקים, אבל לא סובלים את העובדה שקאסטומים מתנהגים זוועה בפניות ובקושי בולמים. בשבילם הבולדוג הוא קאסטום עם התנהגות כביש טובה. וכזה עוד לא היה לנו.

מביני עניין יודעים ש"קאסטום" ו"התנהגות כביש" לא מסתדרים במשפט אחד. אבל הבולדוג מצליח איכשהו לשדר בדיוק את זה, וזה ממש מהנה. למנוע יש התנהלות נעימה ורגועה שמלווה בפמפומי וי-טווין שקטים וערבים. אין טעם למשוך אותו יותר מדי לסל"ד גבוה וכפיצוי הוא מושך טוב מאוד החל מטורים תת-קרקעיים. שאר האופנוע, לעומת זאת, מאוד קואופרטיבי וישמח לזרום בקצב טוב בכבישים טכניים מרובי פניות: ההיגוי קליל ומדויק, מרווח ההטיה טוב והבלמים לקוחים הישר מהשפיץ של אופנועי הספורט– YZF-R1. התוצאה היא אופנוע עם מאין קצב משלו: הוא מחליט, רוב הזמן, כמה ואיך. לא בגלל שהוא לא יכול, אלא בגלל שככה כיף לו. כנסו לראש שלו והוא ימשוך אתכם לחוויה שקשה לקבל על אופנוע ספורטיבי יותר. אפילו קצת יותר.

הסיבה לכך היא שהקצב די רגוע. משביע רצון, אך רגוע. לא צריך להתעסק עם ההילוכים יותר מדי ואין בלימות מטורפות לתכנן מראש. פשוט קצב שמשחרר את הרוכב מהצורך בריכוז אבסולוטי בכביש ומאפשר להרים את הראש ובאמת לטייל. מאפשר להבחין בבית עתיק שאף פעם לא שמת לב אליו כי היית עסוק בקו הפניה וזוויות הטיה, מאפשר לשים לב לשינויים בטמפרטורה ובלחות האוויר, מאפשר למחשבות על קו פרשת המים ועל השבר הסורי אפריקאי להשתחל לראש בפעם הראשונה מאז שעורי הגיאוגרפיה בכתה ח'. גם זה סוג של אופנוענות. אופנוענות שקצת נבלעת באטרף הרגיל שקיים על אופנוע.

שלבו את העיצוב, הנוחות ונועם ההליכות עם העובדה שמעט מאוד כלים כאלה מסתובבים בארץ, ותקבלו את המתכון לאופנוענות שפויה אינדיווידואלית ואיכותית.

אי של שפיות בתקופה פסיכית. נדיר.

YAMAHA BT1100 BULLDOG

נתונים טכניים:

מנוע: 1,063 סמ"ק

הספק: 56 כוחות סוס

צמיגים: קדמי: 120/70-17 אחורי: 170/60-17

בלמים: קדמי: דיסק כפול 298 מ"מ. אחורי: דיסק 267 מ"מ.

משקל: 248 ק"ג (כבד, הכלב)

FUNGAS.

פורסם

:idea:

ההספק התהפך...65 כ"ס. :arrow:

דעה משוחדת: נגעתי, ישבתי, נסעתי מטר, התאהבתי, החלטתי שיום אחד יהיה לי.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

זו דעתי על הבולדוג. נכתב במקור בעבור מגזין עלום ולא זכה להתפרסם. יללה, הרווחת.

"אם לא נאט, לא נבין, לא נשים לב לפרטים, לא נגיע לארץ חדשה"

לא הרבה פעמים יוצא לעמוד פנים מול פנים עם אופנוע שנראה כמו דגם תצוגה נוצץ באחת מתערוכות הרכב. אופנוע שבכל פעם שהעין נחה עליו אתה מופתע מחדש וחושב לעצמך "בו'נא אני בהלם, הוא ממש יפה".

הבולדוג של ימהה הוא כזה. ללא ספק. על איזה רקע שלא תתקעו אותו הוא נראה ראוי. יותר מראוי – הוא נראה כמו כרזת פרסומת לעצמו: על רקע שולחנות של פונדק נטוש, במרומי מצוקי דרגות על רקע הרי מדבר, על רקע הים, על רקע עירוני היי-טקי, על רקע צפרדע זבל גולשת, ליד משאית כשהנהג בוהה בו בהערצה, באמצע פיאצה רומאית עם דוגמנית חטובה שרוכנת עליו – הוא תמיד נראה כאילו עוד רגע בתחתית המסך תופיע הכתובית "YAMAHA, touching your heart".

ואולי זה מה שגורם לו להחוויר טיפה בכל מה שקשור לרושם הראשוני מהרכיבה עליו. העובדה שהוא נראה כוחני מאוד מייצרת לא מעט ציפיות: הכל מאוד מינימליסטי, הרבה חללים, זנב קטנטן, פרונט קליל למראה, ואזור המנוע... וואו! - יש שם גוש בהמי של מכאניקה מתכתית בשחור מט שתופס לפחות שבעים אחוז מהתמונה הכללית וזועק "אני חזק כמו בהמה!"

אז זהו שלא. חזק הוא לא. הוא אפילו חלש. 56 כוחות סוס ממנוע 1100 סמ"ק זה חלש מדי.

הנתון הזה לא מפתיע בכלל כשמגלים שהמקור של המנוע הזה הוא בדגם "דראגסטאר" – אופנוע קאסטום (כאילו הרלי דיווידסון כזה...) של החברה. וזה אומר נוכחות ויזואלית, גודל, הרבה מומנט, ותחושה של "אין כוח". והתחושה הזו, ששואלת שוב ושוב "מה, זה הכל?", ליוותה אותי במשך כל השעתיים הראשונות על האוכף. לא ידעתי מה לעשות אתו, לא ידעתי איך לאכול אותו, לא ידעתי לאן לקחת אותו. ובכל הזמן הזה התקדמנו. על אותו הסל"ד, אותו הילוך, אותה מהירות, אותה תחושה מהורהרת במוח, והופ... אנחנו בים המלח אחרי ים של מחשבות. קטע.

זה מסוג האופנועים שגם כשהתחת שלך נרדם בגלל שהות יתר על המושב, עדיין לא מרגישים את הצורך לשנות תנוחה. קוראים לזה נוחות, אני חושב.

מסתבר שה- BT1100 (ככה קוראים לו בפגישות עסקים) הוא אופנוע לאנשים קצת אחרים. אופנוע לאנשים שאוהבים את תחושת מנועי הוי-טווין (שני צילינדרים בתצורת V) הרגועים של אופנועי קאסטום, אוהבים אופנוע חשוף וניקלים מבריקים, אבל לא סובלים את העובדה שקאסטומים מתנהגים זוועה בפניות ובקושי בולמים. בשבילם הבולדוג הוא קאסטום עם התנהגות כביש טובה. וכזה עוד לא היה לנו.

מביני עניין יודעים ש"קאסטום" ו"התנהגות כביש" לא מסתדרים במשפט אחד. אבל הבולדוג מצליח איכשהו לשדר בדיוק את זה, וזה ממש מהנה. למנוע יש התנהלות נעימה ורגועה שמלווה בפמפומי וי-טווין שקטים וערבים. אין טעם למשוך אותו יותר מדי לסל"ד גבוה וכפיצוי הוא מושך טוב מאוד החל מטורים תת-קרקעיים. שאר האופנוע, לעומת זאת, מאוד קואופרטיבי וישמח לזרום בקצב טוב בכבישים טכניים מרובי פניות: ההיגוי קליל ומדויק, מרווח ההטיה טוב והבלמים לקוחים הישר מהשפיץ של אופנועי הספורט– YZF-R1. התוצאה היא אופנוע עם מאין קצב משלו: הוא מחליט, רוב הזמן, כמה ואיך. לא בגלל שהוא לא יכול, אלא בגלל שככה כיף לו. כנסו לראש שלו והוא ימשוך אתכם לחוויה שקשה לקבל על אופנוע ספורטיבי יותר. אפילו קצת יותר.

הסיבה לכך היא שהקצב די רגוע. משביע רצון, אך רגוע. לא צריך להתעסק עם ההילוכים יותר מדי ואין בלימות מטורפות לתכנן מראש. פשוט קצב שמשחרר את הרוכב מהצורך בריכוז אבסולוטי בכביש ומאפשר להרים את הראש ובאמת לטייל. מאפשר להבחין בבית עתיק שאף פעם לא שמת לב אליו כי היית עסוק בקו הפניה וזוויות הטיה, מאפשר לשים לב לשינויים בטמפרטורה ובלחות האוויר, מאפשר למחשבות על קו פרשת המים ועל השבר הסורי אפריקאי להשתחל לראש בפעם הראשונה מאז שעורי הגיאוגרפיה בכתה ח'. גם זה סוג של אופנוענות. אופנוענות שקצת נבלעת באטרף הרגיל שקיים על אופנוע.

שלבו את העיצוב, הנוחות ונועם ההליכות עם העובדה שמעט מאוד כלים כאלה מסתובבים בארץ, ותקבלו את המתכון לאופנוענות שפויה אינדיווידואלית ואיכותית.

אי של שפיות בתקופה פסיכית. נדיר.

YAMAHA BT1100 BULLDOG

נתונים טכניים:

מנוע: 1,063 סמ"ק

הספק: 56 כוחות סוס

צמיגים: קדמי: 120/70-17 אחורי: 170/60-17

בלמים: קדמי: דיסק כפול 298 מ"מ. אחורי: דיסק 267 מ"מ.

משקל: 248 ק"ג (כבד, הכלב)

FUNGAS.

פטרייה יקרה, תיקון קליל אם אפשר?

היה לנו כמה קאסטומים שהתנהגו טוב מאוד אפילו.

שאל את הכRוב איך הווירגו 750 יושב בפניות אחרי הסופרמוטו שהיה לו(שהיום שלי...)

אחד היחידים שאני מכיר עם התנהגות שלדה טובה מאוד והרבה מאוד ביטחון בפניה.

כמו כן יש את המרודר שהוא בהחלט אופנוע עם התנהגות כביש טובה מאוד, ובלמים טובים מאוד.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

שאני אמדוד לך זמנים בסטף/נס-הרים/בית גוברין/כביש הצפון/מלכישוע/בית אלפא/מבוא חמה/מצפה רמון/סדום ערד/ליאון-עג'ור/מחלף גלילות/מגרש החניה של איצטדיו רמת-גן/מסלול ירקונים/מסלול אשדוד/רחוב הירקון בת"א בחמישי בלילה/מסביב לכיכרות/על כביש הערבה/נורבורינג/ וויתקין....פעם על בולדוג ופעם על מרודר?

עזוב....

ותרשה לפחפח על הויראגו. גם בלי לרכב עליו מטר.

FUNGAS.

פורסם
פטרייה יקרה, תיקון קליל אם אפשר?

היה לנו כמה קאסטומים שהתנהגו טוב מאוד אפילו.

שאל את הכRוב איך הווירגו 750 יושב בפניות אחרי הסופרמוטו שהיה לו(שהיום שלי...)

אחד היחידים שאני מכיר עם התנהגות שלדה טובה מאוד והרבה מאוד ביטחון בפניה.

כמו כן יש את המרודר שהוא בהחלט אופנוע עם התנהגות כביש טובה מאוד, ובלמים טובים מאוד.

טיגר....עם כל הכבוד (ויש כבוד) - "לשבת בפניות", נשמע כאילו רכבנו באיזה כביש מרוחק ומפותל..

סה"כ מדובר על נסיעה בתוך העיר חולון בשעות הערב...לא יותר מזה.

(ותהיה בטוח, שבשטח עירוני כבד, לא אופנוע ספורט ולא קאסטום, יוכלו לשבת על הזנב של רוכב סופרמוטו שמעוניין לברוח קדימה. ולא משנה איזה מתלים/שילדה / בלמים יש להם..)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
טיגר....עם כל הכבוד (ויש כבוד) - "לשבת בפניות", נשמע כאילו רכבנו באיזה כביש מרוחק ומפותל..

סה"כ מדובר על נסיעה בתוך העיר חולון בשעות הערב...לא יותר מזה.

(ותהיה בטוח, שבשטח עירוני כבד, לא אופנוע ספורט ולא קאסטום, יוכלו לשבת על הזנב של רוכב סופרמוטו שמעוניין לברוח קדימה. ולא משנה איזה מתלים/שילדה / בלמים יש להם..)

כRוב,

תזכור את אותו היום שלא בדיוק היית בשיא כושר הרכיבה גם.

אבל לא זאת היתה הנקודה.

הנקודה הפשוטה באה להבהיר כי גם הוירגו היה בעל שילדה טובה.

לא אומר מצויינת, כי כבר יש מדדים שונים, אבל בהחלט משהו טוב.

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם
שאני אמדוד לך זמנים בסטף/נס-הרים/בית גוברין/כביש הצפון/מלכישוע/בית אלפא/מבוא חמה/מצפה רמון/סדום ערד/ליאון-עג'ור/מחלף גלילות/מגרש החניה של איצטדיו רמת-גן/מסלול ירקונים/מסלול אשדוד/רחוב הירקון בת"א בחמישי בלילה/מסביב לכיכרות/על כביש הערבה/נורבורינג/ וויתקין....פעם על בולדוג ופעם על מרודר?

עזוב....

ותרשה לפחפח על הויראגו. גם בלי לרכב עליו מטר.

FUNGAS.

אתה נותן לי את שתי הכלים?

מתנה?

אני בכל זאת משאיר את הבולדוג.

העיצוב שלו והישיבה יותר עושים לי את זה.

אבל עדיין, אני טוען שהבלמים של המרודר טובים.

לא בעניין זמנים, מסלולים ודברים כאלה. פשוט ברכיבה.

אה, ובוקר טוב כמובן.

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם
אתה נותן לי את שתי הכלים?

מתנה?

אני בכל זאת משאיר את הבולדוג.

העיצוב שלו והישיבה יותר עושים לי את זה.

אבל עדיין, אני טוען שהבלמים של המרודר טובים.

לא בעניין זמנים, מסלולים ודברים כאלה. פשוט ברכיבה.

אה, ובוקר טוב כמובן.

אם היו נותנים לי לבחור בין מרודר לווירגו לבולדוג הייתי בוחר ......

SUPERMOTO ...... למה ??

אחרי התנסות של חודש, התשובה היא בדיוק אותה התשובה לשאלה

"למה כלב מלקק לעצמו את הביצים" ????

"כי הוא יכול "

שנה טובה לכם מלוני

פורסם
דיוק שחור אצל שפיצר

מה זאת אומרת "אצל שפיצר"?

כשאתה רוכב על כבישים ציבוריים הוא בצבע אחר?

:wink:

אתה הרוכב שקנה את הדיוק ממש לא מזמן?

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

• תוכן חדש...