Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאשינג לקורולה 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אקדים ואומר שאני לא מבין הרבה במכונאות רכב

הטויוטה שלי מאבדת שמן, בבדיקה במוסך לא התגלו נזילות ולכן המוסכניק אמר שכנראה המנוע שורף שמן וצריך לעשות פלאשינג

לפי מה שהוא הסביר, הוא יניע את האוטו ל10-20 דקות, יכניס את נוזל הפלאשינג, יתן לנוזל לעבוד כשעתיים, ירוקן את השמן עם הנוזל וימלא שמן מחדש והכל יבוא על מקומו בשלום.

כמה תענוג כזה אמור לעלות אם על סמך מה שאמר המוסכניק הוא משתמש בנוזל ובשמן ברמה גבוהה?

דבר נוסף, בבדיקה הנ"לית מכיוון שהיה חסר שמן הוא מילה לי 3/4 גלון וגבה על זה 150 שקל כולל מע"מ, האם המחיר הגיוני או שעדיף שבפעם הבאה אני אגיע עם שמן משלי ואם כן אז איזה שמן מומלץ?

הטויוטה שנת 2008 עם 123000 ק"מ בערך ובעברה היתה בליסינג.

תודה מראש

פורסם

לאבא יש קורולה ידנית 2008. המנוע לא צורך שמן.

אך לפי המכונאי שלנו שמכיר את הקורולה היטב, יש דגמים שכן צורכים שמן ושהמנוע מושפע מסוג השמן שמשתמשים בו.

אני קונה רק את השמן המקורי של הקורולה 5-30 שהוא גם יקר.

אולי תנסה להשתמש בו קודם ותראה אם יהיה שיפור.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

פלאש לוקח 20 דקות תהליך (מנוע חם, מכניסים את הפלאש, מחכים 15-20, מורידים את השמן), יכול לקחת שעתיים, עם עבודה של הורדת קרטר וניקוי הרשת שלו.

כדאי להשתמש בקסטרול אדג', וולווליין או יורול. 5-30 כמובן סינטטי מלא.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

שלום רב !

אין קשר בין פלשינג, ותצרוכת שמן!

לפי ההתנהלות של המוסך, המלצתי ברח מהמוסך כמו באש!

מוסך שמאבחן תקלות בשיטת "כנראה" ומוסיף שמן מנוע, מיצרן לא ידוע, בצמיגות לא ידועה, וגובה מחיר של גלון שלם באיכות שמן איכותי, כמו ולוליין, קסטרול אדג,או יורול, הוא מוסך שמחפש רק את כספך, ולא את טובתך.

חפש לך מוסך אמין ומומלץ, בצע החלפת שמן מהיצרנים שרשמתי בצמיגות 5/30, בצע בדיקת שמן לאורך של 10000 קילומטר לפחות, צריכה של עד ליטר ל1000 קילומטר תחשב סבירה !

המנע משימוש בפלאש כמו באש, בעיקר בטויוטה !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובות,

לפי מה שאני מבין אז להמנע מפלשינג ולהשתמש בשמן סינטטי בצמיגות 5-30

לגבי איבוד שמן, באמת כמעט ולא היה שמן במנוע, זאת אומרת שהרכב מאבד שמן, בתוך פחות מ10000 ק"מ המיכל כמעט ונגמר, מה הטיפול הטוב ביותר מבחינתי למנוע את איבוד השמן?

צביקה, לפי מה שאני מבין ממך, 150 שקל זה מחיר סביר לשמן איכותי?

פורסם
המוסכניק אמר שכנראה המנוע שורף שמן וצריך לעשות פלאשינג

לפי מה שהוא הסביר, הוא יניע את האוטו ל10-20 דקות, יכניס את נוזל הפלאשינג, יתן לנוזל לעבוד כשעתיים, ירוקן את השמן עם הנוזל וימלא שמן מחדש והכל יבוא על מקומו בשלום.

"יתן לנוזל לעבוד כשעתיים" (!!!) - אין גבול לטימטום.

הפלאשינג במצעים למשך 10-15דקות מקסימום אלו ההוראות על כל סוג פלאשינג שאני ראיתי, אלא אם מצויין אחרת.

אחרי שעתיים כניראה שהמנוע כבר לא יעבוד והוא יתפס מחוסר שימון. או שיגרם לו נזק של שחיקה מוגברת- בילתי הפיך

ברח מהמוסך הזה כל עוד נפשך בך.

רק בדבר אחד הוא כניראה צודק, הפלאשינג יכול לעזור ואפילו באופן משמעותי, אם המנוע טופל בשמנים שלא הכי איכותיים שלא לפי המלצות היצרן ורוב הנסיעות הן עירוניות סביר מאוד להניח שקיימת בוצה במנוע וכתוצאה מכך הטבעות בוכנה נתפסו מפיח ולכן קיימת שריפת שמן, פלאשינג אולי יוכל לשחרר את טבעות הבוכנה.

אבל אחרי הפלאשינג שיבוצע ע"פ הוראות יצרן שרשומות ע"ג הפחית, ולאחר הפלאש חובה לפרק אגן שמן ולנקות את משמרת השמן (רשת הסינון של משאבת השמן) ולנקות את שאריות הבוצה מאגן השמן, אחרת הרשת תיסתם השימון למנוע יהיה לקוי והמנוע יתפס.

אם משתמשים בחומר פלאש איכותי מיצרן ידוע ופועלים לפי ההוראות ולאחר מכן מפרקים אגן שמן לניקוי לא יגרם נזק(או לפחות הסיכויים נמוכים מאוד).

לאחר מכן השתמש אך רק בשמן איכותי שעומד בדרישות היצרן ומסנן שמן מקורי.

פורסם

תשמע אני לא יודע איך אתה נותן למוסכניק הזה לאכול אותך אפשר לומר, אבל 150 ש"ח על 3/4 ליטר שמן? שם לך פרסטון במקרה?

ואף פעם לא שמעתי על מנוע שאוכל שמן צריך לעשות לו פלשינג, אם כבר להיפך. ורכב משנת 2008 זה מוגזם לעניות דעתי.

תקשיב למה שכתב לך צביקה.

ב 150 ש"ח אתה יכול לקנות שמן סינטטי מלא איכותי כגלון - 4 ליטר

Opel Adam S 2017

פורסם
"יתן לנוזל לעבוד כשעתיים" (!!!) - אין גבול לטימטום.

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון, המנוע לא יפעל בזמן הזה, שים לב שרשמתי שהנוזל יעבוד ולא המנוע, המנוע יהיה מכובה

המוסכניק באמת אמר שכנראה הרינגים נתפסו ובשל כך השמן לא חוזר ונשרף וצריך לנקות אותו.

הוא אמר שהשמנים שלו הם של פז והם איכותיים (אנא עארף)

הוא גם לא דיבר על פתיחה של האגן שמן אבל אני מאמיו שהוא התכוון לעשות את זה.

בכל מקרה בשביל הסקרנות אם אני אעשה את זה או לא, כמה כזה דבר אמור לעלות לי?

פורסם

אתה חייב לוודא שיפתחו את אגן השמן לניקוי לאחר פלאשינג אחרת עלול להיגרם נזק בילתי הפיך.

החומר עולה כ 80ש"ח

פירוק וניקי אגן השמן זה בערך 250-300ש"ח.

תוסיף עוד מסנן שמן מקורי שעולה כ50-70ש"ח לרכבך.

תוסיף גם שמן מנוע כ 4.5ליטר סינטטי מלא יעלה כ 150-200ש"ח (יכול להיות זול יותר ויכול להיות יקר יותר לשמנים המחיר כמעט אינסופי לקחתי בחשבון שמני מנוע נפוצים ממוצע)

פורסם

לצערי אני מצטרף למקטרגים על המוסך הנ"ל.

אם אתה חושב שיש צריכת שמן, אתה צריך לבדוק את הכמויות שחסרות ע"י נסיעה של כמה מאות ק"מ או אפילו יותר. איך בדקת שהשמן נגמר תוך 10K ק"מ? האם מדדת כאשר המנוע חם או כאשר הרכב היה עם מנוע קר?

שנית, בהחלט לא מבצעים פלאשינג של שעתיים, בין אם המנוע עובד ובין אם לא. החומר של הפלאשינג חריף מאוד ויש הוראות ספציפיות של היצרן איך להשתמש בו.

בנוסף, המוסכניק שלך גבה מחיר שערורייתי של 150 ש"ח ל4\3 גלון, ועוד אומר לך שהשמנים שלו איכותיים כשהוא שם לך את אחד השמנים הזולים בשוק (שלא בהכרח נחשבים לטובים ביותר).

כפי שאמר לך צביקה-תחליף מוסך, וכמה שיותר מהר.

פורסם

הקיצר אני אפקח עין לגבי צריכת השמן ותוך כדי אני אחפש חוות דעת נוספת של מוסך אולי אמין יותר

מישהו מכיר מוסך אמין באיזור מעלות? (זה בגליל העליון)

אני יכול לקפוץ למוסך טויוטה בעכו אבל זה קצת רחוק לי במקרה ואחליט להפוך ללקוח קבוע שם.

פורסם

שלום רב !

על מנת לקבוע חד משמעותית, שטבעות שמן תפוסות מפיח, יש לבצע בדיקת לחץ הפוך !

על מנת להסיר פיח מטבעות מבוכנות ומשסתומים, יש להשתמש בתוספי דלק, או באינפוזיה.

כל המגיבים מעלי, מודעים לכך שטיוטה משנת היצור, סובלת ממחלת ילדות של רשת סינון שנסתמת מבוצה, וגורמת לללחץ שמן נמוך, ולבלאי של המנוע שנתפס מחוסר סימון וסינון השמן, שנוצר בגלל משיכת הזמן האופטימלי, של החלפת השמן,שימוש בשמן באיכות ירודה, ובצמיגות לא מתאימה להוראות יצרן.

הפיתרון היה בזמנו שנפתח ריקול לבעייה עולמית שגרמה לקריאה חוזרת למוסך ולטיפול בבעיה, על ידי פירוק אגן השמן , פירוק משאבת השמן ונקוי הרשתית שלה.

מאז הוחמרו זמני הטיפולים, וקוצר המרווח, וחל איסור להשתמש בשמן ובצמיגות לא מתאימה, להוראות יצרן, רכב שנסע נסיעות עירוניות בלבד, וצבר פיח , בגלל שהמנוע התקשה להגיע לטמפרטורת עבודה, בגלל נסיעות קצרות, הוא הגורם מספר 1,לפיח בתא השריפה, בשסתומים, ולסיבה שטבעות שמן מתקשות בגריפת השמן, ובכך נגרם פגם ביעילות השימון של הצילנדר, בקירור המנוע, , ולפיוח השמן, טרם זמנו.פלשינג עלול להחמיר את הבעייה, ולסחוף את כל הבוצה לאגן השמן, ואת תופעות הלוואי כבר הדגשתי למעלה.

שימוש בפלשינג מיצרן ידוע, למשך כ10 עד 15 דקות, הורקת השמן, ופירוק ונקוי אגן השמן, ורשת הסינון של משאבת השמן, יעיל יותר אך לא יעזור לפותח השרשור, שלא ציין כמה שמן הרכב צורך ל1000 קילומטר לדוגמא, מה שם היצרן של השמן , שהוא השתמש בטיפול האחרון(לא השמן שהוכנס במוסך, מתוצרת פז, שלא ידוע מה הצמיגות, ומדוע לא רוקן השמן הישן, ולא הוחלף מסנן השמן, והשמן בשמן חדש, באיכות שהזכרתי), ואם נפלט עשן לבן וסמיך, דרך קבע, מצינור הפליטה?

בברכה

צביקה

פורסם

דבר נוסף, בבדיקה הנ"לית מכיוון שהיה חסר שמן הוא מילה לי 3/4 גלון וגבה על זה 150 שקל כולל מע"מ, האם המחיר הגיוני או שעדיף שבפעם הבאה אני אגיע עם שמן משלי ואם כן אז איזה שמן מומלץ?

הטויוטה שנת 2008 עם 123000 ק"מ בערך ובעברה היתה בליסינג.

תודה מראש

שלום רב !

מומלץ בחום, שתבדוק מפלס שמן במנוע, במנוע קר בלבד, ושהרכב חונה על מפלס ישר!

הכמות המומלצת במד השמן, אסור, שתעבור את קו המקסימום !

חוששני, שיש לך כעת עודף שמן, מומלץ שתבדוק זאת מחר, ותעדכן בשרשור.

בברכה

צביקה

פורסם

בדקתי הרגע שמן ויש טיפה מעל המקסימום, בעייתי?

חשבתי שאולי בינתיים אני אוותר על הפלאשינג ואשים בצג שמן איכותי ואמלא כל פעם שיהיה חסר מה אתם חושבים? קראתי איפהשהוא שזה מומלץ בתור תחליף לפלאשינג.

קראתי גם שכשיש בעיה של בוצה אז אפשר לראות לכלוך בפיית המילוי של השמן, אצלי זה נקי לגמרי.

• תוכן חדש...