Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב סיאט לאון 2002. עשיתי טסט לפני כמה ימים, לא היו להם השגות על גלגלים, הייתי במוסך ומוסכניק אמר שאחליף גלגל שמאל קידמי כי הוא סדוק משמש, והמליץ שאקנה גלגל איכותי ולא סיני זול.

היום הייתי בפנצריה, והעובד אמר שיש לי עכשיו - לפי מה שכתוב על גלגלים:

ימין קידמי - good ride - שנת 2006 - מסוג H

שמאל קידמי - mabor - יצור ב-2/2009 - סדוק - מסוג T

ימין אחורי - kemda - יצור ב-6/2009 מסוג H

שמאל אחורי - mabor - יצור ב-2/2009 - מסוג T

לפי דעתו - הכי דחוף להחליף גלגלים מסוג T כי הם לא מתאימים לרכב, כנראה מי ששם אותם טעה. מציע:

אופציה ראשונה וזולה - רק להחליף גלגל שמאלי קידמי בגלגל אחר מסוג Kemda (הוא עובד איתם הרבה) כדי שיווצר זוג Kemda ואז לשים את הזוג מאחורה והזוג השני מקדימה

מעדיף שגם אחליף גלגל שמאל אחורי בגלל שהוא מסוג T וזה פוגע בבטיחות

את הגלגל ימין קידמי אפשר להשאיר למרות שהוא משנת 2006 כי הוא נראה בסדר גמור

התיעצתי עם המוסכניק - הוא אומר שלא חייב שיהיה זוג גלגלים זהים לכן שאקנה גלגל יותר איכותי (מותג יותר מוכר כמו קלבר, מישלן, גוד יר...) והוא לא אוהב גלגלים סינים.

הרכב עושה 10000 ק"מ לשנה , רכב שני במשפחה.

מה אתם ממליצים?

אגב, בדקתי עם אנטון ביפו - הוא הציע גוד ריד ב-240, דנלופ/ פירלי ב-370

בפנצריה ליד הבית - הציע Kemda ב-370 , דנלופ - 420 , אבל ממליץ בחום לקנות Kemda כדי שיהיה זוג זהה.

תודה רבה לכם.

פורסם

צמיגים לרוב מחליפים בזוגות, זה שהם יהיו מאותה חברה לא יעשה את ההבדל (לדעתי) כי אחד ישן והשני חדש.

עשו לך משחקים עם הצמיגים - לדעתי את צריכה להחליף את כל ה 4 צמיגים, לא יודע לגבי קוד מהירות T (אחרים יענו לך על זה) אבל הגלגל מ 2006 לדעתי הוא הכי בעייתי בנוסף לגלגל הסדוק, צמיגים מחזיקים מקסימום 5 שנים, הצמיג הזה כבר 7 שנים).

לגבי החברה - את כנראה מדברת על Kenda, חפשי בפורום (Kenda או "קנדה"), הם מייצרים במקור צמיגים לאופניים, בואי נגיד שזה סוג של צמיג סיני, אולי סיני איכותי יותר מהפשוטים אבל עדיין סיני.

תכתבי את גודל הגלגלים שלך ויוכלו לייעץ לך טוב יותר.

פורסם

לפי התיאור שהבאת - עלייך להחליף את כל 4 הצמיגים (וכנראה גם את הצמיג הרזרבי, שאותו לא בדקתם).

במידה וברשיון הרכב שלך לא מוגדר קוד מהירות ספציפי (ואני לא מאמין שמוגדר...), אז אין שום בעיה עם קוד T. זה מספק בהחלט, וזאת לא בעיה בטיחותית בכלל (אלא מהווה בעיה לכיס שלו - הוא ירוויח פחות).

מבחינה בטיחותית, רצוי ומומלץ שעל אותו ציר יהיו זוג צמיגים זהים (אותו יצרן, ואותו דגם).

לפני שקונים צמיג, יש לוודא כי תאריך ייצור הצמיג הוא לכל היותר שנה לפני הקנייה (ואם אפשרי - רצוי אפילו עד חצי שנה מיום הקנייה). תאריך ייצור הצמיג רשום על גבי הצמיג בקוד בן 4 ספרות, האומר את שבוע הייצור, ושנת הייצור (לדוגמא : 0113 - שבוע ראשון של שנת 2013, 0213 - שבוע שני של שנת 2013 וכו'. 2 ספרות שמאליות הן שבוע הייצור, ונעות בטווח בין 01 ל-52, ו-2 ספרות ימניות הן שנת הייצור).

רצוי ומומלץ להתקין צמיגים מחברה מוכרת, אך לפני שאת קונה - תבדקי מה הדגם הספציפי של הצמיג - ותבדקי באינטרנט (או בפורום) המלצות/ ביקורת של משתמשים אחרים לגבי אותו דגם.

פורסם

תרשי לי בהתחלה לשבח את השאלה העניינית. מראה שעשית שיעורי בית מעמיקים ושאת שולטת בחומר.

בגדול:

מבחינה חוקית הצמיגים הקד' חייבים להיות זהים. האחוריים לא.

מבחינה חוקית הצמיגים הטובים- החדשים יהיו מאחורה וזאת מהסיבה, אם אינני טועה, שאם חלילה יתפוצץ צמיג קד' -אזי יש לך עדיין הגה להציל את המצב. בגלגלים האחוריים אם תיהיה תקלה חלילה יש סיכוי שהרכב יתהפך.

בגדול, תבדקי איזה גלגל יש לך בספייר? אולי תוכלי להשתמש בו או להחליף אותו ואז 1 מארבעת הציגים שברכב תעבירי לספייר.

אני מציע כך:

"ימין קידמי - good ride - שנת 2006 - מסוג H" =תעיפי לפח. אורך חיים של צמיג עפ"י חוק הוא 5 שנים גם אם הוא שכב בספייר. יחד איתו גם את: "שמאל קידמי - mabor - יצור ב-2/2009 - סדוק - מסוג T"

ימין אחורי - kemda - יצור ב-6/2009 מסוג H= תשאירי במקומו.

ומפה הכל תלוי בצמיג שיש לך בספייר: אם הוא טוב ותקין תחליפי אותו עם אח' שמאל ( שמאל אחורי - mabor - יצור ב-2/2009 - מסוג T=תשימי בספייר.

אם הספייר לא טוב תחליפי גם אותו. נמצא שאת צריכה להחליף 2 צמיגים קד'+ אולי גם אח' שמאל.

אני ממליץ לך על 2 אופציות:

1. זולה וטובה - good ride -שתתאים לצרכים\לשימוש שלך

2. keleber - צמיג שחבל על הזמן. אבל חבל על הכסף להשקיע יחסית לאופן השימוש לך.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

אתה רוצה להרוג אותה?, צמיגי גוד רייד זה צמיגים שלא הייתי שם בצחוק לנדנדה בגן שעשועים ליד הבית.

גברתי פותחת השרשור, אנא ממך העלי את מידת הצמיגים של הרכב, ותקציב הרכישה שלך, כך שנוכל לייעץ לך על הצמיג הטוב ביותר במסגרת התקציב שלך.

בברכת נסיעה בטוחה

התענוג שמוביל אותך

פורסם

שלום,

ברכב מ 2002 אין בעיה חוקית בצמיגים עם קוד מהירות T. לא חוקית ולא בטיחותית.

צמיגים מ2006 יותר בעייתיים, גם אם נראים במצב בסדר.

אין חוק שמחייב צמיגים זהים מקדימה או מאחורה.

רצוי מאוד שהם יהיו זהים על אותו הסרן, אבל לא חובה מבחינה חוקית.

כל הצמיגים שיש לך על הרכב עכשיו הם צמיגים באיכות ירודה.

חלקם גם לא תקינים (סדוקים).אליך להחליט מה לעשות:

1. להחליף את כל הצמיגים לאיכותיים .(עדיף מבחינה בטיחותית, אבל יקר יותר).

2.להחליף רק זוג ישנים וסדוקים.

אם יש לך זוג צמיגים במצב תקין ולא סדוק, תשאירי אותם מקדימה ואת החדשים תרכיבי אחורנית.

אני מבין שנושא כספי חשוב, לכן אני ממליץ לך לחפש צמיגי FALKEN ZE912 (בזמנו קניתי אותם גם מאנטון ביפו), שהם לא יקרים אבל לא רעים מבחינת האחיזה, נוחות, אורך החיים. תמורה טובה למחיר.

אפשרויות נוספות, כנראה יותר יקרות, צמיגים מחברות הבאות:

GOODYEAR (לא GOODRIDE! )

KLEBER

PIRELLI

TOYO

YOKOHAMA

CONTINENTAL

MICHELIN

בקשר לצמיגי DUNLOP - זאת חברה טובה, אבל דגם אחד שלהם לא מומלץ - SP490, וכנראה זהו הדגם שמציעים לך במחיר זול, תוותרי על DUNLOP SP490.

אם יציעו לך משהו שונה, עדיף שתשאלי כאן, כדי שלא ימכרו לך צמיגים מסוג הלא איכותי. אבל רצוי מאוד שתצייני גם את הדגם של הצמיג, ולא רק את החברה.

כל פנצ'ריה ממצליצה על צמיגים אחרים, חלק מהמלצות זה ניסיון למכור צמיגים זולים, במיוחד לגברת לא מתמצאת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

החברים ענו לך תשובות טובות ואחראיות.

כדאי להשקיע קצת יותר גם אם לא נוח, כדי לנהוג בבטיחות.

כדי להוזיל עלויות תעשי בדיקת מחירים בכמה מקומות ותשאלי כאן את החברים.

בהצלחה

פורסם

אגב, רק כאנקדוטה, בפנצ'רייה הקבועה שלי אצל הדודנים שלנו הציעו לי צמיג מסויים במחיר ש"מתחיל ב 550 ש"ח". כששאלתי אותו איך הגיע למחיר הזה כשדודן מהעיר השכנה הציע לי את אותו הצמיג ב310 ש"ח, ענה לי זה "אבל זה המחיר שאתם היהודים מוכרים לכם כאן...". כמובן שלא קניתי ממנו. לטובת הפנצ'רייה יצויין שמדובר באחיין המחליף שנותן שירות רע. הבעלים לעומתו נותן שירות טוב.

ולעניין שלך: אם במקרה את לחוצה בכסף, תמיד אפשר לנסות ולקנות צמיג משומש וטוב שפורק מרכב שעבר טוטאל-לוסט - ובלבד שתקבלי מחיר של כ80/100 ש"ח (כולל איזון והרכבה) לצמיג שגילו אינו עולה על שנה וחצי-שנתיים. אלו אמורים להחזיק לך כשנתיים ללא שום קושי. חשוב שתוודאי כמובן שאינם יבשים/מצולקים וכו'.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה רבה לכם

מידות צמיג 195/65/15

גלגל רזרבי נקנה לפני שנה בפנצריה ב-120 ש"ח וכשהוא במצב משומש - לפי המלצה של העובד ומעולם לא נסעתי איתו

האם פירלי ב-1400 ש"ח ל-4 גלגלים אצל אנטון זה פיתרון טוב? האם למותג יש כמה סוגים או שכולם טובים? חשוב שיהיו מסוג H בכלל? לא מצאתי את הנתון הזה בשום מקום - גם לא בספר רכב. איפה לחפש את זה?

פורסם

לכל מותג יש כמה דגמים, באיכויות שונות ולמטרות שונות. תבדקי איזה פירלי מציעים לך, ותבדקי אם הדגם מומלץ ומתאים לצרכייך.

האותיות הלועזיות שאת מציינת זה קוד המהירות של הצמיג. ד"א ה-H שאת מחפשת זה 210 קמ"ש, לעומת T שהוא 190 קמ"ש. לא נראה לי שאת מגיעה לשם..

יותר חשוב לתת דגש על קוד העומס לדעתי, כי המשקל משתנה בין רכבים שונים, בניגוד למהירות בה הם אמורים לנסוע.

לרשימה מלאה: http://www.larechev.co.il/?CategoryID=377&ArticleID=572

בכל מקרה צריך לבדוק מה היצרן ממליץ לשים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

פעם נוספת - ברכב מודל 2002 אין רישום של קוד מהירות, וקוד מהירות T לרכב שלך תקין מכל הבחינות.

רק ממודל 2006 חובה להיצמד לקוד מהירות שרשום ברישיון הרכב\על מדבקה \ על צמיגים מקוריים. לפני כן קוד מהירות S ומעלה תקין.

לא ציינת את הדגם של PIRELLI, אבל זאת חברה רצינית, והמחיר ל 4 צמיגים לא יקר.

בהחלט נשמעת אופציה טובה. כנראה מדובר באחד משני הדגמים P3000 או P6. שניהם בסדר גמור. רק תבדקי תאריכי ייצור על כל אחד מהצמיגים.

לגבי קוד עומס - בכל הצמיגים הרגילים (לא מחוזקים לרכבים מסחריים) במידה המדוברת יהיה קוד עומס 91, מה שמתאים לרכב של הגברת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני התקנתי בלאון השם ינקום דמה שנגנבה לי , טויטו tpt רביעייה עלתה 1600 שקל אצל המאסטרו בחיפה.

אחלה צמיגים היו ובמחיר סביר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

להחליף צמיג אחד?

לא מבין איך ההגה לא רוקד לך גנגם-סטייל.

הצמיגים הללו כבר מזמן בר מינן.

פשוט גשי לפנצ'ריה נורמאלית (ולא לחאפרים, קנדה מ13' לא זהה בחיים לקנדה מ09'!), קני רבעיית צמיגים, ולבדוק שהתאריך לא יותר מחצי שנה.

ואם מחליפים רק זוג צמיגים (מה שלא טוב במצב שלך, את חייבת רבעייה), חשוב שעל אותו סרן (מקדימה\מאחור) שיהיה אותו צמיג מאותו סוג וחברה ושנה!

אני לא ממליץ על KENDA, יש לרכב אופציות אחרות.

חפשי חברות כמו KLEBR\קונטיננטל\GOOD-YEAR ולא גודריד, גודריד זה סיני נראלי\מישלין\טויו\פירלי, יש הרבה חברות, רק לא משהו סיני.

לא משנה כמה הרכב נוסע בשנה, גם אם זה 5KKM, צמיגים זה יותר חשוב מביטוח ויותר חשוב מהכל.

לא חייב לקנות רבעייה ב2000, אבל ב1400-1600 זה סביר לגמריי, והם יחזיקו 3-4 שנים טובות.

פורסם

תודה רבה לכם שוב

דווקא הרכב טופל במוסך יבואן כל השנים ולגבי גלגלים ב-3 שנים אחרונות באותה פנצריה ושמומלצת באיזור , ואחרי פנצ'ר מיד נסעתי לפנצריה ועשיתי לפי הנחיות של אותו עובד שם ורק הפעם לרגע נכנסתי לאינטרנט לפני שביקרתי בפנצריה וזכרתי שצריך להחליף צמיגים כל 4 שנים ולכן נשמע לי תמוה שהוא לא המליץ להחליף צמיג מ-2006 ולכן התיעצתי איתכם. הבטיחות בהחלט חשובה לי וזה רק מראה שכל דבר צריך לבדוק ולא לסמוך על איש הפנצריה.

• תוכן חדש...