Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשתית חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי מגבר מונובלוק של הייפוניקס שמוצהר 2000 rms שבפועל הוא מוציא פחות מזה.

לפי מה שאני יודע תשתית חשמל רגילה של רכב לא יכולה לספק 2000 rms ואפילו לא קרוב לזה.

השאלה שלי היא מה צריך לשפר בשביל לספק עוצמה כזאת?

תודה רבה לעוזרים מראש.

המערכת שלי: Hu: Alpine CDA 9887 / Sub: dd audio 3512f

Front Component: Hertz mlk 165 / Rear Component: Boston Acoustics Sr60

4Channel Amp: mosconi 100.4 / Mono Amp: Celectra da2k

פורסם

חיווט עבה בעל התנגדות נמוכה (0 גייג' נחושת מלאה למשל).

מצבר פריקה עמוקה.

שלושת הגדולים.

יש הרבה דברים שניתן לעשות, רובם יקרים ולא בטוח שתרצה להשקיע כ"כ הרבה בשביל לנצל מעט יותר את המגבר, אלו שציינתי הם בגבול הסביר.

ניתן להוסיף מצבר שני ואלטרנטור שמספק זרם גבוה, אך אתה עלול לעבור את גבול הסביר או את גבול התמורה לכסף.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

קודם כל תודה על התשובה המהירה ועוד שאלה קטנה כמה rms לפי דעתך בערך התשתית חשמל הרגילה של האוטו שלי (שברולט אופטרה) עם כבל 4 גיג' מעבירה?

המערכת שלי: Hu: Alpine CDA 9887 / Sub: dd audio 3512f

Front Component: Hertz mlk 165 / Rear Component: Boston Acoustics Sr60

4Channel Amp: mosconi 100.4 / Mono Amp: Celectra da2k

פורסם

תתחיל מלהבין מושגים בסיסיים כמו למשל שתשתית חשמל לא מעבירה RMS, היא יכולה להעביר/להוליך זרם, הזרם יכול להיות מסופק ע"י המצבר והאלטרנטור, כבלי 4 גייג' יש ברמות שונות.

RMS זה הספק, ולכן אתה יכול לשאול מה ההספק שניתן לצפות מן המערכת שלך להפיק, והתשובה אינה חד משמעית.

אני רק יכול להגיד לך שמגבר 2000RMS מצריך כבל מתח 0 גייג' ולא 4 גייג', וכמו כן, כדי למצות אותו תצטרך מצבר פריקה עמוקה.

שים לב שיש הבדל בין להפעיל ובין למצות, אתה יכול להפעיל גם מגבר של 4000RMS על מערכת מקורית, וזה גם יישמע חזק, אך הוא לא ימוצה כלל, והנזק למכלולי החשמל לטווח הרחוק גובר.

לגבי הסטאפ שלך- תתחיל מכבל 0 גייג' איכותי.

פורסם

ישראל- תיקון קטן. RMS זה לא הספק! זה ערך נומינלי. RMS מתייחס מתח וגם לזרם.

Root mean square שורש ממוצע הריבועים, או ממוצע. (את זה אני חושב שאתה גם כך יודע)

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ברור שזה ממוצע ולא רגעי, אבל בשביל לענות על שאלה מהשטח ברמה הכי בסיסית של "כמה RMS התשתית שלי מעבירה" יותר מקובל להשתמש בוואט RMS כביטוי להספק מתמשך, ולא להסביר לבנאדם ש RMS זו צורת מדידה של מתח/זרם חילופין, ואח"כ תסביר איך הגעת ממתח וזרם להספק וכבר הספקתי לאבד את הבחור המסכן שסה"כ מנסה להבין איפה הוא עומד כרגע עם הציוד שיש לו.

אני מסכים לחלוטין שהביטוי הנכון הוא continues power. תודה על ההבהרה :)

ד"א, יש תפוחי מחר בבוקר, אני לא מבין מה אני עושה ער בכלל :)

פורסם

כן, פה אני חייב להסכים אתך, עד שתסביר את הכל, הבחור ילך בעיבוד.

ד"ש לדוקטור תפוזי ה"אהוב" שלי.. כמה טוב שאני לא לומד איתו יותר.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

• תוכן חדש...