Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור השעונים הזערורי

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 9.4.2023 בשעה 13:21, ירחמיאל כתב:

2, תסביר לי וברצינות, לא בציניות, מה הרולקס עושה טוב יותר מהשעון שרכשתי כאן בתמונה. ובבקשה אל תשתמש ב"ידוע ש.." וכו'. רק עובדות.

אני יודע למשל, מה הרולקס עושה פחות טוב מהסטילדייב שלי = הוא עולה הרבה הרבה יותר כסף...

אז, אלא אם אתה נושא רולקס כאמירה/תכשיט/סמל מעמד, לא ברור לי מה הוא עושה טוב יותר מכל שעון שווה ערך אחר (ערך = ביצועים, לא ערך כספי).
ונגיד, רק נגיד שאתה נושא רולקס כסמל מעמד, איזה מעמד הוא מסמל?
עושר? אוקיי. יש לך דירת פאר? אוטו פאר? כל שאר המותרות של עושר?

אלו שאלות מצויינות שלדעתי כל אחד שבעניין של שעונים צריך לשאול את עצמו. אני שאלתי את עצמי את השאלות האלו כשהתלבטתי לגבי אוריס אקוויס. אתה בסוף מגיע למסקנה שאתה מוציא אלפי שקלים (במקרה הטוב) על שעון שמבחינת הפונקציונליות העיקרית שלו, שהיא להראות זמן, עושה את זה פחות טוב מכל שעון קוורץ מצוי ("טוב"=דיוק לצורך העניין). אז זה משאיר את כל הפן של העיצוב, המכניקה של המנגנון, הcraftsmenship וכו', אבל אלו דברים שרק אתה תהיה כנראה מודע אליהם. שזה סבבה, פשוט שאל את עצמך אם זה שווה לך את הכסף (לא אומר כן/לא, זה אינדיווידואלי). אני למשל הגעתי למסקנה שמשהו כמו אוריס אולי לא שווה לי את זה, אבל איזה סייקו נחמד כנראה כן. כל אחד יקבע את הרף שלו.

ברור שיש כאן איזושהי תמורה שולית פוחתת ככל שאתה עולה בעלות, כנראה שרולקס ב-40,000 ש"ח לא באמת טוב פי 8 מאקוויס ב-5,000 ש"ח. אפילו אצל אותו יצרן, סייקו ב-1,200 דולר כנראה לא טוב פי 2 מסייקו ב-600 דולר (זה כבר מנסיון). אבל זה שוב חוזר לכמה זה שווה לך.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • אהבתי 2
פורסם

טוב נחזיר את השרשור לייעודו, זה ה-Bulova Marine Star שלי (חסכתי לכם יד עם שיער). כנראה אחד השעונים היותר פשוטים בשרשור, האמת שהזמנתי אותו מאמזון כשלא הבנתי כלום בשעונים. מהבחינה הזו אני מרגיש שיצא לי די פוקס - אני ממש אוהב את העיצוב (בינתיים הבנתי שנוטה להימשך לdive), רמת הגימור סבירה למחיר, והוא מחזיק כבר כמה שנים טובות על אף שראה ימים יותר טובים. תכלס אם הוא היה אוטומטי זה היה סוגר עבורי את הפינה.

מאחר והוא לא, על הכוונת כרגע אולי איזה סייקו SPB143 אם ימצא במחיר אטרקטיבי, או איזה המילטון, נגיד Murph. אבל לקח שלמדתי מהאקוויס, מה שנראה טוב בתמונות לא בהכרח מתרגם למשהו שנראה טוב על היד שלך, אז כנראה שלא אחזור על הזמנה בלי למדוד.

20230410_185613.jpg

• אהבתי 3
פורסם
לפני 47 דקות, yoni162 כתב:

על הכוונת כרגע אולי איזה סייקו SPB143 אם ימצא במחיר אטרקטיבי

שעון יפה

ראיתי שהוא עולה ברויאלטי 4,200

כמה מבחינתך זה מחיר אטרקטיבי?

אני יכול לנסות לברר עם החנות שממנה רכשתי את הסייקו שלי

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

הריטייל שלו זה $1,200, העניין הוא שלפי ביקורות (גם ראיתי אותו אישית) נראה שהוא טיפה אוברפרייסד ביחס למה שהוא נותן. בלי קשר, המחירים בארץ די מנופחים. אז מה שעשוי לעניין אותי במקרה הספציפי הזה זה כנראה משומש או איזה סייל. היה עוד אחד שעניין אותי (מאוד), SPB077. יצא לי לראות אותו אישית גם, הצמיד שלו מרגיש פחות "טוב" מזה של ה143.

אבל אני שוקל לגוון קצת מסגנון הdive וללכת על משהו עם פחות נוכחות (ומשקל).

רק עכשיו שם לב למחיר שרשמת, נראה שהורידו אותו כי פעם אחרונה שהסתכלתי הוא תומחר במעל 5K.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
פורסם

ממה שאני ראיתי כדאי בדר"כ לקנות שעונים בחו"ל. המחירים פה לפעמים כפולים (ולפעמים עוד יותר...).

שעון אחרון שקניתי היה פרדריק קונסטנט שעלה ב- Jomashop בערך 320$, המחיר בארץ באזור 2500 ש"ח.

פרדריק בארץ

Frederique Constant FC-220DGS5B6 - אחריות יבואן רשמי

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, garicho כתב:

לא לא. אם אתה קונה שעון בחנות של רולקס, יוצא ממנה ומוכר אותו בחנות יד שניה (או באינטרנט), אתה בד״כ תרוויח עליו כמה עשרות אחוזים. כלומר קנית ב-10k, מכרת ב-15K. לפעמים יותר…

כמובן שאתה לא יכול לקנות בחנות של רולקס, אבל זה לא קשור… 

שעונים שנרכשו ב 70,000 יכולים להמכר בכיף ב 120,000

כי פשוט אין מלאי

אבל זה בעיקר בגלל הקורונה

אולי זה מתאזן כבר

לפני 7 שעות, yoni162 כתב:

אלו שאלות מצויינות שלדעתי כל אחד שבעניין של שעונים צריך לשאול את עצמו. אני שאלתי את עצמי את השאלות האלו כשהתלבטתי לגבי אוריס אקוויס. אתה בסוף מגיע למסקנה שאתה מוציא אלפי שקלים (במקרה הטוב) על שעון שמבחינת הפונקציונליות העיקרית שלו, שהיא להראות זמן

אפשר להגיד את זה על כל דבר בחיים

מי קבע שחייבים לגור בבית גדול ומפנק? עם בריכה? בקומה הכי גבוהה שפנויה בבנייין? עם מטבח חוץ? עם חדר קולנוע לילדים ?

גם אם אתה מליונר, אתה יכול לגור בדירת 4-5 חדרים רגילה

אתה יכול לנסוע על קיה פיקנטו ותצליח להגיע איתה לכל יעד בדיוק כמו עם בנטלי

בעקרון אפשר להגיד את זה על כל דבר בחיים. אתה יודע מנת פלאפל עולה 10 שקל, לא חייבים לאכול שווארמה בהפסקת צהריים

אבל כשאתה יכול להרשות לעצמך אתה רוצה להתפנק, החיים קצרים

ויש גם עניין של מעמד, ייחודיות וכו'

יותר מדי פעמים בחיים אנשים ניגשו אליי וביקשו להסתכל על השעון או לצלם אותו עוד לפני שידעו שזה רולקס. פשוט כי הוא מיוחד

לפני 3 שעות, yoni162 כתב:

אני ממש אוהב את העיצוב

בטח שאתה אוהב את העיצוב

זה חיקוי של אחד השעונים הכי מבוקשים בעולם שנמכר ב 90,000-130,000

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 13 שעות, Froyne כתב:

ממה שאני ראיתי כדאי בדר"כ לקנות שעונים בחו"ל. המחירים פה לפעמים כפולים (ולפעמים עוד יותר...).

שעון אחרון שקניתי היה פרדריק קונסטנט שעלה ב- Jomashop בערך 320$, המחיר בארץ באזור 2500 ש"ח.

פרדריק בארץ

Frederique Constant FC-220DGS5B6 - אחריות יבואן רשמי

jumashop זה לא מדד, כי מדובר במשווק לא רשמי שמוכר עם ״אחריות״ שלו ולא של החברה עצמה. זה לא כזה שחור ולבן.

לפני 12 שעות, Transporter כתב:

שעונים שנרכשו ב 70,000 יכולים להמכר בכיף ב 120,000

כי פשוט אין מלאי

אבל זה בעיקר בגלל הקורונה

אולי זה מתאזן כבר

המצב יותר טוב מאשר לפני שנה, אבל הבעיות בקניית רולקס התחילו לפני הקורונה. זה אופן העבודה שלהם - הם מייצרים כמה שהם רוצים, לא כמה שהשוק דורש.

לפני 12 שעות, Transporter כתב:

בטח שאתה אוהב את העיצוב

זה חיקוי של אחד השעונים הכי מבוקשים בעולם שנמכר ב 90,000-130,000

מחיר של סאבמרינר עומד על בערך 40000 ש״ח. 

פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

jumashop זה לא מדד, כי מדובר במשווק לא רשמי שמוכר עם ״אחריות״ שלו ולא של החברה עצמה. זה לא כזה שחור ולבן.

לפני הקניה בדקתי גם באמזון וב- Ashford. עלה בערך 20/30 דולר יותר.

• רעיון טוב! 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

זה לא באמת משנה, אני לא באמת חושב שמישהו קונה בjoma שעונים מעל 5K-$4K$. כולם יודעים שמדובר בשוק אפור של לך תחפש אם יש בעיה. אדם שירצה לרכוש a.lange & söhne, בוודאי שלא יעשה את זה בjoma כי זה חוסך לו 1K$...
אני נמנע מלהזמין משם בגלל העלויות שילוח + מכס שכבר לא תמיד יוצא משתלם, אבל לאמריקאי הממוצע זה אחלה של אתר, שחוסך בערך 20%~ ובסוף מקבלים את אותו המוצר בדיוק. ובכל הנוגע לאחריות? יכול להיות שלמקומיים זה משמעותי, אבל לישראלים? גם אם קונים בחנות רשמית בארה״ב/אירופה לרוב אין לזה שום היתכנות מכיוון שבישראל גם ככה אין נציגויות לרוב החברות, אז זה גם ״לך תחפש״ (שבמקרה כזה זה עוד יותר מעצבן כי רכשת ״רשמי״ אז יש עוד ציפייה כלשהי)
לכן לדעתי, בכל הנוגע לשעונים של 3K$ ומטה, השאיפה היא פשוט תמיד למצוא את הדיל הכי טוב.

• אהבתי 1
פורסם

קניתי את הסייקו באמזון פשוט כי היה ברור מראש כמה אשלם ויש אצל מי להתלונן אם יהיו בעיות. 

המוצר נמכר ע"י מוכר צד ג' אבל השילוח של אמזון.

האמת שאין לי מושג כיצר פועלת האחריות, מקווה שלא אזדקק.

עכשיו, 3 שבועות אחרי הקניה קיבלתי החזר $17 הפרשי מיסים. נחמד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי 
אני לא מתחום השעונים בכלל ( לא מכיר חברות חוץ מכמה מהגדולות) מחפש שעון, התקציב שלי הוא סביב ה6000 שקל. 
ראיתי שני דגמים שמאוד התחברתי אליהם אחד של Gucci והשני של Tudor.
 image.thumb.png.bbaa6240c94c5f28e164d2e6497ef905.pngimage.thumb.png.e484768fe42bdb8676b7d2dc8db1633b.png
https://www.selfridges.com/GB/en/cat/prod_759-10001-YA101204/#colour=BLACK
https://www.selfridges.com/GB/en/cat/tudor-m91550-0001-1926-stainless-steel-automatic-watch_R03740275/#colour=SILVER

אני לא יודע איך החברות האלו נחשבות בשעונים, מה לבדוק כשקונים שעון (אני הסתכלתי נטו על עיצוב אבל מאמין שיש פרמטרים שכדאי לבדוק). 
מאיפה מומלץ לקנות שעונים ? יש חברות בינלאומיות ששווה להזמין מהם בלי חשש שיגיע חיקוי או משהו כזה?

אם יש לכם המלצה לשעון בסגנון של אלו אשמח לשמוע.

תודה!

פורסם

תשמע, הבדל ביניהם הוא בערך בגודל ועומק האוקיינוס הפסיפי.

האחד זה Chinkshit Fashion watch בעל מנגנון Quartz סיני גנרי כלשהו שווה אולי 50$ ומתומחר באיזור של ה1K-3K רק בגלל השם שמודבק עליו. בדיחה ונוכלות בו"ז.
והשני זה שעון מחברה שכל עיסוקה זה ייצור שעונים שעוסקת בזה כבר כמעט 100 שנה. שעונים שבחלקם קיים גם in house movement של Tudor עצמם. חברה שאם אני לא טועה, הייתה עד לא מזמן חברת "אחות" של Rolex.

That being said, טעם בשעונים ועיצובים זה אינדווידואלי לחלוטין, רק אומר שאם כבר אהבת את הסגנון של הג'וצי, או שתמצא משהו דומה מחברה שמכבדת את עצמה או שתזמין משהו דומה בAliexpress במאית מחיר, כי האיכות תהיה זהה. רק אל תוציא על הזבל הסיני זה 2K דולר.

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אין פה שאלה בכלל. גם אם הטודור היה מכוער טילים הייתי בוחר בו, כי זאת חברה אמיתית שמייצרת שעונים ולא איזה מותג אופנה שמוכר כל דבר שאפשר לשים עליו את הלוגו שלהם.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שכתבו החברים מעלי. יש כמה יוצאים מהכלל - קרטיה, שופארד - אבל לרוב מותגי אופנה לוקחים שעוני זבלה סיניים ומדביקים עליהם את השם שלהם (וגובים על זה עמלה של אלפי אחוזים). אם קונים שעון אז רק מחברות טובות. ויש חברות שעונים בכל טווחי המחירים, מזול - קסיו, אורינט, סווטש - דרך האמצע - טאג, אומגה - ועד ליקר בטירוף - פאטק וכאלה. יש הכל מהכל. אבל בבקשה בלי שעוני אופנה, mvmt, פיליפו לורטי ושאר הזבל.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...