Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ואני קונה רכב יד 2 , מן הסתם אני צריך לעשות יישור קו ולהתחיל מאפס .

נגיד כשאני מגיע למוסך , אני אומר למנהל עבודה שאני צריך יישור קו והוא כבר יבין למה אני מתכוון או שיישור קו גם נקרא

"טיפול גדול " ?

מה אני אומר למנהל עבודה בשביל שיחליף הכול הכול כך שאני אתחיל מאפס ?

אני בחיפושים אחר קניית רנו מגאן 2004 מיני משפחתית (התאהבתי ברכב הזה ) ומטריד אותי המחשבה נגיד שלאחר הקניה , כשאני בא למוסך

מה אומרים ?

פורסם

ישור קו שונה מאדם לאדם וקשור בעיקר למסגרת התקציב שלך.

הסבר:

תוכל לעשות טיפול 10,000 בלבד;

תוכל להוסיף ולעשות גם כנ"ל:

+ טיימינג,

+ החלפת שמן גיר אוטומט (שים לב שבפורום הדעות בעניין משתנות בהתאם לרכבים),

+ החלפת רצועות מאוורר/משאבת מים, מותחנים!, וכו',

+ צמיגים (אם הם יבשים),

ובאופן כללי יש ודאי עוד המון אך להערכתי אלו החשובים ביותר.

בהצלחה.

פורסם

חשוב כמובן גם שתנסה לבדוק אם המוכר יודע לספר לך על כלל הטיפולים שעשה וכאלו שהזכרתי - וכך תדע עד כמה הרכב שמור (בהתאם לרמת הידע של הבעלים הנוכחי). ואל תסתפק רק בתשובה של "המוסכניק שלי דואג לכל".

פורסם

וכן, נזכרתי - מאד חשובים החלפות (וניקוי) מים ברדיאטור ושמן ברקסים.

אם אתה מצומצם בתקציב נסה ללכת לפי הסדר הזה - (חוץ מטיפול 10,000 מחייב אם המוכר לא יודע מתי עשה):

רצועות, מותחנים וצינורות (סביר שלא תצטרך להחליף את כולם), נוזלים "ראשוניים" וזולים (מים, ברקס), ואח"כ שמן גיר (לא מיד להחליף אלא לשאול כאמור את בעל הרכב אם עשה טיפול שכזה, להתייעץ עם מוסכניק על הצורך/כדאיות בסוג הרכב הזה - וכמובן להיות נוכח ולראות בבדיקה פיסית אם כמות השמן במדיד תקינה והצבע זהוב/שקוף ולא עכור -ואז אין צורך להחליפו)

ואח"כ/במקביל לעשות טיימינג - מהחשובים שיש כדי לשמור על המנוע שלך לשנים קדימה!

(ואם שכחתי משהו נוסף, אנא הסתכל ברשימה למעלה שוב).

אגב, כל שהצעתי לך עשיתי/בדקתי בעצמי ברכב שקניתי לפני כשנה.

אשמח אם תספר כשתקנה מה אכן עשית, ובהצלחה.

פורסם

אני שקניתי את הרכב שלי לפני חודשיים בערך באתי למוסך (מוסך רון ) ואמרתי לו תסתכל בדיוק מה צריך להחליף ומה לא צריך לגעת בו בינתיים והוא אמר לי בדיוק מה חייב ומה מומלץ ופשוט זה מה שעשיתי.

כמובן שעדיף שתלך למוסך שאתה מכיר שהוא אמין שלא סתם ידחף לך שטויות..

שיהיה בהצלחה בקניית הרכב!

גולף 1.8 שנת 99 ידני לא צריך יותר מזה!!!

פורסם

כשאתה מחפש רכב, תדרוש מהמוכרים היסטוריית טיפולים מסודרת

כדי שתוכל לבדוק שבאמת הרכב טופל בכל שנה לפי הוראות יצרן בספר רכב.

בדוק שבוצע טיימינג בזמן, החלפת שמן גיר, וטיפולים תקופתיים בסיסיים.

ככל שתדרוש מעצמך רכב מטופל יותר, ככה תמנע בעתיד טיפולים יקרים.

שי.

פורסם

ישור קו,

לפני שאתה מתחיל לזרוק כספים על הרכב שקנית, בדוק בהיסטורית טיפולים מה הוזנח או נדחה בהשוואה להוראות יצרן.

דבר שני, לפני כניסה למוסך מומלץ לסוע ברכב כמה שבועות בתנאים משתנים (עליות,כביש מהיר,תנועה עירונית)

ולראות אם יש בעיות הדרושות טיפול.

אחרי שתכיר טוב יותר את הרכב גש למוסך ותבקש שיבצעו טיפול לפי דרישותך, ובמידה ומתגלה משהו נוסף שיבקשו את אישורך.

פורסם

שני טיפים שאני יכול להוסיף.

1) במידה ועשית לרכב בדיקה במכון לפני הרכישה אז תשתמש בדו"ח ליקויים שנתנו לך למתווה של יישור הקו שלך.

2) אחרי הקניה סע עם הרכב כחודש (אלא אם יש לך משהו שדרוש תיקון דחוף) ובתקופה זו תרשום לך כל בעיה/תקלה שצריכה טיפול וזאת במקום לרוץ למוסך כל פעם שמתעורר לך משהו חדש.

מה עוד שאתה עושה מספר תיקונים ביחד אתה בד"כ חוסך גם על שעות העובדה במוסך וגם בזמן שלך.

בהצלחה.

• ספונסר פורום
פורסם

המלצתי היא לבצעבדיקה לתיקונים הנדרשים במוסך מתמחה לפני הקניה,ובכך לקבל תמונה מושלמת יותר של מצב הרכב וההשקעה הנדרשת בו,וכמובן להמנע מאי נעימויות שיתגלו לאחר הבדיקה.

אצלנו באורן שרותי רכב לא מחייבים כסף על בדיקה זו בדיוק מהסיבה הזו.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם

איננו מחליפים את מכון הבדיקה,אנו נותנים חוות דעת לפני קניה וכמו כן הצעת מחיר לתיקון הליקויים ללא עלות.

אורן

• תוכן חדש...