Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו אופנה מאד מאד מתקדמת שנקראה STANCE ,לא מדובר פה בהנמכה פשוטה בלבד.וגם חלק הצמיגים מיוצרים במיוחד בשביל זה עם גומי רך יותר בכדי שניתן יהיה להלביש רוחב 205 על ג'נט במידת רוחב 9.5J.מעבר ליהחלקת כנף מצידו הפנימי,מתלי אויר בעלות אסטרונומית,ג'נטים של BBS ,ROTIFORM ועוד.התאמות של קאמברים,ספיסרים למיניהם.וזה עוד לפני שנכנסנו לתא מנוע.בקיצר נורא נורא מעניין ומאד מאד יקר.אבל על טעם וריח:-D

+1

תחום שלם בחו"ל שכמעט ולא מוכר בארץ.

יש פה המון דעות אטומות, וזה חבל מאוד.

bmw-e28-535i-bbs-rs.jpg

ralph6.jpg

77.jpg

אולי טעם וריח, אך כחובב רכב קשה לי להתעלם מהיופי ברכבים הנ"ל.

זו דוגמא לרכב שמור ונקי, שפשוט יושב מדהים. המונח זה יושב.

כמישהו שהתחום הזה מאוד מושך אותו, רכבים סטנדרטיים תמיד נראים לי גבוהים מדי, וזה כבר ממש מגעיל.

מבחינתי אין דבר יפה יותר מרכב נמוך ונקי.

הדוגמא שהבאתם שם למעלה קיצונית ומגוחכת, נסיון עלוב להצחיק ע"י הגזמה.

רכבי STANCE אמיתיים הם נקיים, שמורים, ונמוכים. עד הפרט האחרון:

*תאי מנוע נקיים (החבאת חוטי חשמל בכנפיים, העברת המצבר לתא מטען, החלקת כל הפח בתא המנוע ועוד)

*"פיטמנט" של הנמכה וג'אנט מתאים (הנמכה ע"י קוילאוברים אם איירבאג, ג'אנטים ברוחב 8,9, ועוד, כיוון קאמבר והרחבת כנפיים בהתאם לקבלת הפיטמנט המושלם). רכב ש"יושב" טוב.

*גוף נקי, ללא סמלים ופריטים מיותרים, צבע נקי, ומראה נקי.

*חלקי אפטרמרקט נדירים, מקוריים ויקרים (הגה נארדי, ידיות הילוכים בועות, מושבי ריקארו, ג'אנטים ביביאס, רוטיפורם ועוד).

*LESS IS MORE

כל הרעיון הוא רכב שונה ומיוחד יותר, בעל מראה נקי ו"נכון" יותר. זה נשמע פשוט, ולאדם רגיל זה יראה כמו עוד רכב מונמך עם גאנטים, אך זה הרבה הרבה יותר מורכב מזה. השקעה עד הפרט האחרון...

זה תחום שאני אישית מעריץ, הוא מאחד את ההשקעה על הרכב מכל הבחינות ומראה מה זה רכב שמור ומושקע באמת.

יש גם אתר ישראלי עם כמה פרוייקטים מהארץ:

http://holymaniacs.blogspot.co.il/

Honda civic EJ6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על עניינים של יופי אפשר להתווכח עד שנה הבאה, זה סובייקטיבי לחלוטין.

לי אישית כל שינוי שמפחית מהרכב את היכולת להיות נהיג הוא מיותר. הכוונה לא להשאיר על רכב על מתלים ג'אנטים וצמיגים מקוריים אלא כאלה שישפרו את היכולת הדינמית שלו, ועל הדרך גם המראה משתפר. ככה מקבלים מכונית שלא רק נראית יפה.

אין לי מושג אם מתלי אויר וצמיגים מתוחים כאלה ביחד עם הנמכה קיצונית כזאת משפרים משהו חוץ ממראה, אבל מבחינתי כל עוד זה לא מסכן אף אחד ויש ציוד מיוחד שמיועד לזה (כמו שאתה אומר) אין לי עם זה שום בעיה. אני תמיד בעד גיוון ושוני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש לזה גם מטרה מסוימת.

לדוגמא הE36 שפרסמו למעלה,

הג'אנט רחב עם אופסט נמוך גורם לו ''לבלוט'' מעבר לכנף,

אם לא היו מרכיבים צמיג צר שימתח, היא גם הייתה חייבת ליהיות יותר גבוהה כי הצמיג לא היה נכנס מתחת לכנף, וגם הצמיג כמו הג'אנט היה בולט מעבר לכנף ולכן משתפשף בה בפניות.

הצמיג המתוח נכנס מתחת לכנף ולכן לא יהיו שפשופים, וזה גם נראה מדהים.

ג'אנט רחב ובולט, צמיג שנכנס מתחת לכנף.

It's all about the fitment.

קודם כל זה דורש עבודה על הכנפיים, למעוך את הצד הפנימי כדי שהכנף תיהיה דקה והצמיג יוכל להיכנס. לפעמים הג'אנט כל כך בולט שזה דורש גם הרחבת כנפיים או קאמבר שלילי.

בקשר לזה שזה לא נהיג זה לא נכון,

צמיגים מתוחים לא מסוכנים כל עוד זה לא נעשה בהגזמה.

הנמכה קיצונית פוגעת בהתנהגות הרכב אך מדובר על מצבים של אינצ'ים בודדים מהרצפה.

אני עדיין יכול למצוא עשרות סרטונים של דריפטים עם מכוניות נמוכות בטירוף עם צמיגים מתוחים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בנהיג התכוונתי לכל הסיפור עם ההנמכה והצמיגים, גם הרכב שלי מונמך אבל במידה כזאת שהצמיגים לא ישתפשפו בכנפיים בכל סיבוב מעל 30 קמ"ש. במכוניות שבתמונה זה נראה בלתי אפשרי לפנות כמו שצריך, אבל מי יודע.

אפשר גם למצוא סרטונים של דריפטים עם וולוו 740 מקורית עם ג'אנטים ברזל וחתך צמיג של אוטובוס, השאלה היא אם זה נותן באמת שיפור או שזה סתם ליופי (אני שואל באמת, אין לי מושג).

פורסם

Berserker בתמונות שפרסמתה (במיוחד הראשונה והשנייה), האמת זה לא נראה כל כך גרוע, כמו שבתמונה השנייה שאני פרסמתי בדף הראשון. (מהזווית הזאת זה נראה כמו הנמכה רגילה)

אבל תעזוב את המראה, לכל אחד יש טעם, הדבר שיותר "מדאיג" זה איך הרכב ביום יום יהיה, ההתנהגות תיפגע או לא, האם יהיה נוח והכי חשוב עד כמה זה באמת בטיחותי בסופו של דבר.

לא יודע אם זה נכון, אבל ברשת יש אלה שטוענים שיש חברות צמיגים גדולות וידועות שמייצרות צמיגים במיוחד בשביל זה, אם זה נכון אז אני מניח שתהיה פחות דאגה מבחינה בטיחותית.

בכל זאת אני חושב שניתן להגיע למראה דיי קרוב לזה עם צמיגים נורמליים, אז למה לקחת סיכון :roll: .

פורסם
בנהיג התכוונתי לכל הסיפור עם ההנמכה והצמיגים, גם הרכב שלי מונמך אבל במידה כזאת שהצמיגים לא ישתפשפו בכנפיים בכל סיבוב מעל 30 קמ"ש. במכוניות שבתמונה זה נראה בלתי אפשרי לפנות כמו שצריך, אבל מי יודע.

אפשר גם למצוא סרטונים של דריפטים עם וולוו 740 מקורית עם ג'אנטים ברזל וחתך צמיג של אוטובוס, השאלה היא אם זה נותן באמת שיפור או שזה סתם ליופי (אני שואל באמת, אין לי מושג).

הסוד הוא במילת הקסם- פיטמנט.

ברגע שהצמיג משתפשף בכנף, זה פיטמנט לא טוב ולא נכון. העניין הוא התאמת גאנט רחב וגדול במקסימום הנמכה. 2 הדברים האלה לא תמיד מסתדרים, לכן הגאנטים נבחרים לפי רוחב ואופסט מסוים, הכנפיים עוברות שינויים שונים, החל מהרחבה ע"י מכונה מיוחדת או צינור ברזל :shock: ועד לחיתוך הכנף ובנייתה מחדש, לפעמים אפילו השלמה עם כנפונים. הצמיגים נמתחים על הגאנט כדי לא לבלוט ולהכנס לכנף, מותאם קאמבר כדי שוב, לעזור לגאנט להיכנס לתוך הכנף וספייסרים.

ההנמכה נעשית ע"י איירבאג (מע' עם כריות אויר) או קוילאוברים. במידה ומדובר על קוילאוברים, גם הם, ניתנים לכיוון קשיחות, גובה, ולעיתים קאמבר. כמובן שאיכות הנסיעה יורדת עקב הקשיחות שבאה עם הקוילאובר, אך גם ההתנהגות משתפרת.

בתכלס זה יותר ליופי. ועל כך נאמר Form> Function

אבל זה לא תמיד על חשבון ביצועים. לא חסר ניסאניות מטאטות כבישים שהן מכונות דריפט מטורפות.

האמת, אני מופתע שדווקא אתה לא מכיר את התחום, הרכב שלך מאוד קרוב לזה ויש לו פוטנציאל אדיר.

Berserker בתמונות שפרסמתה (במיוחד הראשונה והשנייה), האמת זה לא נראה כל כך גרוע, כמו שבתמונה השנייה שאני פרסמתי בדף הראשון. (מהזווית הזאת זה נראה כמו הנמכה רגילה)

אבל תעזוב את המראה, לכל אחד יש טעם, הדבר שיותר "מדאיג" זה איך הרכב ביום יום יהיה, ההתנהגות תיפגע או לא, האם יהיה נוח והכי חשוב עד כמה זה באמת בטיחותי בסופו של דבר.

לא יודע אם זה נכון, אבל ברשת יש אלה שטוענים שיש חברות צמיגים גדולות וידועות שמייצרות צמיגים במיוחד בשביל זה, אם זה נכון אז אני מניח שתהיה פחות דאגה מבחינה בטיחותית.

בכל זאת אני חושב שניתן להגיע למראה דיי קרוב לזה עם צמיגים נורמליים, אז למה לקחת סיכון :roll: .

במידה ומדובר בקוילאובר, איכות הנסיעה נפגמת משמעותית. זה רכיב מקשיח המקצה את יכולות הרכב ודוחף אותו צעד קדימה להיות רכב מסלול (בדרך כלל).

רכבים נמוכים על קוילאוברים יהיו קשים ואף קופצניים, סבל לנסיעה בישראל.

שלמות במסלול.

כשמדובר על איירבאג, הנוחות נסיעה מצוינת, הם רכים ולא בנויים למסלול או לנסיעה ספורטיבית.

Honda civic EJ6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מכיר את התחום, אבל כנראה לא מספיק טוב כמוך :-)

כמו שכבר כתבתי, אם זה מפריע לי להתגלגל כמו שצריך אני נגד. בהחלט מוכר לי השיפור שהקויילאברים וההקשחה נותנים באחיזה (יש לי קויילואברים של VMAXX), אבל כשאי אפשר לקחת סיבוב במהירות מחשש שהצמיג הקדמי יתרגד בכנף זה מבטל את כל יתרון האחיזה שלהם. אצלי הקוילאוברים פתוחים בדיוק במידה שמאפשרת תנועה חופשית לגלגל בלי לגעת בכלום, עם ג'אנטים שבולטים החוצה טיפה יותר מהמקוריים. אני גם מרוויח את ההקשחה והאחיזה וגם הרכב לא נראה כמו ג'יפ סופה :-)

אם אתה אומר שעובדים על זה במיוחד כדי למנוע מגע של הכפיים בצמיגים אני מאמין לך, אבל זה לא נראה ככה בתמונות. לפי מה שהבנתי, צמיגים מגורדים וכנפיים מוכות נחשבים שכיחים אצל אנשי הסצנה הזו.

בעיקרון "form follows function" שם את השימושיות בראש, כך שהעיצוב נובע נטו ממנה, לדוגמא במטוסי קרב.

שום קישוט או תוספת מיותרת, הכל נטו כדי לעבוד.

אישית אני חושב שכל דבר צריך להיות בנוי ומעוצב לפי העיקרון הזה, לא רק מכוניות.

• תוכן חדש...