Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שההשוואה הנ"ל שגוייה מהיסוד, אם כבר ההשוואה שלך צריכה להיות בין 206 אוטומט ו206 ידנית.

לצורך העניין הסל"ד בקליאו שלי בהילוך חמישי על 110 עומד על סביבות ה-2200.

פורסם

אתה צודק , פעם אפילו שאלתי על זה שאלה בפורום- מדוע הסלד שלי כמעט 3000 ב 100.

ככה זה מתברר , ואצלי זה רכב ישן חסר כל בידוד ומנוע בוקסר מרעיש.

הפתרון הוא שאני לא מגיע למהירות הזאת ואם כן אני שם מוזיקה חלשה מאוד וזה מעלים את הרעש כליל.

יש רכבים שהסלד בהם נמוך והשאלה היא איזה אתה קונה, בחיים לא שמעתי מישהו שמתלונן על כך, כי שמתי לב שבאוטומט כשמגיעים לסביבות ה 110 הסלד דומה לסלד בידני וכך גם הרעש מהמנוע.

Miata ND2

פורסם

Or05230 - תגובה אחת מעלייך מראה לך שזה לא נכון.

כול רכב ויחסי ההעברה שלו, היצר קובע אותם על פי חישובים והחלטות שלו, אבל יש רכבים ידניים ששיוט על 100 מביא את הסל"ד טיפה מעל ה2000 סל"ד, בדיוק כמו שנרדם מעלינו

פורסם
נבדק בשרייד 97 , גטס 2009 , יאריס 2007. בכולם ללא יוצא מן הכלל רעש מציק של סל"ד מעל 110 קמ"ש.

לשם השוואה פיגו 206 אוטומט - לא נשמע שום רחש של סל"ד גם לא על 120 וצפונה.

זה בגלל שבדקת ביפאניות שם הבידוד רעשים מועט,

אירופאיות מבודדות הרבה יותר טוב, אתה מוזמן לראות ווקטרה 91 תראה את עובי הבידוד בקיר האש ואתה נופל.

פורסם
Or05230 - תגובה אחת מעלייך מראה לך שזה לא נכון.

כול רכב ויחסי ההעברה שלו, היצר קובע אותם על פי חישובים והחלטות שלו, אבל יש רכבים ידניים ששיוט על 100 מביא את הסל"ד טיפה מעל ה2000 סל"ד, בדיוק כמו שנרדם מעלינו

תקרא מה רשמתי - ״ יש רכבים שהסלד בהם נמוך והשאלה איזה אתה קונה״

ובמשפט התכוונתי ליחסי העברה שונים ( לכתוב באייפון זה סבל)

Miata ND2

פורסם

אני נוסע כל שבוע בערך 400 ק"מ רק בין עירוני (ירושלים-ראש פינה פעמיים בשבוע) עם גולף 99 טורבו דיזל גיר רגיל, ועם כל הרעש של הדיזל, עם מערכת בווליום סביר בשיוט על 110-120-130 אין כמעט שום רעש מכיוון המנוע, למעט רעש חיצוני של רוחות, כך שתלוי מאוד באיזה אוטו אתה נוסע.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

במכוניות מהשנים האחרונות אין הבדל גדול בצריכת הדלק בין גיר ידני ואוטומטי. אולי יגיע ל- 5% .

השוואה נכונה של צריכה וסל"ד או רעש היא של אותו דגם ושנתון, רצוי גם רמת איבזור זהה ושימוש של אותו נהג.

רמת הרעש הלכה ופחתה עם השנים לפי איכות התכנון וההרכבה, ויש שוני בין החברות.

אפשר לוותר על כל הקבעונות, "נדמה לי" ו- "שמעתי מהבן דוד של השכנה". עולם הרכב השתנה בשנים האחרונות, ודי לטובה בנושא צריכת דלק.

עיינו בכתבה מהדה/מוטוקאר, מלפני שנתיים ומשהו, בדיוק על נושא זה, שכולה מסקנות של ה- EPA, משהו כמו משרד איכות הסביבה בארה"ב, שבודק את כל הדגמים המיובאים לשם, ומפרסם מסקנות. הלו... מישהו שומע בישראל?

חלק א חלק ב

ציטוט חלקי:

* לא צריך לנהוג דווקא במכונית קטנה בכדי להשיג צריכת דלק טובה

* חידושים בעולם התיבות האוטומטיות מביאים לכך שלעתים תכופות צריכת הדלק של הגרסה האוטומטית תהיה טובה לא פחות – ולעתים יותר – מזו של התיבה הידנית.

* מכונית שנשמרת ומטופלת היטב תשמור למשך שנים על צריכת דלק טובה – וגם אחרי שנים רבות תאבד לכל היותר מעט מאוד מיעילותה.

* הצרנים לחסכון דלק (נורה כחולה במצית כבר אמרנו?) - כל אלו עברו בדיקות מעבדה במשרד ונמצאו (כמעט כולם) כלא יעילים כלל או (במקרים נדירים) ביעילות קלה מאוד, שלא תצדיק, בדרך כלל, את מחירם.

* מכוניות מודרניות, עם הזרקת דלק נשלטת מחשב, נהנות משליטה קבועה על תערובת הדלק והאוויר, גם בלי החלפה תכופה של המסנן (אויר) .

* ב-EPA ממליצים להשתמש בדלקי הפרימיום אך ורק אם היצרן דורש זאת או שגיליתם משום מה שהמכונית שלכם איננה מסתדרת עם בנזין רגיל. אחרת – סביר שלא תרוויחו כלום

עוד קצת על ניפוץ מיתוסים בנושא זה, ודוגמאות של קורז, פוקוס, מזדה 3 ואחרות (2012)

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
נבדק בשרייד 97 , גטס 2009 , יאריס 2007. בכולם ללא יוצא מן הכלל רעש מציק של סל"ד מעל 110 קמ"ש.

לשם השוואה פיגו 206 אוטומט - לא נשמע שום רחש של סל"ד גם לא על 120 וצפונה.

אתה משווה צרפתיה אירופאית לזבל מהמזרח? ביום שיונדאי יגיעו רק לצריכת דלק של הצרפתיות של שנות ה90 וה2000 אני אולי יסתכל על יונדאי.

אני לא מבין אותך, אני דומה לך, יש לי טעם קשה ואני חייב שהכל יהיה מושלם אם אני משקיע כסף במשהו, אבל בחיים צריך להסתכל על העיקר, לא על התפל!

רעש? זה מה שמפריע לך?

אני נוסע בקוואליר, עם בידוד לקוי בחומת אש (איפה המוט של ההגה, פעם היה שם גומי, באחד הטיפולים נעלם והזנחתי את זה, משמע אוויר חם ורעש מהמנוע), הרעש שלה בהאצה ובשיוט על 130 הוא כמו 5 מנועים של 206, אז מה?

אני ביום יום נוסע עם מזגן ומערכת על 4\3 ווליום, אני שומע משהו? מרגיש משהו? אמריקה!

רדיו ורמקולים היום ב500 שקל אפשר לארגן אחלה מערכת שתפצה על כל הרעשים והליקויים.

צריכת דלק לא נפגעת משמעותית בין ידני לאוטומט, וגם אם כן זה זניח. (ותלוי מה בכלל אופי הנסיעות שלך, אם בינעירוני בעיקר, אז ההבדל של הצריכת דלק לא מורגש).

לגבי עלויות ותחזוקה, גיר אוטומט, יכול ליהיות יותר זול מידני.

קח בחשבון, קלאץ' הולך כל 100KKM אם אתה נהג טוב, ובממוצע עולה 2K להחליף אותו.

גיר אוטומט אמין וטוב צריך להחזיק יותר מ200KKM בשקט, משמע כל גיר יפני ואמריקאי שמטופל טוב, יהיה יותר זול מגיר ידני.

לגבי גרמניות ופורדים לדוגמא, הגירים שלהם מחזיקים ברוב הפעמים עד 200KKM ככה ושיפוץ מגיע ל5K שח אבל מחזיק טוב ברוב המקרים (לא מדבר על DSG).

צרפתיות זה עניין אחר, אם לא ידני לא שווה, הגירים שלהם דפוקים ושיפוץ לא מחזיק.

ואם כבר הולכים על יפניות או אמריקאיות, ולא מחפשים ביצועים, דעתי היא רק אוטומטיות!

בקיצור לא הייתי מסתכל על צריכת דלק. (זה לא שיש אחת שעושה 1\8 ואחרת שעושה 1\14 שזה מלא הפרש, קח מנוע 1.4 הוא צריך לעשות 1\12-14 זה הטווח שלו וההפרשים קטנים).

חוץ מזה אני רואה בלי סוף מכוניות עם פוטנציאל למציאה, לא חסר, רק תלך לבדוק שזה באמת מציאה, כסף על השולחן ותתחדש.

• תוכן חדש...