Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבצעי משקפיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר לכל מיני מבצעים ורשתות זולות יש לקופות החולים השתתפות דרך הביטוח המשלים. אני כבר כמה שנים עושה משקפיים בכ 100-300 ש"ח דרך אחת החנונות שעובדת עם מכבי גם לי, גם לאשתי וגם לשתי הבנות שלי וכולנו מרוצים. נכון שהמבחר יותר מצומצם מאשר באופטיקנה אבל עדיין מוצאים משהו טוב ואם לא אז מדלגים לחנות הבאה שעובדת עם קופת החולים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי לפגוע בחשיבות המחיר, הדיון הופך את התאמת המשקפיים למשהו פשוט ומכני, וזה לא כך.

בתור ממושקף ותיק אני יכול להעיד כמה פעמים נפלה טעות בליטוש מבחינת המרחק שבין המוקדים מה שגורם להרגשת 'ריחוף' ואי יכולת לעבור בין זוגות שונים בקלות.

יש גם בעיה קטנה של השיפוע של העדשות מול האנך מה שגורם לבעיות בעדשות מולטי-פוקל.

יש מסגרות מחומרים שונים - למשל טיטניום, ויש עדשות חסרות מסגרת המחייבות קידוח לתוך העדשה והחדרת פינים כדי לקבע את המסגרת לעדשות.

יש גם עניין פעוט של מיקצועיות האופטומטריסט. בדיקת ראיה בסטנדרט לו אני רגיל אורכת מעל 20 דקות (וגם יותר) וכוללת בחינה חוזרת ונשנית של חדות הראיה במרחקים שונים ובתאורות שונות, קריאת לוח השעון, ספר, עיתון (הדפסה גרעינית מאד) וכדומה.

נכון, גם פנדה משומשת מסיעה ממקום למקום, אבל יש עוד אפשרויות.

כבר שנים שאני שפוט של 'צידקי-מעוז' ברמת גן. בטח שאינם זולים אבל ישרים ומאד מקצועיים. לפני שנים רבות הגעתי אליהן בגלל הנחה של קופת חולים, ומאז אני וכל המשפחה רק אצלם.

באיזה צרוף מקרים משונה הייתי היום במקום ציבורי והתגלגלה שיחה עם בעלת חנות משקפיים ממרום נווה ברמת-גן. כשראתה מה אני מרכיב פלטה מיד שמות של שתי חנויות איכותיות ברמת-גן (וצידקי מעוז אחת מהן) והוסיפה שאין לה מילה רעה לומר עליה.

יוסי

פורסם

Night Driver, לפעמים באמת יש מחירים טובים דרך וואוצ'רים והשתתפויות למיניהן, ולפעמים זו רק אחיזת עיניים.

לא פעם שמעתי מחיילים שקיבלו וואוצ'ר מהצבא למשקפיים, שיוצאים עם זוג פשוט ובסיסי ב-500 ש"ח אחרי שמימשו את ההטבה שלהם.

גם אישתי כמעט התפתתה להוסיף אנטירפלקס באופטיקנה בתמורה ל-300 שקל (!!!) כשהייתה בצבא וקיבלה ואוצ'ר .

yosi05, לרובם המוחלט של האנשים זה בהחלט עניין פשוט וטכני. יש כמובן יוצאי דופן, בהם אגב לא מטפלים בקרולינה למקה.

אני בעצמי מרכיב משקפיים. את הזוג הראשון עשיתי אצל אופטימטריסט. ולאחר מכן העתקתי את המשקפיים שלי והכנתי לעצמי ארבעה זוגות נוספים בקרולינה למקה. בכולם אני רואה מצויין.

כך גם אמא שלי, אבא שלי, אחותי, אחי ואין ספור חברים ומכרים שלי.

אחרי שביצעת את הבדיקה שלך שארכה חצי שעה במקום הקבוע שלך, ושהאופטימטריסט בדק בכל דרך שוב ושוב שהמרשם המדובר אכן מתאים לך, אתה יכול לשלוף את המרשם המדוקדק מאותם המשקפיים ולעשות לך זוג חדש עם אותו מרשם קפדני.

בנוסף, יכול להיות שאפילו העדשות יחתכו ויורכבו באותו המפעל. בקרולינה למקה עובדים עם שני חברות אופטיקה גדולות ומובילות בתחום. שאיתן עובדים עוד הרבה חברות אחרות וגם מקומות פרטיים.

רוב האנשים צורכים "עדשות מדף", כך שאין שום תהליך מיוחד בשביל הלקוח מלבד החיתוך. העדשה מיוצרת עם המספר, הצילינדר והציפוי. ובחיתוך קובעים את כל השאר (צורת העדשה, מרחק בין אישונים וזווית הצילינדר). אז עשו אצלך טעות ויצא PD שונה ממה שביקשו. אם מדובר בסטיה בעלת משמעות, שולחים לביצוע העבודה מחדש בחברת האופטיקה. הדבר יכול לקרות גם אצל אופטימטריסט פרטי, יקרן להחריד ובעל 40 שנה ניסיון בתחום.

סוג המסגור אינו גורם משפיע בהחלטה היכן לעשות משקפיים, חברת האופטיקה שמרכיבה את העדשות יודעת להתמודד עם מסגור ניילון ומסגור ברגים, ולא משנה באיזה חנות תבקש לעשות את זה.

האדם הממוצע שנתקל בכל כך הרבה מושגים חושב שמדובר במדע טילים, ובגלל שמפחד בוחר באופציה היקרה.

חבר טוב שעבד איתי בקרולינה למקה, ולאחר זמן מה עזב ועבר לעבוד עם רשת אופטיקה אחרת, מהסוג היקר שמחזיק אופטימטריסטים, שכמובן לא אזכיר את שמה, סיפר לי רבות על עסקאות בסכומים הזויים שמבוצעים בחנות בה עבד, וטרח לסכם הכל במשפט אחד: "אנשים משלמים על חוסר הידע שלהם"

אשמח לענות על כל שאלה אופטית נוספת 8)

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
באופטיקנה יש המון דגמים ב400 ש"ח, רייבאן, ארמני ועוד.

אותי פנקו בארמני חדשות ליום הולדת.

כמו כן יש חנויות עודפים של אירוקה, בתחנה המרכזית בב"ש למשל, לפעמים יש שם מציאות של ממש ברבע מחיר.

הראייבאן אוויאטור הישנות שלי (הזוג הקבוע באוטו) הראה סימני זקנה מתקדמים, אז החלטתי להתחדש לי לקראת הקיץ - לרב אני נוטה לקנות בארה"ב, אבל הפעם ראיתי זוג נאה (RB4184 מהקולקציה החדשה) ב"אופטיקנה" ומחיר טוב (בארה"ב הן עולות כ-200 דולר) - ולקחתי.

קרולינה למקה - מותג סביר באיכות עם עיצובים נאים מאוד ומחיר אטרקטיבי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ש כמובן יוצאי דופן, בהם אגב לא מטפלים בקרולינה למקה.

אחרי שביצעת את הבדיקה שלך שארכה חצי שעה במקום הקבוע שלך, ושהאופטימטריסט בדק בכל דרך שוב ושוב שהמרשם המדובר אכן מתאים לך, אתה יכול לשלוף את המרשם המדוקדק מאותם המשקפיים ולעשות לך זוג חדש עם אותו מרשם קפדני.

בנוסף, יכול להיות שאפילו העדשות יחתכו ויורכבו באותו המפעל. בקרולינה למקה עובדים עם שני חברות אופטיקה גדולות ומובילות בתחום. שאיתן עובדים עוד הרבה חברות אחרות וגם מקומות פרטיים.

אז עשו אצלך טעות ויצא PD שונה ממה שביקשו. אם מדובר בסטיה בעלת משמעות, שולחים לביצוע העבודה מחדש בחברת האופטיקה. הדבר יכול לקרות גם אצל אופטימטריסט פרטי, יקרן להחריד ובעל 40 שנה ניסיון בתחום.

האדם הממוצע שנתקל בכל כך הרבה מושגים חושב שמדובר במדע טילים, ובגלל שמפחד בוחר באופציה היקרה.

חבר טוב שעבד איתי בקרולינה למקה, ולאחר זמן מה עזב ועבר לעבוד עם רשת אופטיקה אחרת, מהסוג היקר שמחזיק אופטימטריסטים, שכמובן לא אזכיר את שמה, סיפר לי רבות על עסקאות בסכומים הזויים שמבוצעים בחנות בה עבד, וטרח לסכם הכל במשפט אחד: "אנשים משלמים על חוסר הידע שלהם"

ראשית, סטייה במרחק בין המוקדים לפחות מניסיוני די נפוצה, במיוחד אם אתה רגיש ומפונק. גם אצל האופטיקאי אצלו אני מזמין בשגרה הדבר קורה. גם אצלו תלוי כמה טוב האדם המרכיב לי את המשקפיים על האף בתום התהליך ונתקלתי בעובד שלא זיהה נכונה את הבעייה למרות התיאור המפורט שקיבל, עד שהבעלים המנוסה בחן ובין רגע החליט להזמין עדשה חדשה, ללא ויכוח ותוך התנצלות על הטעות.

בעיני לא סביר לדרוש בדיקת עיניים ולהזמין בעסק אחר. לא בטוח שהעסק יסכים לערוך בדיקה מקיפה ויסודית ללא צ'ק שמן מאד בסופה של ההזמנה.

אז ניתן להזמין זוג נוסף, אבל אני בטוח שבמקרה שלי גם בקרולינה למקה המחיר לא יהיה נמוך.

מעבר לזה, אולי אנסה זאת יום אחד. מקבלים אצלכם גם קרואסון וקפה עם ההזמנה??????

יוסי

פורסם

מתן, אני לא יודע איך עובדות קופות החולים האחרות אבל במכבי פשוט יש מסגרות ועדשות שתקבל חינם ובמידה ותבחר משהו אחר אז מורידים את עלות המסגרת שאתה זכאי לה. כאן ברור שאתה כבר תלוי ביושר של החנות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כל הסוגים של הסטיות נפוצות. ככל שהמרשם גבוה יותר, כך הסטיה פחות סבילה.

בעיקרון, סטיה במספר ובצילינדר יכולה להיות עד שמינית ספר (חצי מהקפיצות המקובלות בענף, שהן רבעים).

ו-PD עד שלושה מ"מ. זה מאוד תלוי במרשם ובנוסף גם באדם עצמו.

כשמגיעים אלי להעתקה של מרשם, הרבה פעמים אני מוצא סטיות בעדשות. סטיות של שמינית הן דבר שבשגרה. סטיות של PD גם נפוצות בכך ש-PD שמאל ו-PD ימין שונים בהפרש גדול. וכל אלה ממשקפיים שאנשים עשו אצל אופטימטריסטים מומחים צמודים.

מבחינת ביצוע הבדיקה, יש אופטימטריסטים שהחליטו שבמקום לנסות להתנגד לקיום של הרשת, כדאי ללכת עם הזרם ושלפחות ייצא להם מזה משהו. ומבצעים בדיקות ראיה בתשלום הוגן. בב"ש כרגע יש שלושה אופטימטריסטים שמוכנים לעשות בדיקת ראיה בתשלום, כאשר הזול שבהם עושה זאת בתמורה ל-80 שקלים.

כמו שציינתי, ניתן גם לדעת מה המרשם המצוי במשקפיים שלך באמצעות מכשיר הלנס-מטר המצוי בסניפים. במקרה של העתקה מהמשקפיים שלך, יש אחריות לתוצאות.

קרואסון וקפה לא תקבל עם ההזמנה, אבל גם בלי לדעת כמה אתה משלם כרגע על משקפיים, אני יכול להעריך שישאר לך מספיק עודף כדי שתיקח את האישה לערב במסעדה.

המחירון של קרולינה למקה אינו חסוי, מחולק בצורה תמציתית בתור כרטיס ביקור קטן בסניפים. ובניגוד לרשתות אחרות שלא נזכיר את שמן, הוא גם אחיד בין כל הסניפים. אם תתן פה מרשם, אין לי בעיה לתת לך הצעת מחיר מדוייקת שתהיה רלוונטית בכל סניף שתלך אליו.

בהזדמנות זו, אני מזמין את TRONCHO, שאם זכרוני אינו מטעני המספרים שלו באיזור ה-5, ועשה לפני כשנה משקפי ראיה בקרולינה למקה לספר לנו את חוות הדעת שלו.

מתן, אני לא יודע איך עובדות קופות החולים האחרות אבל במכבי פשוט יש מסגרות ועדשות שתקבל חינם ובמידה ותבחר משהו אחר אז מורידים את עלות המסגרת שאתה זכאי לה. כאן ברור שאתה כבר תלוי ביושר של החנות.

אין דרך טובה יותר לתאר את זה.

רק לידיעה, כשהייתי עם אשתי, עוד כשהייתה חברה שלי, עם הוואוצ'ר מהצבא, נתנו לה לבחור מסגרות מתוך מגירה קטנה ולא מהדיספליי.

אתם יכולים לנחש איזה מין מסגרות היו שם.

הבאתי איתי מסגרת שהזמנתי מחו"ל וביקשתי שיבצעו בה את העבודה. מכיוון שאיני מממש את הזכות לבחור מסגרת ממלאי החנות עד 300 ש"ח כמו שמקנה הוואוצ'ר, שאלתי אם ניתן להמיר את עלות המסגרת לציפוי אנטירפלקס. ענו בשלילה.

עריכה אחרונה על ידי matansab

פורסם

יש לי רק דברים חיוביים להגיע על הרשת.

לאמא של חברה שלי לקחו על עדשות 1.74 כ800 שקל.

יש לציין שאחת הרשתות הגדולות בארץ הציעו לה 1.67 ב1600 למסגרת פשוטה.

פורסם
...

בהזדמנות זו, אני מזמין את TRONCHO, שאם זכרוני אינו מטעני המספרים שלו באיזור ה-5, ועשה לפני כשנה משקפי ראיה בקרולינה למקה לספר לנו את חוות הדעת שלו.

למעשה הסיבה שדאגתי להקפיץ את השרשור זה רק בגלל שאני מרוצה.

המשקפיים אצלי כבר כשנתיים, מורגש שהעדשות והציפוי שלהם איכותי מאוד מבחינת הייצור ולא ניכר בהם שריטות או סימנים מעגלים שנגרמים ממטלית הניקוי.

אני מרגיש טוב עם העדשות עצמם ואין לי הרגשה כאילו "זייפו" במספר, וחובשי משקפיים מרגישים כאשר המספר לא תקין מכיון שהוא גורם לראיה לקויה ואף לכאבי ראש או סחרחורות.

המסגרת עצמה אף היא טובה ולא ניכרים בה סימני בלאי בלתי סבירים.

חיסרון אחד אולי בלבד שאפשר להגיד הוא: שהמשקפיים לא מוכנות תוך שעה, מכיון שאין להם כמובן עדשות במלאי ובטח לא מכונה לחיתוך העדשות.

אך מצד שני, תמיד הפליא אותי איך בסנפי הרשתות יש להם את כל העדשות במלאי כולל צילנדרים, יש לי מחשבה כל שהיא, אך כדי שלא יגידו שאני מוציא דיבה לא אפרט אותה.

פורסם

תעשה טובה תשאל את הבוסים שלך( או את בר) למה ברלין?

הרי אין שום קשר בין המותג הזה לברלין, לי זה נשמע כמו הדבר המזעזע ביותר שכתוב ברלין על לוגו החברה.

בקשר למשקפיים טוב שהם הורידו את המשקפיים לעם, נמאס לי שמציעים לי לקנות 4 משקפיים בשביל לקבל את המבצע שבארה"ב המחיר הוא רבע.

אייל

פורסם

כמו שאומרים בכתבה אליה יש קישור בעמוד הקודם, וכמו שכתבתי בשרשור שאליו נתתי קישור באחת מההודעות הקודמות,

קרולינה למקה במקור מברלין, והיום חיה בארץ עם בן זוגה שהוא מבעלי החברה.

אישית אני לא רואה במילה הזאת משהו פסול, כמו שכשכתוב ברחוב "חומוס לבנוני" אני לא חושב שהוא מיוצר בלבנון ומיובא ארצה.

בכל מקרה, לא מציגים את המוצרים כמוצרים מגרמניה. כל מי שישאל את המוכר בסניף יקבל תשובה שהמוצר מגיע מסין.

אגב, בנוגע לתביעה, התובע משך אותה אחרי דיון אחד בעניין.

טרונצ'ו, אשמח לשמוע את מה שחשבת. אפילו בפרטי.

יש לי חבר שעבד במקום שמחזיק מלאי עדשות וחותך עדשות במקום, ויוכל לאשר או להפריך את מה שעבר לך בראש.

פורסם

מתן הסניף בו אתה עובד נמצא בקניון הנגב?

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

באופטיקנה יש משקפי שמש ב-400 שקל.

אשמח לעזור ולטעון את ה"חבר" כך שתוכל לקבל את המשקפיים ב280 ש"ח.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
מתן הסניף בו אתה עובד נמצא בקניון הנגב?

התחלתי את הקריירה שלי בקניון הנגב, עוד כשהדוכן של קרולינה היה בקומה התחתונה (קומת המזון). כשפתחו את הסניף של הביג העתקתי את עצמי לשם ומאז אני שם. מאז גם נפתחו סניפים בתחנה המרכזית ובגראנד קניון, כך שכרגע יש ארבעה סניפים בבאר שבע. מידי פעם מזדמן לי לעבוד גם בסניפים האלה.

ומדוע אתה שואל?

אגב, ריקנתי את תיבת ההודעות הפרטיות שלי לטובת כל מי שניסה לשלוח במהלך החג הודעה ולא הצליח.

• תוכן חדש...