Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מפסק מחליף , איך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המפסקים הללו מיועדים לנורות של 50-175W, לא 500.

דני

אני לא יודע מהיכן אתה מביא את הנתונים האלה אבל למיטב הבנתי הם מהרהורי ליבך (שזה גם בסדר אגב). ההעמסה על אביזר חשמל נעשית בהתאם לגודל המבטח שמגן עליו. למיטב זכרוני במקרה של מפסקי תאורה אף הקלו ואיפשרו שימוש באביזר המיועד ל-10A במעגל המוגן ע"י מבטח של 16A.

500W של נורת הלוגן הם מעט יותר מ-2A. מה הבעיה למתג אותה בעזרת מפסק 10A?!

פורסם

2. מהשרטוטים אני הבנתי (אולי בטעות) שאת ה"אפס" מנתקים בעזרת המפסקים, בעוד שבפועל מה שאמור להיות מנותב דרך המפסקים זה ה"פזה".

על הקו שלא עובר דרך המפסקים מצוין שהוא "ground" ולכן הפאזה היא שעוברת בשרטוט בין המפסקים.

השרטוט לא מתאים, הוא ל110 וולט:-D

פורסם
על הקו שלא עובר דרך המפסקים מצוין שהוא "ground" ולכן הפאזה היא שעוברת בשרטוט בין המפסקים.

השרטוט לא מתאים, הוא ל110 וולט:-D

תסתכל שוב בשרטוט ה ground הוא זה שעובר דרך המפסק.

פורסם

טוב, טוויסט בנושא המפסקים.

מטרת ההטייה היא לדעת לנתק חשמל למנורה גם אם יש הפסקת חשמל ואתם בדלת לנסיעה לחודש לחו"ל.

דואגים שכששני המפסקים באותו מצב (שניהם למעלה או שניהם למטה) יש נתק בהזנת מתח לנורה, כלומר היא כבויה. כשיש הצלבה האור ידלק.

מה שנדרש אם בהתקנה הראשונה זה לא כך הוא להפוך את שני החיבורים המתחלפים באחד המפסקים.

אם תוסיף מפסק מצליב (כפי שתאר אביב, מאפשר להדליק ולכבות משלושה מקומות ומעלה) הטריק שתארתי לא יעזור.

חוץ מזה, לעולם תדאג שהמפסקים ינתקו את הפזה. בביתי, כשאני מתעצל לנתק מתח בעזרת הברייקר - גם כשחשוך ואני מעדיף לקבל תאורה מנורה סמוכה במקום להזדקק לפנס או לנייד, מצב המפסק או המפסקים מספיקים לי לדעת שלא אתחשמל בטעות. זה חשוב כי לפעמים נורה מתפוררת ויש צורך בפלאייר כדי לחלצה ועדיף להזהר מראש.

יוסי

פורסם

אם כבר הוזכר פלייר, כנראה אתה מתכוון למנורת תבריג.

כאן חשוב להזכיר שיש להקפיד לחבר את המגע האמצעי של בית הנורה לפזה ואת ההיקף לאפס, כך שגם אם שוכחים להוריד את המספק עדיין הסיכוי לגעת בפזה במנורה נמוך.

• תוכן חדש...