Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם החלטנו בשעה טובה להחליף רכב בבית.

הרכב משמש לנכה מוגבל בתנועה ול2 אנשים מבוגרים ביום יום.

אחרי התלבטויות רבות בין יונדאי i35 ופורד פוקוס הלכנו על הפוקוס בגלל הביקורות.

אבל לצערי התחלתי לחפש עוד קצת ומצאתי מלא ביקורות על בעיות משונות ואנשים שלא מסתדרים עם הגיר בנסיעה עירונית.

הרכב שבחרנו הוא הפוקוס 2 ליטר בגלל הפינוקים.

אבל עכשיו אני לא יודע אם אנחנו עושים את הבחירה הנכונה.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין נוח ומפנק.

השאלה הראשונה שלי מופנת לכל בעליי הפוקוסים האם יש לכם בעיות מיוחדות? מה היא מידת סבירות הרצון שלכם?

ולכל השאר האם יש לכם משהו טוב יותר להציע בתקציב של 140 K

תודה רבה לעונים.

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

אם הרכב ישמש נכה מוגבל בתנועה, הפרמטר הראשון שהייתי בודק הוא נוחות כניסה ויציאה.

מעבר לכך הייתי עורך נסיעת מבחן בכדי להבטיח שהתנהגות הגיר מקובלת על המשתמש העתידי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בגלל שמדובר בבן אדם עם מוגבלות בתנועה[ולא רק בגלל זה],הייתי מציע לכם לבדוק את הסיטרואן C4 THP,הרכב מאד מאד נוח,והזוית של פתיחת דלתות גדולה והישיבה די גבוהה.

מדובר בגיר 6 הילוכים אוטומטי רגיל[לא רובוטי או רציף] מתוצרת אייסין היפנית.

קיימת גם גרסה של הרכב עם גיר רובוטי,לא לה אני מתכוון.

שווה לפחות לבצע נסיעת מבחן לפני שאתם סוגרים על הפוקוס.

פורסם

אני אשמח לדעת ממתי נמכרת C4 טורבו אוטומטית, לפי נטקאר וגם האתר של סיטרואן קיים הדגם הרובוטי המוכר ואם חושבים ללכת עליו כדאי לבצע נסיעת מבחן ממצה ביותר בכדי לבדוק האם הגיר מתאים לנוהגים ברכב.

אני חושב שכדאי לגשת לכמה אולמות תצוגה ולבדוק באמת את נוחות הישיבה והכניסה והיציאה מהרכב, הפוקוס דיי צפופה ולא תתאים לכולם. ל-I35 תנוחת ישיבה קצת נמוכה ולכן גם לא בטוח שתתאים.

המיצובישי לאנסר למשל אולי קצת מיושנת אבל תנוחת הישבה בה גבוה, המרווח טוב ומפתח הדלת רחב ומקל על הכניסה והיציאה.

גם הג'טה החדשה מרווחת ובעלת דלתות רחבות עם פתיחה רחבה.

בנוסף אני ממליץ לבדוק את רנו פלואנס, גם בסטיישן וגם בדגם הרגיל, משפחתית מאוד מרווחת וגם חסכונית וזריזה בדגם הדיזל.

אפשרות קצת אחרת היא סקודה ייטי, מעין ג'יפון גבוה מהסטנדרט, יכול להיות שתנוחת הישיבה הגבוה וגם הכיסא הגבוה יהיו נוחים יותר למשתמש המוגבל בתנועה.

שוב כמו שאמרתי כדאי מאוד לגשת לאולמות התצוגה ולבדוק היטב את הרכבים בכדי למנוע עגמת נפש שתתעורר אם הרכב לא יתאים לצרכים.

פורסם

אחרי שנה עם הפוקוס והגיר שלה, אני יכול להגיד לך שאין בעיה להסתדר, ולא ממש ברורה הבעיה.

נכון שהגיר שונה מגיר אוטומטי סטנדרטי. נכון שלוקח זמן להתרגל. אבל מעולם לא נתקלתי בבעיה ספציפית עם הגיר ובטח לא בנסיעה עירונית.

באופן כללי, צריך להתרגל השהייה שקיימת בזינוק בעליה או במצבים ספציפים. ולעיתים יש גמגום בזינוק בהילוך ראשון. עוד לא מצאתי לזה את הסיבה, וגם אין פרמטרים שחוזרים על עצמם כל פעם. מעבר לזה הרכב מאוד נעים לנסיעה.

קח בחשבון,

1. צריכת הדלק, בנפח 2000 סמ"ק, רחוקה מאוד מהמצוין בקטלוג...

2. הרכב נוקשה יחסית, כיאה למוצאו הגרמני.

3. יתכן מאוד והדרישות שלך מהרכב שונות מהדרישות של נהגים אחרים. המרחב לנהג לא מבריק ומבנה הקונסולה מעט מגביל. יתכן ולך זה קריטי.

בהצלחה

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם
אני אשמח לדעת ממתי נמכרת C4 טורבו אוטומטית, לפי נטקאר וגם האתר של סיטרואן קיים הדגם הרובוטי המוכר ואם חושבים ללכת עליו כדאי לבצע נסיעת מבחן ממצה ביותר בכדי לבדוק האם הגיר מתאים לנוהגים ברכב.

אני חושב שכדאי לגשת לכמה אולמות תצוגה ולבדוק באמת את נוחות הישיבה והכניסה והיציאה מהרכב, הפוקוס דיי צפופה ולא תתאים לכולם. ל-I35 תנוחת ישיבה קצת נמוכה ולכן גם לא בטוח שתתאים.

המיצובישי לאנסר למשל אולי קצת מיושנת אבל תנוחת הישבה בה גבוה, המרווח טוב ומפתח הדלת רחב ומקל על הכניסה והיציאה.

גם הג'טה החדשה מרווחת ובעלת דלתות רחבות עם פתיחה רחבה.

בנוסף אני ממליץ לבדוק את רנו פלואנס, גם בסטיישן וגם בדגם הרגיל, משפחתית מאוד מרווחת וגם חסכונית וזריזה בדגם הדיזל.

אפשרות קצת אחרת היא סקודה ייטי, מעין ג'יפון גבוה מהסטנדרט, יכול להיות שתנוחת הישיבה הגבוה וגם הכיסא הגבוה יהיו נוחים יותר למשתמש המוגבל בתנועה.

שוב כמו שאמרתי כדאי מאוד לגשת לאולמות התצוגה ולבדוק היטב את הרכבים בכדי למנוע עגמת נפש שתתעורר אם הרכב לא יתאים לצרכים.

תלך לאולם תצוגה של סיטרואן ותראה,זה הכל.

פורסם

לא צריך ללכת לאולם תצוגה, אפשר להסתכל באתר שלהם. ה C4 THP אכן נמכרת עם גיר אוטומטי 6 הילוכים. זה לא אותו הגיר של ה C3 דיזל (הרובוטי).

פורסם
לא צריך ללכת לאולם תצוגה, אפשר להסתכל באתר שלהם. ה C4 THP אכן נמכרת עם גיר אוטומטי 6 הילוכים. זה לא אותו הגיר של ה C3 דיזל (הרובוטי).

הגיר הוא רובוטי פרימיטיבי כלומר בעל מצמד אחד ולא כפול, בעל 6 הילוכים (סיטרואן ישראל מכנים אותו גיר ״אלקטרוני״ על מנת להסוות מפני ההדיוטות את היותו גיר רובוטי).

הגיר הזה הוא העקב אכילס של ה- c4 טורבו, מלבד זאת מדובר ברכב מצויין ואיכותי שהיה מתחרה על ראשות הקטגורייה לו אכן היה נמכר בארץ עם גיר 6 הילוכים אוטומטי רגיל, לא פחות מכך.

לפותח השרשור- לא הייתי פונה בכלל לכיון של רכב משפחתי רגיל, הם נמוכים מדיי והשמשה הקדמית (קורה a) מוטית מדיי, דבר שיצריך הן כריעה והן התכופפות בכדי להיכנס לרכב. מלבד זאת גם תנוחת הנהיגה נמוכה יותר.

הייתי מסתכל על מיקרוואן כדוגמת הטיוטה ספייס ורסו או הסקודה רומסטר שהם גבוהים יחסית אבל יחד עם זאת קצרים וקלים ומציעים יכולת תמרון ונהיגה נוחים ושימושיות גבוהה (לגבי הרומסטר ייתכן שהוא לא מתאים לאור כך שהחלק הקדמי זהה לזה של הסקודה פאביה, כלומר הוא בגובה רגיל ורק החלק האחורי גבוה יותר, צריך לבדוק את זה) לחילופין הייתי מסתכל על ג׳יפונים למרות שכאן כבר מדובר על רכבים יותר כבדים ויותר מסורבלים לנהיגה עצמה, למרות נוחות כניסה ויציאה ותנוחת נהיגה עדיפים על רכבים משפחתיים רגילים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
הגיר הוא רובוטי פרימיטיבי כלומר בעל מצמד אחד ולא כפול, בעל 6 הילוכים (סיטרואן ישראל מכנים אותו גיר ״אלקטרוני״ על מנת להסוות מפני ההדיוטות את היותו גיר רובוטי).

הגיר הזה הוא העקב אכילס של ה- c4 טורבו, מלבד זאת מדובר ברכב מצויין ואיכותי שהיה מתחרה על ראשות הקטגורייה לו אכן היה נמכר בארץ עם גיר 6 הילוכים אוטומטי רגיל, לא פחות מכך.

לפותח השרשור- לא הייתי פונה בכלל לכיון של רכב משפחתי רגיל, הם נמוכים מדיי והשמשה הקדמית (קורה a) מוטית מדיי, דבר שיצריך הן כריעה והן התכופפות בכדי להיכנס לרכב. מלבד זאת גם תנוחת הנהיגה נמוכה יותר.

הייתי מסתכל על מיקרוואן כדוגמת הטיוטה ספייס ורסו או הסקודה רומסטר שהם גבוהים יחסית אבל יחד עם זאת קצרים וקלים ומציעים יכולת תמרון ונהיגה נוחים ושימושיות גבוהה (לגבי הרומסטר ייתכן שהוא לא מתאים לאור כך שהחלק הקדמי זהה לזה של הסקודה פאביה, כלומר הוא בגובה רגיל ורק החלק האחורי גבוה יותר, צריך לבדוק את זה) לחילופין הייתי מסתכל על ג׳יפונים למרות שכאן כבר מדובר על רכבים יותר כבדים ויותר מסורבלים לנהיגה עצמה, למרות נוחות כניסה ויציאה ותנוחת נהיגה עדיפים על רכבים משפחתיים רגילים.

אני גם חשבתי כמוך אבל לא בטוח שזה נכון, לפי לא מעט מקורות לא מדובר בגיר האלקטרוני הרובוטי שיש ב C3 אלא בגיר אוטומטי 6 הילוכיםשיש גם ב DS4 ובפיג'ו 508. מעניין מה האמת בקשר לזה...:shock:

פורסם

מאחר והרכב מיועד לנכה/מוגבל בתנועה, הייתי ממליץ על רכב עם יציאה וכניסה נוחות.

למשל - סקודה יטי - היא נוחה להתניידות, קלילה, גבוהה.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הC4 טורבו נמכרת בארץ גם עם גיר רובוטי כמו שרשמת.

וגם עם גיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים של אייסין [הגירים של טויוטה] שיש בכל דגמי פיגו סיטרואן.

פורסם
הC4 טורבו נמכרת בארץ גם עם גיר רובוטי כמו שרשמת.

וגם עם גיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים של אייסין [הגירים של טויוטה] שיש בכל דגמי פיגו סיטרואן.

ה C4 לא נמכרת עם הגיר של אייסין, AL4 ברגילה רובוטית 6 מהירויות בטורבו, אתה אולי מבלבל עם ה DS4 שהיא כן

מגיעה עם התיבה של אייסין.

פורסם

אחת הנקודות הפחות נעימות בפוקוס - נוחות הכניסה / יציאה. בזה ה-יטי הייתה נוחה מהותית.

גש לאולמות התצוגה ותתנסה. כפי שהמליצו כאן, הייתי מתמקד בוורסיות המיקרווואן / קרוסאוברים הנכנסות לתקציב, הן יספיקו גישה קלה ונוחה יותר אל תא הנוסעים. בנוסף - בונוס שדה ראייה גבוה יותר (יש מי שאוהב זאת ובצדק גמור).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

חש/בתי ללכת על איזה ספייס וורסו אבל תא המטען קטן נורא ואנחנו צריכים מספיק מקום שיהיה שם כסא גלגלים באופן תמידי למקרה הצורך..

ההורים שלי נדלקו על הפורד פוקוס מנוע 2 סדאן.

אני יודע שלאוטו יש ביקורות טובות אבל משהו בי עוצר אותי.

החלום השתנה ל106 xsi....

• תוכן חדש...