Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע 5-40 סינטטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תמשיכו לחיות בסרטים ולהעשיר את הגנבים.

הם מביאים לפה את הסחורה ב 20 שקל לגלון.

תבדקו מה המחירים של השמנים האלה באתרים בחול - בחצי מחיר מגיע עד הבית.

לטוטאל יש שמנים מעולים, לא פחות טובים ממוביל ובטח שלא פחות טובים מקסטרול, אבל גם טוטאל אני לא ממליץ לקנות, בגלל המחיר - מיובאים על ידי לובינסקי - חלק מקנוניית הגנבים.

גאלף שמן מעולה, הולנדי, עומד בכל התקנים, יבואן הוגן, מחיר טוב, שלום על ישראל.

http://www.gulfoilltd.com/

ולמען הסר ספק, אני מקפיד מאד על כל החלפים והנוזלים שנכנסים לרכבים שלי. שם רק מקורי או שווה ערך, לא זבל בזול ולא "משופר".

טיפלתי בעבר גם במוביל וגם בטוטאל - שמנים מעולים. גאלף לא פחות טוב והרבה יותר זול.

איזו תשובה "ישראלית" טיפוסית, חסרת כל מוסר השכל ותכלית. אתה באמת מצפה שהמחיר של שמנים שמיוצרים בארצות אחרות יהיה שווה למחיר שהוא עולה בארץ? מה זה לשנע קונטיינר מלא בשמנים המיוצרים בארה"ב לדוגמה לעומת לשנע את אותו קונטיינר באונייה לארץ?

להביא שמנים מחו"ל עצמאית עולה חצי מחיר עד הבית אהה? אם אתה מסוגל לשלוח מארה"ב לישראל מיכל של 4, 5 ליטר שמן בפחות מ 30 דולר בדואר ים אז אני צנצנת. בזמנו חשבתי להזמין נוזל קירור מקורי של טיוטה. עולה בערך 25 דולר פלוס 30 משלוח לארץ וזה עוד דרך חברים. תבקש מהמוכר לשלוח לך את זה ישירות לארץ ותראה איך המחיר קופץ ל 50 דולר אם לא יותר. תוסיף מיסים והופלה, הגעת למחיר יותר יקר מבארץ. איך הגעת לחצי מחיר מבארץ עד הבית זה מאוד מעניין.

אדוני, אם אתה לא רוצה שיאשימו אותך בכוונה בעשיית פרסומת לפירמת שמנים כזו או אחרת אני ממליץ שתפסיק לטעון ששמן של חברה X שהיא מוכרת וגדולה יותר טוב משמן של חברה Y שגם היא מוכרת וגדולה. החלב של טרה הוא לא פחות לבן או טעים מאשר החלב של תנובה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תמשיכו לחיות בסרטים ולהעשיר את הגנבים.

הם מביאים לפה את הסחורה ב 20 שקל לגלון.

תבדקו מה המחירים של השמנים האלה באתרים בחול - בחצי מחיר מגיע עד הבית.

לטוטאל יש שמנים מעולים, לא פחות טובים ממוביל ובטח שלא פחות טובים מקסטרול, אבל גם טוטאל אני לא ממליץ לקנות, בגלל המחיר - מיובאים על ידי לובינסקי - חלק מקנוניית הגנבים.

גאלף שמן מעולה, הולנדי, עומד בכל התקנים, יבואן הוגן, מחיר טוב, שלום על ישראל.

http://www.gulfoilltd.com/

ולמען הסר ספק, אני מקפיד מאד על כל החלפים והנוזלים שנכנסים לרכבים שלי. שם רק מקורי או שווה ערך, לא זבל בזול ולא "משופר".

טיפלתי בעבר גם במוביל וגם בטוטאל - שמנים מעולים. גאלף לא פחות טוב והרבה יותר זול.

יכול להיות שהסוג מתאים לרכב ספציפי שלך ואף מומלץ ולמען האמת לא מכיר את הגאלף אבל יכול להיות מאוד שלרכבים אחרים לא מומלץ. מוביל מתאים לכל סוגי הרכבים ואף מומלץ כשמן מקורי ליצרנים מסויימים.

ברכבים הגרמנים ההמלצות יהיו בין קסטרול למוביל, בשבדיות מוביל, אמריקאיות קסטרול ומוביל בעיקר, לצרפתיות agip ממה שבדקתי לא מזמן בכמה אתרים ויפניות יכולות לקבל את כל הסוגים ובד"כ בצמיגות 10W-40 ומעלה לרוב הגירסאות הסטנדרטיות.

אני רוצה להעלות עניין שלפעמים החברות בגלל הרצון להעלות מכירות יוצאות המלצות שגויות לגבי התאמת השמנים למנועים כך שרצוי לקחת את ההמלצות האלה בערבון מוגבל(לא תמיד כמובן) ולקבל המלצה טובה מבעל מקצוע מנוסה שמבין עניין.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
יש הרבה חנויות סמוך לצומת סגולה. יש לך טלפון , שם או כתובת מדוייקת ?

שקד חלפים, הירקונים 37, 03-9344448

ויש גם אתר

http://shakedparts.com

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
יכול להיות שהסוג מתאים לרכב ספציפי שלך ואף מומלץ ולמען האמת לא מכיר את הגאלף אבל יכול להיות מאוד שלרכבים אחרים לא מומלץ. מוביל מתאים לכל סוגי הרכבים ואף מומלץ כשמן מקורי ליצרנים מסויימים.

ברכבים הגרמנים ההמלצות יהיו בין קסטרול למוביל, בשבדיות מוביל, אמריקאיות קסטרול ומוביל בעיקר, לצרפתיות agip ממה שבדקתי לא מזמן בכמה אתרים ויפניות יכולות לקבל את כל הסוגים ובד"כ בצמיגות 10W-40 ומעלה לרוב הגירסאות הסטנדרטיות.

אני רוצה להעלות עניין שלפעמים החברות בגלל הרצון להעלות מכירות יוצאות המלצות שגויות לגבי התאמת השמנים למנועים כך שרצוי לקחת את ההמלצות האלה בערבון מוגבל(לא תמיד כמובן) ולקבל המלצה טובה מבעל מקצוע מנוסה שמבין עניין.

היצרן רכב דורש תקן מסויים ללא קשר ליצרן השמן.

לרוב יצרני הרכב דורשים שמן מעל תקן מסויים ללא קשר ליצרן השמן, אם היצרן רכב רושם להשתמש בשמן בתקן SL ומעלה אתה יכול להשתמש בכל שמן שאתה רוצה מכל יצרן שמנים שעומד בתקן הדרוש ומעלה, כמובן בצמיגות המתיאמה ע"פ הטבלה שמופיעה בספר הרכב + סוג השמן (מינראלי/חצי סינטטי/סינטטי). בכל מקרה אפשר להשתמש בסינטטי מלא בכל המכוניות החדשות שהוא השמן שמיוצר בטכנולוגיה גבוהה ולשמן תכונות יחודיות.

אין דבר כזה "קסטרל מתאין לאמריקיות ו אג'יפ מתאים לצרפתיות" זה קשקוש מוחלט מה שאתה רושם.

אם בספר הרכב הרשום בשפה העברית רשום להשתמש בשמן מתוצרת X(חברת דלק כלשהי בארץ) אלו רק משיקולים עסקיים כלשהם בין היבואן לבין חברת הדלק/ייבואן שמנים ואין שום איסור להשתמש בשמן מיצרן אחר, העיקר הוא שהצמיגות תהיה מתאימה(למשל 5W30), התקן יעמוד בדרישות היצרן(למשל SL ומעלה) וסוג השמן המומלץ אם רשום (למשל סינטטי/חצי סינטטי/מינראלי).

פורסם
היצרן רכב דורש תקן מסויים ללא קשר ליצרן השמן.

לרוב יצרני הרכב דורשים שמן מעל תקן מסויים ללא קשר ליצרן השמן, אם היצרן רכב רושם להשתמש בשמן בתקן SL ומעלה אתה יכול להשתמש בכל שמן שאתה רוצה מכל יצרן שמנים שעומד בתקן הדרוש ומעלה, כמובן בצמיגות המתיאמה ע"פ הטבלה שמופיעה בספר הרכב + סוג השמן (מינראלי/חצי סינטטי/סינטטי). בכל מקרה אפשר להשתמש בסינטטי מלא בכל המכוניות החדשות שהוא השמן שמיוצר בטכנולוגיה גבוהה ולשמן תכונות יחודיות.

אין דבר כזה "קסטרל מתאין לאמריקיות ו אג'יפ מתאים לצרפתיות" זה קשקוש מוחלט מה שאתה רושם.

אם בספר הרכב הרשום בשפה העברית רשום להשתמש בשמן מתוצרת X(חברת דלק כלשהי בארץ) אלו רק משיקולים עסקיים כלשהם בין היבואן לבין חברת הדלק/ייבואן שמנים ואין שום איסור להשתמש בשמן מיצרן אחר, העיקר הוא שהצמיגות תהיה מתאימה(למשל 5W30), התקן יעמוד בדרישות היצרן(למשל SL ומעלה) וסוג השמן המומלץ אם רשום (למשל סינטטי/חצי סינטטי/מינראלי).

הבנת את זה לא נכון. כשאני אמרתי המלצות אני לאו דווקא מתכוון ליצרן עצמו אלא להמלצות מפי אנשי מקצוע בתחום.

נכון שיש שיקולים מסחריים במוסך שמעוניין למכור שמן יקר יותר כדי להרוויח(למרות רווח מזערי במקרים מסויימים ולא בבמאות אחוזים כנהוג במוסכי שירות) והשיקולים הזרים אינם הוגנים ולמרות זאת אני ואתה צריכים להתייחס לתקן המומלץ ע"פ היצרן וסוג השמן ע"פ המלצות בעלי מקצוע.

בעולם הרכב הפרטי שלי נתקלתי בדיעה הולכת ורווחת על מוביל 1 כמומלץ הראשון למנועים המוגדשים של סאאב מבעלי סאאבים רבים והיצרן עצמו אף ממליץ על מוביל 1(כולל מדבקות הנחיה ליד המנוע).

• תוכן חדש...