Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הופך מכונית למשעממת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד שומע את הביטוי הזה "מכונית משעממת". אבל יצא לי לנהוג על כמה מכוניות, מסיטרואן קסנטיה, דרך לנסר קלאסיק, סיטרואן zx, ג'מפי טורבו, ועד מזדה סדאן ודייהו נובירה, ולא השתעממתי באף אחת מהן.

בכל מכונית מצאתי תכלית משלה.

אז מהי אותה "המכונית המשעממת" שחובבי הרכב כל כך שונאים (שימו לב, לא גרועה, משעממת)? מה הופך אותה לכזו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכונית שלעולם לא תפתיע אותך בסיטואציות מסויימות.

אני אדגים מקרה הפוך, שרכבי כן הפתיע אותי;

לפני כמה חודשים נסעתי עם חברתי לצפון, הדרך היתה פנויה ומתפתלת, בצעתי פניה במהירות די גבוהה (באיזור ה-70 קמ"ש)

וממש לא בקטע אתגרי אלא כי הדרך אפשרה לי.

וואלה, הופתעתי, הלאון לא השתמשה אפילו ב-ESP.

למה הופתעתי? בהשוואה לגולף TSI הקודמת שלי, אני יודע שב-60 קמ"ש היא היתה כבר זורקת זנב ומחפשת את ה-ESP

שיבוא להושיע ולהציל.

לא אומר שלא נהניתי מהגולף כי היו לה את היתרונות שלה, אך לעומת הדייהטסו סיריון של הוריי, הנסיעה מעולם לא היתה כ"כ

משעממת ושגרתית.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

הנהג, בעיקר.

ליהנות אפשר (כמעט) מכל רכב, צריך לדעת לנהוג.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מכונית שאינה בולטת לטובה בשום תכונה שלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הנהג, בעיקר.

ליהנות אפשר (כמעט) מכל רכב, צריך לדעת לנהוג.

יכול להסכים אבל רק כאשר מדובר ברכב ידני.

ניראה לי גם קן בלוק לא יצליח להוציא סוג של כיף מיונדאי אטוס אוטומטית :)

ומבחינתי כול רכב אוטומטי שהוא לא חזק הוא מבחינתי משעמם. הרבה יותר נהנתי לנהוג בסיטרואן סקסו 1.1 ידנית, מאשר בכול המשפחתיות האוטומטיות 1.6 שאי פעם נסעתי עליהם

פורסם

לפני כמה חודשים נסעתי עם חברתי לצפון, הדרך היתה פנויה ומתפתלת, בצעתי פניה במהירות די גבוהה (באיזור ה-70 קמ"ש)

למה הופתעתי? בהשוואה לגולף TSI הקודמת שלי, אני יודע שב-60 קמ"ש היא היתה כבר זורקת זנב ומחפשת את ה-ESP שיבוא להושיע ולהציל.

אם נתעלם מזה שלא ברור איך גולף ב-60 קמ"ש בתוך עיקול זורקת זנב (בהנחה והרכב הנעה קדמית ולא ביצעת פרובוקציה), אתה לא יכול לעשות השוואה כזאת כי זה תלוי גם בסוג צמיגים, כיול וכדומה.

לפותח השרשור,

חצי מהרכבים שציינת נחשבים למשעממים (נובירה? לאנסר? מאזדה 323?).

מה הופך מכונית למשעממת?

שהיא יודעת לקחת אותך מנקודה א' לנקודה ב' נטו- היא לא מרגשת בהתנהגות שלה, בעיצוב שלה, בטכנולוגיה שלה וכן הלאה- פשוט בינונית בהכל.

עכשיו, צא מהבינוניות ותגיע למכוניות היותר מעניינות (כמובן, כל אחת בסגמנט שלה).

קח לדוגמא יונדאי ולוסטר (גרסה רגילה, לא טורבו), זו לא מכונית שאפשר להגדיר כמשעממת כי כבר במבט עליה יש בה משהו מעניין מבחינה עיצובית שאין ברכבים אחרים.

קח דוגמא נוספת, פורד פוקוס, רכב משפחתי רגיל אבל עם התנהגות כביש מצויינת ותקשורת מצויינת עם הנהג שנותן חוויית נהיגה מהנה יותר עבור מי שזה חשוב לו (אותו כנ"ל מאזדה 3 שגם נחשבה למהנה).

פיאט פנדה, גם היא עם עיצוב שונה מהמקובל שייצר גם מרחב פנימי גדול מהמקובל והפך אותה למשהו שונה, לא מיינסטרימי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כל הרכבי ליסינג האפורים הם די משעממים.

נגיד הרכב הקודם שלי, הגטס - רכב שמביא אותך מA לB, בלי תקלות וכו', אבל משעמם לנהיגה, אתה לא נהנה, אין חווית בנהיגה.

בקליאו, עם כל זה שהמנוע לא חייתי ולחיצה על דוושת הגז באופן פראי כנראה לא תזרז את המנוע הקטן אלא רק תגמע לך הרבה דלק, עדיין יותר כיף לנהוג, היא אוחזת יותר טוב את הסיבובים, יותר נוחה (בהרבה!), וזורמת יותר עם הכבישים והפיתולים.

מעבר לעובדה שידני זה הרבה יותר כיף מאוטומט והרבה פחות משעמם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפי רוב התגובות כאן- כנראה שהסמל ומדינת המוצא :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
כנראה שהסמל 15155013_36logo_kia.gif או hyundai-logo.jpg

כי אפשר לחשוב שטויוטה קורולה, מאזדה 3 או סוזוקי SX4 הן פאר היצירה וההנאה בתחום הרכב. :roll::roll::roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חלק מלהיות רכב משעמם זה כשרואים אותו בכל חור. יכול להיות שלא משעמם לנהוג בו אבל בהחלט משעמם להסתכל עליו.

לדעתי כל המשפחתיות הנפוצות בגירסאות הבסיס האוטומטיות הן מכוניות משעממות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין דבר כזה רכב משעמם, יש לא מספיק וודקה ורוכבי אופניים בשוליים.

סתם, אני חושב שבעיקר מדובר בנהגים, אני נהג די משעמם, חוטא פעם בחודש באיזה כיכר מזמינה, או עיקול, אבל לא מעבר. ואז גם ישר רץ לבדוק את הצמיגים, ואני עוד בועט בהם כאילו שזה ייתן לי משהו הבדיקה הזאת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לדעתי הרכב הזה (כן, אני מדבר ספציפית על זה שבתמונה) משעמם:

cuprar0044_c.jpg

מה עוזרים לו 265 כ"ס אם ההגה מנותק לחלוטין והפרונט סובל מתת היגוי קיצוני?

בשיא הכנות: הרכב שבסמלון שלי, שנחות ממנו בכל נתון אמפירי מדיד, הרבה יותר מרגש לדעתי. בעצם, זה בכלל לא מפתיע, שהרי ריגוש זה נתון מאוד לא מדיד ובטח לא אמפירי...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צודק. הנאה וריגוש זה דברים סובייקטיביים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...