Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

הכתבה למנויים בלבד אבל אם נלך רק לפי הכותרת אני לא מסכים איתו כי זה לא כלי ניגוח.

אתה היית שם את הכסף שלך בבנק שאין לו פיקוח ואין עליו שום רגולציה?

זה מה שקורה כשמבטלים את הרשות השופטת.

לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

תשמע, אני עברתי בנק על פחות מזה.

היא אחראית לכסף של המשקיעים ואם לדעתה החזיק אותו בבנק במקום בלי מערכת משפט זה מסוכן היא חייבת להוציא אותו מפה.

ושים לב על מה כל הרעש. לא מדובר על הוצאת פעילות או מעבר לחו"ל אלא להוציא את הכסף מבנק ישראלי לבנק בחול ולנהל משם את הפעילות הכלכלית.

ואתה עוד קראת לחברים כאן פרנואידים....

אתה מאמין לעצמך?

לאותה גברת שנאמה בהפגנה לא מפריע משום מה עם הסניפים בפולין/סינגפור/הונג קונג. שם יש "מערכת משפט" חזקה ועצמאית. 

לפני 6 שעות, MostlyWicked כתב:

מישהו יכול להסביר לי (ברצינות, שאלה אמיתית של חוסר היכרות עם הנושא) במה הרפורמה המוצעת שונה מהמצב שהיה טרם 1994? אני מבין למה ההתנגדות לרפורמה (ובעיני היא מוצדקת), אני פשוט לא מבין מה היה פה טרם הענקת הסמכויות הרחבות לבג"צ. לא הייתה פה "דמוקרטיה אמיתית"?

היתה כאן קטסטרופה שטאזי ודיקטטורה. 

בשמאל לא הפנימו שלימין יש מדינית שהוא רוצה וצריך ליישם אז מנפיצים שטויות.

לפני 5 שעות, Pika007 כתב:

אני כבר לא מצליח להבין את ההיגיון מצד מי שתומך ברפורמה והודף את טענות הגורמים המקצועיים שצצים פה.

אשמח לעזור

מספר לא מבוטל של עורכי דין מלא מעט רקעים ולא מעט מקומות- "הם שמאלנים"

מה לא נכון בעובדה הזו? בא נגזים ונניח שרק 20% שמאלנים זה מספיק למלא אינספור עצומות.

מספר לא מבוטל של כלכלנים מחזיקי שלל תפקידים, חלק אפילו מקורבים לשעבר של מי שיושב כרגע בשלטון- "גם הם שמאלנים"

שוב התשובה הקודמת רלוונטית גם כאן.

התאגדות של חברות הייטק מכל הקשת, שבראש וראשונה דואגים ליציבות- "חחח שמאלנים"

נפרק לאט לאט-

"התאגדות מכל הקשת" איזה קשת? 50 גוונים של שמאל? 

"בראש ובראשונה דואגים ליציבות" . אולי נכבד אותם להדילק משואה ביום העמאות באמת.

דואגים בראש ובראשונה לכיס. ולאג'נדה הפוליטית סה"כ. אנשים רגילים וזה כמוני כמוך. לא מדובר בקדושים מעונים. אין צורך להגזים ולהאדיר...

חחח שמאלנים- כן יש לא מעט עובדי הייטק שמאלנים זה לא קללה זה מציאות.

משקיעים זרים שמשמיעים קולות של משיכת הכסף שלהם מפה בגלל דאגה מאותה חוסר יציבות? "פיייי בכלל שמאלנים" (למרות שלזרים אין רלוונטיות בכלל לשיוך כזה)

שאתה עושה רעש ויוצר חוסר יציבות אז מי שמבחוץ יברר על מה המהומה לא הגיוני? 

בלי קשר לטמטום של אותם הייטקיסטים מאוגדים- דואגים ליציבות. שכורתים את הענף שעליו הם יושבים. 

לא משנה מי יביע דעתו ודאגתו, בכמה נתונים יגבה אותה ומה הסיבה שיציג- הוא אוטומטית שמאלני/סמולני או מה שלא יהיה.

מה לעשות יש ממשלה שנבחרה על ידי חלק גדול בעם.  כנגדה יש חלק גדול מאוד בעם נגד אותה ממשלה. ולכך באופן טבעי יהיו בכל צד הרבה אנשים עם הרבה טייטלים- הייטק,כלכלה, ביטחון, משפט ושות'. 

בקיצור אני לא מתרגש במיוחד מעו"ד או הייטקיסט שמבע את דעתו בצד השני של המתרס ישנם כמוהו שחושבים אחרת.

וגם אם יש ענף שמוטה מאוד לצד אחד זה לא אומר כלום ולא משנה כלום. בשיטת המשטר שלנו אין העדפה בבחירה וביישום מדיניות בין עשיר/ עני לבן/ שחור.

אבל מהצד השני לא ממש נשמע הסבר שמניח את הדעת מדוע בעצם מה שקורה זה בסדר. למה זה לא יפגע ביציבות. למה המשקיעים לא צריכים לדאוג (ולמה האזרחים לא צריכים לדאוג....)

רק מעין הסברים של "מה, נראה לכם שזה יהיה כל כך גרעו? עזבו, יהיה בסדר"

קצת כמו מדיניות הפייסנות שבריטניה נקטה בה בזמנו.

מה הקשר בין רפורמה במערכת המשפט. שסה"כ מחזירה את הגלגל ל94' (ואז לא היתה כאן דיקטטורה) ליציבות בכלכלה. 

אני אגיד לך מה הקשר. מפסידי בחירות שמנסים (בהצלחה) להפיל את הממשלה ע"י כך שהם מפילים את הכלכלה ולכך דוחפים ללא לאות לאנרכיה מחד- "מרי אזרחי" "שיתוק המדינה" "השבתת שירותים" - ואז רצים לבכות על "חוסר יציבות" בגלל רפורמה במערכת.

אוכל להגיד לכם שמחילים להישמע קולות של דאגה בחברת האחזקות שהחברה שלי יושבת תחתיה. ומדובר בענק שגורם לפפאיה להיראות כמו קיוסק פיס ממוצע.

רק עכשיו אני מגלה שי הקבלה בין ערסים עם X5 שחורה להייטקיסטים.

זה בטוח שבגלל האוטו הוא יכול לחנות על המדרכה. וזה בטוח שבגלל הטטיטל דעתו נחשבת יותר.

תתקרקעו ומהר!

לגבי מבצע או לא מבצע- אם המצב יתחיל להיראות רע עבור נתניהו, יהיה מבצע. מבצעים בעזה בלי מטרה מוגדרת כל פעם שהמצב נראה רע זה הפטנט הרגיל של נתניהו.

תזכיר לי "שובר גלים" באותה מתכונת בדיוק לא היתה בתקופת לפיבנט? 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

שסה"כ מחזירה את הגלגל ל94'

זה פשוט לא נכון. וכבר הסברנו אח זה יותר מפעם אחת.

ושאר התגובה שלך מוטעית, לאור חוסר ההבנה של זה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, yd b-4 כתב:

לאותה גברת שנאמה בהפגנה לא מפריע משום מה עם הסניפים בפולין/סינגפור/הונג קונג. שם יש "מערכת משפט" חזקה ועצמאית. 

לא יודע מה יש שם או אין שם. מה שבטוח שהכסף של החברה לא נמצא שם.

אם אני חברה ואני מחזיק פה חשבון בנק עם 100 מיליון דולר ועוד חשבון בנק עם 100 מיליון שקל מה שאני עושה כבר מחר בבוקר זה מטיס את הכסף מכאן לחשבון בנק במדינה מערבית מתוקנת עם בתי משפט שלא יסרסו מחר בבוקר.
אתה כנראה לא מחובר למציאות. אתה לא מבין איך כלכלה עובדת ואיך ממשלות עובדות. לך תראה מה קורה בארגנטינה... תבין מה אנשים מוכנים לשלם כדי לקנות דולרים.
קח רמז, תכפיל את השער הרישמי של המטבע המקומי ב-10 ולא תגיע לדולר אחד אפילו.

למה אני מנכ"ל של חברה צריך לקום מחר בבוקר ולגלות שמישהו בממשלה החליט שאני לא יכול להוציא דולרים מהבנק/מהמדינה במקרה הטוב או הלאים לי אותם במקרה הרע?
מי יגן עליי? השופט שדרעי הגנב מינה?

אם מישהו חושב שלא מדובר במהלך עיסקי כנראה שהוא לא מבין בעסקים.

וואלה יש לי חשבון בנק בארה"ב עם סכום חביב. חשבתי לשלוח את הכסף לארץ אבל במצב הנוכחי אני משאיר אותו שם וגם מוכר מניות ישראליות שממש לא תיכננתי למכור.
מעדיף להפסיד 10% ולהישאר עם Plan B.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לפני 22 דקות, yd b-4 כתב:

זה בטוח שבגלל האוטו הוא יכול לחנות על המדרכה. וזה בטוח שבגלל הטטיטל דעתו נחשבת יותר.

אתה לא מצביע ש"ס? ליטרלי לא כל האג'נדה הפוליטית והחברתית שלכם מבוססת על אנשים שבגלל הטייטל הדעות שלהם נחשבות יותר?

...

לא רוצה להעליב יותר מהרגיל, אבל ההטפות שלך - כמי שמייצג את אחד המגזרים הכי לא דמוקרטים שיש היום במה שאמור להיות "העולם המערבי" - לאיך צריך להתנהל בדמוקרטיה זה מרגעי השפל של השרשור הזה, בעיקר כי זה מייצג באופן כל כך מדויק את מה שקורה שם בחוץ.

לפני 26 דקות, yd b-4 כתב:

הו, לא. זה בדיוק מה שכן הפנימו. ומזה בדיוק מפחדים.

לימין יש מדיניות, אגב, שהוא מיישם כבר די הרבה שנים. ואם זה לא נכון, אז במה דרעי וביבי מתגאים במהדורות החדשות בכל פעם מחדש?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, yd b-4 כתב:

"שובר גלים" זה מבצע מתגלגל שכבר קורה כמעט שנה שמטרתו לפעול ביו"ש על מנת למנוע פעולות טרור וחבלה, מאחר והמשטרה לא יכולה להתנהל ביו"ש היא עושה מבצע דומה בתוך מדינת ישראל שמטרתו לצמצם את כמות האמל"ח שיש במגזר.

במבצע הזה עשו עוד כמה דברים כמו תיקון גדר המערכת שסובבת את יו"ש, שמירה לאורך הקו וכדומה.

מנחש שאתה מתבלבל עם עלות השחר 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 34 דקות, yd b-4 כתב:

אתה מאמין לעצמך?

היתה כאן קטסטרופה שטאזי ודיקטטורה. 

אשמח לעזור

מה לא נכון בעובדה הזו? בא נגזים ונניח שרק 20% שמאלנים זה מספיק למלא אינספור עצומות.

שוב התשובה הקודמת רלוונטית גם כאן.

נפרק לאט לאט-

"בראש ובראשונה דואגים ליציבות" . אולי נכבד אותם להדילק משואה ביום העמאות באמת.

דואגים בראש ובראשונה לכיס. ולאג'נדה הפוליטית סה"כ. אנשים רגילים וזה כמוני כמוך. לא מדובר בקדושים מעונים. אין צורך להגזים ולהאדיר...

חחח שמאלנים- כן יש לא מעט עובדי הייטק שמאלנים זה לא קללה זה מציאות.

שאתה עושה רעש ויוצר חוסר יציבות אז מי שמבחוץ יברר על מה המהומה לא הגיוני? 

בלי קשר לטמטום של אותם הייטקיסטים מאוגדים- דואגים ליציבות. שכורתים את הענף שעליו הם יושבים. 

מה לעשות יש ממשלה שנבחרה על ידי חלק גדול בעם.  כנגדה יש חלק גדול מאוד בעם נגד אותה ממשלה. ולכך באופן טבעי יהיו בכל צד הרבה אנשים עם הרבה טייטלים- הייטק,כלכלה, ביטחון, משפט ושות'. 

בקיצור אני לא מתרגש במיוחד מעו"ד או הייטקיסט שמבע את דעתו בצד השני של המתרס ישנם כמוהו שחושבים אחרת.

וגם אם יש ענף שמוטה מאוד לצד אחד זה לא אומר כלום ולא משנה כלום. בשיטת המשטר שלנו אין העדפה בבחירה וביישום מדיניות בין עשיר/ עני לבן/ שחור.

מה הקשר בין רפורמה במערכת המשפט. שסה"כ מחזירה את הגלגל ל94' (ואז לא היתה כאן דיקטטורה) ליציבות בכלכלה. 

אני אגיד לך מה הקשר. מפסידי בחירות שמנסים (בהצלחה) להפיל את הממשלה ע"י כך שהם מפילים את הכלכלה ולכך דוחפים ללא לאות לאנרכיה מחד- "מרי אזרחי" "שיתוק המדינה" "השבתת שירותים" - ואז רצים לבכות על "חוסר יציבות" בגלל רפורמה במערכת.

רק עכשיו אני מגלה שי הקבלה בין ערסים עם X5 שחורה להייטקיסטים.

תתקרקעו ומהר!

שלל קשקושים

קודם כל, סלח לי שדי אתעלם מדבריך (או אל תסלח לי, באמת שלא איכפת לי) אבל יש פה 2 בעיות עיקריות:

1- אתה מדבר על דברים כמו בחירות, דמוקרטיה ושאר עניינים אזרחיים, כשאתה מצפה לקבל את כל ההטבות של להיות אזרח תוך כדי שאתה משתין בקשת מעל החובות. למה לעזאזל שאתייחס אליך שמישהו שמגיעות לו אותן הזכויות האזרחיות? מבחינתי, לא.

2- אתה מקשקש על כל מיני תחומים שאין לך בהם מושג. בכלל. מה לך ולחיים האלו? אתה עובד הייטק? אתה עורך דין? אתה כלכלן? אתה מעורה בקהלים האלו? דיברת אי פעם עם רו"ח של חברה שהמחזור שלה הוא לפחות כמה מיליונים? דיברת פעם עם משקיע משמעותי? שאני מדבר על יציבות והחשיבות של יציבות אתה מבין על מה אני מדבר בכלל? כי לפי התגובה שלך, 100% לא. פספוס מוחלט.

סעיף 3, קצת פחות משמעותי: הנה אחת הסיבות למה ללמוד ליב"ה זה חשוב. סטטיסטיקה מכיר? שברים?

"מספיק 20% שמאלנים".

עכשיו קח בחשבון שמדובר על 5 קבוצות שונות. אתה כבר לא מדבר על 1/5 אלא על 1/3500 בקלות. (ואולי תחשוב, למה יש כל כך הרבה "שמאלנים" מבין עובדי ההייטק?)

ציטוט

בהמשך לשלל הפוסטים הקודמים שלך, אתה לא בדיוק מבין איך הדבר הזה שנקרא "דמוקרטיה" עובד, ואתה לא מבין בכלל מה משמעות "מרי אזרחי/שיתוק המדינה/השבתת שירותים" בהקשר שהעלו אותם. כל הנכתב לעיל הן צורות מחאה חוקיות לחלוטין במסגרת החוק הישראלי, רק שאתה קורא את הכותרות בלבד, ולכן הטייטל "מרי אזרחי" מקפיץ לך תמונה של אנשים זורקים אבנים ברחובות ומה לא.

אם אני לא רוצה להופיע לעבודה והמעסיק לא רוצה לפטר אותי- נראה לך שתכריח אותנו?

רגע, למה אני בעצם עונה לך בכלל, בתור משתמט ומשתין בקשת על החובות האזרחיות באיזו זכות אתה בכלל מדבר על בחירות ומה נכון? בדיחה.

ביום שמשהו בנוגע לסעיפים 1 ו 2 ישתנה, אולי אטרח באמת לקיים איתך דיון ולהשקיע בלהסביר לך מה הבעייתיות בכל אחד מהסעיפים.

עד אז, מאוד בקצרה:

-ישראל היא מדינת יבוא-יצוא. היא חיה על משקיעים ועל מגזר יצואני פרודקטיבי להפלי. ולא, אני לא מתכוון לעגבניות.

-חוסר יציבות פוליטי ושינוי אופי המדינה הוא מה שיכול להרוג את זה מבחינת המשקיעים. לא קצת שביתה של העובדים עצמם.

-ככל שנתקדם בכיוון של הונגריה, גם מוחות יברחו מפה וגם יותר כסף (של תושבי המדינה) יצא מהמדינה לפני שיהפכו את זה לבלתי אפשרי.

זה מדרון חלקלק.

אגב, אני משתמש בטרמינולוגיה "שמאלני", אבל אין באמת קשר פה לימין או שמאל. זה פשוט שבקרב הצד שתומך ברפורמה, ההבנה של מה זה "שמאל" לוקה בחסר עד לא קיימת. זה הפך לאמצעי קעקוע ותו לא.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@yd b-4אתה מתלונן ש"שמאל" (מה זה בכלל? מדובר במתנגדים לנתניהו ולמדיניותו, מכל הקשת הפוליטית ומכל מגזרי העם, חוץ מאשר, אולי, המגזר שלך) מנסים למנוע את פעולתו של "ראש הממשלה הנבחר/מכהן". יופי של תירוץ. זה תפקידו של מי שמתנגד למדיניות הממשלה. להזכירך, נתניהו עשה זאת בתקופת ממשלת רבין, בתקופת אולמרט ובתקופת בנט. אבל אני מניח שכיוון שמדובר בנתניהו יש לו זכות מיוחדת לעשות זאת, ולאחרים אין.

שים לב שההפגנות אינן נגד נתניהו באופן אישי, ואפילו לא נגד הממשלה כממשלה (כולל אוסף העבריינים המורשעים המככבים בה). ההפגנות הן נגד צעדים שהממשלה נוקטת ושלדעת ציבור נרחב, מכל גוני הקשת הפוליטית, מסכן את שלומה ואפילו קיומה של מדינת ישראל. 

שאלה לי אליך: היו לך שיעורי אזרחות? אם היו - האם הקשבת להם והפנמת את החומר? כי לפי התגובות שלך כאן אין לך מושג מהי דמוקרטיה, מהם עקרונותיה, מהם חובותיו וזכויותיו של אדם ושל אזרח בה. ואולמ שאלתי תיפול על אוזניים ערלות, כי החברה שבה אתה חי לא מכירה בעקרונות אלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, yd b-4 כתב:

שכורתים את הענף שעליו הם יושבים.

וואו, לא חושב שמעולם המשפט ׳טול קורה מבין עיניך׳ התאים יותר.

פורסם
לפני 52 דקות, yd b-4 כתב:

50 גוונים של עבודה. 

לפני 53 דקות, yd b-4 כתב:

קודם זה,

ואז:

לפני 53 דקות, yd b-4 כתב:

אני אגיד לך מה הקשר. מפסידי בחירות שמנסים (בהצלחה) להפיל את הממשלה ע"י כך שהם מפילים את הכלכלה

צריך להגיד משהו נוסף?

לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

אם אני לא רוצה להופיע לעבודה והמעסיק לא רוצה לפטר אותי- נראה לך שתכריח אותנו?

זאת הבעיה. שהם מבינים שאם כולנו נתנהג כמוהם, יהיה פיזדייץ. לכן כשאתה מחליט לא ללכת לעבודה - אתה מזיין אותו (ובתכלס פעמיים).

לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

אני משתמש בטרמינולוגיה "שמאלני", אבל אין באמת קשר פה לימין או שמאל.

עדיף כמו שציינו פה: ניידים ונייחים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

אתה מאמין לעצמך?

לאותה גברת שנאמה בהפגנה לא מפריע משום מה עם הסניפים בפולין/סינגפור/הונג קונג. שם יש "מערכת משפט" חזקה ועצמאית

ומה גרם לך להחליט שדווקא לשם היא העבירה את חשבונות הבנקשל החברה?

אתם חייבים להשתחרר כבר מהתשובות שיש יותר גרוע כי לא לשם אנחנו שואפים.

גם אלה שחושבים לעזוב את הארץ לא עוברים לרוסיה או לצפון קוריאה 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

לקום מחר בבוקר ולגלות שמישהו בממשלה החליט שאני לא יכול להוציא דולרים מהבנק/מהמדינה במקרה הטוב או הלאים לי אותם במקרה הרע?

בשביל זה יש קריפטו 😉

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 19 שעות, CX25GTI כתב:

מוצע שינוי במערכת המשפט שכל בר דעת מבין שנדרש , במקום לשבת למו"מ ולהגיע להסכמות על פי פשרת פרידמן , תוכנית גביזון -מידן ואו כל תוכנית אחרת , השמאל החליט שוב ללכת על הטיקט של אובדן הדמוקרטיה.

מרתק - מי זה בדיוק ״השמאל״ שיושב למו״מ? עם מי בכלל הוא יושב למו״מ?

הממשלה הנוכחית מנסה לבצע מחטף, הם לא קראו לשבת למו״מ ואין גם ממש עם מי, הם רוצים להעביר חוקים ולזרום עם זה.

משא ומתן עושים כשיש שני צדדים, כאן אין ממש שני צדדים אלא הממשלה והכנסת שרוצים להעביר רפורמה, ו... זהו בגדול.

חלק מהציבור מביע תרעומת, וחלק מהציבור מעמיד פנים שהרפורמה הזו גם היא באשמת אסמול שלא יושב למו״מ, כאילו יש שמאל מלכתחילה או צד לבצע איתו משא ומתן (וכאילו השאלה האם לרכז את כל הכח אצל הממשלה היא שאלה של ימין ושמאל, ולא שאלה של אלו התומכים בכח מוחלט לממשלה ואלו התומכים באיזון רשויות, מה שלעתים נקרא גם ״דמוקרטיה״)

לפני 19 שעות, Gosser1860 כתב:

אין ספק. אבל הרעש לא מתרחש באיזשהו ריק ללא השפעה. לחלק מהקרנות עצמן יש מנהלים ישראליים, וכמו שהם פועלים מ"הבטן" כשהם מחליטים להשקיע איפשהו כך הם יכולים לענות מ"הבטן" כשהמשקיעים מתחילים לשאול שאלות.

תשמע אני לא יודע מי מכם יושב עם VCs ואיינג׳לים בשוטף, בתור אחד שכן עושה את זה אני יכול לומר לך שבבירור יש נסיגה מנגיעה בפרויקטים בישראל כרגע, מה שאצלכם מתויג אצל רבים כ״סתם עניין של סמולנים בכיינים״ נתפס מעבר לאוקיינוס כאירוע רציני מאוד, ורבים ממתינים לראות where the chips will fall. אנחנו נכנסים לשנה/תיים קשוחות מלכתחילה, להוסיף מעל הסיכון הקיים גם סיכון של עניינים גאופוליטיים ושלטוניים חוצה את הסף סיכון של קודקודים לא מעטים.

מכאן זה פשוט מגוחך לראות את הזילות של חומרת המצב, זה היה מצחיק אם זה לא היה עצוב.

לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

אני חושב שמההפגנות הוא מפחד יותר

מעניין

למה בעצם?

מה זה מעניין אותו כמה סמולנים בת״א?

שואל ברצינות (הנחת המוצא שלי היא שבבלפור שמים פס על הסיפור, צבר כבר מספיק כח קריטי), מעניין לשמוע דעה אחרת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, oryo כתב:

למה בעצם?

שואל ברצינות (הנחת המוצא שלי היא שבבלפור שמים פס על הסיפור, צבר כבר מספיק כח קריטי), מעניין לשמוע דעה אחרת.

זה מעניין אותו כי יש לזה פוטנציאל להתפתח למשהו רציני יותר.

גם באיראן, כדוגמה למקום שבו כבר ארבעים שנה השלטון בעל כח מעבר לנקודה הקריטית שהזכרת, הפגנות עדיין זה משהו להתייחס אליו.

האמת היא שזה נראה שאפילו הם מרגישים שהם הולכים על חבל דק. רואים את זה עם הנסיגה ממינויי המנכ״לים של מירי רגב/ אסנת מארק ועם הנסיגה מההצהרות של מיקי זוהר. הם לא רוצים (עדיין) שיהיה פיצוץ.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני 50 דקות, oryo כתב:

מעניין

למה בעצם?

הוא מפחד משינוי של אופי ההפגנות - "הון שלטון עולם תחתון" זה המצב האופטימלי עבורו, כי אז יש לו מה להציג לבייס.

כשישנו את האופי וידאגו לפמפם בנושאי ליבה אחרים שהם לא המשפט שלו, זה קצת יהיה קשה יותר.

אבל הסיכוי לשינוי קטן אז המצב הולך בהחלט להפוך את מדינת ישראל לשיט-הול.

אלא אם יקרה גיים-צ'נגר רציני, כמו חקירה נוספת בחו"ל (ע"ע איתי לשם - מודה שאני מתחיל לחשוב שאין כלום אצלו וחבל) נגד ביבי ובעצם נפילת תיבות תהודה גדולות ברשת פייסבוק וכדומה. אפשר לראות כבר ניצנים של הכנה של השטח ליום של אחרי המפץ. אבל אני לא חושב שיקרה משהו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, oryo כתב:

מעניין

למה בעצם?

אני חושב שהוא נרתע מהפושבק. אני לא יודע למה, זה באמת מפתיע. אבל מסיבת העיתונאים השבוע היתה דוגמא יוצאת דופן לזה. זה היה פחות מ-24 שעות אחרי שקיבל אזהרה מהנגיד, וגם את המכתב של הכלכלנים. אומרים שהוא פחדן ולחיץ. אני לא יודע אם זה נכון אבסולוטית. כאילו.. רוב האנשים, כולל אותי, היו מחרבנים במכנסיים 24\7 בפוזיציה שלו מהלחץ. אבל אני חושב שיחסית לתפקיד שהוא לקח על עצמו ויחסית למעמד שהוא מייחס לעצמו בהיסטוריה של ישראל והיהדות - בן גוריון הוא לא. והוא בהחלט לא נתפס בעייני כמישהו שמתמודד טוב עם האתגרים. 

אם זה יעצור אותו? כנראה שלא. למען האמת אני לא בטוח ששואלים אותו בכלל. זו לא באמת הממשלה שלו והוא כרגע בובה על חוט שחוץ מנאומים סמכותניים ציניים לא מסוגלת לספק יותר מדי. 

שאלה למחקרים היסטוריים שיכתוב בעתיד היא האם בנקודה הזו הוא לא היה יכול להיות בובה על חוט של לפיד וגנץ באותה המידה ואם הם לא פספסו איזה מומנטום פה. לצערי אני לא בטוח גם בזה

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...