Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, CX25GTI כתב:

האיליטה אינה מאפשרת זאת כיוון שהם מבקשים להמשיך את שלטונם דרך האיליטה הלבנה של בתי המשפט.

אתה מדבר פה בפורום עם אנשים, לא כותב ציוצים של יאיר נתניהו.

אני פאקינג ***** מרחובות, שגר בדירת 5 חדרים ונוסע כל יום ברכבת לתל אביב. ואני מפחד מהכיוון שהמדינה הזו הולכת אליו.

אני אליטה? אני שולט דרך ״האליטה הלבנה״ של בתי המשפט?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 49 דקות, יובל .מ. כתב:

נקודת השבר תהיה כשאראה פגיעה ממשית בזכויות להט"ב, פגיעה בנשים, גזענות ממסדית אמיתית, לא דיבורים בתיאוריה.

סבבה, מקווה שלא יהיה מאוחר מדי.

לפני 49 דקות, יובל .מ. כתב:

הבעיה שישבת לראות את הנאום שלו במקום סדרה בנטפליקס.

אל תגזים, זה היה ברקע בסלון בזמן ששחקתי במחש

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אני אליטה? אני שולט דרך ״האליטה הלבנה״ של בתי המשפט?

עזוב... כל הקטע של גברים לבנים שולטים זה חלק מהטרלול הפרוגרסיבי...

לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

יש עתיד/כחול לבן/ישראל ביתנו/מפלגת מרכז שתהיה באותו זמן תשב עם הליכוד ותהיה ממשלה סבבה סך הכל.

ומה אז?!

שוב ישנו את שיטת הממשל?

ואם זה לא ייקרה?

אני לגמרי לשיטתך, שמטוטלת זזה פעם לפה ופעם לשם, אבל יש דברים שאפשר לאבד ואי אפשר להחזיר ונזקים הם לא תמיד ברי תיקון

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

ומה אז?!

שוב ישנו את שיטת הממשל?

ואם זה לא ייקרה?

חייב להודות שלא הבנתי.

איזה שיטת ממשל שונתה בינתיים?

לפני 3 דקות, falou כתב:

אני לגמרי לשיטתך, שמטוטלת זזה פעם לפה ופעם לשם, אבל יש דברים שאפשר לאבד ואי אפשר להחזיר ונזקים הם לא תמיד ברי תיקון

אז שוב - שחברי האופוזיציה יגיעו לדיונים והרפורמה תעבור בצורה טובה ואיכותית.

בינתיים הם תקועים בעמדה שלהם כמו ילדים:

מיכאלי וליברמן נגד הצעת לפיד להרצוג: "לא לפשרה עם נתניהו"; יו"ר יש עתיד: "אמרתי בדיוק את ההפך" (israelhayom.co.il)

אי אפשר להגיד שצריך לעשות שינויים (ע"ע ליברמן וסער) ומצד שני להחרים הכל.

פורסם (נערך)

כל הדיבורים על "שביתה" בהייטק, הוצאת כספים, יציאת חברות ועוד זה שילוב של יהירות, התנשאות ופופוליזם (שלא לומר טיפשות).

ראשית, מי קבע שמטה המאבק בהייטק (או כל המצאה אחרת) מייצג את עובדי ההייטק?

יהיה רק סביר להניח שחלק לא מבוטל של עובדי "הייטק" כן הצביע לממשלה הנוכחית, כך שההתיימרות לייצג את ה"הייטק" ולדבר, כביכול, בשמם של כל העובדים זה חתיכת יהירות.

גם כל פלוץ בהייטק שמתבטא עכשיו כנגד הממשלה והרפורמה המשפטית, ישר מקבל כותרת ראשית, כמו המייסדת של פאפאיה גלובל. בויינט כבר הכתירו את החברה כ"ענקית הייטק", כאילו מי ישמע גוגל החליטו להוציא את הכספים מישראל. 

מעניין אם היא יוצאת בהצהרות כאלו גם לגבי הדמוקרטיה בסינגפור ובהונג קונג, שבהן יש לחברה משרדים.

שנית, לא זכור לי שחברות בורחות מסין, מרוסיה (לפני המלחמה) וממדינות אחרות באסיה, שדמוקרטיה לא בדיוק מאפיינת את צורת המשטר שלהן. אם כבר אז להיפך.

ישראל היא אומנם שוק קטן, אבל מה שקובע בסופו של דבר זה כסף.

שלישית, בתקופה הזאת, בה ה"הייטק" נכנס לקיפאון (ואף לסוג של משבר), בה יש ירידה משמעותית בגיוסי כספים ובהשקעות ואף פיטורים משמעותיים בחברות גדולות, כל אלו שעכשיו הפכו את הלינקדאין לפייסבוק (או גרוע מכך) ומדברים על שביתות ומחאות, רק חופרים לעצמם את הקבר. 

כשהבוס שלך (או ההנהלה) רואה שיש לך יותר מדי זמן פנוי להתעסק בפוליטיקה (במקום להתרכז במה שחשוב, כלומר במה אוכלים לארוחת הצהרים), אז זה אולי מעיד משהו על הנחיצות שלך לחברה (או עד כמה קשה אתה עובד).

שלא לדבר על כך שכל הפוסטים האלו הם סוג של נבואה שמגשימה את עצמה. ברגע שקרנות הון סיכון, חברות ועוד יראו כל כך הרבה מידע (שחלקו פשוט לא נכון) על קץ הדמוקרטיה בישראל (מה שכמובן יקבל אקסטא הד מהתקשורת העולמית), זה יגרום להן לשקול מחדש את צעדיהן, ואולי אף לצמצם את השקעותיהן (לא כי הם פוחדים מקץ הדמוקרטיה, אלא כי הם פוחדים מחוסר יציבות שיגרום להם לאבד כסף), מה שבתורו עלול להוביל לעוד פיטורים וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

מסומנת על ידי מי?

ביבי? חברי הליכוד? הגסטפו?

מי בדיוק ישב וסימן את פאפאיה כמטרת העל של ממשלת ישראל?

תפסיקו כבר לקחת כל דבר לקצה, 20 שנה צועקים זאב זאב.

לאן הלכת?

מסומנת כתומכת ההתנגדות לממשלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Just now, falou כתב:

עזוב... כל הקטע של גברים לבנים שולטים זה חלק מהטרלול הפרוגרסיבי...

ואחזור ואומר שוב, כי אני ממש נהנה מזה, שהדבר הכי פתטי היום בימין, לפחות הלא דתי, זה חוסר יכולת לבנות משהו שיהיה אפילו דומה למחשבה או תפיסת עולם שלא בשימוש במושגי טרלול פרוגרסיבי.

טאוב אגב אתמול התבכיין ששוקן לא רוצה לפרסם את הטורים שלו יותר בהארץ. האמת היא שחבל ששוקן נכנס למשחק המפגר של ״דמוקרטיה מתגוננת״. הרמה של טאוב נמוכה. מאוד (ואני אומר את זה כמי שטרח לקנות ולקרוא את הספר שלו מעבר לטורים ב״הארץ״). ואני קצת חושד שהוא פשוט מגשים משהו שהוא כנראה פנטזיה של אינטלקטואלים רבים, שלא התבגרו בזמן - הזדמנות לחצות את הקו הדמיוני שמפריד בין שכבות אוכלוסיה שונות ולהפוך לגיבור העם.

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

איזה שיטת ממשל שונתה בינתיים?

אתה בטח תגיד גם לנידון למוות שעומד על הגרדום עם החבל על הצואר איזו תליה? אף אחד עוד לא נתלה בינתיים.

התחילו הליכי חקיקה ואמרו מפורשות מה הם רוצים לחוקק.

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

נו ו..? חצי מהמדינה מתנגדת לממשלה. כמו לפני חצי שנה.

היא לא מפחדת שיגידו שהיא מזוהה פוליטית. האחרים לא רוצים להיות מזוהים כתומכי צד כלשהו אלא לשמור את זה ברמה העניינית.

פורסם (נערך)

@CX25GTIכי נתניהו הוא אתיופית קטנה שחורה לסבית מהסלאמס. 

ואם היה צורך לעשות את השינויים לפני 20 שנה למה נתניהו נזכר רק עכשיו?

התשובה ברורה - האיש ואישתו בטוחים שהשמש זורחת להם מהתחת, ושהם מאור עם ישראל והגולה, ופתאום בא בנט (שאני מאוד לא אוהב את דיעותיו, אבל התרשמתי מאוד מדרך העבודה שלו), והוכיח שאפשר גם אחרת. אז הוא מגייס את יריב לוין, שכבר 20 שנה רוצה להקים כאן דיקטטורה, כדי לשנות את המשטר כדי שיוכל לשבת על כסאו לעד. ועל זה עוד מרחף המשפט, למרות שאני לא חושב שהוא איום אמיתי על נתניהו, לא יהיה פסק דין סופי לפני 2035.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

טאוב אגב אתמול התבכיין

זה היה מפגן מרהיב של השופרות.

כולם בעד שוק פרטי ופירוק תאגיד השידור, אבל כשעיתון פרטי מחליט להפסיק לשלם ל״כוכב״ שמפיץ בעיקר פייק ניוז, זה לא פחות ולא יותר מבולשביזם.

image.thumb.png.ce7e4f8757e9489f0332fb482228a850.png

image.thumb.png.cee54552aec2fd1bd0f6155106acf9b8.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

מי שמוציא את הכסף הם אנשי שמאל מוצהרים , כי הרי אם זה לא מה שאנחנו רוצים נשרוף את המועדון.

אתה רציני?

מה הקשר אנשי שמאל, הם אנשי עסקים. זאת החלטה כלכלית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא קשור לשמאל או ימין. אנשים שמחליטים על ההשקעות שלהם לפי פוליטיקה או שמגיעים לכלא או שפושטים רגל. הרבה לפני שמישהו בכלל שומע עליהם.

פורסם
לפני 11 דקות, פינדר כתב:

זה היה מפגן מרהיב של השופרות.

אני מת על זה ש"בולשביזם", כנראה בחסות ילד"ז למשפחת ביבי, הפך לתיאור הכי אהוב על הישראלים הימניים כדי לתאר את השמאל. 

נראה לי מאז מקארתי בארה"ב, או אלו שאין להזכיר את שמם מאירופה, לא היתה כזו חרדה מבולשביקים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, gadik6 כתב:

כל הדיבורים על "שביתה" בהייטק, הוצאת כספים, יציאת חברות ועוד זה שילוב של יהירות, התנשאות ופופוליזם (שלא לומר טיפשות).

ראשית, מי קבע שמטה המאבק בהייטק (או כל המצאה אחרת) מייצג את עובדי ההייטק?

יהיה רק סביר להניח שחלק לא מבוטל של עובדי "הייטק" כן הצביע לממשלה הנוכחית, כך שההתיימרות לייצג את ה"הייטק" ולדבר, כביכול, בשמם של כל העובדים זה חתיכת יהירות.

בגדול בוחרים ברשימה לכנסת ולא ממשלה. אבל עזוב, אף אחד לא יודע למנות את העשירייה הראשונה של הרשימה בה הוא בוחר.

כן, יש הייטקיסטים שהצביעו ליכוד/סמוט-בנגביר וגם למפלגות החרדים. אני לא בטוח מה ההתפלגות בהייטק, אבל אני מניח בזהירות שהיא יותר "מרכז". 

אני גם לא בטוח אם מטה המאבק בהייטק מייצג את עובדי ההייטק והאם בכלל ארגונים מסוג זה מסוגלים לייצג קבוצה בצורה דומה שבה ההסתדרות או ועד כזה או אחר מייצגים את החברים בו.

גם כל פלוץ בהייטק שמתבטא עכשיו כנגד הממשלה והרפורמה המשפטית, ישר מקבל כותרת ראשית, כמו המייסדת של פאפאיה גלובל. בויינט כבר הכתירו את החברה כ"ענקית הייטק", כאילו מי ישמע גוגל החליטו להוציא את הכספים מישראל. 

מעניין אם היא יוצאת בהצהרות כאלו גם לגבי הדמוקרטיה בסינגפור ובהונג קונג, שבהן יש לחברה משרדים.

עינת גז היא פלוץ בעינייך? באמת? לולז. ביחס לישראל (כן, כן ישראל) החברה שלה היא בינונית-גדולה (תלוי לפי מה מודדים). 

גוגל מחזיקה כאן סניף מקומי. והרבה יותר קל לסגור אותו מאשר לחברה ישראלית. 

שנית, לא זכור לי שחברות בורחות מסין, מרוסיה (לפני המלחמה) וממדינות אחרות באסיה, שדמוקרטיה לא בדיוק מאפיינת את צורת המשטר שלהן. אם כבר אז להיפך.

ישראל היא אומנם שוק קטן, אבל מה שקובע בסופו של דבר זה כסף.

אתה מתכוון לסטארטאפים? מו"פ של חברות גלובאליות? בהחלט מעניין לעשות התפלגות של השקעות זרות במדינות שציינת לאורך זמן.

סטארטאפים חיים על כסף של הון-סיכון עד שהם מנפיקים/נרכשים/מתמזגים. "הכסף" מצפה ליציבות בטווח בינוני (5-10 שנים).

שלישית, בתקופה הזאת, בה ה"הייטק" נכנס לקיפאון (ואף לסוג של משבר), בה יש ירידה משמעותית בגיוסי כספים ובהשקעות ואף פיטורים משמעותיים בחברות גדולות, כל אלו שעכשיו הפכו את הלינקדאין לפייסבוק (או גרוע מכך) ומדברים על שביתות ומחאות, רק חופרים לעצמם את הקבר. 

כשהבוס שלך (או ההנהלה) רואה שיש לך יותר מדי זמן פנוי להתעסק בפוליטיקה (במקום להתרכז במה שחשוב, כלומר במה אוכלים לארוחת הצהרים), אז זה אולי מעיד משהו על הנחיצות שלך לחברה (או עד כמה קשה אתה עובד).

לא מכיר אף הייטקיסט שילך לשבות במהלך יום העבודה אם הביג בוס לא אישר את זה לפני. ובתלות בארגון, מי שלא משקיע - טובע. זה לא משנה אם זה פוסטים פוליטיים או סתם גירבוץ גנרי.

שלא לדבר על כך שכל הפוסטים האלו הם סוג של נבואה שמגשימה את עצמה. ברגע שקרנות הון סיכון, חברות ועוד יראו כל כך הרבה מידע (שחלקו פשוט לא נכון) על קץ הדמוקרטיה בישראל (מה שכמובן יקבל אקסטא הד מהתקשורת העולמית), זה יגרום להן לשקול מחדש את צעדיהן, ואולי אף לצמצם את השקעותיהן (לא כי הם פוחדים מקץ הדמוקרטיה, אלא כי הם פוחדים מחוסר יציבות שיגרום להם לאבד כסף), מה שבתורו עלול להוביל לעוד פיטורים וכדומה.

אתה קצת ממעיט מהקרנות. לחבובים האלה יש גדודים (אני קצת מקצין) של אנאליסטים שחופרים ברבדים מגוונים כדי לדלות כמה שיותר דאטה על מנת לאפשר למנהלי הקרן לקבל החלטה מושכלת. כן, אי יציבות פוליטית/משטרית/שינויים מרחיקי לכת (ביחס לעבר) ישוכללו פנימה.

----

כל אחד דואג לפוזיציה שלו, וכמו שאמר במבי, מה שמעניין הוא מה "הכסף" יעשה. אם השקעות זרות (שעליו חלק הארי של ההייטק הישראלי חי) יצומצמו אנחנו נראה שינויים משמעותיים. וזה לא באמת משנה אם זה קץ הדמוקרטיה, ביבס לא בא להם טוב בעין או שהחומוס היה מקולקל. הם בעסק הזה כדי לעשות כסף, ואם יש ספק אין ספק. הם מסכנים מספיק כשהם שמים מליוני דולרים על רעיון בשלב היתכנות כזה או אחר. הדבר האחרון שהם רוצים להתעסק איתו הוא סביבה פוליטית/משפטית/חברתית חסרת וודאות.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...