Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, נקודה טובה כתב:

בגדול לא היה מי שחשב שנתניהו ילך עם מי שהזכרת

נתניהו היה הולך גם עם המפלגות הערביות (ניסה הרי לפני שהם הלכו עם בנט ולפיד, פשוט לא הצליח). מה שאני רוצה להגיד שהוא היה הולך איתם, או עם כל אחד אחר אשר היה שומר לו על המקום בבלפור, זה הם שלא מוכנים להתקרב אליו. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 59 דקות, DubelBoom כתב:

ודברים היו נראים פה אחרת.

איזה דברים? יריב לוין כראש ממשלה היה יותר גרוע למערכת המשפט - בפרט שעוד אין לו תיקים :)

עד כמה שזה אבסורדי - נראה שנתניהו ותיקיו עוד מאזנים פה איכשהוא.

מתחיל לחשוב שהכל אינטרס של חיות - גם שנתניהו יהיה ראה"מ...

פורסם
לפני 36 דקות, נקודה טובה כתב:

🤦🏻‍♂️

פורסם
לפני 35 דקות, נקודה טובה כתב:

איזה דברים? יריב לוין כראש ממשלה היה יותר גרוע למערכת המשפט - בפרט שעוד אין לו תיקים /cdn-cgi/mirage/50b292a0107ec4961052cefc39119adaa6ac5f9e4014c73b260d2518e5a61020/1280/https://carsforum.co.il/uploads/emoticons/icon_smile.gif.b1eda5b7cba44759db7bd8e18120d216.gif

הוא לא היה מקבל תמיכה כדי לשנות, בטח לא בנוסח שרוצים עכשיו. אז או שהיינו מקבלים שינוי הרבה יותר מאוזן (למשל פסקת התגברות ברוב של 80 ח''כים ולא 61), או שלא היה שינוי.

כשבקואליציה לא נמצאים אנשים תחת חקירות ופלילים, הם יותר שקולים ומקבלים החלטות יותר נכונות. לא לגמרי נכונות, לא מסכים עם הכל, יש מושחתים בכל מקום, אבל כשאדם ''שקוע עד הצוואר בחקירות'' (ב. נתניהו, פעם מזמן כשעוד היה הגון יחסית), הוא לא מקבל החלטות בצורה אובייקטיבית.

פורסם
לפני 42 דקות, נקודה טובה כתב:

איזה דברים? יריב לוין כראש ממשלה היה יותר גרוע למערכת המשפט - בפרט שעוד אין לו תיקים :)

מה שמדהים באמת, זה שאתה ורוב המחנה שלך אשכרה מאמינים בזה. זה לא שבית המשפט העליון חף מאינטרסים, רחוק מכך, וזה לא שלא צריך רפורמה - אבל הרפורמה כפי שהיא מוצעת עכשיו אין לה כל מטרה זולת מניעת ביקורת על החלטות הרשות המבצעת, כלומר פגיעה בכל המנגנון של איזונים ובלמים שחיוני לקונספט של הפרדת הרשויות, שהוא זה שמונע עריצות שלטונית.

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 13 שעות, yd b-4 כתב:

אני רק שאלה מי קובע מה הסטנדרט ומה השונה? אם החרדים 51% מהאוכלוסיה סביר בעיניך שהם יכולים לקבוע מהו סטנדרט?

לא תוכל לברוח מהעובדה הפשוטה בסוף ה-כ-ל מתנקז לאלקטורט בכנסת. 

אם מחר משרד החינוך יקבע שהוא ממן רק לימודי קודש אז כן, טי אשלם מכיסי על כל חינוך שהוא לא לימודי קודש בדיוק כמו שהיום אני משלם מכיסי על לימודי אומנות בבית הספר שהם חלק ממערכת השעות.

בתאריך 24.1.2023 בשעה 07:10, Night Driver כתב:

בוא ספר לנו מה שעות הלימוד אצלכם, האם יש הסעות ומה לוח החופשות. הדברים האלה עולים המון כסף שמישהו צריך לשלם אז לא בטוח שאתם מקבלים פחות.

אני באמת מאחל לך מכל הלב. לא לקבל שירותי חינוך ברמה מקבילה לחינוך החרדי. זוועה זו מחמאה ויש לי עם מה להשוות. קח פרוגרמת מבנה תקני של משרד החינוך לחינוך העצמאי ותשווה לפרוגרמת מבנה של הממ"ד או ממלכתי רגיל ותראה מה זה פער. ועזוב את העובדה שרוב המוסדות בכלל נמצאים במבנים מאולתרים.

תסלח לי אבל אתה מנותק.

קודם כל אתה מדבר על מוסדות פרטיים אז תבדוק מי אחראי על הבינוי ומה עשה עם התקציב.

ואחרי שתבדוק אתה מוזמן לבוא לאשקלון (עיר עם 160,000 תושבים) לבית ספר שנחשב לאחד המובילים בארץ. המבנים מתחלקים למבנים מתקופת הטורקים (לא כביטוי אלא באמת. היו חלק מבית חולים של כפר ערבי), קראוונים שחלקם הגדול ראה ימים יפים יותר (גגות דולפים בחורף זו שגרה) ו 4 קראוונים חדשים יחסית ובנוסף מבנה אחד חדש יחסית עם 4 כיתות. בבית הספר הזה לומדים כ 700 ילדים מ א' עד יב' עם 10 תאי שירותים בלבד (וזה אחרי השיפוץ). ברוב הכיתות יש יותר מ 40 תלמידים וכמעט אף כיתה לא עומדת בתקן.

ומה שעצוב זה שהוא לא יוצא דופן. המצב דומה בהרבה מאוד בתי ספר.

אף אחד לא לועג לך ותאמין לי שקשה יותר לחיות בצד המתגונן. זה מוביל לכך שהשירותים הניתנים לציבור החרדי הם תמיד על מצב חירום/חלטורה. לא כיף גדול...

ברגע שהחילוניות תלמד לקבל את העובדה. שיש מיליון אנשים שמאמינים וחיים לפי התפיסה שעולם החומר מחובר לעולם הרוח. על כל ההשלכות הנלוות לכך. למשל שלימוד תורה הוא הכרחי לקיום הפיזי שלנו בדיוק כמו צבא!!! הכל כבר יהיה פתיר.(ודוגרי אני לא רואה את זה קורה אי פעם זה סותר את המהות החילונית)

אה מוזמן להתפלל לכסף ולעזןב את הארנק שלי במנוחה.

כבר אמרתי שאני יכול לחיות עם זה שאתה טפיל אבל לא מוכן שהטפיל יכתיב לי איך לחיות.

אל תשכח שחלק גדול מהצביון המסורתי של המדינה תלוי ברצון הטוב של החילוני הממוצע. אל תשכח שמסיבה אפשר לעשות בשבת בצמוד לבית כנסת, מותר לנסוע ולעשות מסיבות בכיפור ומותר לשבת עם פיתה בכניסה לבית חולים בפסח אז אתם צריכים להבין שאם תעברו את הגבול גם אנחנו נתחיל לשים ז%ן ושלנו יותר גדול.

לפני 13 שעות, sperial כתב:

ני ממליץ שלפני שאתה מדבר על ״פיל לבן שבחדר״ תלמד שיש פיל לבו ויש הפיל שבחדר, אבל אלה דברים שונים. עוד חור בהשכלה די בסיסית.

אתה לא תקבע לו באיזה צבע לצבוע את הפיל שלו.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה,

רוב האנשים שבבית הכנסת בסמוך לבתים שלנו הם אנשים שעובדים איתנו וחיים ביחד,אין לנו שום עניין לעשות להם דווקא.

אתה תיתן להם סיבות לצעוק שאתה אנטישמי או משהו בסגנון אבל הפרעה מהותית לחיים הקהילתיים שלהם הם לא ירגישו.

אגב,אפס הפרעה לחיים שלהם מאוטובוס שנוסע לים מגבעתיים,אבל לך תבין...

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני חושב שאתה מכיר אותי כבר מספיק טוב כדי לדעת שאין סיכוי שאני אעשה את זה אבל אני לא בטוח שאני ואתה זה המדגם המייצג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, נקודה טובה כתב:

זה פאשלה בכל דמוקרטיה

תמיד יהיה מישהו באופוזיציה

בגדול לא היה מי שחשב שנתניהו ילך עם מי שהזכרת

זו בעיה אחרת.

בהיעדר נתניהו ותיקיו,

המפלגות החרדיות היו מיעוט צועק מהאופוזיציה.

יש עתיד,מחנה ממלכתי,ליכוד מרכיבים ממשלה יציבה וחזקה, ליברמן יצטרף כי למה לא,הגישה שלו ליברלית חילונית דומה לשאר והגענו לממשלה אמיתית יציבה שמייצגת את האוכלוסיה באמת.

חרדים עם כזה כוח זו אנומליה ולא מצב שאמור לקרות.

כמו גם סמוטגביר.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • מעניין 1

פורסם
לפני 48 דקות, DubelBoom כתב:

אהבתי. נוגע בפערים שאנחנו חופרים עליהם פה כל הזמן בצורה תמציתית, בעיקר בהבדלים בסולם הערכים. אבל לפחות לא הרגשתי שמתנשאים מעליי במיוחד (אולי רק קצת).

אפשר לקחת מהראיון הזה כמה דברים:

- עבור החרדים לימודי תורה תמיד יהיו מעל כל דבר אחר.

- חלק מהחרדים (וכנראה חלק מההנהגה, לפחות זו הפוליטית) מבינים שבהוויה הנוכחית זה לא מסתדר כלכלית מבלי לחיות "על חשבון מישהו אחר". 

- הלא-חרדי הממוצע צריך לשאול את עצמו האם הוא מוכן לכך שיהיו אברכים והאם הוא מוכן לשלם. האמת שזה ניסוח מדהים לסוגייה הזו. אימצתי.

- החרדים לא רוצים אינטגרציה עם ה"ישראליות". בכלל. זה לא מעניין אותם. הגטו (במובן התרבותי חברתי) שלהם מספיק להם ואין להם שום צורך בשילוב.

- איפשהו לקראת הסוף התפלק לו שבעתיד יהיה דיון על כמה אברכים יהיו או בכמה אפשר לתמוך, והדיון כרגע מאוד פתוח. לא ידעתי שזה בכלל בלקסיקון.

- הישראלים שמתגייסים או צריכים להתגייס צריכים לוותר על שאיפת גיוס החרדים. נקודה, סוף פסוק. הוא מדבר על הפחתת גיל הפטור (כיוון חיובי) ובדיקה על שילוב החרדים בשוק התעסוקה. מה עם שירות חלופי לצבא? שירות לאומי? משהו?

נחמד שמידי פעם צצים ראיונות כאלה עם מראיינים שלפחות מנסים קצת סוג של לאתגר את המנהיגים הפוליטיים של החרדים. אני חושב שהראיון הזה היה בין המנומסים יותר שיצא לי לראות בין מראויין חרדי למראיין חילוני. אני באמת מאמין לו כשהוא אומר שהחברה החרדית לא צריכה/רוצה שילוב ולא מעניין אותה הישראליות. הבנתי את השאיפה שלו בשילוב בשוק התעסוקה והכלכלה במגזר החרדי אבל היה לי מאוד חסר שאלות ענייניות על הכפייה הדתית (תחבורה ציבורית בשבת, עבודות רכבת בשבת, בתי עסק, כשרות, חתונה וכו') ואיך הוא רואה את זה מתפתח.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

אני חושב שאתה מכיר אותי כבר מספיק טוב כדי לדעת שאין סיכוי שאני אעשה את זה אבל אני לא בטוח שאני ואתה זה המדגם המייצג.

הטענה שלי היא שגם אם תלך,לא תלך ללב השכונות החרדיות לעשות את זה אלא באיזור שלך פחות או יותר ואלה לא אנשים שיש לך אינטרס לעשות להם דווקא כי הם חיים שונה ממך אבל ביחד איתך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Gosser1860 כתב:

אני באמת מאמין לו כשהוא אומר שהחברה החרדית לא צריכה/רוצה שילוב ולא מעניין אותה הישראליות. הבנתי את השאיפה שלו בשילוב בשוק התעסוקה והכלכלה במגזר החרדי אבל היה לי מאוד חסר שאלות ענייניות על הכפייה הדתית (תחבורה ציבורית בשבת, עבודות רכבת בשבת, בתי עסק, כשרות, חתונה וכו') ואיך הוא רואה את זה מתפתח

אין בעיה שלא ישתלבו, זכותם המלאה.

אבל יש פה וואחד סתירה בין "לא רוצים להתשלב" לבין "רוצים מדינה יהודית דתית".

שיקימו להם אוטונומיה דתית יהודית, שיעשו שם מה שבא להם וישחררו אותנו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אין בעיה שלא ישתלבו, זכותם המלאה.

אבל יש פה וואחד סתירה בין "לא רוצים להתשלב" לבין "רוצים מדינה יהודית דתית".

שיקימו להם אוטונומיה דתית יהודית, שיעשו שם מה שבא להם וישחררו אותנו.

אתה יודע מה,גם נשלם עליה.

אבל שישחררו אותי באיזורים שלי.

• תוכן חדש...