Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 42 דקות, נקודה טובה כתב:

זה נכון. אבל תראה את השכונה שלי - לא היית מוכן לגור בכזה מקום גם אם היו משלמים לך ארנונה

גרתי בשכונה ג' וד' בבאר שבע - וגם גרתי בשכונת התקווה.

ראיתי מסוממים וגם התמודדתי מול מסוממים ביוםיום שלי אז להגיע לפאבלות של בני ברק, לא כזה רע לדעתי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 26 דקות, נקודה טובה כתב:

לצמצם ילודה וכו' - זה לא יקרה

למה באמת שלא תצמצמו ילודה? מצב אידיאלי זה 2-3 ילדים למשפחה (2 נקודה משהו). בשביל מה צריך להוליד 8-10 ילדים (ויותר)? הרי אנחנו במאה ה-21. חמישה מתוכם לא ימותו מלידה עד גיל 5…

פורסם
לפני 13 דקות, DareDevil כתב:

גרתי בשכונה ג' וד' בבאר שבע - וגם גרתי בשכונת התקווה.

ראיתי מסוממים וגם התמודדתי מול מסוממים ביוםיום שלי אז להגיע לפאבלות של בני ברק, לא כזה רע לדעתי..

אני התכוונתי לתשתיות לא למסוממים

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, נקודה טובה כתב:

גם אני - מהמשכורת של אשתי כמובן

זה בערך מה שאנחנו עושים עכשיו - אני מסתמך ע"ז שיש הרבה חרדים בארה"ב והם מסתדרים מצויין עם המערכת

אני לא מעלים מס (לא שיש לי אפשרות, כן?) וכמו שכתבתי אני משלם מיסים מהמשכורת של אשתי

אתה מתכוון לשירות בצבא? - את זה אני מבין לגמרי, מזווית הראיה שלך כמובן

איזה? תוכל לפרט? עבודות רכבת בשבת? מסעדות בכשרות? מה מפריע?

האם הכוונה לתחב"צ בשבת? שמירת הסטטוס קוו מבחינתי היא אינטרס של החילונים כמדינה יהודית, זה לא שהחרדים באו נגד כל המדינה - לא? כל מפלגות הימין (או - הקואליציה) מתנגדות לזה 

או שאתה מדבר על להטב וכאלה, בזה אני באמת לא מבין, 

ראה ההסבר לגבי החלק היחסי בנטל המיסים לגבי "מהמשכורת של אשתך". אבל זו המשכורת של אשתך, לא שלך- אתה בעצם "פוגע" במאמץ בגלל שאתה לוקח ישירות מקופת המדינה בצורה של קצבאות וכו', ובעקיפין עם שלל סבסוד שהקהילה שלך מקבלת.

אתה אישית לא מעלים מס, אבל אני לא מדבר ספציפית עליך. אפשרי מאוד שהמצב אצלך מאוזן יחסית ואם כל האוכלוסיה החרדית הייתה נוהגת כמוך, לא הייתה לאף אחד חצי תלונה כלפי הציבור הזה.

שירות בצבא- לא צריך. ויתרתי. תתרמו בבקשה שנה של שירות לאומי בצורה המועילה לקהילה ומדינת ישראל תהיה מקום נעים ויפה בהרבה (התנדבות בבתי"ח/בתי משפט, בתי תמחוי וחלוקת בגדים לנזקקים, מוקדי שירותים לאזרח... יש המון דרכים מועילות שיתאמו לאורח החיים החרדי ויהפכו את ישראל לסבבה של מקום)

סטנדרטים מיוחדים- סבסוד תחב"צ ספציפי, הנחות בארנונה, מערכות "כשרות" למיניהן, ועוד ועוד. רק הרגע דיברנו על מערכת חינוך. רוצים פרטית? סבבה, תממנו בעצמכם- תלמדו שם מה שבא לכם. אבל בתמונה הגדולה, האוכלוסיה החרדית מנסה לדרוש תקציב מדיני למערכת שלא עומדת בסטנדרטים של המדינה.

הכפיה הדתית- כל דבר ודבר. זה מתחיל בהתנגדות לעבודות תשתית (לא רק רכבת) בשבת למרות שמדובר בזמן המהיר והמועיל ביותר שיקצר לוחות זמנים, יפחית גודש/בזבוז כספים ציבורי, ובמקים מסוימים אף מהווה פיקוח נפש. עבודות תשתית עושים בכל העולם בלילה ובסופ"שים, זה הרבה, הרבה יותר יעיל. בישראל זה זוכה לעליהום שלם.

כשרות- מי שרוצה שיהיה כשר, מי שלא- לא. מונופול הכשרות הוא כפיה. הכפיה של רבנות מקומית כלפי מסעדה לעבוד אך ורק עם ספקים שהיא אישרה היא... ובכן, כפיה. הבעלות ההזויה של הרבנות על המילה "כשר" היא כפיה. 

תחב"צ בסופ"ש- טוב שאמרת את זה. כן, זו כפיה בצורה הבוטה ביותר, עולה לא מעט חיי אדם בשנה, תורמת לזיהום אוויר, לגודש, ולהנצחת פערי מעמדות. כל דבר רע אפשרי למעשה.

"הסטטוס קוו" הוא שקר ונדחק חד צדדית כבר שנים, אבל איכשהו רק צד אחד מעלה אותו כל פעם. כוונתו של בן גוריון בזמנו הייתה להסדיר מסגרת מוסכמת עבור קומץ לא כזה גדול של אוכלוסיית ישראל. מה שהיה נכון בשנת 1950 כבר לא נכון היום, ומן הראוי שהנייר הזה יזרק לפח. לא מדובר על סעיף בחוקה או משהו אלא סה"כ הבטחה די פרוביזורית של בן גוריון שלמרות הצביון החילוני למדי של המדינה שבדיוק קמה, לא יפגעו זכויותיהם של החרדים ומקיימי אורח חיים דתי.

ישראל 2023. אתה רואה איום כלשהו על אורח החיים החרדי? מה שקרה הוא ההיפך הגמור.

במדינתי, אני לא יכול להתחתן כרצוני.

לא יכול להיקבר כרצוני.

לא יכול לעסוק בתחומים מסוימים כרצוני בגלל גחמות של קבוצת אוכלוסיה אחרת.

לא יכול לנוע כרצוני בלי בעלות על רכב פרטי.

משלם יותר על כל דבר שנכנס לעגלה שלי בסופר עקב "מס תביא לי" ששייך לגוף מונופוליסטי אחד.

ועוד ועוד ועוד.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 17 דקות, קורן בן אשר כתב:

בגדול כל אחד צריך לשלם בערך 30,000 ש"ח בשנה מס כדי להיות באיזון.

אז אתה אומר שברגע שכל החרדיות עובדות בהייטק ונותנות למדינה 30 אלף נגמר הסיפור? אני שמח לבשר לך שאנחנו דיי בכיוון

תודה על התגובה המושקעת

פורסם
לפני 2 דקות, נקודה טובה כתב:

אז אתה אומר שברגע שכל החרדיות עובדות בהייטק ונותנות למדינה 30 אלף נגמר הסיפור? אני שמח לבשר לך שאנחנו דיי בכיוון

תודה על התגובה המושקעת

30 אלף לראש, לא למשק בית… תקרא את המשך הפוסט שלו…

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, garicho כתב:

למה באמת שלא תצמצמו ילודה? מצב אידיאלי זה 2-3 ילדים למשפחה (2 נקודה משהו). בשביל מה צריך להוליד 8-10 ילדים (ויותר)? הרי אנחנו במאה ה-21. חמישה מתוכם לא ימותו מלידה עד גיל 5…

זה כבר ויכוח עקרוני - אני אישית מוכן לעשות הכל בשביל לגדל כמה שיותר ילדים

רק הצגתי עובדה שהחרדים א ישנו את זהגם אם זה אומר לעזוב את הארץ

פורסם
לפני 25 דקות, נקודה טובה כתב:

אז איך אתה רוצה שאני אחיה?

מבחינתי לימוד תורה הוא ערך עליון בחיים שלי אישית (לא מדבר כרגע על המדינה שאני מגן עליה) ובשביל זה אני אצטרך גם לעבור ללונדון אם רק שם אני אוכל ללמוד,

אז אני ואשתי מקריבים בשביל הדבר הזה את כל השאר - היא הולכת לעבוד בהייטק ואני מתחרבש עם הילד ,

שמע, לא יודע. באמת שלא.

ואין לי שום דבר כנגד זה שלימוד תורה הוא ערך עליון בשבילך, זה ממש בסדר, אני מעריך אנשים שמשקיעים ברצינות בתחומי העניין שלהם, ספורט, מוזיקה, מדע, הרבה יותר טוב לדעתי מלשתות לשוכרה, לעשן סמים ולהסתובב בקניון כל היום. רק מה, תמצאו דרך לעשות את זה בזמנכם החופשי. או שתמצאו דרך להתפרנס מזה (שלא באמצעות קצבאות וכל מיני פוילע שטיק).

אגב. אתה נשמע לי יחסית בחור לעניין, ובניגוד לכל מיני אחרים פה לא מחפש להטריל בכוח, אלא להבין מה תכל'ס אנחנו בעצם רוצים. אז אומר לך כך. יכול להיות שמבחינתך אתה 'מויחל טויבעס' על כל התשתיות והשירותים שאתה מקבל מהמדינה (חשבת פעם איך זה שאתה חי במדינה יחסית מתקדמת ולא ברמת חיים של סומליה?), סה"כ לא ביקשת את זה, ואתה מוכן לחיות בעוני יחסי, להשקיע הכל בלימוד תורה, לא לשלם מסים אבל גם לא לקבל שום דבר בתמורה. ויכול להיות שמבחינתך זה ממש בסדר שיהיה קנטון נפרד ששם תחיו, תנהלו את כל ענייניכם בעצמכם, כולל תקציבים שלכם, בלי שתתערבו לנו בחיים ובלי שנתערב לכם, ואז באמת יבוא שלום על ישראל במובן הכי ישיר של הביטוי. יש רק בעיה אחת: המנהיגים שלכם לא מוכנים לשחרר!!!

לפני 4 דקות, garicho כתב:

אגב, עשיתי שגיאה גסה (אחת בלילה...), אני בטוח שאנחנו עוברים בהרבה 30K לראש כי שכחתי לכלול מע"מ, אגרות, מס על דלק וכו'.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 2 דקות, garicho כתב:

צודק

אז מה באמת הפתרון - לא רואה את עצמי משלם 300 אף מס למרות שזה נשמע לא רע - אחרי הכל עם כזה מס הנטו כנראה גם משהו מכובד...

לפני 3 דקות, קורן בן אשר כתב:

המנהיגים שלכם לא מוכנים לשחרר!!!

אתה רוצה להגיע אתם להסכמים על קנטון נפרד?

פורסם
לפני 13 דקות, Pika007 כתב:

שירות בצבא- לא צריך. ויתרתי. תתרמו בבקשה שנה של שירות לאומי בצורה המועילה לקהילה ומדינת ישראל תהיה מקום נעים ויפה בהרבה (התנדבות בבתי"ח/בתי משפט, בתי תמחוי וחלוקת בגדים לנזקקים, מוקדי שירותים לאזרח... יש המון דרכים מועילות שיתאמו לאורח החיים החרדי ויהפכו את ישראל לסבבה של מקום)

זה מה שיעזור לך? בכנות, אם אני הולך לחלק סמרטוטים לנזקקים גמרתי עם חובת ההגנה על הבית?

אין לי מושג מה רמת היהדות שלך אבל בטוחני שתסכים שלימוד התורה שלי שווה לפחות לחלוקת כאלה דברים, באמת,

לפני 2 דקות, קורן בן אשר כתב:

רוצה? מה זה רוצה? אני רץ עכשיו בתחתונים לאוטו, איפה חותמים???

כבר כבר

איזה תחתונים - שים כיפה!

ככה אתה מגיע לרב?

פורסם
לפני 19 דקות, Pika007 כתב:

הסטטוס קוו" הוא שקר ונדחק חד צדדית כבר שנים, אבל איכשהו רק צד אחד מעלה אותו כל פעם. כוונתו של בן גוריון בזמנו הייתה להסדיר מסגרת מוסכמת עבור קומץ לא כזה גדול של אוכלוסיית ישראל. מה שהיה נכון בשנת 1950 כבר לא נכון היום, ומן הראוי שהנייר הזה יזרק לפח. לא מדובר על סעיף בחוקה או משהו אלא סה"כ הבטחה די פרוביזורית של בן גוריון שלמרות הצביון החילוני למדי של המדינה שבדיוק קמה, לא יפגעו זכויותיהם של החרדים ומקיימי אורח חיים דתי.

ישראל 2023. אתה רואה איום כלשהו על אורח החיים החרדי?

החרדי או הדתי?

באמת אין במדינת ישראל כאלו שרוצים בשמירת הסטטוס קוו חוץ מהחרדים?

כאלו שיש ערך גם למדינה יהודית בעיניהם?

בכנות מעניין אותי לדעת איך זה שאנחנו מסובבים את כולכם על האצבע הקטנה? אולי כן יש עוד מישהו שרוצה את זה?

לפני 2 דקות, קורן בן אשר כתב:

כבר חשבתי על זה, יש לי גליל של שקי פוליאתילן שחורים גדולים (כמו של זק"א ר"ל) בתא המטען, אעשה חור לראש ושני חורים לידיים ואני מסודר.

ידעתי שתסתדר

כמה חבל שאין לי באמת לאן לשלוח אותך ככה...

פורסם
לפני 3 דקות, נקודה טובה כתב:

כאלו שיש ערך גם למדינה יהודית בעיניהם?

פה חביבי, טמון כל העניין כולו. שאלת מיליון הדולר, או יותר נכון 60 מיליארד השקל. מה היא אותה מדינה יהודית. ומסתברא, שבשבילנו זה אומר משהו אחר מאשר בשבילכם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
Just now, קורן בן אשר כתב:

פה חביבי, טמון כל העניין כולו. שאלת מיליון הדולר, או יותר נכון 60 מיליארד השקל. מה היא אותה מדינה יהודית. ומסתברא, שבשבילנו זה אומר משהו אחר מאשר בשבילכם.

נו, איך אמר הרב שך "במה אתם יהודים"?

אדרבה מעניין אותי להבין,

אפילו שאני דיברתי על הסטטוס קוו כ'מדינה יהודית' וזה נשמע שאתה מדבר על היהדות כלפי האדם.

Just now, נקודה טובה כתב:

אפילו שאני דיברתי על הסטטוס קוו כ'מדינה יהודית' וזה נשמע שאתה מדבר על היהדות כלפי האדם.

עריכה: אתה כן דיברת על מדינה יהודית - זה אני שעייף

• תוכן חדש...