Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, yd b-4 כתב:

ברגע שנסכים על הבסיס (הקשר בין רוח לחומר) הכל כבר יהיה פתיר.

על מה בדיוק צריך להסכים?

תוכל לנסח בשבילנו?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, yd b-4 כתב:

נניח ובבקו"ם כחלק מהמיונים היתה שאלה למלש"ב מה תעדיף. שירות צבאי כלוחם/איסור על אוננות ושות'.

מה נראה לך היתה התשובה?

אתה מראש מגיע לקבוצה שבחרה להתגייס לצבא ושואל אותם,אז מן הסתם התשובה שלקבל תהיה מוטה.

לענייננו,אנשים מתגייסים לתפקידי לחימה כי הם רואים בזה שליחות/ציונות או כמו שאני אוהב להסתכל על זה, אחרים נטחנו בשבילי-עכשו תורי.

בלי להיות ציוני נלהב אני חושב שלהתחמק משירות צבאי זו כפיות טובה חברתית.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, David32 כתב:

פוטייטו הקריב שלוש שנים וסיכן את חייב בשביל המדינה. מה החרדים מקריבים?

הגזמתי,למחוק.

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם

הגענו למשפט המפתח. הם מאמינים שהם תורמים לנו יותר על ידי לימוד התורה מאשר אי פעם נוכל להחזיר להם באמצעים חומריים. 

רק חבל שאי אפשר לצאת מהסידור הזה, זה נוגד את אמונתם. 

• אהבתי 1
פורסם

אז מה הולך להיות לנו משמר לאומי? וגם שומר חומות 2?

יאללה נתחיל להכין את הממ"ד..

לכל הפחות אני מצפה מבן גביר, אחרי שיש לו כבר את הגדוד של איו"ש וגם את המשטרה הירוקה זה איחוד שלהם לתוך המשטרה. 

או שגדוד איו"ש לתוך מג"ב והמשטרה הירוקה לתוך המשטרה.

שדרך אגב קצת מוזר שיש גם במשרד איכות הסביבה עוד יחידה שאחראית על נושאים חופפים עם המשטרה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

אם אני מספיק חזק בשביל להחיל מדיניות כזו בצורה חוקית כנראה שדעתי שווה מספיק כנגד דעתך. א' ב' של המשחק הדמוקרטי לא? 

לא. דמוקרטיה לא מסתכמת ב"למי יש כח למדיניות". הזכות להצביע באופן שווה היא רק אחת מרבות, שמאחוריהן עומד העיקרון שאמור להיות ה-בסיס של כל מדינה דמוקרטית מודרנית: שוויון חוקי כללי - גם ברמת החוק היבש, וגם ברמת המנגנונים הביורוקרטים. בישראל זה לא קיים. לא פורמלית, לא פרקטית. הבאג שלך ושל דומיך הוא בדיוק בזה. הטענה המשלימה כאילו אתם תורמים בזה שאתם מתפללים לא הופכת את ישראל לדמוקרטית יותר. 

כתבתי לך את זה כבר בעבר: תפיסת העולם שלכם נטועה עמוק בימי הביניים. לפני 600-700 שנה באירופה הנוצרית נכתב המון מלל שדימה את החברה האנושית לגוף האדם. הלוחמים תוארו כאיבר אחד, המתפללים (כלומר הכמורה של אז שאפשר להקביל אותה לחלוטין לתפקיד שהיהדות החרדית מנסה לתפוס היום) לאיבר אחר. האיכרים ותושבי הערים לעוד משהו. ובסוף כביכול כולם מחזיקים את החברה באוויר.

זה רעיון נחמד שאתה מהדהד אותו בדרכך שלך. הבעיה היא שלפני 700 שנה, בדיוק כמו היום, הוא נועד להצדיק מצב של חוסר שוויון. והתהליך ההיסטורי בכל מדינה שאתה יכול להתייחס אליה כמתקדמת היום היה מאוד חד כיווני: זה התפרק. לאנשים, בפשוט, נמאס לשמוע ממי שבגדול לא עשה כלום לטובת החברה כמה הם חשובים ותורמים עם כל מיני פלפולים פילוסופיים - תאוקרטים. ודי ברור שגם בישראל לרבים וטובים יותר ויותר נמאס מזה. ואם לא ביבי, או ביום שאחרי ביבי - כנראה שתתחילו לשלם את המחיר האמיתי של אורח החיים שלכם, שלא באמת שילמתם עד עכשיו.

לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

אף אחד לא חייב אותך לקנות או למכור אוכל כשר. זה נטו כוחות שוק.

שקר. יש המון עדויות להשתלטות עוינת אגרסיבית של חרדים על אזורים שונים בישראל. זה לא "כוחות שוק" להצית חנויות, לזרוק אבנים ולאיים. זה לא "כוחות שוק" להעביר חקיקה על כשרות בצבא או בבתי חולים. וזה לא "מיעוט". זה האופן שבו החברה החרדית מתפרשת על פני עוד ועוד שטח במדינת ישראל. 

לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

מה שהכניס את החרדיות הישראלית למצב מגננה

גם את זה כתבתי לך הרבה פעמים: אנחנו לא צריכים אותכם. זו עובדה די פשוטה. אתה מספר שאתה במגננה מאיתנו. למה שלא נפרד? כאילו.. עזוב רגע פרקטיקה של איך מקימים את מדינת בני ברק. אני שואל ברמה העקרונית. מה אתה רוצה מהחיים שלנו? 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

לא תוכל לברוח מהעובדה הפשוטה בסוף ה-כ-ל מתנקז לאלקטורט בכנסת

אני מקווה שאתה תזכור את המשפט הזה שלך כשהמצב יתהפך, כי הנציגים שלך עושים הכל כדי שזה יקרה.

קראתי את ההודעות האחרונות שלך בעיון, לדעתי אין לזה פתרון למעט הפרדת רשויות. אם מבחינתך מדינה מתוקנת זה מצב שבו המדינה כופה על קבוצה אחת לפרנס קבוצה אחרת, אין דרך אמיתית להגיע לפשרה.

אתם לא רוצים להגיע למצב שחלק גדול מהעשירון העליון שמשלם בערך 50% מהמיסים במדינה יהגר מפה ותישארו בעיקר עם אנשים כמוני שלא מרוויחים מספיק כדי לפרנס אתכם ואת עצמם ביחד. זה מוביל לשתי אפשרויות, או שהציבור החילוני והמסורתי יתאחדו ולא יצטרכו אתכם בשביל רוב בכנסת יחתכו לכם את התמיכה כדי לאפשר המשך קיום רמת חיים גבוהה במדינה, או שפשוט יאבד האמון במדינה, יפסיקו לשלם מיסים וישאירו את רוב הכסף לעצמם בדיוק כמוכם. ואז כשהכל יתייקר, בצבא ישרת רק מי שלא הצליח להתחמק, הפשיעה תתגבר ובית חולים ציבוריים יראו כמו משתנה ציבורית בהודו, נראה כמה אורח החיים שלכם בר קיימא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 18 שעות, ניקו פ. כתב:

30 % אנשים ישרים שסוחבים 70% גנבים.

לפני 10 שעות, sperial כתב:

עד כמה שאני יודע מיליון הם בערך 10.5% מ-9.5 מיליון אזרחי ישראל, רחוק מאוד מ-51 האחוזים שלהם אתה מייחל.

?

פורסם
לפני 12 דקות, נקודה טובה כתב:

?

הנקודה שניסו להעביר היא שבכנסת יש באיזור ה80 מנדטים של יהודים חילונים.

זה שבקואליציה הזו יש ייצוג יתר חרדי זה עניין אחר.

השותפים הטבעיים של הליכוד זה בני גנץ,לפיד,ליברמן.

הדילים עם החרדים נרקמו מסיבות ברורות מאוד.

פורסם
לפני 11 שעות, yd b-4 כתב:

בדיוק הרגע קיבלתי פרטים על בית ספר לכלבים. כחובב בעלי חיים מגיל קטן ממש התרגשתי לראות את היחס שהם מקבלים. 

ובהחלטה מודעת החלטתי שאני את מרצי וכוחותי משקיע בילדיי מה רע? כל עוד אני מגדל ילדים נפלאים ואיכותיים שעושים טוב לסביבתם אני חושב שאני עושה רק טוב.

לך לישיבה שלמדת בה ותבקש את הכסף חזרה, אם זה טיעון לוגי בעינייך..

הא שכחתי, למדת על חשבוני.

בוא אני אעזור לך:

אני משלם כל אגורה שעולה אחזקה של הכלב שלי, מכסף שהרווחתי בעבודה.

בנוסף אני משלם גם על האחזקה של הילדים הנפלאים והאיכותיים שלך.

העיקר אתה מרצה לנו על רוח וחומר.

על איזה רוח אתה מדבר? זו שבזכותה הודית שכל המגזר מתנהל בשחור ומעלים מיסים, או זו שבגללה אתם בוחרים בעבריין לדאוג לאינטרסים שלכם?

כמו שכתבת, זה באמת דו שיח של חרשים ואני באמת לא צופה עתיד טוב לפרוייקט הציוני, המכונה מדינת ישראל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

מה אתה רוצה מהחיים שלנו? 

את כספי המסים שלך.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

מאות כלכלנים מזהירים ממהפכת המשפט: "סכנה לעתיד המשק בישראל"

לא רק הנגיד הנוכחי והנגידים הקודמים: מעל 270 כלכלנים בכירים ואנשי מנהל עסקים מהאקדמיה בארץ ומהפקולטות המובילות בעולם, בהם ראשי המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר ובכירים בבנק ישראל שעבדו עם רה"מ נתניהו, חתמו על מסמך אזהרה מפני יישום הרפורמות המשפטיות: "נזק חסר תקדים לכלכלת ישראל"

https://www.ynet.co.il/economy/article/ry9nwntjs

איזה כיף לקום לעוד יום יפה עם ממשלת ימין על מלא מלא....

לפחות אוכל לשפר לעצמי את מצב הרוח בקרוב עם שתייה מתוקה בזול יותר עם כוס חד פעמית 😉

עריכה: תגידו- מפעלי /מעבדות אינטל בארץ עובדים בשבת? כי אם כן אז זה בעיה כם הם המעסיק הכי גדול בארץ שסתם מדרדר יהודים לישבור שבת... מישהו צריך לטפל בזה בממשלה החדשה לא? (בצחוק כמובן, אבל מבינים את הכיוון)

אני תוהה איך בעלי החברה יכולים ליהיות בטוחים ב100% שעם הרפורומות החדשות והכיוון שהמדינה הולכת אליו בעשור הקרוב - מי יבטיח שיתנו להם להמשיך לעבוד בשבת?

עריכה 2: בחיפוש קצר של המילים אינטל ושבת מצאתי כתבות מ2009 על המחאה של החרדים באותה תקופה:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3804707,00.html

בקיצור יהיה מעניין מה חברות הענק יעשו אם הרפורמה תעבור.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 18 דקות, Potato כתב:

הנקודה שניסו להעביר היא שבכנסת יש באיזור ה80 מנדטים של יהודים חילונים.

זה שבקואליציה הזו יש ייצוג יתר חרדי זה עניין אחר.

השותפים הטבעיים של הליכוד זה בני גנץ,לפיד,ליברמן.

הדילים עם החרדים נרקמו מסיבות ברורות מאוד.

זה פאשלה בכל דמוקרטיה

תמיד יהיה מישהו באופוזיציה

בגדול לא היה מי שחשב שנתניהו ילך עם מי שהזכרת

פורסם
לפני 6 דקות, נקודה טובה כתב:

זה פאשלה בכל דמוקרטיה

תמיד יהיה מישהו באופוזיציה

בגדול לא היה מי שחשב שנתניהו ילך עם מי שהזכרת

לא זאת הנקודה. הנקודה היא שהרוב הוא עדיין חילוני, ואם לא ביבי שהוא שקרן ועבריין, הליכוד (שכנראה עדיין היו המפלגה הגדולה) היו יושבים עם המפלגות שהוזכרו מה שנקרא מרכז, ודברים היו נראים פה אחרת.

• תוכן חדש...