Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

סלח לי אבל תשקיע את האנרגיות במקומות הנכונים.

אני צריך אותך רענן ופרדוקטיבי בעבודה. 

כרגע התאבון שלי גדול יותר מכושר ההאכלה שלך.

אני שוב מציע לנעול היכנשהוא את ההגיגים שלכם. ונראה אם הענף יכרת או לא.

את היללות הללו אני שומא מאז שאני ילד. עבדו 20 שנה מאז וישראל התקדמה קדימה לא אחורה.

והכל בזכות התפילות שלך!

אתה באמת לא מבין שלהגיד שהתרומה שלך לקדמה כאן היא 0 זה להחמיא לך? וכשהקדמה היא למרות המחנה שלך ולא בזכות, אה?

מה שדת מסוגלת לעשות לאנשים

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

דברים

אל תדאג, אלו לא אנרגיות שמושקעות פה, אלו רחמים.

אין לי דבר מלבד רחמים עבור מי שמסוגל להתגאות בהיותו בזבוז של חמצן.(כמטאפורה, מבחינה כלכלית- חברתית)

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

באמת סליחה שאני מפריע

אבל אני מנסה להבין על מה הוויכוח בין החרדי לחילוני?

אני אברך כולל ומקבל, איך אמרתם, מכיסכם הנדיב - 662 ש"ח בחודש (שאגב החודש עדיין לא הגיעו)

אוקיי אבל,

אני לא נהנה מתקציבי מערכת חינוך כמותכם וצריך לשלם לחיידר פרטי 500 ש"ח לחודש כפול מס' הילדים 

אז בואו נעשה ככה - נוריד את הדתות לגמרי ותחתם נשים תקציבי חינוך?

תאמינו לי אני אשמח - וגם אתם

מה הבעיה? אני לא רוצה להכניס ליב"ה? אבל אני משלם מיסים - נכון? לא מגיע לי מערכת חינוך מתוקצבת?

בארה"ב לא מתערבים למוסדות מה ללמד כמו שאני מבין,

תסבירו, אדרבה, אולי זכות זה אני אבין אתכם

פורסם
לפני 34 דקות, yd b-4 כתב:

עבדו 20 שנה מאז וישראל התקדמה קדימה לא אחורה.

איפה אתה רואה התקדמות?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 2 דקות, נקודה טובה כתב:

אני אברך כולל ומקבל, איך אמרתם, מכיסכם הנדיב - 662 ש"ח בחודש (שאגב החודש עדיין לא הגיעו)

אוקיי אבל,

אני לא נהנה מתקציבי מערכת חינוך כמותכם וצריך לשלם לחיידר פרטי 500 ש"ח לחודש כפול מס' הילדים

אז איך אתה מסתדר?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, David32 כתב:

אז איך אתה מסתדר?

אשתי עובדת (לי נשאר רק להסתדר עם הבית..)

ותורמת למדינת ישראל הרבה יותר ממה שאני הייתי יכול כחייל בצבא (זה כמובן תלוי פרספקטיבה אבל כך אני רואה את זה מובן שתחלקו עליי)

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, נקודה טובה כתב:

זה לא נגמר בקצבה הזו, כן? יש גם קצבאות ילדים, הנחות בארנונה, הנחה באוטובוסים, תקצוב מוסדות לימוד וכהנה וכהנה.

היום הייתי במעלית באחד מהבניינים שיש בו חברות הייטקס בבני ברק, הייתי עד לשיחה בין שתי נשים. אחת אומרת לשנייה שהיא צריכה להכין אוכל לילדים כי הם לא מקבלים אוכל בבית הספר (חמ"ד). גם האוכל הזה, מקבל תקצוב מהמדינה. ארוחות חמות לילדים.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 1 דקה, DareDevil כתב:

קצבאות ילדים

164 - 207 ש"ח

לפני 2 דקות, DareDevil כתב:

הנחות בארנונה

זה נכון. אבל תראה את השכונה שלי - לא היית מוכן לגור בכזה מקום גם אם היו משלמים לך ארנונה

לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

הנחה באוטובוסים

למה אתה מתכוון? זה חדש לי - אולי אני לא מכיר

לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

תקצוב מוסדות לימוד

זה מה שאין - לא?

לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

ארוחות חמות לילדים.

את הילדים שלך לא היית שולח לזה וגם אני לא- זה משהו חרדי? זה למשפחות מעוטות יכולת?

פורסם (נערך)

לפני 13 דקות, נקודה טובה כתב:

באמת סליחה שאני מפריע

אבל אני מנסה להבין על מה הוויכוח בין החרדי לחילוני?

אוקיי אבל,

אז בואו נעשה ככה - נוריד את הדתות לגמרי ותחתם נשים תקציבי חינוך?

תאמינו לי אני אשמח - וגם אתם

מה הבעיה? אני לא רוצה להכניס ליב"ה? אבל אני משלם מיסים - נכון? לא מגיע לי מערכת חינוך מתוקצבת?

בארה"ב לא מתערבים למוסדות מה ללמד כמו שאני מבין,

תסבירו, אדרבה, אולי זכות זה אני אבין אתכם

חבר, זה לא רק מה שאתה מקבל (שזו לא רק קצבת כולל- אלא סבסוד פה, סבסוד שם ועוד ועוד)- זה גם שאתה לא עושה את חלקך ולא מכניס. אני משלם למדינת ישראל אלפי שקלים במיסים כל חודש. מכיוון שיש הרבה כמוך שלא מכניסים, אלו שכן מכניסים- צריכים להכניס יותר. הרבה יותר.

מגיעה לך מערכת חינוך מתוקצבת אם אתה עומד בסטנדרטים שהמדינה קבעה. אני לא יודע מי סיפר לך את זה לגבי ארה"ב, אבל בתי ספר במערכת החינוך הציבורית שם בהחלט צריכים לעמוד בסטנדרטים או שלא יתוקצבו. יש גם בתי ספר פרטיים- והעלויות הן עלויות עתק.

לשיטתך, אתה לא רוצה ללמוד את מה שהמדינה קובעת- וזה בסדר גמור, אז בבקשה הקימו רשת של בתי ספר פרטיים אותם תממנו בעצמכם. זו בדיוק הנקודה.

למה המדינה מוכנה לתקצב רק מקומות העומדים בסטנדרט מסוים? כי הסטנדרט הזה מוביל לכך שהסיכוי שהלומדים אותו יהפכו לאנשים פרודקטיביים שיטו את מאזן המדינה לכיוון החיובי גבוה יותר. לכן המדינה גם מתקצבת די בנדיבות אוניברסיטאות- ההשקעה מחזירה עצמה במגוון דרכים, בין השאר גם ישירות אל קופת המדינה במיסים שבוגרים התארים משלמים.

בנוסף לזה, לא ברמה האישית אלא כציבור- האוכלוסיה החרדית מעלימה מס בהיקפים כבירים ובצורה שיטתית, כדרך חיים. בין אם מדובר על משפחות של בודדים או על חצרות רבנים שמגלגלות עשרות מיליונים. (ועוד יש לך אנשים שמתגאים בזה. "דופקים את המערכת" הם אומרים.)

בגדול, העוינות כלפי הציבור אליו אתה משתייך נובע ממספר נקודות עיקריות:

1- אי השותפות בנטל המיסים, בין אם במישרין ובכוונה (מעלימי המס) או בצורה עדינה יותר כי ככה הקהילה עובדת (מקבלי קצבאות עם הכנסה משפחתית אפסית)

2- אורח חיים פרזיטי שמכביד את נטל המיסים

3- הדרישה לסטנדרטים מיוחדים, אבל שהאחר יממן אותם

4- בנוסף לכל הנכתב לעיל, מציאה לנכון להתערב באורח חייהם של כלל אזרחי המדינה ונסיון להכתיב להם כיצד לחיות. סעיף 4 למעשה מושך את רוב האש, אם הציבור הנ"ל "רק" היה סוחט תקציבים באמת שלא היה זוכה לכזו עוינות.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

אני משלם למדינת ישראל אלפי שקלים במיסים כל חודש

גם אני - מהמשכורת של אשתי כמובן

לפני 1 דקה, Pika007 כתב:

לשיטתך, אתה לא רוצה ללמוד את מה שהמדינה קובעת- וזה בסדר גמור, אז בבקשה הקימו רשת של בתי ספר פרטיים אותם תממנו בעצמכם. זו בדיוק הנקודה.

זה בערך מה שאנחנו עושים עכשיו - אני מסתמך ע"ז שיש הרבה חרדים בארה"ב והם מסתדרים מצויין עם המערכת

לפני 3 דקות, Pika007 כתב:

1- אי השותפות בנטל המיסים, בין אם במישרין ובכוונה (מעלימי המס) או בצורה עדינה יותר כי ככה הקהילה עובדת (מקבלי קצבאות עם הכנסה משפחתית אפסית)

אני לא מעלים מס (לא שיש לי אפשרות, כן?) וכמו שכתבתי אני משלם מיסים מהמשכורת של אשתי

לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

2- אורח חיים פרזיטי שמכביד את נטל המיסים

אתה מתכוון לשירות בצבא? - את זה אני מבין לגמרי, מזווית הראיה שלך כמובן

לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

3- הדרישה לסטנדרטים מיוחדים, אבל שהאחר יממן אותם

איזה? תוכל לפרט? עבודות רכבת בשבת? מסעדות בכשרות? מה מפריע?

לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

4- בנוסף לכל הנכתב לעיל, מציאה לנכון להתערב באורח חייהם של כלל אזרחי המדינה ונסיון להכתיב להם כיצד לחיות. סעיף 4 למעשה מושך את רוב האש, אם הציבור הנ"ל "רק" היה סוחט תקציבים באמת שלא היה זוכה לכזו עוינות.

האם הכוונה לתחב"צ בשבת? שמירת הסטטוס קוו מבחינתי היא אינטרס של החילונים כמדינה יהודית, זה לא שהחרדים באו נגד כל המדינה - לא? כל מפלגות הימין (או - הקואליציה) מתנגדות לזה 

או שאתה מדבר על להטב וכאלה, בזה אני באמת לא מבין, 

פורסם
לפני 57 דקות, yd b-4 כתב:

סלח לי אבל תשקיע את האנרגיות במקומות הנכונים.

אל דאגה, השקעתי. 100 יורו עלה לי היום כרטיס כניסה לשני הילדים לאיחוד האירופי (לי כבר יש). אחלה השקעה שבעולם. אדיוס, אמיגו!

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

היה נחמד להשתעשע :)

ועכשיו ברצינות. הסיבה שנבואות הזעם שלכם לא יתממשו היא פשוטה.

ברגע ש "אתם" קרי החילוניות האקטיבית תעלמו מכאן. (לאו דווקא במובן הפיזי יותר במובן של השפעה והובלה) וגם אם לא נוביל לכך אקטיבית. גם אם לא נעשה כלום דמוגרפית זה יקרה מתי שהוא.

החרדיות הישראלית תהפוך להיות כמו החרדיות האמריקאית/אירופית שם אין סתירה לחרדים אולטרה להיות בכל שכבות התעסוקה. החל מסוללי כבישים וכבאים ועד ליזמי הייטק/נדל"ן בהקפים עצומים.

בישראל יש בעיה. אנחנו קרובים מדאי ולא מעוניינים להתערבב. בחו"ל זה קל הרבה יותר יש יהודי וגוי וזהו.

פורסם
לפני 22 דקות, Pika007 כתב:

חבר, זה לא רק מה שאתה מקבל (שזו לא רק קצבת כולל- אלא סבסוד פה, סבסוד שם ועוד ועוד)- זה גם שאתה לא עושה את חלקך ולא מכניס. אני משלם למדינת ישראל אלפי שקלים במיסים כל חודש. מכיוון שיש הרבה כמוך שלא מכניסים, אלו שכן מכניסים- צריכים להכניס יותר. הרבה יותר.

אז איך אתה רוצה שאני אחיה?

מבחינתי לימוד תורה הוא ערך עליון בחיים שלי אישית (לא מדבר כרגע על המדינה שאני מגן עליה) ובשביל זה אני אצטרך גם לעבור ללונדון אם רק שם אני אוכל ללמוד,

אז אני ואשתי מקריבים בשביל הדבר הזה את כל השאר - היא הולכת לעבוד בהייטק ואני מתחרבש עם הילד ,
אם מבחינתכם הפתרון הוא להוריד את הקצבאות - זה סבבה מבחינתי - אין אף אחד שיכול לחיות על קצבאות ואף אחד לא חי מזה באמת.

אבל אם יש לך בעיה עם זה שאני לא מספיק פרודוקטיבי ומועיל למפלגה - זה באמת לא בר פתרון, כי להיות פרודוקטיבי בצרה שאתה רוצה, קרי - לשים את העבודה במקום הראשון, לצמצם ילודה וכו' - זה לא יקרה, לפחות לא כאן, המקסימום שתרוויח זה שאני אעבור ללונדון, ואז תוכל להנות ממיסיך כרצונך.

מקווה שהובנתי, בהצלחה.

לפני 4 דקות, yd b-4 כתב:

בישראל יש בעיה. אנחנו קרובים מדאי ולא מעוניינים להתערבב. בחו"ל זה קל הרבה יותר יש יהודי וגוי וזהו.

תאוריה מעניינת

כי באמת החרדיות בחו"ל היא לפעמים גם פחות מהחרדיות בארץ

פורסם

@נקודה טובה

אנסה להסביר לך במבט הכי "מלמעלה" איך העסק עובד.

תראה, במדינה יש בערך 10 מיליון אזרחים. תקציב המדינה הוא בערך 400 מיליארד ש"ח, בערך 300 מתוכם מגיעים ממיסים. התקציב הזה מממן בטחון חוץ, בטחון פנים, בריאות, חינוך, תשתיות ועוד המון שירותים שונים ומשונים. זאת אומרת, כדי לתפעל את כל העסק הזה, בגדול כל אחד צריך לשלם בערך 30,000 ש"ח בשנה מס כדי להיות באיזון. מאחר וילדים לא עובדים ולא משלמים מס, הנטל שלהם מצטרף לכתפי הוריהם.

אני מסתכל על המשפחה שלי, אנחנו שני הורים ושני ילדים, אנחנו אמורים לשלם 120K ש"ח בשנה כדי להיות באיזון. האם אנחנו משלמים? לפי חשבון גס, מעריך שכן ואפילו קצת מעל. עכשיו תסתכל על משפחה חרדית ממוצעת עם אבא אברך, אמא עובדת, שמונה ילדים. משפחה כזו צריכה לשלם 300K ש"ח בשנה מסים כדי להיות באיזון. ענה לעצמך אם זה קורה. אם מישהו בסביבה שלך משלם סכום כזה במס בשנה.

זה כל הסיפור. הכנסות מול הוצאות.

עכשיו, גם בציבור החילוני, ובגדול בכל מדינה בעולם, יש התפלגות מסויימת של הכנסות ושל גודל המשפחות. לא כולם מרוויחים אותו דבר, לא כולם יכולים להרוויח אותו דבר, ומעבר לזה יש אנשים שנפלטו ממעגל העבודה, יש מוכי גורל ויש כל מיני מקרי קצה. בשביל זה יש מיסוי פרוגרסיבי. ואנחנו מקבלים את זה. זה בסדר. אבל אצלכם בציבור החרדי, יש אנומליה מטורפת. פשוט ציבור שלם שהחליט (או שהחליטו בשבילו המנהיגים שלו) שהוא כמעט ולא משתתף בתחזוקת הבית (מסים אבל לא רק), ומצד שני עושה 7.7 ילדים בממוצע. כל עוד הציבור שלך היה קטן יחסית, ניחא. אבל אתם כבר מיליון איש... וזה לא יוכל לעבוד עוד הרבה זמן.

אותו סיפור בדיוק עובד ברמה המוניציפלית. העיר מחזיקה את התשתיות והשירותים שהיא מספקת מכספי הארנונה. אין ארנונה  - העיר נראית ומתנהלת כמו עזה. ופה המקום להזכיר כל מיני ראשי רשויות חרדיות שהתראיינו בשנים האחרונות ואמרו בפה מלא שעיר חרדית פשוט לא יכולה להחזיק את עצמה... כי אין מי שישלם.

זה כל הסיפור. על זה תוסיף את סעיף הכפיה הדתית שהזכיר @Pika007, ותבין מדוע הדם שלנו מתחיל לרתוח.

• אהבתי 7

חזיר דיזל

פורסם
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

היה נחמד להשתעשע :)

ועכשיו ברצינות. הסיבה שנבואות הזעם שלכם לא יתממשו היא פשוטה.

ברגע ש "אתם" קרי החילוניות האקטיבית תעלמו מכאן. (לאו דווקא במובן הפיזי יותר במובן של השפעה והובלה) וגם אם לא נוביל לכך אקטיבית. גם אם לא נעשה כלום דמוגרפית זה יקרה מתי שהוא.

החרדיות הישראלית תהפוך להיות כמו החרדיות האמריקאית/אירופית שם אין סתירה לחרדים אולטרה להיות בכל שכבות התעסוקה. החל מסוללי כבישים וכבאים ועד ליזמי הייטק/נדל"ן בהקפים עצומים.

איך בדיוק עושים בתוך נגיד 10 שנים מעבר מאוכלוסיה שלא לומדת ליב"ה, לאוכלוסיה יצרנית שיכולה לממן מדינה שלמה?

אין לי ספק שיש המון אנשים מבריקים באכולוסיה החרדית (בדומה לכל אוכלוסיה אחרת), אבל בלי השקעה בהשכלה המתאימה החל מגיל צעיר, אני לא רואה איך אפשר להתקיים ככה כלכלית.

בגלל זה ההתעקשות של החילונים על לימודי ליב"ה. אנחנו לא רוצים לעזוב, ולא ממש אכפת לנו איך אתם תחיו את חייכם. אבל יש סף כלכלי כלשהו שצריך לעמוד בו, אי אפשר לחיות בבועה נפרדת מהעולם הקפיטליסטי שבחוץ.

• תוכן חדש...