Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
כתב האישום המקורי (פברואר 2025)
  • הסעיפים: חמישה לוחמי מילואים (בהם שני קצינים) הואשמו בעבירות של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות בצוותא והתעללות בנסיבות מחמירות בצוותא.
  • השמטת עבירות המין: כתב האישום המקורי לא כלל עבירות מין (כמו אונס או מעשה סדום), אלא התמקד באלימות פיזית קשה.
  • טענת התביעה המקורית: לפי כתב האישום שהוגש בזמנו, במהלך חיפוש שנערך ביולי 2024, החיילים הצמידו את העצור לקיר, ובהמשך דרכו עליו, בעטו בו והכו אותו בכל חלקי גופו (לרבות באמצעות אלה). התביעה טענה כי כתוצאה מהאלימות נגרמו לעצור שברים בצלעות וקרע פנימי ברקטום

התפנית במשפט ועדויות ההגנה
במהלך הדיונים בבית הדין הצבאי, הציגו עורכי הדין של הלוחמים (מטעם ארגון חוננו וסנגורים נוספים) שורה של ראיות ועדויות שערערו את גרסת התביעה: [1]
  • חוות דעת רפואיות: הוגשו חוות דעת רפואיות שקבעו כי הפגיעות הגופניות של העציר לא נגרמו כתוצאה מהחדרת אובייקט זר או אלה על ידי החיילים, אלא יכלו להיגרם מנסיבות אחרות (כגון החבאת חפצים עצמית של העציר, או פגיעות קודמות/אחרות).
  • סתירות בסרטון האבטחה: ההגנה הראתה כי התיעוד ממצלמות האבטחה (שחלקו המגמתי הופץ בתקשורת) אינו מציג פגיעה מכוונת או אקט של התעללות מינית, אלא נוהל מעצר וחיפוש שגרתי שהסתבך בעקבות התנגדות העצור
  • בדיקות פוליגרף וחקירה: נחשפו ליקויים משמעותיים בשיטות החקירה של מצ"ח ובחומרי הראיות הגולמיים. [1, 2]
  •  
    ביטול כתב האישום (מרץ 2026)
    בעקבות ההתפתחויות הראייתיות המשמעותיות בבית הדין, ביצע הפרקליט הצבאי הראשי בחינה מחודשת של התיק והורה על ביטול מלא של כתב האישום נגד כל הלוחמים
עריכה אחרונה על ידי 3n
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 6 דקות, 3n כתב:

בעקבות ההתפתחויות הראייתיות המשמעותיות בבית הדין,

אותך שום דבר לא ישכנע, אבל לטובת אלו שטורחים להתווכח איתך נציין, שהקושי הכי משמעותי הוא שאי אפשר לתחקר את האסיר/קורבן. ולמה? כי מכל האסירים המסוכנים, שמחכים לכאורה לעונש מוות, דווקא הוא שוחרר לעזה. ככה יצא לגמרי במקרה.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הוא החדיר את האלה לעצמו. ברור.

ואז,החליפו פצר ופתאום התיק לא רלוונטי, מעניין, לא מחשיד בכלל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

רוצה לפרק את הטענות שהעלית? כי אפשר. 

לפני 18 דקות, 3n כתב:
כל כתבי האישום נגד חמשת לוחמי המילואים ("כוח 100") בפרשת שדה תימן בוטלו לחלוטין על ידי הפרקליט הצבאי הראשי. 

מעניין אותי אם הייתה פה השפעה פוליטית, ע"י\על פצ"ר חדש, שמונה בצל הפרשה הזו בדיוק, לאור מעשי קודמתו? הייתכן? או שאין שום קשר?

התפנית במשפט ועדויות ההגנה
במהלך הדיונים בבית הדין הצבאי, הציגו עורכי הדין של הלוחמים (מטעם ארגון חוננו וסנגורים נוספים) שורה של ראיות ועדויות שערערו את גרסת התביעה: [1]
  • חוות דעת רפואיות: הוגשו חוות דעת רפואיות שקבעו כי הפגיעות הגופניות של העציר לא נגרמו כתוצאה מהחדרת אובייקט זר או אלה על ידי החיילים, אלא יכלו להיגרם מנסיבות אחרות (כגון החבאת חפצים עצמית של העציר, או פגיעות קודמות/אחרות).

יכלו. "ספק סביר". כשהטענות כל כך חמורות, ספק סביר מהווה עילה טכנית לביטול האשמה לעיתים. נו, זה מה יש. באותה מידה יכלו להיגרם גם בדיוק ממה שהתביעה טענה.

• סתירות בסרטון האבטחה: ההגנה הראתה כי התיעוד ממצלמות האבטחה (שחלקו המגמתי הופץ בתקשורת) אינו מציג פגיעה מכוונת או אקט של התעללות מינית, אלא נוהל מעצר וחיפוש שגרתי שהסתבך בעקבות התנגדות העצור

אתה יכול בבקשה להזכיר לי, איך החלק שבו רואים את הלוחמים מסתתרים מאחורי מגינים או משהו כדי שלא יראו מה הם עושים, נכנס לתוך התיאוריה הזו? או שכך נוהגים טובי בנינו, חפים מכל פשע, זכים וטהורים, בני הגזע העלי-אה, שיט, סליחה, היהודי? כי הם ממש לא נראים שהם מנסים להסתיר משהו לא חוקי שם. 

• בדיקות פוליגרף וחקירה: נחשפו ליקויים משמעותיים בשיטות החקירה של מצ"ח ובחומרי הראיות הגולמיים. [1, 2]

אה, סבבה. האם כל אחד בפני עצמו מצדיק ביטול כתב האישום או שרק שילוב הזוי של שניהם יחד? כי ליקויים בחומרי הראיות הגולמיים, אני עוד יכול לקבל כמשהו שתומך בדעתך.

עריכה קלה. 

התיק לא נסגר כי לא מצאו ראיות תומכות. 

התיק נסגר בגלל פילפולים משפטיים. על פרטים טכניים. כמו שפושעים משתחררים באמצעותם. 

כמו עורכי דין תותחים המומחים בנהיגה, שמוציאים נהגים שיכורים ומסוכנים עם עונש קל בלבד. 

אין שום סיבה להניח שהמעשים לא בוצעו, רק בגלל שהתיק בוטל.

ע"י פצ"ר חדש. 

שהגיע לתפקיד רק בגלל הפרשה הזו בדיוק.

וגם זה אחרי שהעד נעלם.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

הוא החדיר את האלה לעצמו. ברור.

ואז,החליפו פצר ופתאום התיק לא רלוונטי, מעניין, לא מחשיד בכלל. 

לקרוא אתה יודע ? ניכר שלא.

פורסם
לפני 2 דקות, 3n כתב:

לקרוא אתה יודע ? ניכר שלא.

אתה מאלו שחושבים שהפצרית מרושעת אנטי ציונית ניסתה לא לתת לצהל לנצח?

רק מנסה להבין את הכיוון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

רוצה לפרק את הטענות שהעלית? כי אפשר. 

עריכה קלה. 

התיק לא נסגר כי לא מצאו ראיות תומכות. 

התיק נסגר בגלל פילפולים משפטיים. על פרטים טכניים. כמו שפושעים משתחררים באמצעותם. 

כמו עורכי דין תותחים המומחים בנהיגה, שמוציאים נהגים שיכורים ומסוכנים עם עונש קל בלבד. 

אין שום סיבה להניח שהמעשים לא בוצעו, רק בגלל שהתיק בוטל.

ע"י פצ"ר חדש. 

שהגיע לתפקיד רק בגלל הפרשה הזו בדיוק.

וגם זה אחרי שהעד נעלם.

התיק נסגר כיוון שהוגשו דעות של מומחים אחרים ולא הסתמכו על דעתו של רופא ספציפי אחד.

התיק נסגר כיוון שיש עורכי דין אשר עשו את תפקידם והביאו ראיות ועדות מומחים לבית המשפט , אני מבין שיש לך בעיה עם זה אבל את עדותו של אותו הרופא מאירגון מאוד מסוים אתה לוקח כאמת צרופה.

הסיבה להניח שהמשעים לא בוצעו מפורטת מעלה , אבל ניכר שהחלטת מראש שהמעשים בוצעו .

הפצ"ר הגיע לתפקיד כיוון שהקודמת שיקרה , הפיצה את הסירטון , שיקרה בתצהירים לבג"צ והודחה מתפקידה , ומשום מה המערכת מגינה עליה והיא אינה עומדת לדין.

לגבי הקביעות שלך על הפצ"ר החדש , יש הוכחות ואו שזה מהגיגי ליבך ?

לפני 5 דקות, David32 כתב:

אה, כמו שקראת לגבי האזרחים ההרוגים האוקראינים?

משעשע אתה .

דרך אגב בוא ספר לנו מדוע הוחלף פצ"ר ?

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

אתה מאלו שחושבים שהפצרית מרושעת אנטי ציונית ניסתה לא לתת לצהל לנצח?

רק מנסה להבין את הכיוון.

הדליפה סירטון ערוך לתקשורת , הגישה תצהירים שיקרים לבית משפט, ניסתה לשבש חקירה  , תחליט אתה מה הכיוון.

פורסם
לפני 10 דקות, 3n כתב:

הדליפה סירטון ערוך לתקשורת , הגישה תצהירים שיקרים לבית משפט, ניסתה לשבש חקירה  , תחליט אתה מה הכיוון

אני יודע.

אני רק מנסה להבין אותך. מניח שזה מאוד קשה לחיות במציאות בה האויבים זה כולם, כולל קצינים בכירים בצהל. איך יוצאים מזה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 דקות, 3n כתב:

התיק נסגר כיוון שהוגשו דעות של מומחים אחרים ולא הסתמכו על דעתו של רופא ספציפי אחד.

אם כך סיבת הזיכוי צריכה להיות אין אשמה. 

לפני 14 דקות, 3n כתב:

התיק נסגר כיוון שיש עורכי דין אשר עשו את תפקידם והביאו ראיות ועדות מומחים לבית המשפט

ככה עובד בית משפט לטוב ולרע. זה לא אומר כלום על הפשע שבוצע או לא בוצע.

לפני 14 דקות, 3n כתב:

, אני מבין שיש לך בעיה עם זה אבל את עדותו של אותו הרופא מאירגון מאוד מסוים אתה לוקח כאמת צרופה.

לא הקשבתי לעדויות של רופאים. כלל. אין לי מושג תלוש על מי אתה מדבר, על מה ועל איך- התייחסתי נטו למה שלקחת מהצ'אט.

לפני 14 דקות, 3n כתב:

הסיבה להניח שהמשעים לא בוצעו מפורטת מעלה , אבל ניכר שהחלטת מראש שהמעשים בוצעו .

לא ממש. כמו שאין סיבה להניח שהמעשים בוצעו אין סיבה להניח שהם לא. זה הכל. אני מבין שקשה לך עם זה, טישיו יותר נעים לדמעות מסתם נייר טואלט.

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

אני יודע.

אני רק מנסה להבין אותך. מניח שזה מאוד קשה לחיות במציאות בה האויבים זה כולם, כולל קצינים בכירים בצהל. איך יוצאים מזה?

אהה אתה יודע, ואין לזה שום בעיה מבחינתך ?

איך יוצאים מזה שצדק נעשה רק לאנשי שלומנו וכל השאר אויבים מוחלטים ?

לפני 17 דקות, ברווז כתב:

אם כך סיבת הזיכוי צריכה להיות אין אשמה. 

ככה עובד בית משפט לטוב ולרע. זה לא אומר כלום על הפשע שבוצע או לא בוצע.

לא הקשבתי לעדויות של רופאים. כלל. אין לי מושג תלוש על מי אתה מדבר, על מה ועל איך- התייחסתי נטו למה שלקחת מהצ'אט.

לא ממש. כמו שאין סיבה להניח שהמעשים בוצעו אין סיבה להניח שהם לא. זה הכל. אני מבין שקשה לך עם זה, טישיו יותר נעים לדמעות מסתם נייר טואלט.

קח , שיהיה לך חומר לקריאה בזמנך הפנוי.

https://www.idf.il/media/rnsickw4/asv__hni.pdf

קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים.

פורסם
לפני 12 דקות, 3n כתב:

קח

לקחתי:

image.png.0ef0b0d6fbf3746d0702cf6fcd5e029c.png

ברור שאנשים שפועלים במסגרת החוק, טורחים להסתיר את המעשים שלהם מהמצלמות. ככה מקובל, לא?

image.png.334d57e67c716db5f3c7ac43516cadca.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 36 דקות, 3n כתב:

אהה אתה יודע, ואין לזה שום בעיה מבחינתך ?

איך יוצאים מזה שצדק נעשה רק לאנשי שלומנו וכל השאר אויבים מוחלטים ?

קח , שיהיה לך חומר לקריאה בזמנך הפנוי.

https://www.idf.il/media/rnsickw4/asv__hni.pdf

קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים.

קראתי. לא בוטל מחוסר אשמה אלא קשיים ראייתיים.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, 3n כתב:

משעשע אתה .

לא ניסיתי לשעשע.

קודם תענה ותודה שטעית וקראת לא נכון. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

יש האומרים.. ב 7-10 הייתה בגידה , ועקב קשיים ראייתיים, קשה להוכיח. 
ויש האומרים כי לא הייתה בגידה - ועקב קשיים ראייתיים, קשה להוכיח..

** הכל בעייני :wink: המתבונן והאג'נדה

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...