Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, פינדר כתב:

1.לא באוניברסיטאות.

2.סתם שאלה קטנה: כמה מרצים גברים היו לתלמידות הנשים וכמה מרצות נשים היו לתלמידים הגברים?

3.זה פתח שפוגע בקידום והעסקה של מרצות (ראה שאלה קודמת), זה מהווה פתח לדרישות להפרדה במקומות עבודה ועוד.

1. נכון, מדובר על מכללות

2. כמעט שווה, ראש החוג שלי בתואר הראשון היתה אישה, חלק מהמרצות היו נשים

אצל הנשים למיטב ידעתי היו פחות גברים מרצים מאשר מרצות אצלנו (אבל זה פרט שאני לא באמת זוכר אז אפשר להניח ששווה)

בתואר השני,

היו לנו רק מרצים גברים

ובקבוצה של הנשים היו רק מרצות נשים

3. אצלי ספציפית, זה לא פגע, כמו שאמרתי היו לנו גם מרצות

וגם אם אתה חושש שזה יהיה מגדרי לגמרי

נשים ילמדו נשים

גברים ילמדו גברים

זה לא פוגע בהן

ואם תטען שיש יותר סטודנטים גברים באקדמיה, 

אז בהתאמה יהיו מספר המרצים גדול יותר בקורלציה למי שהתחיל

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

לא הבנתי איך זה אמור לעבוד.

אם הם רוצים מכללה לדתיים בלבד עם הפרדה, למי אכפת מזה? זה לא שהם יבואו לטכניון ויכריחו את המוסד להפריד ימים לגברים וימים לנשים כמו בחוף נפרד.

יבואו לטכניון ויבקשו לפתוח כיתה מגדרית 

הטכניון יסכים?

כן, למה לא?

אם מכללת בית ברל הסכימה

גם הוא יסכים

https://www.facebook.com/BeitBerl.ac/posts/אתמול-התקיים-טקס-הענקת-תארים-ותעודות-לבוגרי-היחידה-ללימודי-חרדים-של-הפקולטה-לחינ/938069065022966/

עריכה אחרונה על ידי om2

.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל למה זה משנה למישהו?

רוצים שהחרדים ילכו לעבוד, יהיו חלק מהמשק, נכון?

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נו, קצת יותר צניעות במרחב הציבורי, מה זה מפריע לך? כסי קצת את המרפקים, את הברכיים ובכלל "כל כבודה בת מלך פנימה" אז עדיף שתישארי קצת יותר בבית, פחות בחוץ..... איראן זה שם, לא כאן. 

אם מדינת ישראל תהפוך למדינת דת היא תקרוס מהר מאוד, בדיוק כפי שקרסה בכל הפעמים בעבר. 

לפני 58 דקות, om2 כתב:

נוח לי כאדם דתי ללמוד במכללה מגדרית

כאשר עוברים שטיפת מוח מגיל אפס, נדמה לך שזה יותר נוח לך. 

פורסם
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

לא הבנתי איך זה אמור לעבוד.

אם הם רוצים מכללה לדתיים בלבד עם הפרדה, למי אכפת מזה? זה לא שהם יבואו לטכניון ויכריחו את המוסד להפריד ימים לגברים וימים לנשים כמו בחוף נפרד.

פיספסת את העיקר. למיטב ידיעתי, אין הפרדה (אסורה בחוק) באף מוסד שנתמך מל״ג. מכללות פרטיות זה סיפור אחר -- אין להם תמיכה כלכלית.
אתה חולם אם אתה חושב שלא ינסו לכפות הפרדה, בדיוק כפי שסילמן עכשיו כופה הפרדה בגנים הלאומיים, ובהמלשך להפוך את כל החופים לכאלה.
אני לא מוכן לשום סממן דתי ברשות הציבור. אפס. כלום. זה לא תואם מדינה ציונית (שהיא בהגדרתה מפרידה דת ממדינה) או מדינה מודרנית.

דרך החיים החרדית לא לגיטימית בעיני, ואני מוכן לסבול אותה רק בשטחים פרטיים.

לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

אבל למה זה משנה למישהו?

רוצים שהחרדים ילכו לעבוד, יהיו חלק מהמשק, נכון?

רק אם הם מוכנים להשתתף בחברה הכללית, ללא בדלנות כלשהי. אני לא מוכן לסבסד שום הפרדה מגדרית. למי שלא מוכן לחיות כך אין בעיני מקום במדינה.
וזה נכון גם לצבא -- אני לא מוכן לשום התחשבות מיוחדת בחרדים לשירות צבאי. גם לא לחרדיות שמבחינתי צריכות לעשות שירות מלא, וגם לבנות דתיות בכלל (צריך לבטל את מסלול ההצהרה ע לאורח חיים דתי ששקרי במידה גדולה).
בעבר בני-עקיבא היו מעורבים, היום הס מלהזכיר. גם בי״ס הימלפארב הממ״ד בי-ם, שהפך ל-״אולפנא״.
אלה נטיות אנטי-ציוניות.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

התחילו לדבר על חוקי צניעות במרחב הציבורי?

איך תיראה כפייה של הפרדה?

אם ההתלבטות היא בין להשאיר אותם נטל כלכלי על החברה או לפתוח להם מסלולי לימוד מותאמים, מה עדיף?

כן, אני יודע שהפתרון הרצוי זה לשלול מהם תקציבים, אישית אני מאמין שצריך לשלול להם את זכות ההצבעה, אבל צריך להיות מציאותי.

לא מכיר את הנושא לעומק אבל נראה לי שלא כדאי לעצור ולנבוח על כל עץ בדרך אלא להתמקד בבעיות האמיתיות. בכל שנותיה הדת לא היתה באמת נפרדת מהמדינה הזאת, ואם רוצים לעשות את זה צריך להחליש את הכח של הרבנים ואת זה אפשר רק דרך השכלה ועצמאות כלכלית.

אנחנו רחוקים מאד מלהיות מדינת דת ואנחנו גם לא בדרך לשם. זה שיש בכנסת כמה סמוטריצים וגולדנקופים שמדברים יותר מדי לא הופך אותנו למדינת דת. המדינה כיום יותר חילונית ממה שהיתה לפני 20 שנה והמגמה הזאת לא תשתנה.

• אהבתי 1

פורסם

כל המכללות שיש בהן הפרדה מגדרית, ממומנות על ידי המל"ג

כמו שאמרתי, גם בבית ברל יש הפרדה מגדרית

ואף אחד לא חושב שמכללת בית ברל דתית או חרדית

לא מבין את החשש שלכם מהפרדה מגדרית

רק בגלל שזה "דתי"?

או שיש טיעון אחר וענייני יותר

.

פורסם
לפני 20 דקות, ch28566 כתב:

נו, קצת יותר צניעות במרחב הציבורי, מה זה מפריע לך? כסי קצת את המרפקים, את הברכיים ובכלל "כל כבודה בת מלך פנימה" אז עדיף שתישארי קצת יותר בבית, פחות בחוץ..... איראן זה שם, לא כאן. 

אם מדינת ישראל תהפוך למדינת דת היא תקרוס מהר מאוד, בדיוק כפי שקרסה בכל הפעמים בעבר. 

כאשר עוברים שטיפת מוח מגיל אפס, נדמה לך שזה יותר נוח לך. 

אין שום סיבה לפקפק במה ש @om2 אומר, שזה יותר נוח לו. הוא יודע מה הוא מרגיש יותר טוב ממני או ממך.
זה לא אומר שצריך לאפשר את זה במוסד ציבורי (אין לי בעיה עם מכללות פרטיות).

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

התחילו לדבר על חוקי צניעות במרחב הציבורי?

איך תיראה כפייה של הפרדה?

אם ההתלבטות היא בין להשאיר אותם נטל כלכלי על החברה או לפתוח להם מסלולי לימוד מותאמים, מה עדיף?

כן, אני יודע שהפתרון הרצוי זה לשלול מהם תקציבים, אישית אני מאמין שצריך לשלול להם את זכות ההצבעה, אבל צריך להיות מציאותי.

לא מכיר את הנושא לעומק אבל נראה לי שלא כדאי לעצור ולנבוח על כל עץ בדרך אלא להתמקד בבעיות האמיתיות. בכל שנותיה הדת לא היתה באמת נפרדת מהמדינה הזאת, ואם רוצים לעשות את זה צריך להחליש את הכח של הרבנים ואת זה אפשר רק דרך השכלה ועצמאות כלכלית.

אנחנו רחוקים מאד מלהיות מדינת דת ואנחנו גם לא בדרך לשם. זה שיש בכנסת כמה סמוטריצים וגולדנקופים שמדברים יותר מדי לא הופך אותנו למדינת דת. המדינה כיום יותר חילונית ממה שהיתה לפני 20 שנה והמגמה הזאת לא תשתנה.

אתה טועה, ובענק.
אחוז החרדים מאוכלוסיית המדינה מכפיל את עצמו כל 25 שנה. עוד פחות מדור ו-300000-400000 האנשים שכיום מחזיקים על גבם את כל המדינה (אותם אנשים שאחראים לרוב הייצור, רוב הייצוא, מממנים את כל תלמידי הישיבות הטפילים, גם עושים אחוז גבוה מימי המילואים) כבר לא יוכלו לממן צבא שיכול להגן על המדינה, וגם לא מדינת רווחה עם 20% של אוכלוסיה טפילה.
כן, זה רק 20 שנה מעכשיו.
מציע לך לבדוק את המחקרים של מכון שורש למחקרים כלכלים-חברתים, במיוחד אלה של פרופ׳ דן-בן דוד.
https://www.shoresh.institute/index_heb.html
https://www.youtube.com/watch?v=uTHRLHGORGs

לפני 5 דקות, om2 כתב:

בית ספר חילוני לבנות בלבד זה בסדר?

https://www.inbar-edu.org.il/

כי עדיין לא הבנתי מה מפריע

ההפרדה או שזה דתי?

זה בית ספר פרטי (אנתרופוסופי), לא ממלכתי, עם שכר לימוד מאד גבוה (1700 ש״ח בחודש, או 17000 ש״ח בשנה לפי גיגול מהיר). למיטב ידיעתי לא מקבל שום תיקצוב ממשרד החינוך.
שוב, עם כאלה אין לי בעיה (ולא איכפת לי דתיים או לא) כל עוד הם מלמדים תוכנית מינימלית של משרד החינוך (ולמיטב ידיעתי הם עושים את זה -- ענבר בפיקוח משרד החינוך רק במובן זה).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שאני טועה בענק כי אני מסתמך על מגמה מוכחת. היום המדינה פחות דתית ממה שהיתה לפני 20 שנה. אתה מסתמך על העתיד שאותו אין לנו יכולת לחזות, רק לנחש. 

וגם אם איכשהו זה נכון ובעוד 20 שנה החרדים שיושבים בישיבות ולא עובדים ומשרתים בצבא יהיו פה רוב (למרות שאין לזה שום היתכנות מעשית כי אי אפשר לקיים מדינה במצב כזה) מה עדיף? לא לחשוף אותם עוד היום להשכלה גבוהה?

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

נוח לי כאדם דתי ללמוד במכללה מגדרית, 

לא מבין איפה זה פוגע בך שיש את האפשרות הזאת?

נוח לי כאדם חילוני להתחתן לא מול רב ולא בטקס דתי. לא מבין איפה זה פוגע בך (כוונה לא לך אישית אלא למגזר) שיש את האפשרות הזאת?

• אהבתי 2
פורסם

לא מפריע לי.

גם לא מפריע לרוב הציבור שלי

אתה רוצה להתחתן אצל כומר. לא מונע ממך

אתה רוצה "להתחתן" (חתונה היא מושג דתי) אצל עורך דין? בכבוד.

כרגע בישראל אפשר גם להיות "נשואים" גם לא בטקס דתי- נקרא ידועים בציבור (99% מהדברים בו זהים למעמד של נשואים)

כי "חתונה" היא מושג של טקס דתי בישראל

גם לפני שהוקמה המדינה

חתונה היתה רק טקס דתי אצל יהודים (גם מחוץ לגבולות ה"מדינה")

גם אצל אנשים חילונים לגמרי

וכן, אני בעד שתהיה שידועים בציבור יהיו שווה לחתונה לכל דבר ועניין

רק שמושג חתונה הוא מושג שמור לטקס דתי

כמו שהמושג "כשר" שמור למשהו דתי

.

פורסם

פתח ספרי היסטוריה

תמיד זה היה מעמד דתי שבוצע על ידי איש דת בכל הדתות

ובאמת בישראל למי שחסר דת יש חתונה אזרחית "ברית זוגיות"

• רעיון גרוע 1

.

פורסם
לפני 43 דקות, om2 כתב:

גם לא מפריע לרוב הציבור שלי

שקר

לפני 43 דקות, om2 כתב:

אתה רוצה להתחתן אצל כומר. לא מונע ממך

הייתי רוצה להתחתן בחתונה אזרחית. כתבתי לא בטקס דתי, לא אצל רב, כומר או אייתולה.

לפני 43 דקות, om2 כתב:

אתה רוצה "להתחתן" (חתונה היא מושג דתי) אצל עורך דין? בכבוד.

זה מה שלימדו אותך? בכל העולם שאני מקווה ישראל משתייכת אליו (רמז לא אירן/ערב הסעודית) לאנשים ישנה בחירה להתחתן בטקס דתי או אזרחי.

לפני 43 דקות, om2 כתב:

כי "חתונה" היא מושג של טקס דתי בישראל

טוב שאמרת "בישראל". בדיוק על זה אנחנו מדברים.

לפני 43 דקות, om2 כתב:

גם לפני שהוקמה המדינה

חתונה היתה רק טקס דתי אצל יהודים (גם מחוץ לגבולות ה"מדינה")

שטויות. הורי כמו מיליוני יהודים אחרים התחתנו בטקסים אזרחיים. והם לא פחות נשואים ויהודים ממך. דרך אגב גם היום לא מעט ישראלים נוסעים להתחתן בחו"ל כי לא מוכנים לקבל כפיה דתית. 

לפני 43 דקות, om2 כתב:

רק שמושג חתונה הוא מושג שמור לטקס דתי

כמו שהמושג "כשר" שמור למשהו דתי

עוד פעם שטויות. אין שום קשר בין כשרות וחתונה. חוץ מישראל, אירן, ערב הסעודית וכו' בשאר מדינות העולם משתמשים במושג חתונה גם בטקסים אזרחיים וגם דתיים. 

• תוכן חדש...