Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

כתבתם פה הרבה שטויות שכנראה מבוססות על קריאה בויקיפדיה.

....

אני רוצה לראות את קרן הון סיכון הבינלאומית שתשקיע בקבוצת יזמים ללא "מוצר" או חברה.

למעשה רק עם "רעיון".

רוב ההשקעות בשלב הזה יהיו מהון עצמי, חברים, מכרים ואולי הצטרפות לחממה טכנולוגית.

אלא אם מדובר ביזמים סדרתיים, ששמם הולך לפניהם.

גם מה ההיגיון לבקש מקרן הון סיכון להצטרף בשלב כל כך מוקדם, ולמעשה להקטין את החלק של היזמים בעוגה.

אני מצטער גדי אבל אני לא מתאפק: 

image.thumb.png.23e8551787b17da2cdef16ff904c1cd4.png

הפעם זה גמל דו דבשתי, כי, טוב, הבנת את הרעיון.

מה שכתבת דומה ל- ״תגיד לי שאתה לא מבין בנושא מסויים בלי להגיד לי שאתה לא מבין בנושא מסויים״. הרקע שלי הוא 2 קורפורייטים וסטארט אפ מהשלב הקטן שלו (עשרות עובדים) עד השלב הגדול שלו (מאות עובדים).

בגדול? אתה טועה. אפילו מאוד. 

יש קרנות גדולות שמשקיעות בחברות ממש בהתחלה, אבל בד״כ הגיוס הראשוני, או הקדם סיד, מגיע מאנג׳ל או ממספר אנג׳לים, לפעמים הם מאוגדים בקרן כלשהי. כל גיוס, למעט הון עצמי, מקטין את העוגה.

חלק משמעותי בתהליך הגיוס הוא בחינה של המייסדים וצוות ההקמה. במהלך החיים של החברה עלולים להיות שינויים (מתחרים, רגולציה, טכנולוגיה וכו׳) וחשוב שיהיה צוות מספיק גמיש מחשבתית על מנת לדעת לקבל עזרה וייעוץ מהבורד. חשוב שתיהיה יכולת למידה אצל צוות המייסדים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

סטארט אפ עם עשרות עובדים זה לא כמה יזמים עם רעיון.

לסטארט אפ כזה כנראה שיש כבר "היתכנות כלכלית", אב טיפוס וכדומה.

גם אי אפשר להשוות "השקעה" באנשים כשמדובר ביזמים או במייסדים לבין השקעה ב"מהנדס ישראלי שעולה פי 5" בחברה של עשרות או מאות עובדים.

איכשהו מקרנות בינלאומיות הגעתם לאנג'לים.

אני אחזור על מה שאמרתי - קרנות הון סיכון לא ישקיעו לרוב בחברות בשלבים המאוד התחלתיים (30 עובדים זה לא מאוד התחלתי).

ומי שצחק על זה שגם משקיעים או חממות לוקחים חלק מהעוגה, זה רק מדגים את הבורות שלכם.

יש סיבה שבשביל כמה מאות אלפי שקלים לא הולכים לקרן הון סיכון. אין בזה טעם מבחינת התנאים, מבחינת הדרישות של הקרן ומבחינת התגמול שהיא מצפה לו.

פורסם
לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

...לכפות על נבחרי ציבור לקחת אחריות על מותם של מתפללים שרמסו אחד את השני בהר מירון.

היה מי שלקח אחריות(אני אחראי אבל לא אשם)

וגם קיבל עונש קשה.

תראה איפה הוא עכשיו. (בלי שמות)

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

לפיד "מנהיג" הגוש כי הוא איש שיווק יותר טוב.

אחרי שגנץ שבו תמכתי בהתחלה הצטרף לממשלת ביבי כי פחד מלהנהיג הצבעתי ללפיד בהיעדר אלטרנטיבה סבירה אבל גנץ מראה שהוא למד והשתפר ובפעםצהבאה הוא יקבל את הקול שלי למרות שהוא הרבה ימינה לדיעותיי המדיניות אבל בוחרים ממה שיש ולא מהחלומות שלנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ותוסיף את המאמר המשלים של אמסטרדמסקי, שטוען שהליברלים (במשמעות ערכית, לא פוליטית) צריכים להתחיל לנהוג כמיעוט ולעמוד על זכויותיהם.

אבל לאור ההתנהלות המנותקת של נתניהו לא ברור לי אם בכלל תשאר מסגרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אז גם אני (בצער) הולך להצביע בפעם הבאה עם המפלגות של גוש השינוי עם כל הבאסה שיש (רע"מ, עבודה, מרץ וכ'ו)

image.jpeg

• מצחיק 1
פורסם

אז הבוקר קמתי וגיליתי שאדון יאיר נתניהו ריטווט איזה מישהו שטוען שהמחאות הם במימון אמריקאי ושזה האמריקאים מנסים להפיל את ביבי.

רעיון שמוכר לי מאיפשהו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני בדכ מתעלם מטעויות גנטיות.הברירה הטבעית אמורה להכחיד אותן.

זה מצליח לו כי בגדול בכל תאוריית קונספירציה טובה עומד יסוד כלשהיא של אמת חלקית.

לאמריקאים עבר ארוך של התערבויות של הCIA בפוליטיקה הפנימית של מדינות רבות.

פורסם
לפני 20 דקות, David32 כתב:

אז הבוקר קמתי וגיליתי שאדון יאיר נתניהו ריטווט איזה מישהו שטוען שהמחאות הם במימון אמריקאי ושזה האמריקאים מנסים להפיל את ביבי.

רעיון שמוכר לי מאיפשהו.

האבסורד הגדול זה שיהיו אנשים שעוד יאמינו לזה

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

ברור שיהיו.

הקהל המשולהב שתומך בממשלה הנוכחית יאמין לכל דבר, הרי הם מאמינים בלב שלם שהמפגינים הם "אנרכיסטים".

הקטע שקל מאוד לראות שלא צריך את המימון האמריקאי. הקמפיין בהדסטארט למימון הנאבק כבר חצה את סף ה 15 מיליון ש"ח, עוד קמפיינים מסביב גייסו עוד סכומים לא מבוטלים, סה"כ מעל 20 מיליון.

במידה והמצב יחריף אני סובר שגם הסכום הזה יזנק.

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

בהערה אישית אין לי שמץ של מושג איך יאיר לפיד הוא מנהיג הגוש הזה ולא בני גנץ. לפיד פשוט אדם גאוותן ויהיר כמו ביבי רק מהצד השני, כל מה שמעניין אותו זה הוא.

ביביסטים=לפידיסטים.

תיארת את לפיד בצורה שבה הליכוד מנסה למתג אותו.

גם אני חשבתי ככה בפועל לפיד עשה דברים נכונים שביבי לא היה עושה בחיים כמו לוותר על כיסא רה"מ בשביל בנט כדי להציל את המצב.

גם כן מבחינתי ההבדל הגדול בין לפיד לביהי הוא הצוות, בזמן שביבי מקיף את עצמו ביס מנים שמנשקים לו את הרגליים לפיד הקים צוות טוב של אנשים חכמים וביצועיסטים שמנהלים את המשרדים שלהם בצורה מקצועית.

אם יש מישהו שאני באמת לא סובל בגוש ה"שינוי" זאת מירב מיכאלי, פופוליסטית דורסנית שאכפת לה רק מהעמדה, עשתה נזק ובזבזה תקציבים במשרד התחבורה בשם העמדה שלה. כמו למשל נטצים שגורמים לפקקים או תחנות אוטובוס ממוחשבות שעולות הון ולא שימושיות בעליל

• אהבתי 4
  • תוכן חדש...