Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיבוי יומי בעסק. הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני שאלתי גם לגבי NAS כי יש לי חברה בעבודה שקנו synology ותכלס הוא נראה מרשים מאוד מבחינת התוכנה אבל הוא עולה איזה 4200 בשביל 5 דיסקים :shock:

לכן התחילה להעלות האופציה של לבנות חמחשב לבד, אבל אני לא יודע אם זה יצא יעיל באותה צורה הן מבחינת התוכנה, הגודל של המחשב שיצא בסוף ואני מניח שהצריכת חשמל גם תהיה גבוהה יותר לא?

אבי

מוזמן לקרוא את השרשור הזה שפתחתי לאחר שהרכבתי לראשונה את הnas.

הרכבה לבד הרבה יותר זולה, המחשב ללא הדיסקים יעלה פחות מאלפייה, אך ייראה פחות סקסי כמובן.

מבחינת ביצועים אני מגיע לכתיבה במהירות 20-25 (בגלל כונן הקאש, אחרת היה איטי יותר) מגה לשנייה וקריאה לכיוון ה30-35, תלוי ברשת הביתית שלך, השרתים הייעודיים יעבדו מהר יותר.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אישית, חומר חשוב הייתי מגבה על NAS קטן (3 דיסקים קשיחים בRAID1 לפחות) ומחובר לרשת ומשתמש בתוכנה לתזמונים/עותקים.

RAID 1 זה שני דיסקים. RAID 2 יכול לעבוד עם 3 דיסקים, כאשר לגיבוי רציני מומלץ RAID 5 לכל הפחות. אבל לעסק קטן גם MIRRORING יעשה את העבודה ופעם בשבוע להעתיק גיבוי למדייה אחרת, למשל טייפ גיבוי או צריבה לDVD חד פעמי.

כך שNAS קטן שעולה 1200ש"ח לשני דיסקים MIRRORING יעשה את העבודה עבור היקף נתונים כזה. אבל אם המידע קריטי וכמות המידע גדולה צריך NAS הרבה יותר רציני שעולה גם כניראה יותר מעסק הקטן וכאן לתמונה נכנסים שירותי ענן.

קיימים שירותי ענן לגיבוי בתשלום שעושים יופי של עבודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רייד אפשר גם לעשות בקלות באותו מחשב.

רייד התוכנה של מיקרוסופט לא רע בכלל.

אבל זה לא מגן מפני:

שריפה

גניבת המחשבים

טעות אנוש (מישהו מחק בטעות קובץ)

זדון אנוש (מישהו מחק בכוונה קובץ)

זה כן מגן נגד התפגרות של דיסק.

אפשר לחשוב על גישה משולבת.

1. רייד תוכנה בתוך המחשב

2. גיבוי יומי ל'ענן' (שונא את המילה הזו) עם שמירת גרסאות אחורה.

3. כל יום חמישי צריבה לדיסק חד פעמי ושמירה באתר מרוחק (בבית ניח)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

רב תודות לכולם על העיצות המועילות.

היקף החומר אינו גדול. מדובר בכמה מאות מגה של קבצי תוכנת ניהול עסקים בסביבת עבודה magic, שמתווספים לה חשבוניות וכרטיסי עבודה כל יום, פלוס קבצי אופיס משרדיים כגון מסמכי וורד ואקסל.

פורסם

חשבתי על דבר הרבה יותר זול(אפשר להכין עם כל ה"מצרכים הביתיים") ופשוט אבל דורש קצת ידע בתכנות(לא הרבה, זה משהו שאפשר ללמוד לעשות לבד בכמה שעות).

ליצור סקריפט(אפשר לעשות בPERL שהיא מאוד נוחה שלא כמו שפות עילית אין צורך להגדיר משתנים והכל מאוד פשוט)

משהו שיראה ככה:

קלט של התיקיית המקור או להגדיר את התיקייה כקבוע אם היא אף פעם לא משתנה

1.ליצור משתנה שלתוכו נכנס התאריך(ע"י שימוש בפקודת מערכת של DATE נראה לי)

2.ליצור בתוך התקן הגיבוי תיקייה בשילוב המשתנה DATE(ע"י פקודת MD)

3.לעשות לולאה שמתבצעת 6 פעמים(או כמה גיבויים יומיים שתרצה) שבתוכה שבתוכה:

3.1 ליצור משתנה שלתוכו נכנס התאריך(ע"י שימוש בפקודת מערכת של TIME נראה לי) כדי שזה ישזה לא ישתנה בגלל השניות או מאיות שלוקח בין פעולה לפעולה

3.2 ליצור תת תיקייה(ע"י פקודת מערכת MD)בתוך התיקייה עם הDATE עם התוספת של הזמן שקיבלנו במשתנה בהתקן הגיבוי

3.3 ליצור תת תיקייה עם שימוש במשתנה TIME

3.4 העתקה של החומר לגיבוי תוך התיקייה שיצרת ב3.3

3.5 לעשות פקודת SLEEP למתי שתרצה לעשות עוד גיבוי(נגיד גיבוי כל 4 שעות)

ואז לתת לסקריפט לרוץ ברקע ואם אתה מכבה ומדליק את המחשב בכל יום אז אתה יכול לעשות בTASK SCHEDULER שבכל הדלקה התהליך יפתח

ואז אתה יכול להשתמש בסתם דיסק קשיח חיצוני או אפילו עדיפות להתקן מסוג FLASH(כי אין בו חלקים זזים אז הוא יותר עמיד)

אתה גם יכול להשתמש בסקריפט בשביל להעביר לכונן מרוחק.

*אם אתה מחליט שזאת הדרך שאתה רוצה ואתה מסתבך עם התכנות עצמו של הסקריפט אז אני אעשה לך אותו בזמני הפנוי(לא שיש הרבה כזה כי אני רכוש צה"ל).

פורסם

למה להסתבך? יש PowerShell ויש כלים ב-50 דולר שיעשו את העבודה. אפשר גם לזרוק XCopy לתוך קובץ אצווה ולגמור את הסיפור בשלוש שורות.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

חשבתי לבצע רייד1 -מירור- על המחשב הראשי, בנוסף לNAS, + ענן, רק שהלוח לא תומך בRAID-

הוא DH61CR, ובנוסף מוגדר בביוס IDE במקום AHCI, כך שזה ידרוש ממני בנוסף להחלפת הלוח גם להתקין חלונות מחדש.

שווה את המאמץ או לוותר?

• תוכן חדש...