Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיבוי יומי בעסק. הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על נפח כולל של כמה מאות מגה בלבד, ושינויים יומיים במספר קבצים.

כיום הגיבוי נעשה בצורה פרימיטיבית למדי, באמצעות 6 דיסקים יומיים לצריבה רב פעמית, תוך שימוש בinCD ברקע שהופך את הדיסק ל"דיסק קשיח" ובהקלקה על קובץ אצווה:

echo. 
pause
echo.
xcopy Z:\*.* D:\gggg /e /y /d
xcopy c:\hhhh\*.* D:\hhhh /e /y /d

כיצד והיכן ניתן לגבות באופן אוטומטי, פשוט, ושקוף - גיבוי מרוחק ובטוח ובזול?

תודה רבה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרופבוקס.

כל שינוי בקבצים יתעדכן בכל התקן שתשתף איתו את החשבון(מחשבים נייחים וניידים).

אם אחד ההתקנים כושל, השאר עדיין מעודכנים+העתקים ברשת.

הבעיה היא אם הם נמחקים בפעולה ידנית- אזי יימחקו אצל כולם במקביל. (לרוב ניתן לשחזר)

פורסם

אני אישית משתמש בGDrive.

אפשר להגדיר כל תיקיה בתור כזו שתסונכרן מול הענן - ובעצם בשביל הסקריפט הפרימיטיבי הזה העניין שקוף לחלוטין, הוא מתייחס לזה בתור תיקיה פשוטה והGDrive כבר עושה את כל הקסם.

אני מניח שבDropbox יש נוהל דומה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לכל מי שמציע עננים וכיו"ב, רפליקציה היא לא גיבוי. יש הבדל בין הדברים.

לפותח השרשור, כמה שווה המידע שלך? כמה שווה לך יום עבודה שבו העסק לא עובד? מה הוא זמן השחזור המקסימלי שבו תוכל לעמוד? עד כמה חשובה "טריות" הגיבוי?

הפיתרון הראשוני הוא לקנות NAS, לחבר לרשת ולגבות עליו. כמובן שיש גם לשקול גיבוי off-site (נניח, קשיח נייד שנלקח על-ידך הבייתה).

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

1. לדעתי כדאי וניתן לבצע מספר פתרונות משלימים.

2. גיבוי לאחד משירותי הענן זה רעיון לא רע בכלל.

אבל כדאי לשנות את הסקריפט שיהיה קצת יותר מתוחכם וישמור כמה גרסאות - למשל ע"י שימוש בספריה שונה עבור כל יום בחודש.

בנוסף, תגדיר מחשב נוסף (המחשב בבית? העיקר באתר שונה מהבניין של העסק) שיסתנכרן לאותו "ענן" וכך יהיה לך גם עותק שלא תלוי בספק שירותי הענן.

3. דיסקים רב פעמיים זה רע. הם ממש לא עמידים ואי אפשר לסמוך עליהם. לא הייתי בונה עליהם לגיבוי.

4. לדעתי קנה 200 דיסקים חד פעמיים וכל יום צרוב אחד חדש.

עלות דיסק פחות משקל.

אחרי הצריבה קח את הדיסק הביתה, ואתה מוגן גם נגד שריפה וכל מיני קטסטרופות אחרות.

5. אה, וממש אל תשתמש בתוכנות האלו שמאפשרות צריבה ע"י העתקה רגילה.

תשתמש בתוכנת צריבה נורמלית.

אני בטוח שקצת חיפוש יעלה תוכנה שניתנת להפעלה מסקריפט בלחיצה אחת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה רבה חברים.

הסיבה שאני משתמש ב6 דיסקים היא על מנת שאם חלילה יקרה משהו למחשב ביום X, אוכל לשחזר את החומר מיום X-1 ולא אאבד יותר מדי. אני מבצע כך גיבויים במשך מספר שנים, ופעם או פעמיים נדרשתי לשחזר מיום קודם לכן וזה בוצע כראוי, אך בכל זאת הפעולה היומיומית הזו של להכניס דיסק של היום ולגבות עליו היא מסורבלת ופרימיטיבית ורציתי פתרון פשוט "שיעבוד לבד" כל יום ויגבה בעצמו את התכנים החדשים לדיסק מקומי או לענן.

נראה לי שאלך על פתרון משולב של גיבוי מקומי + אחד משירותי הענן.

האם דיסק קשיח נייד חיצוני יכול לשמש כ"NAS" לצרכי הגיבוי?

אם כן, האם יש מוצר מומלץ, גם מבחינת הממשק?

שוב, אני מדבר על משהו שאני רוצה להגדיר רק פעם אחת את שמות הספריות שבהם הקבצים הרלוונטיים, שיבדוק מה השתנה מאז הגיבוי האחרון אתמול, ויעתיק את זה לשם ושהפעולה הזו תעשה אוטומטית.

שוב תודה.

פורסם

מספר שאלות משלימות.

1. את מה אתה מגבה? שרת? תחנות עבודה?

2. וכמו ששאל Dittohead מעלי - לכמה זמן אתה יכול להרשות לעצמך לאבד מידע? מה יקרה אם המידע יאבד לעד?

פורסם

1. תחנת עבודה "ראשית". מס' מחשבים מחוברים לה ברשת מקומית של ווינדוז, אך הנתונים רק על תחנה אחת שמשמשת כשרת.

2. שיאבד לעד אינני יכול, אך בעת תקלה חלילה, אוכל לשחזר ידנית חומר של מספר ימים. כמובן, שאני רוצה להפחית את הסיכון ושגם אם אאלץ לשחזר, זה יהיה חומר של יום אחד.

פורסם

בדרופבוקס אאל״ט יש הסטוריית גרסאות לקובץ.

גם אם לא, אפשר לתמרן אולי את סקריפט הגיבוי שיצור קןבץ ששמו מכיל טת התאריך ואז אין בעיית שחזור

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי בבית יש גיבוי יומי מבוסס NAS, משתמש בDaily backup המובנה של Windows, קורה ברקע ואף אחד לא שם לב - לחברה הלך הHD במחשב שלה והייתה היסטריה שלמה (צלמת לאחר סשן צילומים) - ופשוט החלפנו HD, מעדכנים יום אחורה וזהו.

מעבר לזה שעם NAS טוב החיים שקטים ויש שרידות גם על המידע בתוכו.

הבעייה היחידה כמובן היא של שריפה/אסון אחר באתר, אבל הקבצים הקריטיים מגובים מהNAS לענן.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• חברי המעגל הראשון
פורסם
באיזה NAS אתה משתמש? ובאיזה ענן? כל המידע בענן?

Nas שבניתי בעצמי מבוסס Unraid עם 5 כונני 2TB, אחד מהם Parity ועוד אחד קטן SSD שמשמש כקאש לשיפור ביצועים.

בענן DropBox מגובים רק דברים קריטיים, ממש לא כל המידע.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

לבזק יש פתרונות טובים וזולים. אם אינני טועה חוות השרתים שלהם לגיבוי מרחוק יושבת ביפו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...